Wkano

Hvordan unngå å bli sosialt keitete

Sosialt klosset øyeblikkene skje med alle, det er hvordan du gjenopprette og gå utover slike øyeblikk som gjør forskjellen mellom å ville synke ned i gulvbordene eller bare børste det bort som en forbigående svikt. Sosial forlegenhet kommer fra en følelse av ikke vises "normal" eller "sosialt clued i" under blende av andre. Delvis generert av vår egen frykt og bekymringer for hva andre synes om oss, delvis generert av sosiale forventninger og hvordan vi tolker disse, kan sosial forlegenhet hindre oss i fullt samspill med andre ut av frykt for å bli latterliggjort eller utstøtt av våre likemenn.

Hvis du er redd for å bli fanget i vanskelige situasjoner eller for å komme over som sosialt keitete til andre, er det noen gode grunner til ikke å være. Alle må lære å forholde seg til sosial forlegenhet til tider, og selv om du er mer sosialt keitete enn den gjennomsnittlige person, er det prøvd og testet måter å overvinne følelsen sosialt keitete. Noen av disse måtene er utforsket i denne artikkelen.

Trinn

Hvordan unngå å bli sosialt keitete. Innse at du ikke er alene.
Hvordan unngå å bli sosialt keitete. Innse at du ikke er alene.
 1. 1
  Innse at du ikke er alene. Realiteten er at de fleste av oss tenke på akkurat de samme tingene når du er i offentligheten, spesielt om hvorvidt andre mennesker som oss, om vi gjør et godt inntrykk eller om andre er lei av oss. Faktisk er mange av våre bekymringer sannsynligvis avbryte hverandre gitt vi er på tilsvarende bølgelengder! På et eller annet tidspunkt, de fleste opplever øyeblikk av sjenanse, forlegenhet ved forsnakkelser, vanskelige kroppslige lyder, får opp en samtale eller sliter med å få kontakt med en annen person. Men hvis du føler deg som dette hele tiden, kan det være fordi du er over-analysere enhver sosial situasjon, som gjør at det virker mye verre enn den faktisk er.
 2. 2
  Prøv å kilden dine følelser av sosial forlegenhet. For mange mennesker som opplever intens sosial forlegenhet, følelsene stammer fra angst, frykt, usikkerhet eller lav selvtillit. Hver av disse kildene kan løses hvis du er villig til å presse grensene litt om gangen, og å finne måter å bygge din tillit. Men det kan være andre grunner til å føle selvbevisst, som har hatt dårlige erfaringer, følelsen av at du ikke er med folk som nok liker deg selv eller som forstår deg, å være en introvert (som er forskjellig fra følelsen sjenert), føler seg tvunget til å samhandle i situasjoner på grunn av arbeid, peer eller foreldrenes press, etc. som du vanligvis ikke ville utsette deg selv for, eller føler seg forvirret om motivasjon og handlinger til de rundt deg. I hvert fall prøve å identifisere den grunnleggende årsaken til hva som gjør at du føler klosset, slik at du kan ta det opp direkte.
  • Blir virkelig kan hemme dine sosiale interaksjoner. Det er viktig å søke påvist måter å overvinne skyhet, enten gjennom egen læring eller gjennom å få hjelp. Se for mer informasjon og innse at sjenanse er helt treatable.
  • Å være en introvert anses å være forskjellig fra å være sjenert, selv om begge trekkene kan finnes i samme person. Introverts foretrekker å sky rampelyset, for å holde ut av mange sosiale situasjoner fordi de er drenering og fordi introvert er oppfylt gjennom mer intern samhandling enn en utadvendt ville nyte. En sjenert person, på den annen side, ønsker å delta i mange sosiale arrangementer, men er redd for å bli flau eller utelatt.
  • Sosial angst er en sterkt begrensende tilstand eller angst-baserte lidelse der en person ikke er i stand til å fungere i dagliglivet, blant annet på skolen, arbeid eller sosiale arrangementer. En person som lider av sosial angst har en tendens til å holde nær familie og betrodde venner og unngå alle offentlige mellommenneskelige relasjoner. Sosial angst stammer fra en konstant frykt for at andre mennesker saumfarer den lidende for å ydmyke eller fornærme dem. Hvis du lider av sosial angst, er det viktig å få skikkelig profesjonell hjelp, så det er ikke sannsynlig at du vil være i stand til å løse dette alene. Som med sjenanse, har sosial angst en utmerket prognose for behandling.
 3. 3
  Når du har identifisert de følelsene som fører til forlegenhet i sosiale situasjoner for deg, begynner å prøve å erkjenne disse følelsene når de oppstår. Ved å være mer bevisst på dine egne kroppslige opplevelser når du føler deg utilpass og engstelig, kan du bevisst erkjenner at adrenalinet flommer deg og får deg til å ønske å kjøre eller skjule. Når dette skjer, lære å fortelle deg selv: ". Jeg har en angst reaksjon, jeg kommer til å gå bra jeg vil opptre rolig." Jo mer selvtillit snakke som gjenkjenner angst, jo mer vil du begynne å få det under kontroll.
  • Viktig! Hvis du lider av noen form for sosial angst som er utover det normale første gang jitters nesten alle opplever, skjønner at din biologiske makeup har noen innflytelse i over-reaksjon, men også at du kan lære å kontrollere dette aspektet. Ikke legg den ned til din være en dårlig eller usosial person! Mens din angst er irrasjonell, kroppslige reaksjoner er ekte og du må lære å skille de to når lære å roe ned angst, slik at du ikke klandre deg selv, men endrer atferdsmessige respons.
 4. 4
  Øk din selvtillit. Selv om du ikke føler deg trygg, kan du forfalske enten det før det vokser på deg, eller du kan minne deg selv å være vennlig så mye som mulig. Det er definitivt vanskelig å finne trygghet i situasjoner som bringer opp frykt, angst, panikk og et ønske om å skjule eller løpe vekk. Men spør deg selv "hva er det verste som kan skje?" og prøver å gjøre minst én ting å engasjere seg med andre rundt deg er en god start.
  • Les hvordan du kan bygge din selvtillit for forslag på å forbedre din personlige tillit. Ikke rush det, bygge tillit tar tid og innebærer bakover trinn samt forward seg, som du finner ditt eget komfortable sosial nisje. Ta deg tid til å vokse inn i en mer selvsikker selv.
  • Les hvordan du kan roe ned nervene. Håndtere nervene rundt andre er viktig fordi nervøsitet påvirker vår oppførsel (kroppsspråk), og selv om vi ikke åpne munnen, kan andre lese "sosialt keitete" i våre funksjoner. Siden det kan være hardt arbeid å gjøre med en opplevd "sosialt keitete person", kan vibes til denne effekten hindre mange fra å henge rundt for å finne ut. Det er viktig ikke å feiltolke dette som misliker, det er en lik følelse av forlegenhet på deres vegne, og en hvor du kan lære å bruke kroppsspråk ferdigheter til å sette folk på brukervennlighet. Se også Slik ser tilnærmelig.
 5. 5
  Vær vennlig. Forutsatt at noen andre ønsker å få kontakt med deg og antar det beste om dem fra starten tillater deg å være mer åpen og vennlig mot andre mennesker. Mens det er sant at uansett hvor vennlig du er, vil noen mennesker reagerer som om deres munn og sinn er stadig surnet, dette er ikke en grunn til å scuttle av eller klandre deg selv. Ved å være vennlig du vil sette andre på brukervennlighet, finne måter å bryte isen og gi andre mindre vennlig frihet til å være mer åpne og sårbare rundt deg. Hvis du ikke er vant til å være vennlig, prøv det. Det vil vokse på deg når du innser at det er mye enklere enn å opprettholde en skeptisk, forsiktig og ikke-tillitsfullt foran hele tiden.
  • En vennlig oppførsel kan bidra til å sette andre seg vel i ditt nærvær. Smil, få øyekontakt uten å stirre, vises avslappet og bruke åpne bevegelser (for eksempel holde armene foldet i stedet krysset).
  • Når du møter noen for første gang, være vennlig og stole på stille åpne spørsmål. Unngå å spørre noe for personlig å unngå vises nysjerrig eller ha dem være nysjerrig tilbake.
  • Å være vennlig betyr ikke å være godtroende. Opprettholde din følelse av bevissthet om folk som viser urovekkende atferd, som aggresjon, utskeielser eller mobbing og ser etter deg over alt.
 6. 6
  Være mindre opptatt av hva andre synes om deg. De fleste er bekymringsfullt hva andre synes om dem, som er noe verdt å minne deg selv når du begynner å bry deg om hva andre synes om deg. Videre vil noen mennesker være ekkel, smålig og sarkastisk som et spørsmål om faktum, uavhengig av hvem du er eller dine prestasjoner, for slike mennesker, er en slik negativ atferd ofte en forsvarsmekanisme de bruker til å komme over sine egne følelser av usikkerhet, forlegenhet og ubehag. Som sådan, er det faktisk ikke personlig rettet mot deg, men er et ytre tegn på indre uro. Ikke ta det til hjertet, ikke fortsette å dele det beste av deg selv uten å bry deg hva andre synes.
  • Innse at mange mennesker er så nervøs som du er, og noen har rett og slett lært bedre måter på å dekke opp dette. (Hvilket betyr at du kan også!)
  • Noen mennesker har negative tanker om andre mennesker som et middel for aldri å måtte stille spørsmål ved sine egne mangler. Du vil aldri endre måten denne typen person tenker, i stedet innse at de er for hekta på å skylde på andre for å se hvordan deres negative kommentarer trolig avslører mest om sine egne svakheter.
 7. 7
  Lysere opp. Tilfeldige ubehagelige og rett og slett pinlige ting skje. I vår ufullkomne verden, oddsen for noen ting som gjør oss ser eller føler er tåpelig like mye i tilværelsen som de tingene vi velger å se så viser oss i en mer verdig, grasiøs eller hensiktsmessig lys. Ofte vi ikke har kontroll over vanskelige situasjoner, som for eksempel den lange stille gap i en samtale som bare går på interminably, den klumpete og bråkete bestått av vinden når vi minst venter det, og turen over kanten på teppet som vi går opp til å godta en pris fra våre jevnaldrende. Slike ting skjer, men de er ikke en grunn til å finne oss selv ønsker. De er en grunn til å akseptere deres menneskelighet og det faktum at livet er tilfeldig og til tider ufullkomne. Å håndtere dette faktum, lette opp og se morsommere siden av pinlige øyeblikkene. Ikke bare vil gjøre det hjelpe deg å plassere slike hendelser i bedre perspektiv, men humor vil ofte bryte spenning blant alle tilstede, slik at folk kan le med deg, ikke med> deg, og å passere den pinlige øyeblikk uten videre.
  • Ler av din egen oppførsel når noe daft skjer viser folk at situasjonen er egentlig ikke så alvorlig og kraner til felles bevissthet. Og se på folk som virkelig vet hvordan å gjøre narr av svakhetene i livet, nemlig komikere. Det liker av Rowan Atkinson, Charlie Chaplin og din favoritt lokale komikeren vil hjelpe deg til å innse at følelsen vanskelig kan gjøres om til en morsom eiendel.
 8. 8
  Fokuser på det positive. Mens sosialt klosset øyeblikkene kan tendens til å gjøre oss til å fokusere på alt som går galt på den tiden, er det nyttig å bevisst gjøre deg fokusere på det positive. Hva er bra om ting rundt deg akkurat nå, selv om du kanskje ønsker bakken for å sluke deg opp? Pinpointing noen positive kan bidra til å gjenopprette ditt perspektiv om hvordan minimal klosset forekomsten er i større ordningen med ting.
  • For eksempel: Jenny har nettopp snublet over et teppe kanter dansegulvet etter endt henne danse med Brad. Hun faller flatt på ansiktet hennes. Jenny kunne bestemme seg for å briste i gråt ved ufullkommen avslutning på en perfekt dans. I stedet, innser hun at teppet kanten var umulig å se, og at hun har i det minste gjort det åpenbart for alle andre å være forsiktig. Dessuten har hun nettopp avsluttet en fantastisk dans med Brad, og han er allerede kneler ved hennes side tilbyr å hjelpe henne til å stå opp. Hun aksepterer hånden allernådigst (! Han er slik en gentleman), bjelker hun et stort smil på de bekymrede av vinmarker og sier med et skjevt blikk, "Wow, det er litt trippy finale til en fantastisk dans - se gulvet folkens! " Alle andre puster lettet ut fordi de ikke vet om du skal le eller se bort, og hun har bare la dem velge spenningen-relieving alternativet. Jenny innser det vil være glemt innen fem minutter og får på med natt henne. (Etter merk: Brad er så betatt av Jennys grasiøs holdning i møte med motgang at han innser at han ønsker å tilbringe hele sitt liv med denne spenstig person og foreslår å henne neste dag.)
 9. 9
  Bruk selvsnakk for å gå gjennom følelsen sosialt keitete. Selvsnakk vil hjelpe deg til å skifte fokus fra å bekymre deg om hva andre tenker på deg og tilbake på beroligende deg selv slik at du kan projisere en følelse av letthet med deg selv. Noen av de tingene som kan være nyttig i å overvinne øyeblikk av sosial angst inkluderer:
  • Min angst er forvrengt min tenkning.
  • Jeg betaler for mye oppmerksomhet til mine dårlige følelser i kroppen min.
  • Det er bare min angst kjemikalier som gjør meg til å føle på denne måten, realiteten er at alt er bra.
  • Jeg kan komme på toppen av min angst.
  • Positive ord kan hjelpe en god del. Si positive ting til deg selv som for eksempel: "Jeg har det bra" "Folk er hyggelige og jeg har det gøy å være rundt dem", "synes folk til å like det jeg sier eller gjør", "Jeg er her for å kose meg".
 10. 10
  Lær å slappe av. Avslapping er ikke en one-off, det er en livslang praksis. Som sådan bør lære å slappe begynne hjemme, hvor du er mest komfortabel. Øv dyp (diafragma) puste å overvinne øyeblikk av angst, gjør avslappende øvelser, strekker seg til og med daglig meditasjon å styrke din evne til å tappe inn i en avslappet tilstand når det er behov. Deretter begynne å ta avslapping kunnskap og bruke det til din offentlige liv også. Spesielt kan puste dypt og langsomt bidra til å holde deg rolig når du føler overfalt av for mye sosial innspill og angst. Være oppmerksom på situasjoner vil til slutt hjelpe deg til å føle deg mer sosialt rolig.
 11. 11
  Gi deg selv utvinning plass. Ikke alle sosialt pinlige situasjoner vil bli løst med en latter og noen dype pust. Det kan være tider når forlegenhet, smerte eller nervøs følelser er bare for mye å forholde seg til i det offentlige rom, og for din egen skyld og muligens andres, er det best å bare avslutte. Ved å gi deg selv plass til å komme seg, kan du kjøle deg ned og komme over å bli oversvømmet av angst.
  • Prøver veldig hardt for å stoppe deg fra å ganske enkelt å kjøre ut i tårer eller roping. Beklager raskt og si at du trenger et øyeblikk / trenger på badet / trenger frisk luft, etc. og la på en jevn, normal tempo. Hvis du kan, er det også en god idé å si at du kommer tilbake snart for å fullføre noen ufullstendig samtale og diskusjon.
  • Dersom sosialt pinlige øyeblikk har involvert komme inn i en opphetet krangel, er det helt akseptabelt å bryte den av og si at du kommer ut for å kjøle ned en kort stund. Lover den personen som du vil gjenoppta en minnelig diskusjon når du føler deg mindre ladet opp. Dette er ikke feigt, ja, det tar stort mot til å gjenkjenne når du trenger å komme seg ut midlertidig og samle tankene dine og tøyle ditt sinne eller angst.
  • Det kan ta en god time å roe ned etter å ha blitt oversvømmet med angst. Ta den tiden du trenger. Hvis dette betyr at en hendelse vil være over før du føler deg bedre, har en venn sende en melding sammen for å be om unnskyldning på vegne av deg for ikke tilbake.
 12. 12
  Vær snill mot deg selv. Å være sosialt keitete er ikke en tilstand av å være, er det en midlertidig fase. Du vil gå gjennom noen spesiell hendelse, og du vil oppleve mange flere positive opplevelser i stedet. Alle materialer opp nå og da, og alle har minst én flaue opplevelsen de kan fortelle. Det er et tegn på selvrespekt og selvtillit godhet som du kan se tilbake på slike anledninger med et skjevt smil og innse at det ikke bryte deg, men er nå en ganske underholdende middagsbordet tale. Være forsiktig med å øke relevansen av en dårlig anledning og bruke den til din generelle inntrykk av sosiale interaksjoner, fokusere så mye som mulig på alle de sosiale interaksjoner som du har hatt, som har fungert helt fint, uansett hvor kjedelig eller vanlige. Og som en del av å være snill mot deg selv, skjønner at sosialisering innebærer læring, ikke vær hard mot deg selv hvis noen grunn du savnet å lære disse ferdighetene sted langs linjen. De kan læres når som helst i livet, forutsatt at du er villig til å gi dem en go:
  • Small talk - dette er olje av samtalen, og hvis du ikke får noe dypere enn dette med de fleste mennesker du møter, det er fint fordi det er ofte alt noen forventer.
  • Samtale - å finne emner for samtalen kan være så enkelt som å liste noen gode, lagre dem i hodet og tegne på dem når det trengs. Hvis du stabbet for samtaleemner, kan denne enkle handling spare deg for mye angst.
  • - Fortelle en vits til feil tid kan blåse "sosial cred" rett ut av vannet og la deg se klosset. Likevel kan fortelle en i akkurat rett tid, med akkurat den rette tonen glatte over selv de mest anspent øyeblikk.
  • - Holde dem oppriktig og slippe dem på de riktige øyeblikkene. Hvis du ikke er ekte, ikke kompliment. Hvis du ikke vet hvorvidt tiden er inne, la det være. Men hvis du er en nybegynner i komplimenter, ikke se på andre for timing av komplimenter og følge etter.
 13. 13
  Kom deg ut der. Bor hjemme, bak dataskjermen, skjult bak din bås barriere eller unnvike lunsj datoer vil ikke hjelpe deg å unngå sosialt pinlige øyeblikkene. I stedet vil du være å bygge opp for en fordi du tillater deg selv å være stadig ute av trening sosialt. Snarere enn å skjule, være modige og komme seg ut og sosialisere oftere. Du trenger ikke å være snakk om byen, men i det minste begynne å gå til oppdrag som interesserer deg og ha korte, men interessant samtaler med folk du liker å være rundt. Begynn med folk du stoler på og liker og sakte utvide sosialt samvær for å inkludere mennesker du mindre kjent med.
  • Sosialisere i små doser. Sosialt samvær er ikke et maraton, konkurranse eller eksamen. Det handler om å koble, nyte og leve til fulle. Hvis du kun liker litt sosialt samvær, det er bare fint, bare så lenge du gjør sosialisere litt.
  • Innse at noen mennesker er snobbete eller standoffish. De er ikke normen, og de utgjør ikke en grunn til å gjemme bort. For slike mennesker, lære en enkel måte å demontere selv med verdighet, for eksempel en rask nikk og et "det var hyggelig å møte deg" før raskt slå tilbake på dem. Ikke la slike møter ødelegge alle dine sosiale opplevelsen - det er alltid noen verdt møtet sosialt.
  • Lær hvordan du kan avslutte en samtale samt hvordan å ha en. For mange er det å avslutte en samtale som går ingensteds, eller som er ulidelig kjedelig som etterlater en følelse av forlegenhet, av frykt for å fremstå som uhøflig eller ufølsomme.

Hjelp overvinne forlegenhet


Tips

 • Sosialt engstelige mennesker kan komme over som stakk opp, vanskelig, rart eller obstruktiv. Hvis du føler at noen andre er å være sånn mot deg, er kanskje det virkelige problemet følelsen sosialt keitete. Dette kan tjene som et speil til din egen sosialt keitete atferd, noe som gir deg et innblikk i hvordan du kan framstå til andre, og det gir deg også en inroad i kontakt med denne personen bedre å bruke din egen erfaring.
 • Unngå å sladre eller snakke stygt om andre, da har du ingen grunn til å bekymre seg for hva som kan sprette tilbake på deg.
 • Regelmessig trening kan hjelpe deg å holde deg sosialt innstilt. Ved å frigjøre oppdemmet energi og endorfiner, hjelpe deg til å roe deg selv og overvinne angst.
 • Mange vokser følelsen sosialt keitete. Faktisk er det en egenskap som vanligvis forbindes med tenårene og tidlig voksen år og som folk alder, har de en tendens til å finne mange måter å overvinne disse følelsene som en gang ruvet stort i sitt liv. Foreldreskap ofte etterlater deg med ingen valg!
 • Hvis du ikke allerede er en selvsikker person, bruke litt tid på å trene og gjennomføre selvsikker oppførsel. Den selvsikker stil av kommunikasjon kan hjelpe deg å overvinne angst om sosiale interaksjoner. Det vil tillate deg å uttrykke dine egne behov og si hva du mener uten å såre andre menneskers følelser, samtidig som du skal føle deg trygg om sosialt samspill. Og når sosialt klosset øyeblikkene å oppstå (uunngåelig), vil du føle deg mer trygg på å reagere uten aggresjon, frykt eller distansere deg fra andre.
 • Forbedre etikette. Hvis du ikke kjenner de sosiale normer for gruppen du tilbringer tid med, gjør en innsats for å lære dem. Ikke vite sosiale normer kan la deg følelsen sosialt keitete. Etikette er en serie enkle sosiale regler som skaper grenser, rutine og signaler som alle kan gjennomføre etter å lære og være høflig vil alltid glatt vei for deg i sosiale situasjoner, selv om du ikke er sikker på noen mer komplekse betydninger virvlende under. Folk vil vanligvis tilgi en høflig person noe.
 • Få blodtrykket kontrolleres. Forskere har oppdaget at noen mennesker er sosialt keitete takket være høyt blodtrykk, på grunn av et fenomen kjent som "emosjonell dempende".

Advarsler

 • Hvis du blir tatt med folk stirrer på deg, skjønner at de er like nysgjerrig som du er! I stedet for å reagere defensivt, prøve å gi dem et smil, og de vil synes du er en fin fyr eller jente.
 • Ikke bekymre deg, og i særdeleshet, ikke over-analysere. Jo enklere du gjør det formål sosiale interaksjoner, jo bedre.
 • Hvis folk har skadet deg i det siste, enten fysisk, seksuelt eller muntlig, kan sosiale interaksjoner virke overveldende hvis du har mistet tilliten til andre. Søk profesjonell hjelp for å overvinne din frykt.
 • Unngå skryt som et middel for å prøve å få kontakt med eller imponere andre. Hvis du føler deg fossende om dine bragder eller ting du eier, så stopp deg selv og enten be om unnskyldning eller rett og slett flytte inn å spørre om den andre personen.