Wkano

Hvordan unngå å bli voldtatt

En av tre kvinner i Europa opplever seksuelle overgrep i løpet av livet. Voldtekt er en forferdelig ting å oppleve. Når det skjer med deg, trenger du ikke ønsker å fortelle noen, fordi du er redd. Eller du tror folk vil tenke mindre på deg etter at du forteller dem. Selv om disse angrepene er ikke feil av offeret, kan du ta noen forholdsregler for å holde deg trygg.

Trinn

Hvordan unngå å bli voldtatt. Stol på instinktene dine.
Hvordan unngå å bli voldtatt. Stol på instinktene dine.
 1. 1
  Stol på instinktene dine. Ikke undervurder din egen dømmekraft. Hvis du føler deg ukomfortabel i noens selskap, unngå å være tilbaketrukket med dem og være fast om tvang er forsøkt. Angripere vil oftere tære på folk som ser sårbare og synes lett manipuleres.
 2. 2
  Ta med en venn hvis du kommer til en fest eller en annen hendelse i et merkelig sted. Hvis du ikke kan ta med noen du kjenner, gi en venn ditt telefonnummer og forventet gang du kommer hjem, og fortelle ham eller henne at du skal sjekke inn
 3. 3
  Hold øye med drinken din. Dato voldtektsmenn kan snøre drinker med smakløs kjemikalier. Ikke gå tilbake til en drink hvis du har forlatt det uten tilsyn, og ikke godta en åpen drink fra en fremmed (med mindre du så det gjorde i baren eller lignende).
 4. 4
  Gå med en venn hvis det er mulig, spesielt hvis du går om natten eller på en ekstern plassering. Hvis du skal på en joggetur, ta med en ledsager.
 5. 5
  Vær på vakt ved å unngå hodetelefoner (som svekke din evne til å høre lyder fra omgivelsene), eller hatter som blokkerer din sidesynet. Vær oppmerksom på folk i området, foran og bak deg.
 6. 6
  Hold deg til befolkede, godt opplyste områder hvis du trenger å gå alene. Unngå dårlig opplyste områder, eller områder med minimal rømningsveier.
 7. 7
  Bære pepperspray eller et lignende element for akutt selvforsvar.
 8. 8
  Lære grunnleggende selvforsvar trekk. Forbereder deg for en potensiell angrep kan du reagere bedre når møtt med frykt og stress i situasjonen.
 9. 9
  Flytte med selvtillit. Noen som ser målrettet og fysisk i stand er et mindre attraktivt mål.
 10. 10
  Konfrontere en forfølgeren. Hvis du vet at noen følger deg, snu og be dem tiden. Få en god titt på deres ansikt og generelle utseende. Angripere foretrekker å målrette ofre som ikke har sett sitt ansikt.
 11. 11
  Sliter og hyle om angrepet.
 12. 12
  Forstå at voldtekt er ikke bare begått av fremmede, men av venner, slektninger, og til og med kolleger, så vel. Ofte ofre vil vite og muligens stole på sin voldtektsmann før den straffbare handlingen. Lær deg å gjenkjenne et potensielt fornærmende forholdet.

Tips

 • Hvis de prøver å, rope 'pappa' eller en maskulin mannlig navn i en målrettet retning.
 • Hvis du vil, og voldtektsmannen er ikke bevæpnet, og han tvinger oralsex på deg, bite hardt. Hvis biting mislykkes, husk alltid, "Grip, Twist, og Pull." Dette betyr testiklene. Det høres kanskje dumt nå, men det kan redde livet ditt.
 • Hvis du får en dårlig følelse om en person, fest, og / eller sted, enten la umiddelbart eller finne en venn. Ikke nøl.
 • Hvis du vil vandre i et usikkert område eller i mørket, slitasje røde roser eller ta med et par med deg. Stiletthæler eller andre høyhælte sko gjør du høres ut som en vandrende mål og kunne selv trekke potensielle angripere fra kvartaler unna. Sandaler er vanligvis bedre enn hæler, men de er spinkel og kan hindre deg fra å kjøre så fort du kan og kunne til og med falle av.
 • Hvis alt annet mislykkes, og du blir fulgt av noen / angrepet av noen, skrik. Ikke vær redd for å skrike fordi du vil føle deg dum, i noen land vi har blitt sosialisert til å "ikke gjøre en scene." Hvis dette er voldtekt / potensielle voldtekt, gjør den største scenen du kan.
  • Høyt skrik, "Help!" eller "Fire!". Ikke hyle ut, "Rape!" eller "Jeg blir angrepet!". Årsaken bak dette kalles tilskuer effekten, som er et sosialpsykologisk fenomen der tilskuerne er klar og vitne til en krisesituasjon, men ikke tilby hjelp. Under en voldtekt, kan tilskuere og ikke hjelpe i frykt for å bli angrepet selv.
 • Hvis vandre ned et fortau, gå ved siden av gaten, ikke ved siden av bygningene, der folk kan gjemme seg i døråpninger, trange smug mv
 • Telefonen er også nyttig for å ringe nødnumre i tilfelle du blir angrepet. Har nødnumre på speed dial, slik at du kan ringe raskt, og hvis du reiser i en annen by / stat / land, være sikker på at du har nødnumre (f.eks: politi, sykehus, etc.) i din mobiltelefon, som vel som antall for flere taxi-tjenester.
 • Bære en mobiltelefon. Hvis du føler ubehag vandre alene, enten ringe en venn eller et familiemedlem eller later til å ringe dem. Gå målrettet og snakke på en klar røst og sa noe sånt som "Kan du låse opp døra for meg? Jeg skal være hjemme i tre minutter, det er bare ett mer blokk" eller si hvilken gatekryss du er på. Potensielle angripere kan bli motløs av å vite at noen venter på din ankomst, ligger like ved, og ville komme å se på deg hvis du ikke har møtt innen de neste minuttene.
 • Hvis du går alene om natten eller i utrygge områder, unngå å lytte til musikk. Du vil bli distrahert av musikk, gjør du et lettere mål fordi du er mindre oppmerksom på dine omgivelser og også kan ikke høre voldtektsmannen tilnærming. Du kan også se ut som et bedre mål.
  • Hvis du hører på musikk mens du går, men holde volumet lavt. Musikk med høyt volum, spesielt hvis du har på deg over-the-ear hodetelefoner, eliminerer bakgrunnsstøy, du er kanskje ikke klar over noen følger deg.
 • Ikke få panikk fordi dette vil bare gjøre deg lett bytte.

Advarsler

 • Hvis du biter noen og trekke blod, risikerer du å pådra blod / patogen sykdommer. Dette kan inkludere Kjønnssykdommer / kjønnssykdommer. Men dette er utfallet ikke noe annerledes enn hvis en angriper ejakulert inne i deg uten kondom. Biting kan være svært gunstig mot å unngå ytterligere fysisk mishandling. Biting kan også være mer hygienisk hvis det lykkes i å hindre ytterligere angrep, som vaginal og rektal blødning er vanlig under voldtekten. Disse huden sprekker i stor grad øke sannsynligheten for å pådra en STD / STI når skadet tykktarm / endetarm / vaginal overflaten samhandler med angriperens forutgående væsker.
 • Den "Grab, Twist, og Pull"-metoden fungerer bare hvis voldtektsmannen er iført atletisk shorts eller annen tynn klær. Det vil ikke fungere gjennom denim eller khaki.
 • Ingen av disse tipsene er garantert å hindre et angrep.