Wkano

Hvordan være mindre klengete

Har daten din sluttet å svare på samtaler, men du fortsatt febrilsk å forlate en kryssild av meldinger? Er din beste venn som tyder dere to trenger å bruke mindre tid sammen? Er dine medarbeidere rulle øynene og begynner å lure på om du virkelig er opp til å gjøre det arbeidet du sa at du var i stand til uten å spørre dem for konstant hjelp?

Klengete folk viser trengende, usikker og usikker atferd om nesten alt, og dessverre, å være klengete bare skjer for å begrense mye av gleden i livet og hindrer deg fra å ta kalkulert risiko som kan virkelig drive din egen stjernen fremover. Lær å skinne i stedet for å gjemme seg bak evnene til andre og lære å elske deg selv som du er istedenfor å se etter andres godkjennelse hele tiden. Innse at det egentlig er greit å... la gå.

Trinn

Hvordan være mindre klengete. Forstå at alle sunne, veltilpassede mennesker trenger plass.
Hvordan være mindre klengete. Forstå at alle sunne, veltilpassede mennesker trenger plass.
 1. 1
  Forstå at alle sunne, veltilpassede mennesker trenger plass. Selv trenger tid ut fra hverandre som de vokser opp sammen. Enhver person som forventer å leve i lommen på en annen person 24/7 er ikke bare forårsake ubehag for personer de klinke til, men de er sterkt begrense sine egne muligheter til å vokse til et fullverdig og kompetent person. Friske mennesker er i stand til å gjøre det meste av tiden alene i så vel som å balansere dette med samspill med en rekke andre mennesker. Optimal tilfredsstillelse kommer fra å ha både alene tid og folk tid i balanse, samt å spre samspill mellom ulike kvalitets relasjoner og ikke bare en.
 2. 2
  Vær oppmerksom på at klengete atferd ikke er begrenset til romantiske relasjoner. Klengete kan skje med hvem som helst, når du føler at de har større kunnskap, autoritet (makt), eller validering evner enn du har, men at du tror du trenger fra dem. Noen av de mer vanlige klengete relasjoner er:
  • Hvis du dater, må dato for å vite at du er en voksen og ikke en baby. Klamrer seg under dating scenen er svært risikabelt fordi det setter av tidlig varsling bjeller til daten din at de spiller barnevakt og ikke likeverdige. Få folk setter pris på denne rollen og det er sannsynlig et slikt forhold vil snart bli dømt.
  • Hvis du er klengete med foreldrene dine som en voksen, så er det sannsynlig at du vil lide av «Failure to Launch". Det betyr at du er ansvarlig for å bo hjemme lenge etter at andre fugleunger har forlatt reiret
  • Hvis du er klengete med vennene dine, vil de snart føle kvalt, brukt opp og trolig overse ber deg til ting hvis de er bekymret for at du vil krampe deres stil.
  • Hvis du er klengete med din college professor fordi du er livredd for ikke bestått, risikerer du å bli sett på som umoden. Videre, hvis du er altfor avhengige av å kjøre til, til lærere og andre får svar, kan du godt være ute av stand til å fullføre klassen, kurs eller utdanning.
  • Hvis du er klengete med sjefen din, risikerer du å bli sett av kolleger som en bakvasker og sjefen din kan vise deg som en sutrete, trengende og høy vedlikehold.
 3. 3
  Ta ansvar for dine egne avgjørelser. Egentlig, ta det et skritt tilbake og lære å ta avgjørelser i første omgang. Det kan ofte være svært vanskelig for en klengete person som ser ut til andre for beslutningsprosessen. Men å være i stand til å ta avgjørelser og treffe valg er en viktig del av å være en komplett og oppfylt menneske. Når du har lært hvordan du skal ta avgjørelser, også være klar til å ta ansvar for sine utfall. Å være redd for å gjøre feil og å eie opp til dem og rydde opp etter dem kan være en pådriver for klengete atferd, det er bare lettere å la noen andre ta rap mens du står tilbake skjermet av deres mot og besluttsomhet. Finn dine egne guts og vilje og gi beslutninger en go, du vil like den personen som kommer langt mer enn den gjemmer seg i skyggene hele tiden.
  • Les hvordan å ta avgjørelser for flere detaljer.
 4. 4
  Lær å børste av manglende godkjenning fra andre mennesker. En del av driveren bak klengete atferd er et behov for å få den godkjent, å søke godkjenning som du er i orden fra folk du verdsetter eller ser opp til. Dessverre, stadig søker trygghet som dette irriterer mange mennesker som din sårbarhet er åpenbare og cloying. Videre, ved å la deg selv inn i dette bind av forventer at andre skal godkjenne deg hele tiden, vil du pleier å etterkomme deres ønsker og preferanser, og slutte å være tro mot deg selv. Noen ganger folk vil gjerne fortelle deg at du er flott, men andre ganger de vil kutte deg ned, ignorere deg eller rett og slett ikke godkjenne deg som du vil. I de sistnevnte tilfellene, gjør negative reaksjoner ikke bety at du er noe mindre en person, men ved å velge å la slike ord og handlinger komme til deg, øker du din sårbarhet for å bli klengete. I stedet lære å stå opp for deg selv og for å ikke bekymre deg hva andre mener om deg.
 5. 5
  Finne alternative måter å uttrykke deg selv og til å søke validering. Validering er best når det sendes tilbake til deg i form av personlig prestasjon, som for eksempel å lage ting, male et bilde, etterbehandling en grad, få en jobb du alltid har drømt om, ta en tur rundt i verden, frivillig arbeid i Afrika, etc. prestasjoner er den ultimate self-validering fordi de avslører at du er, målrettet, engasjert og tro mot deg selv. Og som er veien med livet, vil prestasjoner tiltrekke folk til deg fordi de er interessert i hvordan du har klart å gjøre det du har oppnådd, så det er en mye mer produktiv måte å få folk til å tilbringe tid med deg!
 6. 6
  Reduser kommunikasjon nivå. Klengete folk har en tendens til å tilbringe mye tid "holde kontakten" gjennom tekstmeldinger, e-post, telefonsamtaler og slett snu opp uanmeldt. Behovet for å vite hva andre gjør, og å prøve og være en del av det krever konstant gjetting og en freidig holdning som forstyrrer andres liv er i orden. Alt dette tar opp mye dyrebar tid som du kan investere i mer produktiv og i livet ditt. Dessuten etterlater mindre kommunikasjon folk som ønsker mer, de begynner å lure på hva du driver med og aktivt søke deg ut for en endring for å spørre om ditt liv og hva som skjer. Hvor mye hyggeligere en snuoperasjon som er enn å bli brøyte seg inn i deres liv hele tiden!
  • Husk på å si at "fravær gjør at hjertet vokser Fonder". Når du er konstant i ansiktet av en dato, kjæreste eller ektefelle, det er egentlig ikke noe å gå glipp av, og altfor lett det blir til å ville se mye mindre av deg. Hold det spennende ved å være mindre tilgjengelig og mindre opplagt.
  • Ikke kall hver dag eller legge igjen meldinger gjennom noen måte. Tillat for plass slik at datoer, og venner kan komme videre med sine liv og oppriktig ser frem til å fange opp med deg igjen.
 7. 7
  Ikke babyen andre mennesker. En annen vanlig feil gjort av klengete folk er antagelsen om at en annen person ikke vil trives uten klengete person intervensjon. Denne typen klamrer oppførsel er "forstyrrende" oppførsel. For eksempel kan en mor med en voksen barnet insisterer på at han eller hun gjør noe på en bestemt måte, eller de ringer hele tiden for å sjekke at de er i orden, etc. fordi hun ikke har lært å la gå, men konstant babying snart vil føre til den voksne barnet til å slutte å svare telefonen og gjøre det motsatte av hva de har blitt oppfordret til å gjøre, inkludert muligens ikke slippe ved å se sin mor for en stund.
  • Unngå forutsatt vokst opp mennesker kan ikke ta vare på seg selv. De kan og de gjør, med eller uten deg. Hvis de virker som de ikke kan, så de trenger å lære!
  • Alltid hengende rundt noen, alltid dukker opp selv på de mest ubeleilig ganger, alltid ringe eller forlater meldinger osv. kantlinjer på å være en STALKER og det irriterer de fleste ut. Det er en kontroll problem også - ved å prøve å holde et øye med hva noen er opp til hele tiden, du er effektivt å prøve å kontrollere dem ved å være ca. Det er dobbelt verre når du dater og du ønsker å henge rundt med daten din mens de henger rundt med sine kamerater og du var ikke invitert!
  • Innse at babying folk lett kan slå tilbake på deg når de "la deg" gjøre alle de menial oppgaver uten pitching i å hjelpe deg.
 8. 8
  Stol på deg selv mer. En klengete person har svært lite selvrespekt og selvtillit tillit. Dette er uheldig fordi det blir en selv-bekreftelse bekreftelse på at du ikke er god nok til å stå alene, å være et individ uten en annen person til å holde hånden din hele tiden. Stole på deg selv til å ta avgjørelser, for å gjøre feil, men lære av dem, for å bli med prikkene korrekt uten inngang på en annen person, og å sette deg gjennom nye og utfordrende situasjoner tegning på dine egne ressurser er den eneste måten å leve et fullverdig liv. Selvbilde tillit gir deg sjansen til å slutte å lytte til naysayers eller til og med til de negative stemmer i ditt eget hode, og det gjør det mulig å være alle de tingene du vet at du er i stand til å være.
 9. 9
  Bli selvhjulpne. Det var en spøk en gang som sa "Trenger medforfatter for boken på selvtillit". Det er den slags humor som avslører akkurat hvor dumt det er å søke noen andre til å gjøre ditt livs reise og å leve dine erfaringer for deg. Det er ikke mulig for en person å være tilgjengelig for noen annen person 24/7 eller å bare slippe alt for å komme å redde deg når du vil. Denne forventningen mister venner, avstander selv den mest omsorgsfull person og til slutt reduserer din egen følelse av selvtillit til en dam. Selvtillit er en egenskap som er mye beundret fordi det fører til en større følelse av selvtillit og dine egne grenser. Det betyr ikke at du ikke nå ut om hjelp når du virkelig trenger det, hva det betyr er at du vet når du skal gjøre ting for deg selv og til å stole på dine egne vurderinger fordi du innser at du er i stand.

Tips

 • Oppdage tegn på din egen klamrer oppførsel. Du vil se irritasjon og frustrasjon sendes tilbake til deg fra folk du målretter. Ikke bli fristet til å manipulere som mot dem, i stedet bruker det som et speilbilde av din egen oppførsel og finne andre måter å samhandle med disse menneskene, gi dem plass og finne dine egne måter å takle.
 • Tillat "hjerter til å vokse tettere" gjennom fravær. Hver person i livet ditt er viktig, og slik at du er for dem. Og jo mer plass du gi hver person, det fonder de vil være av deg fordi du ikke er i lomma hele tiden. Viktigere, de er ikke i lommen hele tiden heller, så du kan bli frigjort fra følelsen kvalt av andre fordi du setter en åpenbar standard for dem at du forventer plass til å danne en del av dine relasjoner med andre.
 • Hvis du er avhengig av andre mennesker for viktige ting som å gå ut av huset, grunnleggende egenomsorg og lignende, se ærlig på hvorfor. Det kan være agorafobi eller andre psykiske lidelser. Søker behandling, er psykisk sykdom som ekte og ødeleggende som fysisk sykdom. Likeledes hvis du trenger hjelp for fysiske årsaker, er det ikke clinginess til å trenge hjelp. I stedet søke å utvide ditt nettverk og utforske hvilke tjenester kan være tilgjengelig for å få en profesjonell til å gjøre de tingene du ikke kan gjøre på egen hånd.
 • Hvis du er med en klengete person, foreslår separate aktiviteter som spiller på den andre personens interesser og sterke sider. Hjelp dem gradvis innser at de er bedre å forfølge de tingene de liker å gjøre med andre mennesker eller av seg selv når det ikke er en interesse av dine egne. Bidra til å lette overgangen ved å kombinere egne aktiviteter med minst ett felles aktivitet for å balansere ut endring i tilnærmingen til forholdet.

Advarsler

 • Langsiktig clinginess mister venner og andre folks tålmodighet slites tynne i noen slags forhold. Etter en tid, erkjenner selv den mest tålmodige personen hjelpeløshet-as-manipulasjon når det er alltid rettet mot dem.

Ting du trenger

 • Dagbok eller journal for målsetting og selvsikkerhet