Wkano

Hvordan å få øye på en patologisk løgner

Betegnelsen "løgner, løgner bukser på brann" får en ny betydning når du arbeider med en patologisk løgner. Denne personen kan ikke være helt forankret i virkeligheten, tro løgnene de forteller, ofte i et forsøk på å bøte på lav selvfølelse. I motsetning til å fortelle noen fibs her og der, eller litt overdriver sannheten en gang i blant, ligger den patologisk løgner om bokstavelig talt alle aspekter av hans eller hennes liv. Fra hvor mye som ble brukt på middag i går kveld for å snakke om den siste gangen hunden var badet, føles patologisk løgner at hver bit av kommunikasjon har strategisk betydning posisjonert for hans eller hennes gevinst.

Bli løyet til på en konsistent basis er ikke bare frustrerende, men også respektløst overfor den andre personen. Så hvordan kan du bestemme om du arbeider med noen som kan slippe noen fibs på anledningen versus en sann patologisk løgner? Noen få ledetråder og trinn kan hjelpe deg å trekke en fornuftig konklusjon.

Trinn

Hvordan å få øye på en patologisk løgner. Forstå hva en patologisk løgner er.
Hvordan å få øye på en patologisk løgner. Forstå hva en patologisk løgner er.
 1. 1
  Forstå hva en patologisk løgner er. I utgangspunktet er en patologisk løgner noen som lyver vanligvis, kronisk og tvangsmessig. Det har rett og slett blitt en livsstil for denne personen, for å gjøre opp ting for en rekke årsaker, og til slutt, blir sannheten ubehagelig mens veving whoppers føles riktig for dem. Denne typen liggende en tendens til å utvikle seg tidlig i livet, ofte som en reaksjon på vanskelig hjemme eller på skolen situasjoner som syntes å løse bedre hvis barnet løy. Det er en dårlig vane, ikke en manipulerende trekk - dette er hvordan man skal skille en patologisk løgner fra en sosiopat som ikke søker å manipulere.
 2. 2
  Finn ut om personens detaljene og informasjon kommer over som konsekvent hver gang de forteller en historie. Finne en enkel, run-of-the-mill historien, for eksempel hva personen hadde til middag i går kveld. De kan fortelle deg pasta og brokkoli, men da kan fortelle deg og / eller andre som hummer og champagne var involvert. Detaljer og informasjon vil stadig endre og utvikle seg.
  • Sammenlign og kontrast både store og små detaljer. Fra antall personer i løgner historie til selve historien i seg selv, husker hva som har endret seg og hvor ofte detaljene har endret seg i historien.
  • Hold oversikt over figurer som er involvert i historien. Hvis du for eksempel plutselig tredje gang historien blir fortalt, politiet dukker opp, må du begynne å lure på om han eller hun forteller hele sannheten.
  • Recall hyppigheten av løgner. Patologiske løgnere vil ligge konsekvent, som er en ting du kan stole på - de vil ligge hele tiden. Gjennomføre en ikke-vitenskapelig eksperiment og spørre om visse aspekter av personens liv hver dag. Velg noe tilfeldig som hva personen spiste til middag eller sett på TV kvelden før. Be personen det samme spørsmålet hele dagen for å se om den endres - spille inn løgnen ved enten å få opphisset eller viser intriger når personen embellishes historien. Ikke gi bort at du har hørt et annet svar før.
 3. 3
  Sammenligne historier med felles venner av både deg og personen du mistenker for å være en patologisk løgner, for å finne ut om historien har endret seg eller endret for å imøtekomme visse personligheter. Enkelte detaljer kan bli forvandlet til å lage drama eller trekke oppmerksomhet til løgner.
  • Prøver å pit venner / familie medlemmer mot hverandre. Hvis løgner var involvert i en krangel han eller hun kan endre detaljene slik at han eller hun ser bedre ut. Dessuten kan han eller hun involvere andre parter, noe som gjør opp om den andre parten for å få flere folk på hans eller hennes side.
  • Prøver å unngå trøbbel. Hvis løgneren har gjort noe galt, vil han eller hun gjøre det som er nødvendig for å unngå skylden - det betyr fabrikkere en historie og / eller låsing straffeskyld på en annen person.
  • Fabrikkere en løgn for å få oppmerksomhet. Hovedmålet med mange patologiske løgnere er å få positiv notoritet. Fra å bli lei av å ha lav selvfølelse, er patologisk løgner mål å se bedre ut enn alle andre, slik at folk legger merke og tilber sine prestasjoner.
 4. 4
  Tenk om personen lyver for å få oppmerksomhet. En del av grunnen til patologisk løgner føler seg tvunget til å lyve er fordi han eller hun kan føle som om å være i rampelyset har ligget gjemt dem. Denne personen føler at han eller hun bør være i sentrum av alles universet og vil gjøre hva han eller hun kan for å gjøre det skje. Ved smake søkelyset, blir det selvforsterkende og løgnene blir større hver gang bare for å holde på å være i sentrum for oppmerksomheten. Her er noen muligheter:
  • Sympathy oppmerksomhet. Den patologisk løgner føler at hans eller hennes problemer er viktig å hva alle andre opplever. Fra et papir kutt til å bli irettesatt av en sjef eller lærer, kjører patologisk løgner rundt å fortelle sin historie til alle og enhver, overdriver detaljene til latterlige proporsjoner for å få sympati fra alle innenfor hørevidde.
  • Ønsker å føle seg viktig. Den patologisk løgner er kongen eller dronningen av "en øvre." Uansett prestasjon du har oppnådd, gjort de det bedre. Denne personen har alltid å føle seg bedre enn deg til enhver tid, uansett om det er i den profesjonelle eller personlige arena.
  • Føles lei. Dessverre, fordi dette menneskes liv ikke er forankret i virkeligheten, kan han eller hun blir lett kjedelig hvis drama ikke virvler rundt hans eller hennes hode. Som et resultat, kan løgner være fabrikkert for å underholde eller underholde denne personen, som dessverre betyr at andre mennesker blir involvert og muligens skade som resultat.
  • Utrygghet. Lav selvfølelse er en av de største grunnene til at folk blir patologiske løgnere. Enten de bevisst gjenkjenne det eller ikke, føles en patologisk løgner om at han eller hun ikke er viktig nok som de er, slik at de må gjøre opp prestasjoner eller hendelser å posisjonere seg som verdig.
 5. 5
  Se til om personen har en avhengighet eller hemmelige vaner som er potensielt skadelig. Patologisk liggende kan oppstå i tandem med å ville skjule en alkoholiker eller narkotikaavhengighet, en besettelse med å gjøre noe for mye som tilbringer tid på nettet eller spill, eller i forhold til en medisinsk tilstand som bulimi eller anoreksi. Terapi, gruppeterapi og andre faglige tiltak er viktig for slike mennesker, men det kan hjelpe deg til bedre å forstå en slik liggende hvis du vet om motivasjonen bak det.
  • En del av behandlingen må ta tvangsmessig liggende. En tvangsmessig løgner kan endres.
  • Det kan være andre personlighetsforstyrrelser på problemet, slik som narsissistisk personlighetsforstyrrelse, bipolar lidelse eller borderline personlighetsforstyrrelse.
 6. 6
  Undersøker personens reaksjon når de er ferska i en løgn. Det verste som kan skje med en patologisk løgner er å bli ferska for å fortelle løgn.
  • Extreme forsvar. Forventer at personen til å bli ekstremt defensive, gjør hva han eller hun kan for å pin skylden på noen andre.
  • Raskt fabrikere en annen løgn for å dekke opp den opprinnelige løgn. Den patologisk løgner vil starte cover-up prosessen raskt for å sikre at deres omdømme forblir i takt. Dette kan omfatte et større lie enn den opprinnelige fib - som kan være ganske åpenbare.
  • Hevngjerrig og kan søke hevn. Raseri og sinne kan være en annen reaksjon som stammer fra å bli "outed", så forvent mulig gjengjeldelse eller hevngjerrig adferd. Alternativt kan de føle opprørt over at de har blitt tatt på fersk gjerning av noen som bryr seg om dem og har et tårevått meltdown.
 7. 7
  Avgjøre om personen lever i virkeligheten. Den patologisk løgner er en som vanligvis ikke lever i virkeligheten og har problemer med å opprettholde noen konsistens i hans eller hennes liv. Noen tegn er:
  • Vandrende fra jobb til jobb. Han eller hun kan ikke være i stand til å holde nede en jobb i lang tid på grunn av enten å bli tatt for å lyve eller ikke være i stand til å håndtere dag-til-dag dagligdagse oppgaver på grunn av bløffer seg inn i jobben.
  • Kan ikke holde en fast forhold. Romantisk og mellommenneskelige relasjoner ofte mislykkes - denne personen vil typisk ha en forkjærlighet for hans eller hennes liv eller en bestevenn for et par måneder, og da vil plutselig ikke lenger har kontakt med den personen. Mellom løgn og urealistiske forventninger, kan patologisk løgner ofte tiltrekke seg en flokk av nye relasjoner, men har problemer med å opprettholde dem.
  • Kan bli fremmedgjort fra familien. Etter år med å bli løyet til, kan familiemedlemmer ikke være veldig støttende eller nær denne personen.

Tips

 • En person som ligger vanligvis vil generelt mister evnen til å skille løgn fra virkeligheten. Han eller hun vil tro løgnene å være sannheten - noe som gjør konfrontere en patologisk løgner på deres ligger nesten umulig.
 • Husk at patologiske løgnere vanligvis overdriver alt de forteller deg så ta sine historier med en klype salt.
 • Forstå at du aldri får en konsistent historie når du snakker med en patologisk løgner.
 • "Mythomaniac", "tvangsmessig løgner", "vaneløgner" eller "kronisk løgner" er andre navn som brukes for en patologisk løgner.
 • Noen som konsekvent lyver til deg er en form for respekt - ikke noen du ønsker å stole på eller anser for å være en sann venn.
 • Hvis du bryr deg om personen, minne dem ofte at de ikke trenger å late som å være perfekt. Peke ut noen av dine egne kjempeflott skrue oppturer og fiaskoer i livet.

Advarsler

 • Du kan oppmuntre noen til å få behandling for å lyve, men du kan ikke gjøre dem. Faktisk kan du ha en svært vanskelig tid å få denne personen til å akseptere at deres løgn er enda et problem, enn si noe behov for terapi.
 • Hvis du mistenker at personen er å fortelle en løgn for å dekke opp ulovlig aktivitet, bør du vurdere å kontakte myndighetene.