Wkano

Hvordan å fortelle foreldrene dine at du er en ateist

Tro er et personlig valg, og hver av oss har rett til å tro hva vi tror. Det kan være vanskelig å avsløre deg selv som å ha forskjellige oppfatninger fra dine foreldre. Her er noen tanker...

Trinn

Hvordan å fortelle foreldrene dine at du er en ateist. Forstå hva ateisme er.
Hvordan å fortelle foreldrene dine at du er en ateist. Forstå hva ateisme er.
 1. 1
  Forstå hva ateisme er. En ateist er bare noen som ikke tror på en gud (eller guder). Denne posisjonen kalles svak ateisme, fordi den består av ingen tro på seg selv. Noen ateister gå videre og tro at ingen guder eksisterer. Denne posisjonen er kjent som sterk ateisme, siden den inneholder den aktive troen på at det ikke er noen guder. Dine foreldre kanskje ikke vet betydningen av disse begrepene, så vær forsiktig med å klart definere hva slags posisjon er. For eksempel, i vanlig bruk, vil noen mennesker refererer til svak ateisme som agnostisisme, selv om disse to begrepene har ulike betydninger.
 2. 2
  Vet hva agnostisisme er. Mens teisme og ateisme avtale med tro, agnostisisme avtaler med kunnskap. En agnostiker er noen som er av den oppfatning at eksistensen av gud (eller guder) er ukjent. Svake agnostisisme er av den oppfatning at eksistensen eller ikke-eksistensen av guder er ikke kjent på dette tidspunkt, men kan bli kjent i fremtiden. Sterk agnostisisme er av den oppfatning at eksistensen eller ikke-eksistensen av guder er noe som er iboende ukjent. Agnostisisme og ateisme er ikke gjensidig utelukkende. En agnostiker ateist kan erkjenne at de ikke vet sikkert hvorvidt guder eksisterer mens mangler en tro på guder, eller til og med samtidig opprettholde troen på at det ikke er noen guder. Tilsvarende er agnostisisme ikke gjensidig utelukkende med teisme. En agnostiker theist kan erkjenne at de ikke vet hvorvidt guder eksisterer, men likevel opprettholde en tro på en gud eller guder.
 3. 3
  Vurdere konsekvensene. Hvis du har vokst opp i et religiøst hjem da avslører en mangel på tro kan være vanskelig. Mye av ditt familieliv kan være basert rundt tradisjoner i troen. Spør deg selv i hvilken grad du ønsker å trekke seg fra festivaler som Punktum våre liv. Hvis du ønsker å fortsette å praktisere tradisjoner i hjemmet ditt, sørg for at dine foreldre vet at ateisme ikke vil skille deg fra disse familieaktiviteter.
 4. 4
  Snakke gjennom ting med en leder i din religiøse samfunnet (som en prest eller rabbi). Selv om det kan virke bakvendt det kan være nyttig, spesielt hvis de vet at du og din familie. De kan ha innsikt som kan være nyttig og kan hjelpe deg å klargjøre dine tanker. Ja, de kan godt prøve å overtale deg til å gi din religion en sjanse, men hva er galt i det? Hvis du kommer bort fra samtalen i to sinn, ta litt mer tid til å vurdere sine argumenter.
 5. 5
  Fortell foreldrene dine. Hvis du føler at du er klar til å fortelle foreldrene dine så gjør det når de har tid til å lytte til deg og det er ingen andre distraksjoner. Gjør det klart at du elsker dem og setter pris på hva de har gjort for deg, og at du er på ingen måte avvise dem. De kan finne det du er i ferd med å si vanskelig, så pass på å respektere deres meninger og holdninger, mens man tar seg ikke å være lett fornærmet. Gjør det klart at å ta del i tilbedelseshandlinger ville være hyklersk og at du ønsker å bøye seg ut av dem. Det kan også hjelpe å si at du fortsatt ønsker å spille en hel del i familiens liv.
 6. 6
  Vær trygg. Gjør det klart at du har kommet til avgjørelsen etter mye tanke, og er ikke lenger selvransakelse. La foreldrene dine vet at du har grunner til å tro hva du gjør, men ikke krangle med dem, og ikke under noen omstendigheter bør du heve stemmen. Hvis du føler at du ikke har blitt hørt, respektfullt avslutte samtalen. Gi dine foreldre tid til å fordøye det du har fortalt dem. Husk at hensikten med samtalen å la foreldrene dine vet hva du har bestemt deg, ikke for debatt. Det vil bli rikelig med tid til å gå inn i diskusjoner senere, når alle har hatt tid til å gjøre opp sine tanker.

Tips

 • Gjør det klart at dette er noe du har tenkt gjennom.
 • Ser foreldrene dine i øynene mens du snakker.
 • Snakke rolig, men bestemt.
 • Starte samtalen med svært positive kommentarer.

Advarsler

 • Selv om foreldrene dine er svært akseptere mennesker, være forberedt på å bli såret følelsesmessig - setninger som "Jeg er skuffet" og "Så du tror (sett inn navn på høyt elskede avdøde slektning her) virkelig er borte for godt 'er sannsynlig å beskjære opp. Dette kan være vanskeligere for deg enn for dem hvis du begynner å snakke om tro sånn. Må ikke komme inn i disse kompliserte ting med mindre de spør.
 • Noen svært fromme og fundamentalistisk troende kan vurdere en erklæring om ateisme som grunnlag for shunning barnet helt. Hvis dette kan være tilfelle, være sikker på at du er klar for konsekvensene.
 • Noen ganger er den beste tingen å gjøre er å gjøre ingenting. Hvis de tror at folk som ikke tror på Gud går til helvete de vil prøve alt for å få deg til å tro igjen. Dessuten vil de være redd for sin sønn / datter går til helvete hele tiden for resten av livet. Selvfølgelig kan det være vanskelig for deg å skjule din mangel på tro, men det vil være hundre ganger vanskeligere for foreldrene å leve i konstant frykt og for deg å leve med foreldrene dine prøver å få deg til å tro hele tiden.
 • I noen kulturer foreldre føler at de har rett til å kontrollere alle deler av et barns liv, og kan straffe en villfaren barnet fysisk. I noen kulturer en far har makt over liv og død over sin kone og barn. Utsett ikke deg selv for fare.