Wkano

Hvordan man skal håndtere en sosiopatisk venn

Din "beste venn" som du har kjent i mange år ser ut til å være genuint snill og omsorgsfull, men på slutten av dagen, de alltid forlate deg med den pinlige følelsen du hadde gjort noen form for feil. Hvis du opplever dette, kan din venn være en sosiopat. Her er hvordan du kan bryte opp vennskap.

Det er en annen artikkel om hvordan å identifisere og hjelpe sosiopater.

Trinn

Hvordan man skal håndtere en sosiopatisk venn. Møt din venn og identifisere tegn på sosiopati.
Hvordan man skal håndtere en sosiopatisk venn. Møt din venn og identifisere tegn på sosiopati.
 1. 1
  Hva er en sosiopat? Forstå hva sosiopater er som er avgjørende for å omvurdere ditt forhold. I motsetning til noen tro, sosiopater er ikke seriemordere per definisjon. De ser akkurat som meg og deg. Her er noen definisjoner av sosiopati:
  • Sosiopater er mer sannsynlig å bli manipulere, patologiske løgnere som får tett med folk for å skade dem.
  • Sosiopater er ikke interessert i vennskap. Hva de ønsker ut av deres "vennskap" med deg er en lojal tilhenger. De kan behandle deg som en venn for å få tilgang til kameratskap din, men det er ikke oppriktig. Så lenge du gir noen verdi for dem, noe de trenger, vil de holde deg rundt. Men når de blir lei av deg, vil du bli forlatt.
  • Sosiopati er koblet til mental sykdom, vanligvis antisosial personlighetsforstyrrelse (APD) og / eller narsissistisk personlighetsforstyrrelse (OD). Den sosiopat ikke føler noen skyld eller anger for det de har gjort mot andre, og heller ikke føler de medfølelse eller kjærlighet. Deres vennskap med deg - sammen med noen ytre aspekter av karisma, sjarm, omsorg eller kjærlighet - er en del av deres offentlige persona.
 2. 2
  Møt din venn og identifisere tegn på sosiopati. Dette er alltid vanskelig, for en sosiopat skjuler sin sanne natur og har en tendens til å være svært utspekulert. Tegn på sosiopati kan blande med tegn på bare noen som er rett og slett en dårlig venn, eller noen som har liten erfaring med sosialt samspill.
  • Finne ut nøyaktig øyeblikk når du har følt misbrukt. Vikle hodet rundt alle detaljene, og prøve å finne ut om det har vært en mangel på samvittighet, skyldfølelse, på din venns del. For å hjelpe tømme tankene, skrive ned fakta og dine følelser for hvert øyeblikk når du følte forurettet. Det kan være trender eller sammenhenger.
  • Konfrontere venn og evaluere deres reaksjon. Vær rolig og forklare ditt resonnement i rette fakta. Vær ærlig, og ikke prøve å gjøre ting høres bedre ut enn du egentlig føler de er. Ikke selg deg selv kort.
  • Sosiopater kan bli aggressiv når deres integritet blir avhørt. Snarere enn å slåss fakta om deres løgn eller manipulering, kan de angripe personen, eller du, som gjør avhør. De kan bruke aggresjon, eller til og med sjarm, for å gjenvinne sin tapte terreng.
  • Når konfrontert, vil sosiopat gjør du synes synd på dem. Når du synes synd på avhør dem, de anser dette en seier i stedet for å bry seg om årsakene til tvil din.
 3. 3
  Håndtere den innledende fornektelse. Din venns sosiopati vil være vanskelig å akseptere. Etter å ha vært venner så lenge, syntes ditt vennskap så ærlig og sant. Det er imidlertid viktig å huske på at dette Friendship i seg selv er en farse. Her er ting å huske på:
  • Din "venn" er faktisk ikke en venn. Ordene "sosiopati" og "venn" er gjensidig utelukkende fordi sosiopater er ikke i stand til å føle positive følelser som omsorg. De kan aldri ha vært interessert i ekte vennskap, bare din lojalitet og medvirkning.
  • Forstå at du har blitt misbrukt og manipulert. Selv om dine vanskelige følelser er små, de er tegn på at ikke alt er riktig med vennskap.
 4. 4
  La gå av sinne. Når du innser at du har blitt utsatt for en sosiopat, kan du føler for å komme selv. Men vær advart: sosiopat har en levetid på erfaring i å skru folk over. Du gjør ikke det. Sjansene for å få selv er svært liten og risikabelt. Det er bedre å komme over din vrede.
 5. 5
  Bryte vennskapet. Fortell sosiopat å la deg alene. Vær selvsikker, fast, direkte og konsekvent. Hvis du ikke klarer å ta dine egne avgjørelser og holde seg til dem, alle kan manipulere deg med letthet.
  • Bryte vennskap kan faktisk være enkelt. Til sosiopat, har vennskapet blitt nesten meningsløst. Det var bare spesiell for deg. Du må innse en sosiopat ikke bryr seg om deg, eller ditt vennskap. Det har vært noe annet enn en lek for ham / henne. Etter å bryte kontakten, vil du legge merke til sosiopat har umiddelbart glemt deg.
 6. 6
  Informere andre venner som også har venner med den sosiopat. Ikke snakk negativt om din sociopathic venn. I stedet rolig forklare eksempler på hans sosiopatisk atferd. Dette er nødvendig fordi negative snakke ville gjøre deg svært upopulær blant dine andre venner, og drive dem dypere inn i armene på sosiopat.

Advarsler

 • Ikke prøv å endre sosiopat venn av deg selv. La dem søke profesjonell hjelp. Du kan ikke forandre ham. Sosiopati er ansett som en permanent psykisk sykdom.