Wkano

Hvordan å ha gode manerer

Gode ​​manerer, eller opptre passende på en måte som er sosialt akseptabelt og respektfull, vise respekt, omsorg og omtanke for andre. Utmerket oppførsel kan hjelpe deg til å få bedre relasjoner med folk du kjenner, og de du vil møte. Her er hvordan å dyrke dem.

Trinn

Hvordan å ha gode manerer. Øv grunnleggende høflighet.
Hvordan å ha gode manerer. Øv grunnleggende høflighet.

Grunnleggende etikette

 1. 1
  Øv grunnleggende høflighet. Sier "please" og "thank you", når du må, selv til personen bak disken på McDonalds. Folk legger merke til når du er høflig og respektfull mot dem, og det kan telle for mye.
  • I tillegg sier "Unnskyld meg" når du tilfeldigvis borti noen, eller hvis du trenger å forlate en sosial setting midlertidig.
 2. 2
  Hold åpne dører for andre mennesker. Du trenger ikke å være en fyr til å holde en dør åpen. Hvis noen vil komme inn i døren kort tid etter deg, stopper et øyeblikk og holde den åpen. Si "Etter at du, herr / frue," hvis personen er en fremmed, hvis ikke bruker hans eller hennes navn i stedet for sir eller frue.
  • Hvis du er usikker på hvorvidt den andre personen ville sette pris på å ha døren holdes åpen, spør høflig. Sier, "Kan jeg få døren for deg?" Dette gir den andre personen en mulighet til å akseptere eller avslå.
 3. 3
  Snakk høflig. Hold volumet på stemmen din så lavt som mulig, samtidig slik at folk kan høre deg, og ikke bruke slang eller filler ord (for eksempel "like", "uh", "så..." og så videre).
  • Hvis mulig, prøv å ikke slippe Gs. For eksempel, i stedet for å si "henge" ut ", prøv å formulere" hang out ".
  • Ikke diskuter uhøflige emner, for eksempel kroppsfunksjoner, sladder, skitne vitser, sverger ord, eller noe du ikke ønsker moren din (eller noen du er forelsket i) å høre deg si.
  • Ikke avbryt eller overstyre en annen person når han eller hun snakker. Øve på å være en god lytter, og snakke når det er din tur.
 4. 4
  Gi opp setet på offentlig transport. Hvis du er på et overfylt tog eller buss, og du oppdager at noen sliter med å stå opp (for eksempel en eldre person, en gravid kvinne, eller noen med mye av pakker), tilbyr ham eller henne setet ditt. Å si noe sånt som: "Sir, jeg vil bli glad hvis du ville akseptere min plass" kan gjøre situasjonen mindre vanskelig for den andre personen. Hvis han eller hun avslår, være nådig; si: "Ta gjerne velkommen til å gi meg beskjed hvis du ombestemmer deg."
 5. 5
  Gratulere folk. Tilby dine gratulasjoner til noen som er nettopp gjort en stor bragd (for eksempel eksamen eller bli forfremmet), har lagt til hans eller hennes familie (som å gifte seg eller å ha et barn), eller på annen måte har gjort noe verdig ros.
  • Vær en god sport. Gratulere alle som slår deg i et løp, sportsarrangement, valg eller annen konkurranse.
 6. 6
  Være en høflig driver. Kjøring med god oppførsel kan virke utdatert, men det er faktisk et spørsmål om sikkerhet. Prøv å følge disse tipsene:
  • Hvis du kommer til en fire-veis stop at en annen driver ikke synes å vite hvordan de skal håndtere, bare motion ham eller henne til å gå foran deg.
  • Vike for fotgjengere, og prøve å gi syklister god plass. Husk at to-tonns kjøretøy mye farligere for dem enn de er til deg, så det er ditt ansvar å prøve å sørge for at alle er trygge.
  • Ikke bakluke personer eller nekter å la dem inn i kjørefeltet ditt.
  • Bruk blinklys selv om du ikke tror noen er rundt - du vet aldri om det er en fotgjenger eller syklist du bare ikke kan se.
 7. 7
  Vet hvordan de skal hilse på folk. Enten du er i en uformell eller formell situasjon, erkjenner nærvær av en annen person er en grunnleggende poenget med å ha gode manerer. (Å ikke gjøre dette kan bli sett på som en fornærmelse i de fleste situasjoner.) Her er hva du skal gjøre:
  • Hvis du hilser noen du kjenner som et familiemedlem eller en nær venn, er en uformell hilsen nok. Det kan være så enkelt som "Hei, hvordan går det?"
  • Hvis du er hilsen noen som er en eldre, forretningsforbindelse, kirkeleder eller annen formell bekjent, holde seg til en formell hilsen med mindre du er bedt om å gjøre noe annet. Hils den andre personen ved hjelp av hans eller hennes tittel (for eksempel "Mrs. Jones" eller "Pastor Smith"), eller bruke "sir" eller "frue". Unngå slang som "hei" eller "hei", og forsøker å snakke i hele setninger. Noe sånt som "Hei, Mrs. Jones. Hvordan har du det i dag?" kunne være hensiktsmessig.
  • Gjør eventuelle nødvendige hilsen bevegelser. For uformelle hilsener, hvordan du fysisk samhandle med den personen er ditt valg - du kan ikke gjøre noe i det hele tatt, eller tilby en klem, håndtrykk, eller annen hilsen basert på ditt forhold med den personen. For formelle hilsener, skjønt, er det hensiktsmessig å tilby et håndtrykk eller bøye hodet litt fremover. Hvis personen du hilser formelt går inn for en klem eller en luft kyss, akseptere det allernådigst.
 8. 8
  Administrere introduksjoner med nåde. Hvis du er sammen med to personer som ikke kjenner hverandre, men vet du begge, er det ditt ansvar å sørge innledningen. Følg denne fremgangsmåten:
  • Den som er av høyere sosial rang skal ha den andre personen introdusert for ham eller henne. Det vil si, er den personen med lavere rang den som skal presenteres for den personen av høyere rang. (For eksempel, "Mrs. Jones, vil jeg gjerne presentere deg for min gode venn, Jessica Smith." Jessica er den personen med lavere rang i denne innledningen.) Dette er relativt lett i enkelte situasjoner, men her er noen retningslinjer for når det er mindre entydig: yngre mennesker skal presenteres for eldre, bør menn bli presentert for kvinner, og legfolk skal presenteres for presteskapet, offentlige tjenestemenn, medlemmer av det militære, eller andre personer av høyere rang. Hvis du fortsatt er forvirret, bare gå med ditt beste skjønn.
  • Start ut en introduksjon ved å navngi den personen av høyere rang, så si "Jeg vil gjerne introdusere deg til.." eller "dette er...", og navnet på personen av lavere rang.
  • Etter at to mennesker har møtt hverandre, gi litt informasjon om hver person. For eksempel, du kan si: "Jeg har kjent Jessica siden barneskolen" eller "Mrs. Jones er min mors kjære venn." Uansett hva du sier skal være i stand til å starte eller opprettholde en kort samtale, som du er ansvarlig for gjennomføring.
  • Når du blir introdusert til noen andre, ser den personen i øynene og huske hans eller hennes navn. Etter innføringen, hilser den andre personen og si noe sånt som "Hvordan gjør du?" eller "Det er en glede å møte deg", og tilbyr et håndtrykk.
 9. 9
  Stelle deg selv på riktig måte. Enten du kommer til skolen din, jobben din, eller bare til butikken, vil uberørte oppførsel gå ubemerket hen hvis du ikke er godt preparert. Ta en dusj hver dag, og holde hår, hud, negler og klær så ren som mulig. Bære nyvaskede klær som er aktuelle for den innstillingen du er i (enten det er en skole uniform eller en business-casual look for arbeid).
 10. 10
  Skriv takkekort. Når noen gir deg en gave eller gjør noe spesielt fint for deg, send ham eller henne et takkekort i løpet av få dager (eller et par uker, for større arrangementer som en bursdagsfest). Legg merke til hvor takknemlig du er for den spesifikke gaven eller handling, og hvor glad du er for å ha den andre personens vennskap.
  • Merk at en takk e-post kan være hensiktsmessig i visse situasjoner, for eksempel på arbeidsplassen eller for noen som bor så langt borte at en e-post er mye mer hensiktsmessig. Når det er mulig, skjønt, er det best å sende håndskrevne takkekort.

Dining oppførsel

 1. 1
  Ikke tygg med munnen åpen. Det er en åpenbar regel, men en som er lett å glemme når du nyter et deilig måltid.
 2. 2
  Si "Unnskyld meg" når du trenger å forlate bordet.
 3. 3
  Be om noen til å passere deg en tallerken eller et krydder. Aldri nå over en tallerken eller andres plate til å nå noe, i stedet høflig be den personen som sitter ved siden av deg å "glede passere saus."
 4. 4
  Ikke legg albuene på bordet når du spiser. Det er en gammel standby for å formane folk til å sette albuene på bordet under et måltid. Hvis måltidet har ennå til å begynne eller er over, men legger albuene på bordet er akseptabelt.
 5. 5
  Vet hvordan de skal håndtere uformelle og formelle kuverter. En av de mest skremmende delene om servering kan ikke vite hvilke kasseroller eller plater som skal brukes. Her er en rask primer:
  • Hvis du glemmer opplysningene, husk: "jobbe fra utsiden i." Dette betyr i utgangspunktet at hvis det er kasseroller på både høyre og venstre side av platen, vil du begynne med hva som er lengst til høyre og lengst til venstre, og gradvis arbeide tettere til plate.
  • Hvis alt annet mislykkes, bare se hva alle andre gjør.
  • For en uformell plass innstilling, bør du ha en middag plate i midten.
   • Umiddelbart til venstre av platen vil være to gafler - den nærmest platen er "middag gaffel", for å bli brukt for viktigste kurs, en lengst borte fra platen er ment for en salat eller forrett.
   • En middag kniv vil være direkte til høyre for platen, med bladet som vender mot det, ved siden av det vil være to skjeer. Suppe skjeen er lengst til høyre, den dessert skje (eller teskje) er mellom suppe skjeen og kniven.
   • Din glass bør plasseres rett over middag kniv. Påfølgende briller bør plasseres til høyre.
   • Du har kanskje en liten salat plate til venstre for gaffelen.
   • Du har kanskje en liten brød plate til øverste venstre for middag plate, med en liten smør kniv. Bruk smør kniv til å ta en klapp på smør og legg den på tallerkenen din, og deretter bruke kniven for å spre "din" smør på brødet.
   • En dessert skje eller gaffel kan være plassert horisontalt over matfatet.
   • En kopp og skål (hvis du drikker kaffe eller te) bør plasseres rett over eller til høyre for kniven og skjeer.
  • Vet hvordan de skal håndtere en formell plass innstilling. En formell plass innstilling bør være mest lik en uformell plass innstilling, med noen viktige unntak:
   • Du har kanskje en liten fisk gaffel mellom middag gaffel og platen, hvis en fisk kurs blir servert.
   • Du har kanskje en fisk kniv mellom middag kniv og suppa snart, hvis du trenger en for en fisk kurs.
   • Du har kanskje en liten østers gaffel på høyre side av kasseroller til høyre for tallerkenen, hvis du vil spise en østers kurset.
   • Briller er plassert i henhold til type i en formell plass innstilling. Den ene rett over middagen kniv er glass vann, til høyre for det er en rød eller hvit vin glass, og deretter en sherry glass helt til høyre.
 6. 6
  Hold dine redskaper. Hvordan du holder kjøkkenutstyr avhenger trolig av hvor du kommer fra. Begge er helt riktig. Generelt er det to stiler:
  • Europeisk stil: Hvis du klipper mat, vil du overføre gaffel til ikke-dominant hånd og satte kniven i din dominerende hånd. Etter maten er kuttet, vil du legge ned bladet på kniven på kanten av platen, og slå på gaffelen tilbake til din dominerende hånd for å flytte maten til munnen.
  • Kontinental stil: Gaffelen er fortsatt i venstre hånd, mens du bruker høyre hånd til å holde kniven og kutte mat. Når du er ferdig å klippe, kan du legge knivbladet på kanten av platen, eller bare holde kniven i hånden.
 7. 7
  Vet hvordan de skal hvile kjøkkenutstyr. Hvordan du setter dine kasseroller på tallerkenen din kommuniserer til tjenesten ansatte om du er ferdig med å spise eller om du fortsatt har tenkt å fortsette. For hensikten med disse instruksjonene, tenk middag plate som det er ansiktet av en klokke.
  • Hvis du er ferdig med å spise, legge gaffel og kniv side ved side, slik at stikkene og bladet er litt over midten av platen, og så at håndtakene peker tre til fire.
  • Hvis du har tenkt å fortsette å spise, legge ned gaffel og kniv slik at stikkene og blad er nær sentrum, med håndtak av ett redskap peker på åtte og håndtaket på den andre peker på fire.

Telefon etikette

 1. 1
  Bare bruke telefonen i riktige innstillingene. For eksempel er det uhøflig å bruke det på badet, i midten av et møte, når en tjeneste person er å hjelpe deg, i kirken, eller (noen ganger) på offentlig transport. Hvis du føler klosset bruker den eller folk gir deg skitne utseende, bør du nok sette det bort.
  • Når du snakker i telefonen på et offentlig sted, husk at alt du sier er ikke lenger bare dine nyheter. Hold din stemme på "innendørs stemme" nivå, eller lavere. Vanligvis folk med gode manerer ikke snakke om potensielt pinlig private saker i offentligheten.
  • Da på telefonen, ikke snakke med andre i rommet. Hva er verre enn å ha en telefonsamtale med en som chatter, kanskje ikke lytter til hva du sier, og du kan ikke fortelle om de snakker til deg eller andre. Hvis noen prøver å snakke med deg, bare peke på telefonen, og de vil få meldingen.
  • Unngå å bruke datamaskinen mens du er på telefonen med mindre det er en del av kundeservice. Det er svært uhøflig og ubehagelig når noen gjør deg lytte til en clacking tastatur.
  • Når med andre i en sosial setting, prøve å avstå fra å bruke din mobiltelefon. Det betyr at du heller vil være et annet sted, med noen andre, og at hvem du er med, er mindre viktig.
  • Ikke telefonen før 08:00 og etter 20:00 med mindre i en krise eller en viktig utenlands samtale. Også unngå å ringe folk under måltider, arbeid og skole. Folk forventer ikke at du å slippe inn og gå på disse tider, med mindre det er ordnet. Dette inkluderer tekstmeldinger, selv om du ville åpenbart ikke tekst for nødhjelp.
 2. 2
  Sørg for nummeret du har er riktig. Hvis du forstyrrer noen, og det er feil nummer så 'please' ha anstendighet til å si, "Jeg er så lei meg! Jeg har feil nummer!" IKKE bare henge opp. At enkelte kan være syk, i rullestol, eller eldre, etc., så du bør vise respekt og beklager bryderiet deres. Likeledes, hvis en person med feil nummer ringte deg, høflig påpeke at de har ringt feil nummer.
 3. 3
  Sjekk din stemme! Det bærer mye mer enn bare en tone, og gjenspeiler din karakter og personlighet selv på telefonen! Husk: lytteren kan ikke se deg, slik at telefonen-stemmen blir dine ansiktsuttrykk, gester, personlighet og karakter. Sjekk alltid stemmen din når du snakker, snakke på en hyggelig tone og veldig tydelig. gjennom stemmen din! Hva de hører vil gi et positivt eller negativt inntrykk.
 4. 4
  Øv grunnleggende conversational høflighet. Når noen svarer telefonen ikke være harde og brå ved å fortelle dem hva du vil først. Dette forvirrer dem og gjør dem lurer på hvem du er. Du synes også svært uhøflig, noe som er dårlig hvis du trenger en tjeneste fra dem. Det gir feil inntrykk før du starter! Og ikke si: "Hvem er dette?" Du ringte dem, så og stat hvem du er og hva du vil - på en høflig! For eksempel, si ". Hei, mitt navn er Mrs. peppermynte, jeg vil gjerne snakke med Mrs. Sally Lemon Er hun tilgjengelig?" Hvis personen ikke er der, stat til personen på telefonen om du vil ringe tilbake senere eller be de ringe deg tilbake. Eller hvis du gjør henvendelser, stat; ". Hei, dette er Mrs. peppermynte Jeg så en annonse i lokalavisen for en butikk assistent, er at stillingen fortsatt åpen?" Når du er ferdig, sier: "Takk for hjelpen. Farvel" og være ekte! Nå sikrer du gi dem tid til å si "farvel" også!
 5. 5
  Gi folk en sjanse til å svare telefonen! De kan være ute i hagen deres, strikking, baking, vaske bilen, eller i en annen ende av huset. Ikke bare ringe tre ganger og henge opp! Det er irriterende når du sluttet å gjøre noe, og akkurat som telefonen kommer til øret den som ringer!
 6. 6
  Ikke tilbringe en time (eller timer) å prate med noen. Ikke kast bort folks tid eller forstyrre husholdningen! Det er en av de største turn-off er å ha en hyggelig prat! De vil ikke ønsker å snakke med deg igjen.
 7. 7
  Vet hvordan å svare på telefonen. Bare være hyggelig og høflig og si: "Hei." Unngå å si: "God ettermiddag, Smith residence" eller "John Smith taler." Det er for farlig i dag. Hvis du er alene, og du vet ikke hvem personen er, ikke fortell dem ingen er hjemme eller mannen din jobber, osv. Alltid late noen andre er der. Bruk visdom og god gammeldags! Vær trygg!
  • Hvis anropet er for noen andre, si noe slikt som: "Et øyeblikk, jeg skal bare gå og ringe dem for deg." Sette mottakeren forsiktig ned. Hvis hvem de ønsker å snakke med er utilgjengelig, sier: "Jeg beklager, er Sally ikke tilgjengelig akkurat nå. Kan jeg ta en beskjed til henne og be henne om å ringe deg så snart hun kan?"
 8. 8
  Sette noen på vent høflig. Hvis du må bære på to samtaler på en gang bør du alltid unnskylde deg fra ett og gjenoppta den senere. Si: "Jeg beklager, kan du holde på et minutt, sjefen min er å fortelle meg noe," og vent til personens svaret. Dersom den personlige samtalen vil vare mer enn ett minutt, ville det være bedre å spørre: "Kan jeg ringe deg tilbake? Min mor trenger å snakke med meg, og det kan ta noen minutter."
  • I tilfelle du trenger en toalett pause, si noe for å få av telefonen, uten å dele for mye informasjon. Alt du egentlig trenger å si er "Kan du holde på i noen minutter? Jeg vil være tilbake."

Tips

 • Gode ​​manerer vil aldri gå ut av stilen. De kan bare hjelpe deg.
 • Å ha dårlig oppførsel kan være forbundet med å ha dårlig karakter.
 • Noen mennesker føler at det å være "gode manerer" er "fake" eller uekte. I stedet innser at oppførsel er normal og sunn sosiale konvensjoner som gjør samhandling lettere og mer behagelig. Ikke alle samhandling er en mulighet til å korrigere andre. På sitt mest grunnleggende nivå, gode manerer er den beste måten å sette "The Golden Rule" (Gjør mot andre det du vil at andre skal gjøre for deg.) I aksjon.
 • Hvis du er på skolen, gjøre hva du er der for å gjøre - lære og studere. Følge med i timen. Gjøre lekser. Unn læreren din som du ønsker å bli behandlet. De trente ikke å være din lærer å bli misbrukt av deg. Se læreren din som en alliert, ikke din fiende. De er der for å utdanne deg og hjelpe deg å skape en bedre fremtid for deg selv.
 • Begynne å vise folkeskikk med dine foreldre. De vil bli overlykkelig at deres barn snakker til dem med respekt, for respekt viser at du har gode manerer.
 • Manners er ofte diktert av sunn fornuft. Hvis du vil bli fornærmet av en handling, er at handlingen sannsynlig å fornærme andre også. Sjekk selv ofte for å se om din diskusjon, samtaler og behandling av andre er respektfull eller uhøflig. Har du lyst til å bli snakket til eller behandlet på samme måte?
 • Gode ​​manerer betyr ikke at du ikke kan spøke og skjære opp, og har en følelse av humor, ikke bland gode manerer med å være en utstoppet skjorte og altfor reservert, så å si. Det er bare kjedelig.
 • Når du snakker med noen på telefonen, sørg for å tillate den andre personen tid til å snakke - og ta en genuin interesse for hva de har å dele med deg, akkurat slik du vil at de skal gjøre for deg.
 • Ikke bli skremt eller flau hvis dine venner gjør narr av deg for å åpne døren for en jente eller hjelpe en eldre person gjør noe de ikke kan gjøre alene. I stedet høflig be dem om hvorfor de ikke hjelpe den andre personen.
 • Start dagen med positivitet om dagens agenda. Behandle alle du kommer over som du ønsker å bli behandlet. Smilene er smittsom. Hils dine medarbeidere når du ankommer. Si farvel når du forlater.
 • Når døren endelig åpnes etter at du har ventet på en heis, la folk prøver å forlate heisen gå gjennom døren først. Prøver å legge inn en heis før noen får avslutte utstillinger dårlig oppførsel og bremser hele prosessen.
 • Hvis du mottar en utmerkelse, riste hånden av bestower.
 • Husk det er noe slikt som å være for høflig. Du bør være snill, men ikke vær uptight med alle de "høflige" regler. Som med alt annet i denne verden, det er en gyllen middelvei mellom de to ytterpunktene.
 • Når du ber noen om et ømfintlig tema, holde stemmen den samme som du ville gjort hvis du ble spurt om været. Dette viser at du tar dem på alvor og vil tillate dem å bli mer komfortabel med å svare.
 • Være beskjedne.
 • En av de enkleste måtene å være gode manerer og betydelig er å være stille og bare snakke når du har noe viktig å si. Dette legger vekt på dine ord.
 • Kontrollere temperamentet ditt hele tiden. Når du synes å være veldig sint på noen, bare holde deg rolig og senke ned stemmen din hvis du ønsker å si noe.
 • Unnskyld kroppsfunksjoner. Si "unnskyld" hvis du oppstøt eller (eller lage en annen uunngåelig støy med kroppen din). Ler på et oppstøt er dårlig oppførsel og gjør en person synes råolje. Det kan være morsomt til dine venner, men andre rundt deg ser det som dårlig karakter. Husk imidlertid at bare fordi du sier "Unnskyld meg" det betyr ikke at du kan rape når som helst du vil. Unngå å gjøre det foran noen.
 • Ikke le av noen når andre mennesker gjør! Være høflig! Hvis du ler, vil det virkelig såre følelsene sine.