Wkano

Hvordan å kle seg som en 90s tenåring

Enten du er klar til å delta på en 90-tallet tema fest, eller bare ønsker å kanalisere moter av en av de største tiår gjennom tidene, vil denne artikkelen lære deg det grunnleggende!

Trinn

Hvordan å kle seg som en 90s tenåring. Slitasje pledd, og mye av det.
Hvordan å kle seg som en 90s tenåring. Slitasje pledd, og mye av det.

Del én: trendene

 1. 1
  Gå grunge. Grungy stil er en samlet "slurvete" utseende som tyder på at du ikke bruker veldig mye tid på å sette sammen et antrekk, og likevel klarte å se awesome uansett. For å oppnå grungy utseende, velge den trippel trussel: denim, bandet tees, og skinnjakker.
  • Bruk løstsittende klær.
  • Finn cutoff, syre-vasket, eller på annen måte ødelagt jeans.
  • Når det er mulig, har hull eller flenger i klærne.
  • Vurdere å gå faux snarere enn iført ekte skinn.
  • Hold håret rotete. Ideelt sett, unngå å vaske den for et par dager for å oppnå en fettete utseende.
  • Prøv å finne t-skjorter av band som var populære før og under 90-tallet som Nirvana, Nine Inch Nails, Led Zeppelin, AC / DC, og The Doors.
 2. 2
  Få dolled opp. Babydoll kjoler var svært populære på 90-tallet, og var vanligvis korte ermer og blomster-print. De ble ofte "kledd ned" for dagen med et par combat boots, joggesko, og / eller en jean jakke.
  • Body-bevisste fløyel kjoler (prøv rødbrun eller sort) var også med stil på den tiden.
  • Slitasje beskjæres-topper. Prøv sammenkobling høy innsnevrede jeans med en beskåret t-skjorte, tank-top, cardigan. Tettsittende tees (opt for en størrelse eller to mindre enn hva du normalt ville ha) var også trendy for kvinner.
  • Bruk butterfly klipp i håret. Disse små, plast, flerfargede hår klipp var populære blant jenter i alle aldre. En trendy utseende var å trekke tilbake fronten av håret i en tomme segmenter og pin hver enkelt med en sommerfugl klipp. Sluttresultatet skal se ut som om du er iført en "hodebånd" av sommerfugler.
 3. 3
  Slitasje pledd, og mye av det. Plaid button-up skjorter, rutete skjørt og rutete kjoler var 90-tallet stifter. Prøv lagdeling en rutete knapp opp over resten av antrekket ditt (forlater det kneppet), eller pakk en rutete skjorte rundt midjen din.
 4. 4
  Rocke et par overall. Lange overaller, samlet shorts, og overordnede kjoler var alle raseri på 90-tallet! For ekstra autentisitet, la en av krokene ugjort.
 5. 5
  Lag en vest over en t-skjorte, langermet skjorte, eller kjole. 90-tallet vester kom i alle farger og print tenkelig, prøv en denim, hekle, eller floral-print vest.
 6. 6
  Besøker 70-tallet. Husk at i løpet av 90-tallet, var det en gjenoppliving av 70-tallet mote, som inkluderte mange hippie og disco-inspirerte trender.
  • Ha noe med tie-dye, fred tegn, eller blomster på den.
  • Finne et par av bell-bottoms. Bell-bunner er bukser som er montert på toppen og blusse ut dramatisk nederst. Prøv dem i jean eller kordfløyel. Legg til en fredens tegn eller blomst patch til bukser for en ekstra flare!
  • Bruk platåsko. Disse disco-inspirerte sko var full gass på 90-tallet. Platåsko er tilgjengelig i sandaler, hæler, kiler, og til og med joggesko, og kommer i en rekke farger.

Del to: sko og tilbehør

 1. 1
  Bruk høy-top, flerfargede joggesko. Prøv Converse, Nike, Reebok, og Vans. Hvis du går for en grunge utseende, så slitasje joggesko som har blitt slitt ned for mye, og som har gjørme flekker og / eller hull.
 2. 2
  Invester i svart combat boots. Doc Martens, blant andre, var alle raseri på 90-tallet for menn og kvinner liker.
 3. 3
  Finne et par av gelé. Disse skoene var tilgjengelige i alle tenkelige farger: lilla, rosa, grønn, grå, blå, og selv klart!
 4. 4
  Bruk pannebånd. Finn tykk (om bredden av to fingre), lyse farger pannebånd som passer din topp eller kjole, hvis mulig.
 5. 5
  Slitasje hatter. Svarte fedoras og bakover baseball caps var 90-tallet essensielle når det kom til hatter. Kvinner ofte hadde på seg hatter med store blomster eller buer knyttet til dem.

Del tre: hvor du skal handle

 1. 1
  Handle på merkevarer. Følgende var populære klær og sko merker på 90-tallet: JNCO, Tommy Hilfiger, Hypercolor, Umbros, Calvin Klein, Roxy, Keds, Reebok, Guess, og Nike.
 2. 2
  Skuring din lokale sparsommelighet butikker. Det kan være vanskelig å finne autentiske 90-tallet klær i dagens klesbutikker, så sparsommelighet butikker er et godt alternativ. Plus, vil du spare masse penger ved å handle brukt.
 3. 3
  Butikk på ebay, etsy eller andre nettsteder som bærer vintage elementer. Disse nettstedene og andre som dem bære elementer som er vintage eller vintage-inspirert som kanskje ikke være tilgjengelig i butikkene lenger.
 4. 4
  Raid et skap. Sjekk ut foreldrene dine eller eldre søsken skap, eller spør en venn om de har noen 90-tallet klær at de ikke lenger vil ha. Grave inn i dypet av ditt eget klesskap (hvis du var rundt på 90-tallet) for å se hvilke klær du har holdt på!

Tips

 • Husk at 90-tallet kvinners stil har gjort et comeback. Blomster-print babydoll kjoler, bekjempe støvler og grunge er populært igjen, så vurdere å sjekke ut moderne klesbutikker.
 • Se på gamle musikkvideoer, lese gamle blader, og se filmer / serier fra 90-tallet for mer mote inspirasjon.
 • Hvis du er dressing opp for en tema fest, bør du vurdere dressing som en bestemt karakter fra en velkjent 90-tallet ungdoms film eller show som Clueless, Forklarer Clarissa it All, ikke kan knapt vente, 10 Things I Hate About You, Cruel Intentions, og mer.
 • Du kan gå mod, som er oase uskarphet og stein roser inspirert, dette er Adidas Originals, mørke jeans og beige bukser. Fred Perry og Ben Sherman polos var svært populære også Harrington og parka strøk.