Wkano

Hvordan å konfrontere noen som gir deg den tause behandling

Får du en kald skulder, men du vet ikke hvorfor? Er noen som er normalt ivrige etter å snakke med deg nå holde samtaler til et minimum? Dette kan være sårende, frustrerende og forvirrende. Her er hvordan å konfrontere personen som ignorerer deg uten å gjøre ting verre.

Trinn

Hvordan å konfrontere noen som gir deg den tause behandling. Undersøke om dette er et mønster.
Hvordan å konfrontere noen som gir deg den tause behandling. Undersøke om dette er et mønster.

Første skritt

 1. 1
  Pass på at du ikke bare å være paranoid. Noen ganger er det ikke om du i det hele tatt. Kanskje han eller hun blir stille fordi noen i hans eller hennes familie er syk eller er å ha personlige problemer. I dette tilfellet, bør du ikke ta det personlig. Kanskje roe litt og la litt plass. Imidlertid kan trekke seg fra venner være en funksjon av depresjon, så noen ganger kommer ut kan være akkurat hva din venn behov. Men hvis du merker at denne personen bare opptrer rolig mot deg og ikke mot andre for en lengre periode, så du kan ha grunn til å være bekymret.
 2. 2
  Undersøke om dette er et mønster. Har denne personen gjort dette før? Har han / hun forsøker å kontrollere eller "straffe" deg på andre måter? I så fall, spør deg selv om dette er et forhold du ønsker å opprettholde. Se Hvordan gjenkjenne en manipulerende eller kontrollerende forhold.
 3. 3
  Spørsmål din egen oppførsel. Når ble den tause behandling begynne? Hva skjedde den dagen eller i dagene like før atferden endret? Kunne du ha gjort eller sagt noe ufølsom? Prøv å forstå hva som kan sette av stillhet. Begrense det ned til noen få muligheter, og prøve å tenke på måter du kan løse situasjonen.

Konfrontere personen

 1. 1
  Innstudering hva du skal si. Du vil føle at du sa det du trengte å si, så planlegge det på forhånd. Det er lett å bli nervøs eller defensiv, eller å gå av på feil måte hvis du ikke er forberedt. Lukk øynene og forestill deg du er alene med denne personen og si høyt hva du vil si. Lytt til måten du gjør ditt utsagn og justere tone hvis behovet være.
 2. 2
  Snakk i det private. Snakke med personen når du er alene og er usannsynlig å bli avbrutt.
 3. 3
  Teste vannet med humor. Hvis personen er bare i dårlig humør, kan du være i stand til å lette stemningen med litt lekenhet.
 4. 4
  Begynn med å unnskylde. Hvis du tror du gjorde noe for å fornærme eller såre den personen, selv om du ikke er sikker på hva det er, si noe sånt som "Jeg er så lei meg hvis jeg har gjort eller sagt noe dumt til deg." Dette er en av de få gangene hvor det er greit å bruke ordet "hvis" mens du forsøker å be om unnskyldning.
 5. 5
  Si at du verdsetter vennskap. Bruk utsagn som: "Jeg har virkelig likte å tilbringe tid / samarbeide med deg." eller "Vennligst hjelpe meg her, fordi jeg setter pris på ditt vennskap så mye."
 6. 6
  Uttrykke hvordan dette gjør at du føler. Den kalde skulderen er smertefull for mottakeren. La denne personen vet at du oppriktig ønsker å jobbe gjennom ting, men hvis det ikke kommer til å skje i nær fremtid, kan du ikke fortsette "frivillig" for å bli frosset ut.
  • Eksempel: "Det gjør vondt virkelig at du stenger meg ute, og jeg skulle ønske du ville snakke med meg, så vi kan legge dette bak oss Hvis dette fortsetter mye lenger, jeg kommer til å trenge å slutte å vente og bare anta at du. ikke ønsker å være venner lenger. jeg ønsker ikke å gjøre det, det er derfor jeg forteller deg nå. "
 7. 7
  Ta hensyn til tone. Hvis du fikk gjøre noe for å starte dette, vil du sørge for at tonen indikerer ikke at du tror han / hun blir altfor sensitiv eller opptrer dumt. S / han i det hele tatt, kan føle seg såret på noen måte, og en nedsettende eller nedlatende tone vil bare gjøre ting verre mellom dere.

Etter konfrontasjonen

 1. 1
  Vær åpen for hva de har å si. La ham eller henne vet at hvis det er et problem, du er alle ører. Det er viktig å vite hvorfor han / hun er å gi deg den tause behandling. Dessuten, folk ønsker å vite at du forstår hva du ba om unnskyldning for.
 2. 2
  Tilby å gå unna. Tross alt, indikerer en stille behandling som han eller hun ikke lenger ønsker å snakke med deg uansett grunn. Hvis du har forsøkt å oppdage problemet, men han / hun ikke vil dele eller diskutere grunn, er det ikke mye annet du kan gjøre. På dette punktet, spørre direkte, "Så du bare ikke ønsker å finne ut av dette? Du ønsker ikke å snakke med meg eller være venner lenger?" Hvis svaret er ja, ønsker han / hun deg til å forlate ham eller henne alene. Hvis han / hun sier nei, eller at hun ikke er sikker, så si noe sånt som: "Ok, vel, siden du ikke er klar ennå, ta litt mer tid. Jeg er her når du føler deg klar til å snakke igjen." La byrden av å ringe eller initiere kontakt med dem, slik at de kan ha plass og tid som de trenger.
 3. 3
  Prøv bare en gang. Dette kan være den vanskeligste delen - etter at du har beklaget og forsøkt å forstå hva som skjer, har du gjort din del. Nå er det opp til den andre personen til å gå opp og begynne å kommunisere med deg. Hvis han / hun ikke gjør det, er at deres avgjørelse. Du kan ikke fikse dette uten samarbeid fra dem.

Tips

 • Hvis du gjør at personen føler seg presset til å fortelle deg hva som skjer på hans eller hennes sinn, eller hvis du har skyld eller mer kulde i retur, kan du forsterke atferd og går glipp av en sjanse til å redde forholdet.
 • Målet ditt bør ikke være å anklage ham / henne, eller til å forsvare deg selv. I stedet bør det være å la den personen vet at du ikke mente å fornærme eller såre, du har prøvd å forstå hans eller hennes synspunkt, og at du godtar å høre ham eller henne helt ut. Du ønsker også å gjøre det klart at hvis han / hun ønsker å beholde grunnene til seg selv og avslutte vennskapet, vil du respektere hans eller hennes ønsker.
 • Husk at ingen skal være forpliktet til å snakke med deg. Alle har rett til ikke å snakke med noen de liker. Hvis noen andre har gjort det valget og velger ikke å revurdere, blir din rolle å finne en måte å akseptere det. På et tidspunkt, er det ikke lenger om den andre personen. Det er nå om du finne modenhet til å la det være.
 • Hvis du ikke er sikker på om det er den tause behandling, prøve å spørre mer generelle spørsmål som: "Du har vært litt stille i det siste. Er det noe galt?"
 • Hvis vennen din forteller deg hva du har gjort er galt, ikke benekte det. selv om du er uenig med hvordan du handlet. Prøve å vise dem at det ikke er sant med handlinger. Men ikke si med en gang "Nei jeg gjør ikke det!"
 • Hvis du ikke vet hva du gjorde galt, spør en av dine andre venner, og se om de kjenner. De vil mest sannsynlig hjelpe deg ut.
 • Prøv og tenke tilbake til noe du kanskje har gjort mot dem eller en annen venn og spør dem hva som er årsaken til sin taushet og prøver å be om unnskyldning. Men hvis de sier nei eller fortsette ignorerer deg så prøve å overtale dem (på en vennlig måte) å fortelle deg hva som skjer. Husk å ikke gå over toppen og etterspørsel svar som det vil gjøre situasjonen verre!

Advarsler

 • Ikke føl deg skyldig for å unnlate som en tankeleser. Du kan gjøre ditt beste for å forstå hvorfor denne personen ikke lenger ønsker å assosiere med deg, men for ham eller henne til å musling opp og forventer at du skal finne ut av ting på egen hånd er urealistisk og viser dårlig kommunikasjon ferdigheter.
 • Hvis han / hun aksepterer unnskyldningen, slippe faget og en del måter til du og den andre parten til å starte et nytt møte. Minner den andre parten ved å prøve å gjøre opp situasjonen vil bare gjøre den andre personen sint.
 • Hvis dette skjer med jevne mellomrom, kan det være en form for emosjonell mishandling. I en fornærmende forholdet, selv om du gjør alt "riktig", du vil aldri være i stand til å stoppe misbruket helt.