Wkano

Hvordan å konfrontere venner som ignorerer deg

Det kan godt være tilfeller i livet ditt når dine såkalte "venner" brått slutte å snakke med deg og late som du ikke lenger er der. Finne ut årsakene til dette kan være vanskelig, men hvis du virkelig ønsker å møte dem, her er noen forslag til å gjøre det.

Trinn

Hvordan å konfrontere venner som ignorerer deg. Evaluer din samhandling med vennen (e) og sørge for at de faktisk ignorerer deg.
Hvordan å konfrontere venner som ignorerer deg. Evaluer din samhandling med vennen (e) og sørge for at de faktisk ignorerer deg.
 1. 1
  Evaluer din samhandling med vennen (e) og sørge for at de faktisk ignorerer deg. Du kan bare være over-analysere situasjonen og tenker at de ignorerer deg, når de egentlig går gjennom noe annet i livet sitt som har påvirket deres vennskap.
  • Sammenligne hvor mye du og din venn brukes til å samhandle med hvor mye du har vært i samspill siste. Er det en drastisk endring?
  • Sammenligne hvor mye du og din venn samhandle med hvor mye de samhandler med sine andre venner og dine felles venner. Er de henger ut med andre, men likevel ignorerer deg?
  • Vurder om din venn har nylig gått gjennom en livsforandrende hendelse (for eksempel en familie død, depresjon, etc.) som kan negativt påvirke deres evne til å opprettholde vennskap. Hvis dette er tilfelle, bør du gi dem tid og rom. Hvis du føler det er riktig, kan du påpeke at du forstår din venn har nettopp gått gjennom noe tragisk, men du virkelig glipp av dem i livet ditt og ønsker at dere to kunne tenne ditt vennskap. Vær snill og ikke legg ekstra stress til din venn, men nå ut til å la dem vite at du ønsker å tilbringe mer tid med dem.
  • Tenk om de siste tidligere interaksjoner, og se om noen situasjoner kommer til tankene der du kunne ha fornærmet eller såret din venn. Sa du noe bak ryggen at du visste at du ikke burde? Visste du lage en ufølsom spøk eller en kommentar? Hvis du har en historie for å fornærme denne vennen, kan du være riktig at de prøver å unngå deg, og du bør søke oppreisning ved å initiere en unnskyldende samtale.
 2. 2
  Velg en strategi. Er det bare en eneste venn som har begynt å ignorere deg, eller er det en gruppe av venner? Tilnærming hver situasjon litt annerledes:
  • For en enkelt venn: du kan gjerne nærme din venn under en stille tid når vennen din ikke er rundt andre mennesker. Hvis dette ikke er mulig på skolen, og deretter prøve å se dem etter skolen. Hvis vennen din har begynt å tilbringe tid med en ny venn, ikke prøv å forstyrre mens denne personen er rundt eller de vil trolig slutte rekkene sammen. Prøv å få din venn alene for en prat.
  • For en gruppe venner: velg de svakeste. Dette betyr å velge venn du vet er mest sannsynlig å være følelsen misfornøyd trykkrør deg og få ham eller henne til å søle bønner bort fra gruppen. Hjørne dem på badet, i biblioteket eller etter skolen. Hvor som helst, så lenge du kan være ett hundre prosent sikker på at ingen andre fra gruppen vil se og forhindre denne vennen fra å snakke.
 3. 3
  Spør dem hva som er galt. Ikke gråt, vri hendene og tigge. Bare være grei og fortelle dem at du bare ønsker å forstå hvorfor de ser ut til å ikke lenger ønsker ditt vennskap. Vær grei og bruk ord som "jeg føler", "Jeg er lei av" og "Jeg er forvirret om" osv., slik som å unngå å starte en skylden spillet. Prøv å gi vennen plass til å snakke i stedet for å bli defensive.
 4. 4
  Akseptere at de kanskje eller kanskje ikke fortelle deg. Noen ganger kan en venn outgrows en venn. Dette kan være en fryktelig lærdom å møte i livet og dessverre, noen mennesker ikke er godt sosialisert nok til å være åpen og ærlig om endringer i sine følelser om et vennskap. For disse menneskene, ignorerer deg er en måte å takle sine egne følelser av smerte, forvirring og manglende evne til å være ærlig. På dette tidspunkt, hvis de fortsetter å ignorere deg, kan det være på tide å kalle det avsluttes og gå videre.
 5. 5
  Husk at noen ganger kan de være ignorerer deg fordi du har opprørt dem. Dette er mer sannsynlig til å skje med en eneste venn, selv om du opprørt et sentralt medlem av en gruppe resten av gruppen kan reagere på det. Hvis dette er tilfelle, må du gå rett til kilden. Ikke rotet rundt med utkanten av gruppen, gå til den personen du har irritert og sortere det ut, bare dere to.
 6. 6
  Aldri bli sint på dem mens du snakker. Hvis de får ekstremt aggressiv eller voldelig, så kan du gå bort og la dem være. Lese deres kroppsspråk og sin tone å prøve og finne ut hvordan de egentlig føler. Hvis de synes stresset gjør alt du kan for å overbevise dem om å snakke gjennom det med deg. Men vær ærlig med dem. Fortell dem hvordan du føler deg, og sørg for at du er klar over hvordan de føler også. Ærlighet er alltid den beste politikken, i alle fall i det lange løp.

Tips

 • Ikke tenke på det for mye, kan det føre til stress for deg.
 • Hvis de holder ignorerer deg, gjør ditt beste for å holde seg borte fra dem og ikke tilbringe uker sorg over dem. Hvis de ikke er din venn, det er deres tap.
 • Avfinne seg med det faktum at de fleste venner er unnværes. Dette skjer med folk som har vært livslange venner hele tiden, når noen ikke lenger trenger du de vil vise sine sanne farger. Hvis de velger å slutte å være venner med deg når de ikke lenger trenger din bedrift, så de var aldri sanne venner til å begynne med.
 • Vær takknemlig for alt og alle du har, i stedet for sorg folk du ikke har. Du vil ha en ny begynnelse.
 • Prøv å snakke dem i det virkelige liv, ikke over sosiale nettsteder som Facebook og MSN eller bruke tekster. Du kan deretter vurdere oppriktigheten i deres ord og deres kroppsspråk.
 • Hvis det ikke fungerer, bare gå videre, selv om det er vanskelig å gi slipp noen ganger.
 • Ikke bli stresset over det, hvis vennene dine har gått bort fra dere de er nok ikke ekte venner, og så er ikke verdt å bli opprørt over.
 • Gi dem litt tid. Kanskje noe er i endring i livet deres, eller de er under selvrefleksjon. Hvis de nå ut til deg senere, bør du vurdere å akseptere deres olivengren å starte ditt vennskap.

Advarsler

 • Ikke klandre deg selv, da dette kan føre til depresjon og flaske opp følelser. Innse at det er din ex-venn som blir egoistisk og umoden ved å ignorere deg og brått slutt på vennskapet uten forklaring, og at de ikke bør ha makt til å føle deg dårlig om deg selv.
 • Ikke fortell andre mennesker at det er folk som ignorerer deg. Hvis du må, betro bare i dine nærmeste venner og familiemedlemmer. Ofte er det bare gjør du ser ynkelig og utsatt. Sett på en modig front og se etter nye vennskap hvis du ikke har hjerte til å forfølge de gamle.
 • Hvis de ignorerer svinger til mobbing, så er det på tide å ta et standpunkt og informere din lærer, rådgiver, foreldre eller andre klarert person som kan gjøre noe med det. Konstante trusler, hån, erting, stalking er ikke greit måter for folk å oppføre seg mot deg - disse er former for emosjonelle overgrep.
 • Ikke tigge for deres vennskap tilbake - du vil se mer respektabel hvis du fredelig la det gå.
 • Ikke all hast nærme dem hver gang du ser dem uten grunn. De vil bli irritert og ender opp med å begrunne sin avgjørelse i ignorerer deg.
 • Ikke klandre dem for ditt vennskap kommer til en slutt. Innse at det tar to personer for å danne et vennskap, og at ingen av dere er helt på feil.