Wkano

Hvordan å si nei til narkotika og alkohol

"Just Say No" til og alkohol, må man ha en grunn og at grunnen må være at det er flere, og produktive aktiviteter til fra. Det hjelper også å ha et svar til jevnaldrende som kan tilby disse stoffene til deg. Vær sterk som noen ganger kan du ha for å lyve om hvor mye rusmidler du har hatt den kvelden, for eksempel: "Jeg har allerede hatt altfor mye i kveld", eller "Sorry dude, betyr det ikke enig med brystet mitt, får jeg virkelig dårlig astma ". Når nei til tilbudet holde sterk, men rolig, hvis du blir for slipende til forhandleren det kan bli konsekvenser, for de er mest sannsynlig tolke din nedgang annerledes enn betydningen ditt. Husk, folk som tilbyr deg narkotika, er mest sannsynlig på narkotika.

Trinn

Hvordan å si nei til narkotika og alkohol. Innse at misbruker narkotika kan føre til ødeleggende hendelser i folks liv.
Hvordan å si nei til narkotika og alkohol. Innse at misbruker narkotika kan føre til ødeleggende hendelser i folks liv.
 1. 1
  Innse at misbruker narkotika kan føre til ødeleggende hendelser i folks liv. Dette kan inkludere fengsel, hjemløshet, alvorlige medisinske problemer som en overproduksjon av serotonin og død.
 2. 2
  Tenk på hva andre ting i livet du kan oppnå som aktiviteter som er mer tilfredsstillende enn narkotika. Kanskje investere i en karriere, eller å praktisere et instrument. Narkotika kan ødelegge familiebånd, så tilbringe tid styrke obligasjoner med familie og venner.
 3. 3
  Undersøke alle aktiviteter bredt, for å hjelpe deg å finne ut hva du virkelig ønsker fra en ny karriere. Tenk om komplimenter mottatt fra utnytte dine ferdigheter, gevinsten av å forfølge en interessant karriere, eller hvor mye det nye funnet selvtillit egentlig betyr for deg. Skriv ned dine mål og merk hvert mål som du oppnå det. Ikke sette målene for høyt, sørge for at de er rimelige, eller vil du bare sette deg opp for svikt.
 4. 4
  Sammenligne resultatene, langsiktige og kortsiktige, av din nye livsstil. Om du tar medisiner, vil resultatene aldri bli like bra.
 5. 5
  Innse at du nyter livet og forfølge nye interesser er mer tilfredsstillende og ENKLERE (lang sikt uansett) enn å misbruke narkotika.
 6. 6
  Forbered deg selv for anledninger der fremmede kan tilby narkotika til deg. Det kan være et gatehjørne eller en fest. Nå bør du være i stand til å fortelle den personen hvorfor du velger å avslå eller valgte å ikke delta i hva de tilbyr. Hvis du er i et øyeblikk av svakhet du velger å prøve narkotika igjen, først, tror det gjennom svært nøye. Sekund, sørg for at du er i et trygt miljø med folk du elsker og stoler på.
 7. 7
  Prøv å omgås folk som ikke bruker narkotika, og unngå situasjoner hvor de vil bli brukt og gitt til deg. Prøv fordyper deg i aktiviteter som er gjort vanskeligere av narkotika, for eksempel kjøring, snakker i telefonen, lære noe nytt, eller jogging.
 8. 8
  Ha en god venn som du kan snakke med om alle situasjoner hvor du er fristet til å ta narkotika. Dette vil hjelpe deg å bli mer ansvarlige, og det bør gi deg positive tilbakemeldinger fra noen som virkelig bryr seg om deg.
 9. 9
  Husk at fremtiden er full av lover og misbruker narkotika kan frarøve deg de vakre tingene i livet.
 10. 10
  Se på listen over personer som har blitt ødelagt, og med drept, av narkotika. Bare fordi mange rockestjerner, skuespillere eller venner bruke dem gjør dem ikke kult, du må ta dine egne beslutninger. For hver stjerne som ser kule ta narkotika, det er en som er på rehab, eller har dødd.
 11. 11
  Tilgi deg selv om du føler at du har gjort en feil ved å prøve narkotika. Hvis du ikke gjør feil i livet, hvordan vil du lære? Godta dine feil og ikke være hyklersk når du ser folk rundt deg gjør de samme feilene. Det som betyr noe er hva som ligger foran deg, ikke hva som er i din fortid. [Legge fortiden bak seg]. Fortiden har lært deg en verdifull lekse. Lære av dine feil har gjort deg til en sterkere person i dag.
 12. 12
  Bare si nei. Sørg for at du er fast og sterk. Hvis du kommer over så svak at personen følger du vil klinke.
 13. 13
  Gange unna. Prøve og miste dem hvis det er mulig. Finn en overfylt plassering eller utseende for et sted du kan finne noen ansvarlig og hederlig. Hvis du er på skolen, finne en lærer. Hvis du ikke er på skolen, går videre til trinn tre.
 14. 14
  Fortell en voksen om det. Pass på at du varsle den aktuelle personen om møtet. Gi alle detaljer du kan.
 15. 15
  Ring politiet eller en autoritativ person. Dette trinnet er den å ta hvis møtet er utenfor en skole. Det er imidlertid viktig å utføre trinn 2 før du begynner å ringe politiet. Hvis de hører deg, kan de bli sint eller voldelig.
 16. 16
  Unngå ytterligere møter. Du bør unngå den personen som tilbød narkotika på alle kostnader. Det vil også være lurt å unngå stedet der du ble støtt.
 17. 17
  Endre emnet. eksempel: Nei takk, kan gå spille litt baseball.
 18. 18
  Oppgi et faktum. Eksempel: Nei takk! Mine foreldre ville bakken meg for livet!

Tips

 • The Past. Du kan lykkes uansett hva du har gjort i fortiden.
 • Innse at du kan lage din egen "buzz" ved å bry seg om andre og å planlegge for fremtiden.
 • Tenk på hva du liker å gjøre mest..
 • Vær oppmerksom på dine talenter og ferdigheter. Skriv dine prestasjoner ned slik at du kan tenke på dem i vanskelige tider. Har håp.
 • Har viljestyrke og selvtillit til å vite at du ikke trenger medisiner.
 • Nøye undersøke hva som har gjort at du føler deg verdifull i det siste.
 • Bare husk at narkotika er dårlig, sier det i hodet igjen og igjen og igjen. Hvis du er i en vanskelig situasjon med en narkolanger prøver å tilby eller overtale deg til å ta narkotika bare si nei. Selv prøver narkotika en gang, eller bare ha en liten smak, kan suge deg inn i den. Ikke vær slipemiddel. Bare si nei på en ikke-truende måte.
 • Du kan aldri se tilbake på en berusede episode med den holdningen at det kommer til å holde deg tilbake eller forstyrre dine mål Tar stolthet i å være en perfeksjonist. Alltid huske hvordan du utnyttet dine ferdigheter i fortiden og lære av det. Analyser dine ferdigheter og jobbalternativer.
 • Ha aktiviteter og interesser som ikke involverer narkotika.
 • Vær oppmerksom på at tankene dine vil prøve å handle en avhengighet for en annen. Noen ganger folk som sluttet sigaretter vil starte mat, for eksempel. Pass på at du ikke bytte din avhengighet, som bare løser ett problem med en annen.
 • Du kan starte en støttegruppe med stoff gratis venner.

Advarsler

 • Prøv ikke å sette deg selv i situasjoner der narkotika kan være involvert.
 • Om nødvendig kontakt lege eller behandlingstilbud som trekker seg fra rusmidler kan være farlig eller livstruende.