Wkano

Hvordan å stå opp for deg selv

Stå opp for deg selv kan være utfordrende hvis du er vant til å la andre ha sin måte, eller er du en folk pleaser. Når du trimme deg ned for å passe alle andre, er det alt for lett å spikke selv bort, lære å stå opp for deg selv er en måte å sikre andre mennesker respekterer deg og ikke prøve å presse deg rundt eller manipulere deg. Unlearning de gamle vanene til selvutslettelse og få tillit til å stå opp for deg selv vil ikke skje over natten, men reisen til forbedring starter med det første skrittet, og her er hvordan.

Trinn

Hvordan å stå opp for deg selv. Ønsker å gjøre en endring.
Hvordan å stå opp for deg selv. Ønsker å gjøre en endring.
 1. 1
  Ønsker å gjøre en endring. Viljen til å endre hvordan andre oppfatter deg og hvordan du samhandler med dem er viktig. Hvis du er lei av å være en dørmatte, et folk pleaser, skremt, og dyttet rundt, da er du klar til å komme i gang.
 2. 2
  Tro på deg selv. Hvis du ikke har tillit til deg selv, vil det være vanskelig å lykkes i noe, folk ikke ser opp til eller respektere en person som er ute av stand til væskende selvtillit. Det er lett å få øye på en person ned på lykken og mangler i selvtillit, og mestre egen tro er første skritt til å stå opp for deg selv.
  • Lær hvordan å ta avgjørelser basert på egne erfaringer av hva som fungerer og hva som ikke fungerer. Hvis du alltid er klar til å ta ombord de tenker på andre uten å formulere hva du tror på dypt og virkelig, så vil du bli overveldet av hva noen andre tenker hver gang.
  • Sett din egen agenda. Det finnes en rekke regler der ute om hvordan vi skal leve, hvordan man oppfører seg, hvordan å komme sammen med andre, etc. (for å unngå ironi, håper du leser dette svært artikkelen i ånden av en guide, ikke en regelbok! ) Hvis du har prøvd å følge alle andres råd, ville du aldri har tid til å være deg. I stedet ser inni og danne en agenda som passer hvem du er og følge din egen trommeslag. Regler, moter, og hva som er populært vil endre, din grunnleggende essensen vil ikke.
  • Sett mål. Mål gir deg en følelse av formål, en følelse av kontroll over din egen skjebne og hjelpe deg å vite hva du ønsker. Og vite hva du ønsker er hemmeligheten til ikke å ha andre mennesker setter sine ønsker inn i livet ditt uten samtykke ditt. Når du oppnå mål, erkjenner dine bestrebelser og klapp deg selv på ryggen for å tro på din evne til å oppnå ting.
 3. 3
  Endre holdning. Din holdning er alt og vil påvirke hvordan andre mennesker oppfatter deg, helt til de signalene du ubevisst sender out.Your holdning setter tonen i stemmen din, kvaliteten på dine tanker, og gjenspeiles i ansiktsuttrykk og kroppsspråk. Og holdning er smittsomme. Hvis du er sprudlende, glade og lyse om ting, vil du oppfordre de rundt deg til å føle godt om seg selv og verden rundt dem. Hvis du er gretten, pessimistisk, og ned om alt, vil du snart smitte andre med samme negativitet. Vi naturligvis foretrekker å bli hengende rundt den personen som gjør oss godt om oss selv, og vi er mer tilbøyelig til å lytte og reagere positivt på noen som har en god holdning, av samme token, vi er mer sannsynlig å avvise en person som prøver å spille forsagt, offeret, eller permanent undertrykte. Gjør valget mellom å sette på en positiv holdning rundt andre, og du er på vei til å stå opp for deg selv.
 4. 4
  Søke å angre skaden smidd av livets strabaser. For mange mennesker, er en manglende evne til å stå opp for seg selv forankret i en rekke erfaringer i livet som resulterte i negative utfall som var slått innover, og ble en grunn til å sette seg ned rundt andre. Realiteten er at alle erfaringer livets omskiftninger, det er hvordan vi reagerer på dem som forandrer alt. Ved å velge å ta de negative hendelser personlig og å trekke seg inn i skallet ditt, slutter du å stå opp for deg selv og begynne å la livet buffet deg om. Iverksette tiltak kan være så enkelt som å lage en beslutning om å slutte å ta negative ting personlig, men for de fleste krever det å jobbe gjennom det negative tankemønstre og lære å omdirigere dem. Noen viktige ting å huske på er:
  • Vokt dere for å bo i offer-modus: Når du oppfører deg som et offer, gjør du det motsatte av å stå opp for deg selv. I stedet du ønsker å krympe vekk fra ansvaret for en situasjon og ofte å målrette skylden for hva som skjer på noen eller noe annet. Hvis forferdelige ting har skjedd med deg i det siste, snakker ut røttene med noen klarert vil hjelpe deg å starte reframing dem som "opplevelser du har levd gjennom" i stedet for å gjemme seg bak dem som en grunn til at folk "burde forstå" deg. Ingen har tid til å "forstå" deg med mindre du er stempelkompressorer eller betalende!
  • Pass deg mot å ta passive aggressive reaksjoner mot mennesker og situasjoner: Passive aggressive responser er de der du begrudgingly gjøre ting mot din vilje og ende opp fylt med harme, sinne vendt innover, hate folk som "gjør" du føler denne måten, deprimert og hjelpeløs, osv. Dette smitter dine relasjoner og kan ta en stor toll på din fysiske og emosjonelle helse. Mest av alt, vil en passiv aggressiv tilnærming til livet aldri gjøre deg i stand til å stå opp for deg selv.
  • Vokt dere for å ty til aggresjon. Aggresjon og vold er ikke former for å stå opp for deg selv, snarere handler aggressivt er som å handle ut din smerte i sin helhet Technicolor. Det er ikke en konstruktiv måte å få det du ønsker, og det vil sette folk offside. Redd eller irritert folk vil forlate deg alene, men da har du ingenting, men ensomhet og mangel på oppfyllelse venstre.
 5. 5
  Stol på instinktene dine om andre mennesker og handle på dem. Hvis noen ikke føles riktig for deg, ikke henge rundt dem, være høflig, men ikke være en limpet. Du skylder ikke vanskelige mennesker noen forklaring på behovet for å bruke mindre tid rundt dem. Unngå mobbere, negative Nellies og sarkastisk Sams. Du trenger ikke få noe ved å være i deres nærvær, og de ikke gjør noen favoriserer ved å ta ut sin egen utilstrekkelighet på andre mennesker. Holde vekk fra ubehag og problemer kjører ikke bort, det er fortsatt veldig mye om å stå opp for deg selv, fordi det viser at du ikke vil la tull og nastiness påvirker livet ditt.
  • Hvis du ikke er sikker på om eller ikke å være rundt noen som er bra for deg, spør en venn som ikke kjenner vedkommende hva de synes.
 6. 6
  Lær selvsikkerhet. Selvsikkerhet er nøkkelen til å stå opp for deg selv. Det er ikke bare en klisjé, det er et bona fide middel for å bedre sjansene dine for å få det du ønsker, og for å bli hørt riktig. Å være påståelig kan du uttrykke dine ønsker, behov og preferanser på en måte som viser at du er forberedt på å stå opp for deg selv samtidig som vi respekterer den andre personen. Dogmatiske teknikker forbedre din selvtillit og viser at du verdsetter deg selv.
  • Selvsikkerhet er, for den viktigste delen, en lært ferdighet. Det er mange gode bøker og kurs om selvhevdelsestrening tilgjengelig. Kanskje du har lyst til å starte med å lese den klassiske Når jeg sier nei, jeg føler meg skyldig, ved Manuel J Smith, og din perfekt rett: A Guide to Sterk Living, av Robert E. Alberti. Se også Hvordan være påståelig og kommunisere i en offensiv måte.
  • Lære å si nei vil hjelpe deg til å stå opp for deg selv med venner så vel som folk som skremme deg. Tenk at venn som holder låne penger, men aldri betaler tilbake; selvsikkerhet vil gjøre deg i stand til å be om at pengene tilbake og å si nei neste gang, alle samtidig opprettholde vennskap.
 7. 7
  Forbedre din fysiske styrke. Selv om du ikke trenger å se ut som jern mann eller jern kvinne, gjør ditt utseende saken og ser passform og være i stand til å forsvare deg selv er en viktig del av å stå opp for deg selv. Se på dette trinnet med entusiasme fordi holde passform og sterk er moro og veldig givende.
  • . Måten du stå, gå og sitte gjør et stort inntrykk på folk. Lute, prøver å krympe bort, og bærer selv dårlig vil gi inntrykk av at du har gitt opp, og dessverre, det er nesten en invitasjon til å bli skjøvet om.
  • Vurdere å starte en kampsport eller selvforsvar klasse. Den indre disiplin lærte vil forbedre selvtilliten din en god del og de trekkene du vil lære å forsvare deg selv vil doble din tillit.
  • Ta opp en sport eller form for fysisk trening som du liker og gjør det regelmessig. Noe som bidrar til å forbedre din styrke, utholdenhet og fleksibilitet vil forbedre din fysiske utseende og vil øke din fysiske styrke. Velg aktiviteten i henhold til din kroppstype, personlig interesse, og tid tilgjengelighet.
 8. 8
  Bruk ditt eget kroppsspråk til din fordel. Bruk åpne kroppsspråk for å samle respekt, avtale, og. Kroppsspråk er en svært viktig virkemiddel for å avlede folk som ellers ville søker å undergrave deg, om ikke de bevisst registrere positive positur spiller ingen rolle fordi de vil føle det uansett og la deg alene.
  • Åpent kroppsspråk inkluderer lent forover, øyekontakt, stående med hendene på hoftene og føttene fra hverandre, sakte og bevisst gester, vendt ditt hjerte til folk når du møter dem, og uncrossing armer eller ben.
  • På den annen side, sender lukket kroppsspråk negative signaler og kunne forlate deg åpen for angrep. Lukket kroppsspråk inkluderer krysset armene, knyttede hender, raske og unnvikende bevegelser, uro, unngå øyekontakt, og vri kroppen sidelengs.
 9. 9
  Forsvare deg verbalt når de blir angrepet, provosert, eller satt på sidelinjen. Ta vare på deg selv når noen prøver å sette deg ned, boksen du i, eller skade deg fysisk. Naturligvis vil den måten som du forsvare deg avhenge av situasjonen, og hvis noen er flyktig, alltid sette sikkerheten først. Ikke stå der ulmende, det er langt bedre til å meina. Selv om sluttresultatet ikke endrer seg, har du vist deg selv og andre at du ikke vil stå for respektløshet. Oftere enn ikke, vil en høflig, men bestemt avklaring av respektløs kommentar eller atferd være nok til å trekke oppmerksomhet til behovet for at det skal endre seg, spesielt der det er et publikum. For eksempel: "Unnskyld meg, men jeg var neste i køen, og jeg er i like mye av det travelt som den personen som dyttet i."
  • Praksis snakker under press. Noen ganger kan det se ut til at du ikke står opp for deg selv bare fordi du ikke kan artikulere hva som må sies på riktig tidspunkt. Ta deg tid til å skrive ut gode svar på vanskelige situasjoner og praktisere dem med en venn ved hjelp av en timer. Har din venn later til å være en vanskelig eller skremmende person som dusjer dere med put-downs. Sett på timeren i ca 2 minutter og svare bort! Hold gjør dette til du får taket på det (og prøve å plukke en venn som allerede er veldig flinke til å stå opp for seg selv).
  • Øv deg tone i stemmen. Unngå hvisker og mumler, eller snakker for fort. Tonen i stemmen din og hastigheten på levering er en viktig del av å tydeliggjøre hva du vil og hvor trygg du føler deg.
 10. 10
  Snu det negative til positive. En annen måte å stå opp for deg selv er å ta negativer kastet på deg, og for å forvandle dem til gode ting. I ferd med å snu angrepene innsiden ut for å finne det gode, er du ofte unearthing sjalusi eller usikkerhet fra personen som kastet put-downs din vei. For eksempel:
  • Hvis noen påstår du er sjefete, heller enn å la det få deg til å krympe litt mer, tar dette som bevis på at du er en naturlig leder, i stand til å håndtere mennesker og prosjekter også, og en proaktiv endring agent.
  • Hvis noen hevder du er sjenert, ta det som et kompliment at betyr at du ikke er klar til å hoppe på den siste lasset, men liker å reflektere over konsekvensene først og deretter gjøre opp tankene.
  • Hvis noen sier at du er for følsom eller følelsesmessig, la dette være et tegn på at du har et stort hjerte og er ikke redd for å la alle se det.
  • Eller kanskje noen foreslo du ikke er karriere-minded nok - for deg, som bekrefter du lever en stress-fritt liv som vil hjelpe deg å leve lenger.
 11. 11
  Ikke gi opp. Uansett hvor hardt du prøver å forbedre deg selv, for å komme ut av skallet ditt, og for å øke selvtilliten din, vil det være dager da du føler at du er frafalne. Kvalme, litt blå, eller trøtt, er ofte grunner til å føle at alt er på toppen av deg. Snarere enn å se dette som et nederlag i forsøk på å lære å stå opp for deg selv, se det for hva det er - en dag eller så hvor ting gikk av sporene midlertidig før du føler deg bedre og spretter tilbake. Noen triks å bruke inkludere:
  • Fake det før du gjør det. Selv om du ikke føler deg trygg, opptre som om du gjør.
  • Vær konsekvent i din tilnærming. Folk vil vokse til å forvente at den personen du er nå er en person som står opp for seg selv.
  • Noen mennesker forventer å finne mer selvsikker holdning utfordrende. Det kan ta tid å omskape de mønstrene du har tidligere etablert med folk som pleide å gå over deg. I noen tilfeller vil du finne at du ikke lenger ønsker å være en del av deres liv, ta det som det kommer.

Tips

 • Bruk en trygg, sterk og stødig stemme. Snakke med autoritet og tillit. Det vil hjelpe deg å sette dine egne tanker og ideer der ute.
 • Unngå roping eller rope på folk, det gir skremmende mennesker med en grunn til å le av deg eller gjøre situasjonen verre og det viser klart at du har mistet kontrollen. Selv en redd person vil reagere i avsky slutt.
 • Smile. Hvis du ikke er redd eller skremt, smiler du, og som viser folk noe om deg - at du ikke er redd.
 • Tror du er ikke mindre enn andre, men lik others.Say noe som føles godt og lønnsomt å others.If du sier straightly definitivt andre vil akseptere.
 • Stole på venner og troverdige folk når du ikke føler at du kan gjøre det alene - å stå opp for deg selv trenger ikke å være en ensom reise.
 • Motivere deg selv ved å sette et mål. Spare penger til å kjøpe den uansett eller miste 20 pounds vil sikkert øke din selvtillit-og du vil føle deg så mye bedre!
 • Ikke overdriv. Stå opp for deg selv og vises sterk er én ting, men ser latterlig mens du gjør det er en annen.
 • Hvis du finner deg selv i tvil når forsvare deg selv, skrinlegge det og Mull over det senere. Mens i den tykke av å stå opp for deg selv foran andre, vil tvil bare føre deg til fall. Det er rikelig med tid til refleksjon etter forsvaret.
 • Være modige og ikke lytte for andre mennesker.
 • Sørg for å tenke på hva du skal si eller gjøre på forhånd.
 • Erkjenne at uttrykk som "vil ikke stå opp for seg selv", "folk pleaser", "passiv-aggressive", "empath", "kontroll", og andre er koder for codependency, og hvis dette gjelder deg, oppsøke frigjørende ressurser som et banebrytende arbeid om emnet, "Codependent No More", en Coda møte, eller andre ressurser som kan lindre dette overordnede problem.
 • Ikke la din fortid svekke din selvtillit fordi du kommer til å trenge det for å stå opp for deg selv.

Advarsler

 • Ikke bry deg om folk som finner det mer selvsikker du konfrontere, du kan alltid foreslå ting de kan gjøre for å hjelpe seg selv, men du trenger ikke å forklare deg selv, be om unnskyldning, eller bli limt til dem. Det er ditt liv, hold stå opp for deg selv!
 • Forvente at noen ganger, vil andre mennesker som trenger å lære å stå opp for seg selv vise seg å være plagsomme motstandere. Du vil instinktivt føle deres smerte og svakheter fordi de er reflekterer dine egne erfaringer, men dette er ikke en grunn til å la ned vakt og la dem skade eller disrespect deg. Hjelp dem til å se seg forbi usikre atferd hvis du kan, men ikke delta i deres elendighet spiral.
 • Unngå å si ting som "Jeg er nødt til å stå opp for meg selv". Dette informerer mennesker du i treningen heller enn trygg nok ennå. Ikke gi dem som tomme, i stedet la dem anta at du allerede står opp for deg selv.
 • Dette er en guide, ikke en regelbok. Regelboken skal ligge i ditt eget hjerte, bygget fra dine egne erfaringer og preferanser. Ta fra det hva du vil; forkaste det som ikke er aktuelt for deg.