Wkano

Hvordan du kan teste din leppestift for farlig bly

Mange kvinner vet ikke at når de legger på deres favoritt leppestift hver morgen, kan det være å bringe dem et skritt nærmere blyforgiftning. Denne guiden vil hjelpe deg å sjekke for å se om din leppestift inneholder bly.

Advarsel: metoden som brukes i denne artikkelen ble tatt fra en hoax kjede e-post, og ikke fungerer. Få en ekspert til å teste leppestift, selv med nye regler på plass, bør alle leppestift som ikke er utløpt være fri for bly.

Trinn

Hvordan du kan teste din leppestift for farlig bly. Advarsel: metoden som brukes i denne artikkelen ble tatt fra en hoax kjede e-post, og ikke fungerer.
Hvordan du kan teste din leppestift for farlig bly. Advarsel: metoden som brukes i denne artikkelen ble tatt fra en hoax kjede e-post, og ikke fungerer.
 1. 1
  Gni en liten mengde leppestift over en del av åpen hud, gjerne hånden din.
 2. 2
  Tørk en gullring [eller noen smykker laget av gull] på den.
 3. 3
  Vent omtrent et minutt eller to. Hvis fargen blir svart, deretter umiddelbart kaste leppestift unna. De leppestifter som du vil teste er gamle, de gjør ikke leppestift med bly lenger, men mange fra år tidligere kan være svært farlig.
 4. 4
  Hvis det ikke er noen fargeendring, så din leppestift er greit.

Tips

 • Leppestiften vil ikke bli svart med en gang. Hvis den ikke endres i løpet av et minutt eller så, så det er greit.
 • I likhet med annen sminke, gjør leppestift har en holdbarhet, og skal kastes etter 6 måneder.

Advarsler

 • "Denne påstanden synes å være hentet fra en gammel alkymist er trikset med å teste renheten av gull ved å gni malm på en mørk stein (ofte inneholder bly) og sammenligne strek med en annen av kjent kvalitet. Men prosessen ikke fungerer i revers. Selv om det gjorde, ville det ikke være en stor nok konsentrasjon av bly i en stripe av leppestift for å produsere en synlig endring. Real, pålitelig deteksjon av bly i et produkt krever grundig vitenskapelig testing, og kan ikke oppnås "på billig" ved hjelp vanlige husholdningsprodukter. "

Ting du trenger

 • Leppestift
 • Gull ring (eller et annet gullsmykker)