Wkano

Hvordan å style håret

Det finnes et uendelig antall måter du kan style håret ditt. Her er noen grunnleggende tips, samt en seksjon med lenker til mer spesifikke artikler.

Trinn

Hvordan å style håret. Få en god hårklipp.
Hvordan å style håret. Få en god hårklipp.
 1. 1
  Få en god hårklipp. En stor haircut bør lage din favoritt frisyrer lettere å oppnå. Snakk med en stylist om hvilke kutt ville være best for håret ditt, eller undersøke på egen hånd.

Bruk produkter

Det finnes en rekke produkter tilgjengelig på stoff butikker og salonger som vil hjelpe deg å oppnå det utseendet du ønsker.

 1. 1
  Finn riktig sjampo og balsam for håret ditt. Ulike typer og teksturer av håret vil kreve ulike produkter. Hvis du har farget hår, fet, tørr, krusete eller slapp håret, det er sjampo og balsam spesielt utviklet for å omgå disse problemene. Finn en som passer din prisklasse og behov.
 2. 2
  Bruk et holdingselskap produkt. Det finnes flere forskjellige produkter du kan bruke til å forme eller ordne håret. Her er noen vanlige alternativer, fra lett hold til strong hold:
  • Serum eller kremer. Disse kan hjelpe deg temme fly-aways eller de-frizz krøller uten å gjøre håret stivt og fast.
  • Mousse. Bruk hår mousse å legge til volum og glans til håret ditt, med minimal hold. For best resultat, påfør i vått hår og la tørke.
  • Pomade, hårvoks eller hår leire. Bruk disse produktene for å forme håret i vanskelige-å-oppnå figurer, for eksempel pompadours eller krøller (for naturlig rett hår). Vær oppmerksom på at det kan ta flere gangers vask for å fjerne disse produktene, så gjelder dem lett. En ert størrelse mengde bør være nok hvis du har kort, middels eller tynt hår. Bruk pomade eller hårvoks for en skinnende, wet look, bruke hår leire for en matt, naturlig tone.
  • Gel. I motsetning pomade, inneholder gel alkohol som tørker ut håret og gir et stivere hold. For den sterkeste hold, gjelder gel i vått hår.
  • Hair lim. Noen gang lurt på hvordan noen mennesker får sine mohawks å stå rett opp? De sannsynligvis bruke noen variant av hår lim, som gir den sterkeste mulige hold. Vær på vakt mot produktet bygge opp, og vaske håret grundig.
 3. 3
  Bruk hårspray. I likhet med de ovennevnte produkter, kan hårspray kjøpes i en rekke styrker. Bruk en lav alkohol formel på tørt hår for en lett hold, eller sette en sterkere versjon over gel, mousse eller hår lim for ultimate stivhet.

Bruk verktøy

 1. 1
  Velg riktig kam eller børste for håret ditt. Hvordan du kam eller børste håret bør avhenge av håret tekstur og tykkelse. Vurdere disse alternativene:
  • For kort, mellomlang til tynt hår, kan du bruke en vanlig kam, som skal gli gjennom håret lett. Bruke mer makt enn nødvendig med en børste kan skade håret ditt.
  • På middels eller langt hår som er vått, bruke et bredt-kam. Dette vil bidra til å fjerne floker.
  • På mellomlang eller lang tykt hår som er litt fet, bruk en villsvin-børste. Fibrene i børsten vil trekke den lille mengden av olje fra roten av håret ned gjennom strengene, slik at håret mykt og glansfullt.
  • På middels eller langt hår som er tørt, bruk en åre pensel. I motsetning til en villsvin-børste, noe som kan irritere tørt og sprøtt hår, bør padle børste gir deg en jevn slag med minimal irritasjon
 2. 2
  Føn håret. Ved bruk av en hårtørker, peker tønnen, slik at den følger retningen av håret (som går fra roten av håret til spissen). Peker det på feil måte kan føre til skader. Tørt hår på en varm eller varm, og deretter skifte avkjøles til "sett" the look. Bruk diffuser vedlegg for å legge håndterlig volum.
 3. 3
  Bruk varme valser. Dette er verktøy som brukes til å krølle håret med hjelp av varme. De kan være laget av syntetisk svamp eller plast, dekket med borrelås.
 4. 4
  Prøv hår strykejern. Det finnes en rekke varme strykejern tilgjengelig for å forme håret. De mest vanlige er:
  • Curling strykejern og curling tryllestaver, som kommer i en rekke størrelser. Hvis du bruker en curling tryllestav, husk å bruke en beskyttende vott på den andre siden.
  • Flatt jern, som kan rette ut uregjerlig hår. Disse selges i en rekke bredder og styrker.
  • Crimping strykejern, som bruker sikringsanlegg tennene til å lage stive krøller. Disse var svært populær på 1980-tallet.

Sette håret opp

 1. 1
  Flette håret. Pyntebånd er raskt og enkelt når du lære teknikken, og gir en pen måte å holde håret ut av ansiktet ditt. Prøv en enkel flette, fransk flette, tau flette eller Fishtail flette å komme i gang.
 2. 2
  Prøv en opp-do. Opp-dos involverer å bringe de fleste eller alle av de hår bort fra ansiktet og opp fra halsen, og kan gjøres på en rekke måter. Prøv en rotete bun, en tradisjonell bun, eller en stram ballerina-stil bun.

Mer informasjon

Klikk på de blå lenkene for å besøke en bestemt artikkel.

 1. 1
  For hverdagslige stiler du kan bruke til jobb eller skole, sjekk ut gjør enkle og søte frisyrer.
 2. 2
  Gjør en klassisk hestehale. Trekk håret vekk fra ansiktet og fest med en ikke-Gummitrekk. Du kan plassere din hestehale høyt, på kronen av hodet eller lavt, ved nakken din - eller et sted i mellom. Du kan også prøve å sette det til side, eller dele den opp i to haler (også kalt musefletter).
 3. 3
  Flette håret. Pyntebånd er raskt og enkelt når du lære teknikken, og gir en pen måte å holde håret ut av ansiktet ditt. Prøv en enkel flette, fransk flette, tau flette eller Fishtail flette å komme i gang.
 4. 4
  Prøv en. Opp-dos involverer å bringe de fleste eller alle av de hår bort fra ansiktet og opp fra halsen, og kan gjøres på en rekke måter. Prøv en rotete bun, en tradisjonell bun, eller en stram ballerina-stil bun.
 5. 5
  Sjekk ut mer informasjon om hvordan du kan style håret som en fyr.
 6. 6
  Spike håret. Hvis håret er kortere, kan spiking det legge mer definisjon og volum. Bruk hår gel, mousse, hår voks, eller et annet lignende produkt som vil gi det ønskede nivå av lasterommet.
 7. 7
  Ha håret krøllete eller bølgete. Du kan style håret på denne måten med verktøy (for eksempel en krølltang eller rettetang), eller bare med vått hår og en flette.

Tips

 • Prøv å finne en frisyre som gjør styling enkel, eller unngå over-styling håret. * Vanligvis, jo mer du style håret ditt (ved å rykke på det, og ved å bruke varme), jo mer skadet vil det bli.
 • Søk etter videoer på YouTube som viser deg hvordan du skal utføre en bestemt frisyre.
 • Mange hevder at håret blir lettere å style når det ikke har blitt vasket for en dag.