Wkano

Hvordan å utmerke seg i videregående skole

Vite sannheten - videregående skole handler om utholdenhet, ikke lenger kan du kysten av. Med konkurranse for krevende kurs og skolepenger i høgskoler stigende, og dermed stipend blir mer og mer en nødvendighet, er det på tide å innse fakta: du trenger å gjøre det bra i videregående skole for å få høgskolen opptak du ønsker og stipend du trenger.

Trinn

Hvordan å utmerke seg i videregående skole. Gjør de beste karakterene du muligens kan i 8. klasse i år.
Hvordan å utmerke seg i videregående skole. Gjør de beste karakterene du muligens kan i 8. klasse i år.
 1. 1
  Gjør de beste karakterene du muligens kan i 8. klasse i år. Mange studenter tror at det ikke er viktig å begynne å gjøre ditt beste frem til første året på videregående skole, men dette er langt fra sannheten. Hvis du ønsker å starte din freshman året med utmerkelser klasser, må du lage en (eller høy B) i 8. klasse i år, ellers vil du ikke bli akseptert i noen utmerkelser klasser. Selv om noen ganger videregående skoler ikke aksepterer folk til laud, men alle er tillatt i, men det er viktig å ha gode vaner før du kommer inn i videregående skole!
 2. 2
  Gjør veldig nøye undersøkelser for å finne ut nøyaktig hvilke klasser du skal melde deg på. Les klassen beskrivelser og snakke med andre studenter som har tatt klassen. Ta en klasse bare fordi en venn tar den vil ikke hjelpe deg og din venn vil trolig være en distraksjon. I stedet ser for klasser med elever og materiale som er litt over ditt nivå som den beste motivator er konkurranse. Hvis du kan, se på lærebøker for de ulike klassene. Ofte rigor av læreboken vil reflektere at av klassen. Også huske på de fagene som trengs for å forfølge det planlagte karriere. Dine klasse valg i videregående skole kan være det vanskeligste i livet ditt. Pass på at du ikke vil angre på dem senere.
 3. 3
  Skaffe supplerende lærebøker. Spør lærerne dine, eldre elever eller ta kontakt med Internett for å finne de beste kildene. Bruk flere oppslagsverk som vil øke din forståelse av materialet. Ikke vær redd for tilsynelatende vanskelig materiale. Tenk på det som en utfordring og innse det hodet på.
 4. 4
  Få en veileder. En god veileder vil kunne hjelpe deg å forstå begrepene, gjøre klassen moro og sett problemer som verken er for lett eller for vanskelig for deg. En veileder er ikke bare for de "dumme" eller mentalt utfordret-selv de smarteste barna kan ha nytte av etter skolen veiledning. Noen ganger er det en student lærer på skolen din som kan tilby hjelp og råd mellom klasser eller etter skolen.
 5. 5
  Prioritere aktiviteter etter skoletid. Fortsette å gjøre de utenomfaglige aktiviteter som du og virkelig forplikter seg til, men tillate deg selv nok tid til. Dine aktiviteter er viktig for å bli en godt avrundet student, og ofte svært viktig på college programmer. Finne ut hvor mye tid du trenger for å yte ditt beste og legge til tretti minutter for å være sikker. Deretter legge på minst 8 timer for søvn og antall timer du tilbringer pendler til eller går på skole. Trekke dette tallet fra 24 og du har mye "fri tid" i løpet av dagen. Finn en kalender for året og skrive ned alle de aktivitetene du ønsker å gjøre og hvor mye tid hver vil ta. Hvis du har mer planlagt på en dag enn du har ledig tid, prioritere og kutte ned på dine aktiviteter. Også huske på at du trenger litt "dødtid" der du kan, men tror.
 6. 6
  Organisere alt. Organisere alle disse løse papirer og notater. Investere i noen permer. Flere små bindemidler er bedre enn en stor perm. File bort noen lekser som er mer enn en gradering periode gamle (hvis du har rullerende karakterer, bør du holde alle dine papirer med deg fram til slutten av året bare i tilfelle). Bruk topic-messig indekser for enklere tilgang når du trenger dem. Merke hver papir tydelig med en farget penn: CW for skolearbeidet, HW for lekser, N for notater. Tøm ut ryggsekk. Dumpe det på gulvet, sortere alt i bunker, og deretter plassere alle nødvendige papirer i riktige permer og kaste ut det du ikke trenger. Pass på å hulle papirene dine i stedet for stapper dem i lommer i dine permer.
 7. 7
  Lage og vedlikeholde et sted. Hvis du ikke har et sett studieplass, må en nå. Er din studieplass organisert og rent? Er det godt opplyst? Er det stille og godt ventilert? Har du nødvendige materialer på fingertuppene? Hvis ja, bra! Hvis ikke, arbeide med den. Oppbevar alle lærebøker, notater etc innenfor rekkevidde, samt en datamaskin (stasjonær / bærbar PC) med tilgang til Internett hvis mulig. Hvis huset er alltid overfylt eller støyende, prøv biblioteket.
 8. 8
  Satt en høy standard for det faglige arbeidet. Lov deg selv, og andre, som du får akseptable karakterer på tester og fullføre alle leksene. Iverksette tiltak hvis merkene begynner å falle før noen andre har å peke det ut for deg. Finn måter å motivere deg selv, overbevise deg selv om at du ønsker å komme inn college mer enn noe annet. Motivasjon er nøkkelen til suksess!
 9. 9
  Studere hver kveld. Natten før hver klasse, lese gjennom materialet i boka at du forutse eller har blitt fortalt vil bli dekket den dagen. Bruk gjennomgang spørsmål på slutten av kapittelet for å sørge for at du har en grunnleggende forståelse av det. Skriv ned eventuelle spørsmål du har, og spør læreren.
 10. 10
  Ta forelesningsnotater. En god tommelfingerregel er å kopiere ned alle diagrammer så fullstendig som mulig og skrive ned alt du tror du kanskje ikke husker. Skriv dem ned til hvor du kan lese dem. Prøv å gå hjem og skrive inn notater, og legger til noe ekstra informasjon. Noen lærere sprette frem og tilbake mellom emner. Deretter studere notater og noen ekstra informasjon.
 11. 11
  Begynne å studere et par dager før en test. Tre dager er vanligvis tilstrekkelig. Hvis du utsette til kvelden før, har du sannsynligvis ikke vil huske materialet etter testen. Hvis du har leftover tid på slutten av studietiden økten, gjennom noen gamle materialet slik at du holde det friskt i tankene dine til eksamen. Et par minutter her og der vil sterkt redusere mengden av tid du har til å tilbringe studere på slutten av året da du virkelig ønsker å kysten langs frem til sommeren. Hvis du har flere tester planlagt tett sammen, tenke på hvor vanskelig det materielle og forholdsmessige din tid deretter. Hvis du bruker samme mengde tid på å studere materialet du allerede kjenner som mer utfordrende materiale, vil din karakter i vanskelig klasse lide. Hvis du kjenner materialet allerede, studerer mer ikke til å gjøre mye godt.
 12. 12
  Unngå å trekke en all-nighter å studere for en test. Det lønner seg ikke av. Det er noen ganger nødvendig å være oppe sent å skrive essays eller fullføre prosjekter siden det er bedre å bli utmattet og få kreditt for oppdraget enn å sove og miste poengene som kan gjøre en forskjell mellom en A og en B, eller en B og en C. Men husk, hvis du ikke kan konsentrere seg, vil du ikke gjøre det bra på en forestilling basert vurdering. Hvis du har en test neste dag, men trenger å avslutte et prosjekt, kaffe er din beste venn, men bli advart om at når koffein slites av, vil du sannsynligvis bli enda mer utmattet enn før.
 13. 13
  Gjøre lekser. Gjør leksene moro. Skru opp musikken og har noen snacks hendig. Hvis det ikke fungerer, fornuft med deg selv. Husk at lærerne må gjøre den samme mengden arbeid du gjør, men for alle elevene, slik at de bare tildele lekser som er nødvendig for deg å lære stoffet. Pass på at du ikke slappe av fordi det er "bare gradert for ferdigstillelse." Det er ikke noe poeng i å gjøre lekser hvis du ikke kommer til å gjøre det riktig.
 14. 14
  Gjør litt ekstra. Etter at du er ferdig med lekser, gjøre noen vanskelige problemer fra supplerende ressurser. Har tidligere eksamener eller lære nye teknikker for å hjelpe deg å få mest mulig ut av klassen. Dette er de siste årene av din utdanning. Melke den for alt det er verdt. Du går glipp av det når det er slutt og du betaler tusenvis av kroner i året for samme utdanning du kunne ha fått nå.
 15. 15
  Gi deg selv en studie pause når du trenger det. Det er bedre å jobbe hardt for en kort tid så ta en pause enn å jobbe for lenge og mister verdifull produktivitet. De fleste mennesker kan jobbe i 50 minutter på sitt optimal effektivitet da trenger en ti minutters pause før å kunne fungere på sitt beste igjen. Finne ut hva som fungerer best for deg, og ikke vær redd for å fjerne seg fra planen for å belønne deg selv for en godt utført jobb på noe vanskelig. Stol på at du vil være i stand til å komme tilbake til arbeidet senere.
 16. 16
  Begynne å jobbe med langsiktige prosjekter så snart de er tildelt. Jo lenger du har, jo større de er, så anslå tiden bør du bruke den ved å beregne følgende: total poeng mulig delt på dager gitt å jobbe på oppdrag = poeng per dag (rund opp). 1 poeng er ca 6 minutters arbeid. For eksempel, hvis du har en 200 poeng essay med 1,5 måneder for å arbeide på den, 200/47 = 4,25, så du bør jobbe med essayet ditt ca 25 minutter per dag. Hvis du gjør det på denne måten, vil du som regel ferdig lysår forut for sin tid, og har alle viktige "crunch time" før essayet er grunn til å sparke tilbake og slappe av fordi du ferdig tidlig!
 17. 17
  Danne en kollokviegruppe med venner. Hvis det er praktisk, møtes annenhver uke. Du vil være i stand til å få verdifull innsikt fra jevnaldrende og bli kjent med hverandre enda bedre. Hvis du bestemmer deg for å samkjøre klasser med venner ", sørg for at alle involverte er klart at du møter for å studere, ikke prate om andre ting.
 18. 18
  Være ressurssterk med din tid. Bære rundt noen flashcards å kjøre gjennom hvis du har en ledig stund. All den tid begynner å legge opp.
 19. 19
  Pugge som en siste utvei. Dette bør ikke være din daglige rutine, men hvis du bare trenger å holde det klasse opp og du har falt bak på en travel arbeid oppdrag fordi du ikke håndtere din tid følgelig ikke bare gi opp. Fem minutter før klasse kan være svært givende. Lær kunsten stapper. Det hjelper på essays, lekser, travelt arbeid, og mange andre oppmerksom oppgaver. Men det betyr ikke hjelpe deg å lære.
 20. 20
  Vet pensum satt av skolen din eller relevant bord på dette er som et sett av retningslinjer eller utfall at en student er å lære eller være i stand til å gjøre etter at perioden med å lære et fag. Læreren din kan noen ganger gi disse retningslinjene eller utfall, og hvis de ikke har det, må du huske å be for dem. Slik at du vet hvilket område (eller hvor stort et område) vil du bli testet på i faget. Sørg for at du følger disse retningslinjene eller utfall når du studerer til eksamen (Du vil ikke gå galt på dette). Faktisk, vil disse retningslinjene hjelpe deg i å vite "hvor mye" du trenger for å studere for en bestemt test.
 21. 21
  Bli involvert. Gode ​​karakterer er en utmerket måte å imponere at visse college, men noe ekstra vil vise at du kan gjøre mer og samtidig opprettholde gode karakterer.
  • Hvis du er atletisk, vurdere å bli et idrettslag som du er spesielt talentfulle i. Prøv ut hvert år for teamet å etablere et rykte innenfor videregående skole.
  • Hvis du mangler visse ferdigheter som kreves for å bli med i high school idrettslag, så bare bli med i en klubb. Bli med noen klubb du er interessert i eller har en god bakgrunnskunnskap, f.eks. Hvis du er stor på spansk, så bli med den spanske klubben. Hvis du er god på musikk, bli noe musikk relatert.
  • Når du får en 70 i en Honors klasse - Du faktisk får på 80-tallet på vektet GPA.
 22. 22
  Alltid følge med i timen. Hvis du ikke betaler oppmerksomhet, kan du gå glipp av noen viktige opplysninger. Så alltid ha blyant og papir klar til å fange alt de say.Always avklare ditt tvil fra læreren. Hvem vet, kanskje du trenger det i fremtiden.
 23. 23
  Spis hele matvarer av høy protein og hele korn til frokost hver dag. Frokost måltider gir energi og næring for tenåringer å begynne dagen, lykkes i klasserommet og opprettholde forsvarlig utvikling. En sunn frokost for tenåringer bør inneholde matvarer fra minst tre av de ulike matvaregruppene. Protein og fiber-rik mat gir tenåringer med mest energi, bør tenåringer bestrebe seg på å spise en porsjon protein og minst en servering av hele korn med hver frokost.
 24. 24
  Be om hjelp. Dette kan virke som en no-brainer, men mange elever er for redd eller ikke bryr seg nok. Du er ikke dum hvis du ber om hjelp, du er faktisk å være veldig smart.

Advarsler

 • Ikke bare ta den enkle klasser. Hardere klasser ser mye bedre ut på college programmer, og du får en mye bedre følelse når du får gode karakterer i dem.
 • Alltid være på tide, spesielt hvis skolen har et visst antall unexcused fravær du kan ha. (F.eks tardiness, grøfting, ingen notat / telefon fra foreldre, etc).
 • Det er best hvis du har en idé om dine forutsetninger og interesser, slik at du kan velge en karriere. Ikke velg noe du ikke liker bare fordi jobbene er gode, vil det ikke lønne seg.
 • Før du forplikter ditt liv til å gjøre helt i videregående skole "for å komme inn i en stor college", bør du vurdere om dette er egentlig målet ditt, dine foreldre ', eller noen andres. Hvis det er genuint din eneste drøm å gå til det navnet merkevare universitetet, så for all del, gå for det. Hvis det ikke er det, må du huske at dette er ditt liv, ikke forberedelse til livet: gjøre det bra i studiene, men vær deg selv og følge dine egne drømmer.
 • Hvis du har en eksamen eller en test, sørg for å få nok søvn natten før.
 • Ikke la noen unschool-relaterte drama komme i veien for din ultimate mål som student.
 • Livet handler ikke om (sett sporten her), og sjansene er din spiller slutter etter videregående skole (med mindre du allerede har college speidere sjekke deg ut). Ikke la det konsumere din tid, noe som gjør at frikast ikke skal dukke opp i stedet for at "F" på rapporten kortet. For ikke å nevne, er det en milliard (sett sporten igjen) spillere som sannsynligvis har bedre karakterer også.
 • High school beholder sin tradisjonelle status som et sted hvor barna gjør mye av den sosio-emosjonelle eksperimentering som kreves for å bli unge voksne. Neglisjere denne annen slags "arbeid" å fokusere utelukkende på studier vil forlate deg fremmedgjort fra omkringliggende kultur som du skriver college.
 • Prøv å få en "studie kompis". Det er vanligvis mer gøy å gjøre lekser og studere med en venn.
 • Ikke prøv å være for perfekt. Ved å sette urealistiske forventninger til deg selv, vil du bare hindre dine egne sjanser for å oppnå dem.

Ting du trenger

 • En studie område
 • Skolemateriell (papir, bøker, penner, flash-kort, etc)
 • Venner til å hjelpe deg
 • Organisasjon
 • En fokusert og friskt sinn
 • Rikelig med søvn