Wkano

Hvordan bli kvitt en stalker

Hvis du har slike problemer som noen stadig følge deg, slå opp uventet på flere steder, sende store e-post-eller tekstmeldinger, sende støtende eller urovekkende brevpost elementer, slik truende og / eller fornærmende telefonbeskjeder, etc, så du kan godt har et problem med en person stalking deg, uansett grunn. Her er noen hensyn å huske på å holde deg trygg og å kvitte deg med den fornærmende stalking atferd.

Trinn

Hvordan bli kvitt en stalker. "Bruk avstand for å beskytte deg selv" Hvis du mistenker at du kan være å bli forfulgt, holde en betydelig avstand mellom deg og den mistenkte forfølger.
Hvordan bli kvitt en stalker. "Bruk avstand for å beskytte deg selv" Hvis du mistenker at du kan være å bli forfulgt, holde en betydelig avstand mellom deg og den mistenkte forfølger.
 1. 1
  "Bruk avstand for å beskytte deg selv" Hvis du mistenker at du kan være å bli forfulgt, holde en betydelig avstand mellom deg og den mistenkte forfølger. Merk at du ikke trenger å ha bevis noen er en stalker for å beskytte deg selv på denne måten, bare en mistanke. Iført fornuftig fottøy vil gjøre deg i stand til å bevege seg bort fra en mistenkt STALKER mest raskt og vil redusere sannsynligheten for å snuble eller falle. Prøv å være minst 25 meter eller meter unna den mistenkte. Selv ti meter kan beskytte deg fra å bli bortført eller angrepet om at avstanden blir opprettholdt.
 2. 2
  Hold oversikt over hendelser. Dette kan omfatte brev, telefon meldinger, e-poster og «lurer», eller noen kontakt stalker har forsøkt å gjøre. Registrere datoen da hver kontakt oppstod, og holde denne posten på et trygt sted. Hvis mulig, ta kopier og gi dem til en betrodd slektning eller venn, eller plassere dem i en bankboks. Dette kan brukes som bevis hvis du trenger å kontakte politiet.
 3. 3
  Alltid statlige romantiske eller sosiale avvisninger klart. Svare med kommentarer som: "Jeg er ikke interessert i et forhold / være venner med deg på denne tiden," eller "jeg er dating noen andre," kan føre en person til å tro at du ville date eller være venner med dem, hvis timingen var riktig eller om de fortsetter å trykke saken.
 4. 4
  Advare gjerningsmannen tydelig. Fortell stalker i så få ord som mulig at de ikke er velkommen til å kontakte deg. "IKKE kontakte meg igjen." Ikke engasjere seg i lang dialog med den mistenkte STALKER. Aldri svare på noen av de mistenkte STALKER er kontakter igjen. Målet ditt er å informere stalker som deres handlinger er trakassering og advare dem aldri til å ta kontakt med deg fra det punktet på. Hva sier du må være troverdig. Det kan være en sjanse for at lovbryteren kan opphøre og avstå. Senere registrere hvor og når du ga advarselen sammen med eventuelle fremtidige hendelser.
 5. 5
  Ignorer og ikke svare på ytterligere forsøkt interaksjoner. Din STALKER kan prøve å bevisst tirre deg ved å lage provoserende kommentarer hvis han eller hun kommer nær nok for deg eller bruker meldinger til å gjøre det. Noen respons, feeds og med en negativ en bare inn i STALKER tro på at han er "få" til deg. Vær sterk og fortsette å gå eller nekte å trykke at tilbakekallingen knappen. Ikke trykk svar. Bare overse kommentarer - ellers er du legge bensin på bålet. Hvis STALKER er en ex, kan det hjelpe å lese Hvordan avslutte en kontrollerende eller manipulerende forhold.
 6. 6
  Forsøk aldri å resonnere med eller berolige en stalker. Dette forsterker bare hans / hennes tro på at hans / hennes taktikk fungerer.
 7. 7
  Hold alltid en mobiltelefon på deg, hvis mulig. En telefon som kan ta bilder og samtale er et pluss.
 8. 8
  Hold nødnumre på din mobiltelefon og i ulike deler av boligen din, så vel som bilen din.
 9. 9
  Endre kontaktinformasjon, inkludert e-postadresser og telefonnumre. Dette vil gjøre det mye vanskeligere for STALKER for å legge igjen meldinger til deg.
 10. 10
  Et annet alternativ er å få et nytt telefonnummer og e-post, bare gi det til betrodde personer, og la din nåværende telefon og e-post-konto for å spille inn meldinger fra STALKER din. For en ikke voldelig STALKER, kan evnen til å la meldingene gjøre dem innholdet ikke å forsøke noen virkelige interaksjoner. Du kan bruke disse meldingene som bevis, hvis du bestemmer deg for å forfølge rettslig handling. Hvis du føler deg ukomfortabel å lytte til eller lese meldinger, har en betrodd venn eller familiemedlem skjermen og spille dem inn.
 11. 11
  Varsle alle om din situasjon og identiteten til STALKER din, hvis kjent. Stalkers trives på hemmelighold og personvern. Gi beskjed til familie, venner, naboer og arbeidsgivere til ikke å gi ut din personlige informasjon, uavhengig av innocuousness for forespørselen eller identiteten til spørreren. Varsle alle til å være skeptisk til enkelte loitering rundt nabolaget eller sted eller arbeid eller forsøker å få tilgang til din arbeidsplass.
 12. 12
  På din arbeidsplass, ha telefonsamtaler screenet, og ikke åpne konvolutter som returadresse du ikke kjenner. Ikke åpne uventede pakker. Åpne aldri anonym e-post.
 13. 13
  Tenk å ha en konto og en safe i en bank som du ikke regelmessig nedlatende, som inkluderer kopier av alle dokumenter knyttet til stalking atferd, viktige personlige og finansielle papirer, pass, trygd og forsikring informasjon og annen viktig informasjon som du kan få tilgang i tilfelle en nødsituasjon.
 14. 14
  Hold post privat. Få en postboksadresse hvis du er bekymret for at noen kunne lett få tilgang til din private informasjon.
 15. 15
  Sett opp et passord eller foto ID-system på alle dine kontoer (bankkort, verktøy, etc.)
 16. 16
  Følg trinnene i hvordan å unngå å bli forfulgt på sosiale medier. Dette vil hindre at STALKER fra spionerer på deg og finne ut hvor du er og hva du gjør. Pass på å stille alle dine sosiale nettverk website informasjon til "privat" og gjøre alle forsøk på å blokkere STALKER får tilgang til informasjon.
 17. 17
  Gjør hjemmet sikkerhet til en prioritet. Installer sikrere dørlåser. Lag dine vinduer og dører innbruddstyv bevis. Installer sikkerhet lys og et sikkerhetssystem. Sett dine innendørs lys på en tidtaker system. En hund (eller til og med en "Vokt deg for hunden skilt ') er en avskrekkende for hjem invasjoner. Be politiet å gjøre regelmessig helsesjekk av din eiendom.
 18. 18
  Hvis du bor i en leilighet eller rekkehus, har en bolig i andre etasje eller høyere, hvis mulig.
 19. 19
  Flytte ut midlertidig. Hvis du føler at din bolig blir sett, bo et annet sted, for eksempel dine foreldres hjem, hjemmet til andre slektninger eller sammen med venner. Hvis du bor borte fra familien og har ennå ikke gjort solide vennskap i den nye byen, søke råd fra en campus rådgiver eller fra det lokale politiet som noen frist alternativer eller å be om noen ekstra sjekk-ups på din eiendom.
 20. 20
  Hvis du må flytte, prøver å være så under radaren som mulig. Lei en flyttebil som ikke har firmalogoer, som en stalker kunne kontakte det selskapet for å få informasjon om deg. Du kan også flytte dine eiendeler til et lagringsanlegg som er under en PO Box adressen eller navnet på en tredjepart, til du føler deg trygg å hevde dem.
 21. 21
  Prøv å unngå å være alene, hvis du kan. En STALKER er mer sannsynlig å miste interessen hvis de ser at du alltid har selskap.
 22. 22
  Unngå man følger en generell timeplan så mye som mulig. Ikke gå til samme bensinstasjon, restaurant eller butikk og ikke gå på samme tid. Hvis du trener, gjør det på forskjellige tider og på forskjellige ruter, eller bli med en medlemmer bare gym. Ta sikkerheten på alvor og være ansvarlig om dine sikkerhetsbehov. Tenke fremover og være bevisst på alt rundt deg hele tiden. Det kan også hjelpe å lese Hvordan hindre en bortføring forsøk.
 23. 23
  Hvis du har barn, sørg for at de alltid er fulgt til og fra skolen og aktiviteter. Informer dine barns skole (r) for ikke å gi ut noe av din informasjon, og gi dem en liste over personer som får lov til å hente barna. Spør personalet å be om at noen på den listen fremvise legitimasjon med bilde for å validere sin identitet. Hvis du ikke kan hente barna, ta kontakt med skolen for å la dem vite nøyaktig hvem som skal plukke dem opp. Hvis det er nødvendig, sørge for at dine barn og alle som du stoler på til å plukke dem opp vet en "hemmelig ord." Hvis personen som kommer for barna ikke kjenner hemmeligheten ord når de blir spurt (av barna), så de ikke går med ham / henne.
 24. 24
  Sikre og beskytte ditt kjæledyr (e). Noen stalkers, hvis de ikke klarer å få tilgang til deg, vil målrette dyr. Ikke la kjæledyr utenfor uten tilsyn (selv i en inngjerdet i hagen), og ikke har kjæledyr dører. Har kontaktinformasjon for dyr boarding hjem og no-kill shelters, i tilfelle en nødsituasjon hvis du ikke klarer å ta skikkelig vare på kjæledyret ditt (s).
 25. 25
  Unngå kontakt med familie, venner og andre bekjente av stalker dessverre, kan disse personene frivillig eller ubevisst gi informasjon om deg til Stalker, som for eksempel nye adresser eller kontaktinformasjon.
 26. 26
  Vær trygg. Dette betyr å opprettholde en aura av selvsikkerhet, holder hodet høyt og gå høyt og med hensikt. Stalkers er mer sannsynlig å fortsette når de ser frykten gjenspeiles i ditt kroppsspråk - så følg nøye og holde kroppen reaksjoner treg, målt og rolig.
 27. 27
  Søke hjelp. Forskning online eller kontakt din lokale politiet for referanser til stalking krisetelefon / rådgivere. Hvis du er på skolen, gå og se en lærer, rådgiver eller rektor umiddelbart og forklare situasjonen. Hvis du er på universitet eller høyskole, søke hjelp fra campus sikkerhet eller en rådgiver. Du kan også ønsker å vurdere å gå rett til politiet og rapportere hendelsen (e) og ha en rapport utarbeidet. Det vil i det minste tillate deg å utforske dine juridiske alternativer og få noen råd om hvordan du skal opptre neste.
 28. 28
  Utarbeide en beredskapsplan, som du lett kan bruke i tilfelle av en pause i eller et angrep. Du må ha en plan på plass som gjør at du kan beskytte deg selv så mye som mulig. Ha et trygt sted hvor alle familiemedlemmene kan avtale å møtes i tilfelle en nødsituasjon (stedet bare blir kjent for en svært pålitelig slektning eller venn). På dette trygt sted, har hatt behov for forsyninger i en "flight kit" (penger, klær, medisiner etc.), samt nødnumre for politiet, juridisk bistand, og misbruk / stalking hjelp.
 29. 29
  Hvis du var tidligere innenlands involvert med STALKER din, prøv å unngå følgende: juridiske mekling, felles terapi, delt omsorg for barn, ansikt-til-ansikt barn børser. Hvis du er forpliktet til å komme ansikt til ansikt med STALKER (på et rettsmøte) beskytte deg selv så mye som mulig. I dagene før og spesielt etter en forpliktet offentlig møte, være ekstra årvåken på omgivelsene og sikkerhet.
 30. 30
  Vurdere å bære pepperspray. Bær den på en forsvarlig måte og gjør deg kjent med hvordan den brukes. Bare vurdere å bære et skytevåpen dersom du har skikkelig opplæring i bruk og er i samsvar med statens skytevåpen lover. Husk at alle våpen som du bærer kan bli brukt mot deg under et angrep. Dette er et tema som du bør diskutere med politi og misbruk / stalking rådgiveren.
 31. 31
  Diskuter med politiet og misbruk / stalking rådgivere mulighet til å få en midlertidig besøksforbud (TRO) eller beskyttende rekkefølge. Husk at en TRO eller en ordre eller Protection er å initiere og bistå den rettslige prosessen - det kan ikke fysisk beskytte deg mot en stalker som er tilbøyelig til vold. Du må være ansvarlig for din sikkerhet selv med en TRO eller OP på plass. Ikke voldelige og voldelige stalkers reagerer ulikt på Tros og OPS, gjør som de stalkers som har hatt romantisk / seksuell engasjement med sine ofre. Basert på historien din med STALKER og atferdsmønster han / hun har vært demonstrere mot deg, forskning Tros å avgjøre om det vil hjelpe deg i din situasjon eller ikke. Misbruk / stalking rådgiver eller offerets advokat kan bedre hjelpe deg å bestemme hva de beste alternativene for din situasjon er.

Tips

 • Hvis du blir truet, bære et våpen, som for eksempel pepperspray, med deg til enhver tid.
 • Kjenn STALKER befinner seg, og hvor de gjemmer seg, slik at du vet at neste gang, du møter med dem, eller se dem.
 • Hvis barna kommer hjem fra skolen, holde dem borte fra STALKER, og varsle politiet, om hva STALKER, gjør.
 • Vurdere registrering av trakasserende telefonbeskjeder og spille dem tilbake som en del av den utgående meldingen, med kommentarer slik at STALKER vet at meldinger igjen på din private systemet går ut på offentlig registrering
 • Sørg for å fortelle de lokale myndigheter eller politi, og de vil vite hva de skal gjøre.
 • Gjør det samme med tekstmeldinger, fwd dem til så mange mennesker som mulig med en passende forklaring, og for e-post, slik at STALKER vet at alle deres kommentarer kommer til å bli delt mye.
 • Alltid pakke en pepperspray og en tykk metall pinne i tilfelle angrep.
 • Ikke kom ansikt til ansikt med en stalker, eller du kan ende opp død.
 • Sørg for at du vet, hva stalker gjør. Overvåke deres aktiviteter, på en datamaskin hvis du kan, slik at du vet hva de gjør.
 • Flytte ut av staten.

Advarsler

 • Stol aldri på en stalker som kommer til å gjøre noe dårlig til barna. Ellers se over skulderen og fortelle dem alt kommer til å være i orden.
 • Ha alltid med en pepperspray med deg hele tiden på den måten er det lettere å ikke bli fanget av vakt.
 • Ikke kom ansikt til ansikt med en stalker, eller du kan ende opp med å bli drept.
 • Ikke gå et sted hvor en stalker kommer til å være, kan dette gjøre ting vanskelig for deg, og det kan være farlig for deg.
 • Hvis du har bevis eller informasjon om STALKER ikke vær redd for å fortelle politiet. De vil stole på deg og finne stalker.
 • Ikke gå inn i natten og står overfor en stalker som er bak deg. Husk, blir overrumplet av noen går bak deg og gjøre bevegelser nok for noen til å ringe politiet.
 • Det er ingen grunn til bekymring om en stalker ikke følger deg, men husk bare bære både pepperspray og septer og bli klar til angriperen.
 • Hvis du blir angrepet eller truet varsle politiet.
 • Ikke la deg bli lurt hvis STALKER er bak deg, i stedet ikke nøl med å få et våpen og traff ham eller henne eller angripe ham eller henne med det.
 • Hvis han eller hun sender deg en telefonsvarer ignorere det og ikke trykker på knappen i et forsøk på å vise ham hvem som er sjefen.
 • Ikke lyv til noen om situasjonen du fikk deg inn ellers ytterligere tiltak kan bli tatt, og du kan være i trøbbel.
 • Hvis dette STALKER blir rett og slett rare og skumle, true ham / henne tilbake. La dem vite at de ikke er den eneste som kan være truende.