Wkano

Hvordan du gjenoppretter skadet hår

Hvis du har skadet hår, som om du farget det, bleket det, tørket det ut, osv. Så her er hva du bør gjøre for å bidra til å få den tilbake i perfekt stand!

Trinn

Hvordan du gjenoppretter skadet hår. Ta et dypt åndedrag.
Hvordan du gjenoppretter skadet hår. Ta et dypt åndedrag.
 1. 1
  Ta et dypt åndedrag. Tenk positivt og holde trygg. Husk at denne prosessen med å gjenopprette håret kan ta en stund, men er du av til en god start, og når du er ferdig, vil resultatene være vakker!
 2. 2
  Vask håret godt. Vaske håret annenhver dag. Alltid bruke mer balsam enn sjampo. Sette sjampo i som du vanligvis gjør, men husk, ikke så mye, og ikke hoper det på toppen av hodet ditt, da dette kan forårsake skade. Deretter satte balsam, hovedsakelig fokusere på endene og mot sentrum av håret hvis du har rett eller bølget hår. Hvis du har krøllete hår bruke balsam til hele lengden. Skrubbe hodebunnen godt med fingertuppene. Toppen av hår er den delen du trenger å være det minste bekymret.
 3. 3
  La conditioner i 5-15 minutter. Du kan la vannet på, bare ikke la det berøre håret på den tiden. Under ventetiden, kan du barbere, høre på radio, eller vaske kroppen. Etter omtrentlig tid er over, børste gjennom håret med balsam i. Så grundig skylle balsam ut.
 4. 4
  Bøye seg ned og la håret henge opp ned og legg et håndkle over håret og forsiktig klem eller knuse ut mye vann. Tørker for grovt kan skade håret. Etter at du håndkle tørke den, satt i en nikkel størrelse mengde anti-frizz/anti-dry produkter. (Bruk mer for krøllete eller kinky hår.) Hvis du ikke har noen produkter for frizz eller tørrhet, bare sette en liten bit av balsam i håret. Hvis du har fet eller fett hår, bare hoppe over dette steget, eller bruke en krone størrelse mengde i stedet.
 5. 5
  Børst håret med en kam eller en børste med myk bust. Hvis du har naturlig krøllete eller bølgete hår, bruke mousse eller styling gel, mens det er vått. Vær forsiktig og jobbe med floker i stedet for ripping gjennom dem. Hvis du tok dusjen i morgen, setter den inn i en hestehale eller flette er et godt alternativ. Hvis du er klar til å gå til sengs, satte den opp på noen måte så går i søvne ikke forårsaker skade. Fletter og en søvn cap kan være nyttig å bevare håret, eller en høy hestehale.
 6. 6
  La håret naturlig lufttørke.
 7. 7
  Gjenta disse trinnene for hver dag at du dusjer, og du bør begynne å se en forbedring i skadet hår.
 8. 8
  Bruk protein behandlinger og dype behandlinger med jevne mellomrom på håret ditt. Proteinet vil bidra til å gjenoppbygge hårets naturlige keratin og andre dype behandlinger hjelpe håret å holde på fuktigheten, spesielt hvis håret er grovt eller krøllete. Du kan lage din egen dype behandling ved å blande aloe vera, balsam, honning, banan, egg, majones, etc. Blend dem godt og sørge for å fryse noe du ikke bruker slik at det ikke går dårlig. Påfør den dype behandling i vått hår og la den i over natten eller i 30 minutter til en time hvis du er rushed.
 9. 9
  Unngå bruk av kjemikalier og varme på håret. Sannsynlig er dette hvordan håret ble skadet i første omgang. Unngå for mye hår fargestoff, kjemiske relaxers eller rettetang. Se inn naturlige hår fargestoffer som henna for rødt hår, indigo for svart hår, og sitronsaft eller andre sitrus for noen naturlig lyn.
  • Når du bade mette håret med balsam før hånd, og rense godt etterpå. En svømmetur cap vil også hjelpe.
 10. 10
  Beskytte håret mot solen. Du kan bruke en lue eller et tørkle mens du er ute i lange perioder av gangen. Eller du kan bruke en styling produkt med en solkrem ingrediens som benzofenon.
 11. 11
  Prøv å ikke la håret henge seg fast i ting i løpet av dagen og bruke vennlige hår tilbehør som ikke sammenrullete lett i håret.
 12. 12
  Ha håret i beskyttende stiler som ruller og fletter slik at det blir mindre flokete og er eksponert mindre for elementene. Benytt deg av hatter hvis du har en spesielt dårlig hår dag, og hvis du bare ikke kan stå skadet hår, kan du få en naturlig parykk.
 13. 13
  Sette håret opp om natten for å beskytte den mot floker og mer skade. Det hjelper også å sove på en satin putevar eller bære en satin søvn cap. (Disse vil også bevare frisyrer.)
 14. 14
  Vent til håret ditt til å vokse ut, slik at du kan klippe av de skadede delene. Det er ingenting annet du kan virkelig gjøre.

Tips

 • Hvis håret ditt er veldig tørt, bruk olivenolje på det en gang om dagen før dusjing, deretter shampoo det ut. (Men ikke få det på hodebunnen din.)
 • Prøv å bruke beskyttende stiler når du vet at du vil bli utsatt for elementene.
 • Prøv å ikke få den i solen for mye, ettersom det fører til enda mer skade.