Wkano

Hvordan gjøre håret vokse lenger

Har du alltid drømt om lenge, bølgende hår? Etter disse tipsene vil hjelpe deg å holde den sterk og sunn, noe som gjør at den kan vokse raskt og lenge. Du kan ikke få langt hår over natten, men med tid og omsorg for du kan ha lange, vakre hår.

Trinn

Hvordan gjøre håret vokse lenger. Bruk kjemisk fri sjampo og balsam.
Hvordan gjøre håret vokse lenger. Bruk kjemisk fri sjampo og balsam.

Starte en sunn rutine

 1. 1
  Bruk kjemisk fri sjampo og balsam. Langt hår starter med god hårpleie, og god hårpleie starter med å bruke riktig sjampo og balsam. I'ts viktig å bruke produkter som øker styrken i håret ditt.
  • Unngå sulfater. Mange sjampo inneholder kjemikalier som kalles sulfater som er dårlig for håret ditt. Disse sterke kjemikalier gjør håret svak og skjør, og forårsake ødeleggelse som vil holde deg fra å vokse de lange, vakre låser. Bruk sjampo merket som paraben og sulfat gratis, og unngå shampo med SLS (natrium laurbær sulfat) er oppført i ingrediensene.
  • Det er en stadig mer populær bevegelse å ikke bruke shampoo i det hele tatt, som kroppen naturlig regulerer hår oljer.
  • Bruk passende balsam. Vær sikker på at conditioner er fri for silikon, som bygges opp i håret og forårsake skade over tid. Tilstand bare de lengre deler av håret ditt, som oljer i conditioner kan blokkere hårsekkene og bremse den voksende prosessen.
 2. 2
  Vask håret sjeldnere. Over-vaske håret kan gjøre det skjøre og utsatt for brudd. De fleste hudleger og stylister er enige om at å vaske hver dag er unødvendig. Tre eller fire ganger i uken burde være nok for de fleste.
 3. 3
  Vask håret i kaldt vann. Vask i varmt, dampende vann skader håret, som fører til hår som er skjør og utsatt for brekkasje. For å holde den skinnende og sunt, vaske håret i det kaldeste vannet du kan stå.
 4. 4
  Børste og gre håret forsiktig. Børste, kam og verktøyene som brukes til å gjøre dette spille en betydelig rolle i helsen til håret ditt. Mange mennesker over-børste eller bruke feil verktøy. Mens floker og styling er en bekymring, være forsiktig med å børste og kam for ofte. Ved hjelp av egnede metoder og verktøy vil holde håret sterk.
  • Børste håret bare når det er nødvendig, enten for å bekjempe floker eller for styling formål. Over-børsting og sprek børsting kan skade eller trekke ut håret. Ikke børste det når det er vått, heller. I stedet, kam den med et bredt-tannet kam.
  • Kammer og børster tjener ulike formål. Bruker dem riktig. Kammer er for vått hår og fjerne knuter, så vel som skiltes hår og fordele styling produkter. Børster er for distribusjon av hårets naturlige oljer, styling og bruk med en hårføner. For eksempel bruker en kam til å fjerne floker lar deg mer forsiktig erte knuten hverandre uten å bryte håret. Børster tillater ikke for denne type finesse.
  • Bruk riktig type børste. Ikke bruk plast børster, da disse kan være harde på hodebunnen din og lage flisete tupper. I stedet velger en børste med myk bust naturlig. Villsvin-hår børster er spesielt anbefalt. Stiv stritter børster er best for veldig tykt og krøllete hår, som ikke kan styres med en myk børste.

Ved hjelp av sunn styling teknikker

 1. 1
  Minimer bruken av oppvarming verktøy. Dette er svært sterke på håret ditt, og bør ikke brukes for ofte. Produkter som for eksempel hår serum bør alltid brukes ved å bruke varme, for å beskytte håret. Pass på at du også ikke har varme innstillingen for høy. Prøv å bruke ting som slag dryers på sitt laveste innstilling.
 2. 2
  Ha håret ned så mye som mulig. Unngå stramme frisyrer som hestehale og boller, da disse pull hår og hindrer vekst. Belastningen på håret fra trange stiler som disse kan leder håret til å svekke og bryte. Det setter også press på hodebunnen selv ved å hemme blodstrømmen. Dette kan føre til hodepine og holder håret fra å få nødvendige næringsstoffer.
  • Steder på hodebunnen din som ser mest belastning kan selv se hårtap.
  • Bruk løsere stiler hvis mulig og prøve å unngå hår bånd med metall stykker, da disse kan ta på og trekke ut håret.
 3. 3
  Trimming håret. Det kan virke bakvendt, men trimming håret ditt kan faktisk fremme hårvekst. Når flisete tupper utvikle, svekker dette håret og får den til å bryte. Hvis håret er trimmet jevnlig, vil dette redusere flisete tupper, som fører til sterkere og penere hår. Håret bør være trimmet til det halve til en tomme hver seks til åtte uker.

Bygge sterkere hår

 1. 1
  Stimulere hodebunnen. Stimulere hodebunnen med massasje, klemming, eller børsting med en myk børste kan fremme hårvekst. Dette øker blodstrømmen til hårsekkene, noe som bringer behov for næringsstoffer til håret ditt. Dette kan også bidra til å redusere hodepine brakt videre av de altfor stramme frisyrer som er nevnt ovenfor.
 2. 2
  Spis sunt. Spise sunt vil ha en stor innvirkning på hårvekst. Ditt kosthold påvirker næringsstoffer i kroppen og disse næringsstoffene brukes til å bygge nye hår. Hvis du ikke har de riktige næringsstoffene, kroppen din kan ikke bygge håret så raskt eller så sterkt. Spise et riktig kosthold med de riktige næringsstoffer for å fremme hårvekst.
  • Protein: Håret er laget hovedsakelig av proteiner, slik at kroppen kan ikke bygge god sterk håret hvis den ikke har nok. Sørg for at du får komplette proteiner, enten ved å spise kjøtt, soya produkter, eller flere alternative kilder til protein. Bønner, frø, nøtter, melk og tang er gode alternative kilder til protein, men må spises i kombinasjon for å produsere en komplett protein.
  • Omega-3 fettsyrer: Kroppen din trenger disse til å produsere hår. Hår består av 3% fettsyrer som disse. Men, kroppen din kan ikke produsere dem på sin egen, så du må være sikker på at kostholdet inneholder disse. Fisk (for eksempel laks) og muttere (slik som valnøtter) er en utmerket kilde til disse sunne fett, så vel som protein.
  • Sink: Uten sink, vil hodebunnen bli tørr og kløende. Dette kan føre til dårlig hårvekst eller hårtap. Få mer sink i kostholdet ditt ved å forbruke befestet korn og korn, østers og egg.
  • Vitamin A eller beta karoten: Forbruker beta karoten gjør at kroppen til å produsere vitamin A. Vitamin A tjener mange funksjoner i kroppen din, men også bidrar til å regulere olje på hodebunnen din. Uten disse oljene huden blir tørr og håret vil bli skadet. Øk beta karoten i kosten ved å spise masse søtpoteter, gresskar, aprikoser og gulrøtter.
  • Jern: Jern er nødvendig for å bidra til oksygenering av blodet. Det oksygen som er nødvendig for en sunn hår. Lav jern er en viktig årsak til hårtap, spesielt hos kvinner. Få mer jern i kosten ved å spise mørk greener, egg og kjøtt.
  • Vitamin B: Hele vitamin B-klassen vil bidra til å fremme sunt hår. Vitamin B5 er nødvendig for å behandle de fettsyrer som er nevnt ovenfor og B7 og B12 er vant til å behandle proteiner. B9 påvirker cellevekst direkte. Få flere B-vitaminer i kosten ved å spise kalkun, tunfisk og linser.
  • Vitamin E: Vitamin E er helt avgjørende for sunn hud og sunn hud betyr en sunn hodebunn. Det bidrar også til å beskytte håret. Få mer vitamin E ved å spise solsikkefrø, nøtter og avokado.
 3. 3
  Ta vitamintilskudd. Tar vitaminer vil bidra til å sikre at kroppen din har de næringsstoffene den trenger for å produsere hår. Mens du spiser en godt balansert, sunt kosthold bør tillate deg å ha de riktige næringsstoffene, vitaminer kan hjelpe deg å sikre at du får riktig mengde av hver vitamin. Prenatal vitamin kosttilskudd er trolig best egnet til å fremme hårvekst, da disse inneholder vitaminer som vanligvis forbindes med sunt hår.
 4. 4
  Drikke vann. Drikkevann vil fremme sunnere hodebunn og sunnere hår. Når kroppen ikke får nok vann, det begynner å tørke ut. Huden og håret er de første og mest merkbare områder av tørrhet av dehydrering. Å drikke åtte glass vann, åtte gram hver, er mengden anbefales generelt, men hver person er forskjellig.
 5. 5
  Få nok søvn. Regelmessig søvn sykluser hjelpe kroppen regulere melatonin og kortisol nivåer, som begge påvirker hårveksten. Dessuten er søvn er nødvendig for å opprettholde kroppen generelt og når kroppen ikke får nok, begynner det å stenge ned siden prosesser som hår produksjon. Hver person er forskjellig i hvor mye søvn de trenger, så sørg for å få riktig mengde for kroppen din.

Ressurser og referanser