Wkano

Hvordan å massere deg selv

Føler du deg stiv? Lang dag? Gi deg selv godbit av en selv-massasje ved å følge disse trinnene.

Trinn

Hvordan å massere deg selv. Løsne opp musklene dine med et varmt bad.
Hvordan å massere deg selv. Løsne opp musklene dine med et varmt bad.
 1. 1
  Løsne opp musklene dine med et varmt bad. Soaking i noen Epsom salt alene vil bidra til å lindre sårhet.
 2. 2
  Tørke deg med et varmt håndkle fra tørketrommelen.
 3. 3
  Holde klærne av, som hud-til-hud kontakt er mye mer effektivt enn masserer gjennom klær. Ved hjelp av massasje lotion (eller lotion) vil bidra til å redusere friksjonen. Alternativt vil en sportsbil balsam, for eksempel Tiger Balm, også bryte ned knop og løsne muskler.
 4. 4
  For nakke og skuldre: Forsiktig, men bestemt, jobbe fingrene i små sirkler. Start på baksiden av hodet (ikke får lotion i håret!) Og arbeid ned mot skuldrene. Fortsett nedover skuldrene og armene før du masserer hendene. Når du føler en knute, virker det ut i små sirkler med fingrene. Hold fingrene godt smurt og puste sakte og jevnt. Når du har arbeidet ut alle knutene, strekke ut skulderbladene med "klemmer deg selv." Vær forsiktig så du ikke "pop" skuldrene!
 5. 5
  For korsryggen: Du kan bruke klær for dette. Rulle opp et stort teppe eller håndkle. Dette fungerer best med en rullet opp yoga mat. Plasser den på gulvet og lå ned med billedsiden opp på toppen av det. Plasser korsryggen over rullen slik at skuldrene og rumpe berører gulvet. Med roll, bør kroppen danne en lavere-case "t". Utvid armene utover fra skuldrene og puste inn den strekningen. Hvis du trenger å bruke føttene til å rulle korsryggen over rullen. Å målrette mindre områder av ryggen din, kan du bruke en kjevle i stedet for et teppe. Kommer inn i barnets positur å strekke ryggen den andre veien: sitte på knærne. Len deg forover til brystet hviler godt i løpet lårene. Strekk armene forover eller kaste dem og hvile hodet på hendene. Plasser en liten, sammenrullet håndkle bak knærne for å gjøre denne posisjonen mer behagelig.
 6. 6
  For føttene: Dig tomlene i en sirkulær bevegelse inn i fotsålene. Ikke glem bunnen av tærne også! På den andre siden, starter på ankelen din og gni tommelen utover langs toppen av føttene og ned i tærne. Rulle føttene til å strekke på bena. Ligg flatt på ryggen på gulvet og sette føttene opp en vegg (ikke rett opp). Strekk armene over hodet.

Tips

 • Hyggelig og passende musikk vil bidra til å skape en avslappende stemning for selv-massasje.
 • Aromaterapi kan bli praktisert under self-massasje for ytterligere fordeler.
 • Prøv lett elte med fingrene for å få en avslappende, tickly følelse.