Wkano

Hvordan å vaske hendene

Praktisere god hygiene vaner. Hvis hendene dine er ikke feilfri, og du berører ansiktet eller offentlige overflater, kan du bli smittet selv og andre ved å spre bakterier og sykdom., Og smittsomme diaré er alle kjent for å være spredning av hånd-til-hånd kontakt. I en fersk undersøkelse, mens 92% av voksne i USA hevdet de regelmessig vaske hendene etter bruk av toalettet, bare 77% faktisk gjorde.

Vaske hendene regelmessig kan bidra til å holde deg og de rundt deg frisk ved å kontrollere spredningen av bakterier (bakterier og virus) samt ved å fjerne vanlig, gammel skitt. Selv om du allerede vaske hendene, ta deg tid til å gjøre det regelmessig og riktig. Her ser du hvordan.

Trinn

Hvordan å vaske hendene. Vask hendene i ca 15-20 sekunder.
Hvordan å vaske hendene. Vask hendene i ca 15-20 sekunder.
 1. 1
  Få hendene våte. Åpne vannkranen og jevnt skylle hendene i varmt vann. I motsetning til det mange tror, ​​ikke varmt vann ikke fjerne bakterier mer effektivt enn varmt vann, og kan selv øke "irriterende kapasitet" av noen såper.
 2. 2
  Bruk såpe. Enhver type såpe vil fungere, men hvis det hjelper deg vaske hendene mer konsekvent å ha såpe som er en morsom form eller farge, eller en behagelig duft, gå for det.
  • En såpe behøver ikke å være antibakterielle å gjøre en god jobb. Såpe fungerer ved å fjerne bakterier og jord enn ved å drepe bakterier. Forskere spørsmålet om antibakterielle såper er noe bedre på å hindre bakterier og sykdom enn vanlige såper, og det er noe bekymring for at utstrakt bruk av antibakterielle såper kan, faktisk, avle bakterier som er resistente mot de antibakterielle midler. Antibakterielle såper kan også tørke huden mer enn vanlige såper.
 3. 3
  Arbeid opp et skum. Skrubb på begge sider av hendene, mellom fingrene og håndleddene. Husk å vaske rundt og under fingerneglene.
 4. 4
  Vask hendene i ca 15-20 sekunder. Dette er omtrent den tiden det tar å synge et kor av "Happy Birthday". Pass og gni hendene kraftig, og ikke skylle av såpen med en gang. Gi det tid til å gjøre jobben sin og gi deg selv tid til å få såpe overalt det skal være. Et godt tips er å bruke roterende rubbing, frem og tilbake med foldet fingrene fra din høyre hånd i venstre håndflate og omvendt.
 5. 5
  Skyll hendene grundig. Plasser dem under rennende vann med hendene pekte nedover, men ikke berøre vasken. Dette fjerner både såpe og bakterier som var på hendene.
 6. 6
  Bruk et håndkle for å slå av kranen, spesielt i et offentlig bad. Hvis kranen slår seg av på en fjær eller en fotocelle, lar den. Hvis ikke, kan du bruke et papirhåndkle, albuen eller underarmen.
 7. 7
  Tørk hendene med et rent håndkle. Selv om de ikke er så bra for miljøet, papirhåndklær er mer hygienisk å tørke hendene enn klut håndklær. Hvis du bruker klut håndklær hjemme, hvitvaske dem regelmessig. Hvis du er i et offentlig toalett, kan du også bruke den varme varmluft hvis de er tilgjengelige.

Tips

 • Du trenger ikke å bruke masse såpe for håndvask for å være effektive. Så lenge du har rikelig med såpeskum, du gjør jobben. Bruk litt ekstra såpe hvis hendene er spesielt skitten eller fet.
 • Bruk et papirhåndkle til å åpne døren på vei ut av et offentlig toalett i stedet for å trykke på håndtaket med nyvasket hender. Ikke anta at alle tar vare å vaske hendene før avreise.
 • Husk å flytte opp albuene, også (spesielt hvis du har jobbet med skitne væsker [f.eks jobbe i en slakter avdeling på en matbutikk]). Dette bør bidra til å sørge for at du får bakterier ut av armene også. Selv om du ikke bruker armene for kontakt med elementer som mye, har du sannsynligvis legge armene i kors ofte, og det bidrar til å holde deg selv og andre sunne.
 • Ikke bare vaske hendene med vann. Bakterier elsker varme fuktige steder, så du trenger såpe for å fjerne dem.
 • Hvis du har mye fett på hendene, for eksempel fra oljeskift på bilen din, skrubbe hendene med en blanding av sukker og såpe for å fjerne fett lett.
 • Vask hendene ofte.
  • Etter bruk av badet.
  • Etter å ha skiftet en bleie.
  • Etter, eller blåse nesen.
  • Etter håndtering overflater som mange touch, for eksempel dørhåndtak og rekkverk
  • Før du tilbereder eller håndtering av mat.
  • Før du spiser.
  • Etter håndtering ukokt egg eller kjøtt.
  • Etter håndtering søppel.
  • Etter håndtering dyr eller animalsk avfall.
  • Etter håndtering av penger, tenk på hvor mange hender som sammenkrøllet regningen har vært i.
  • Etter håndtering av blod.
 • Hvis du ikke er i nærheten av en vask og du må vaske hendene, kan du bruke en alkohol-basert rensemiddel. Hvis brukt riktig, vil det drepe de fleste bakterier (unntatt clostridium difficile). Vær oppmerksom på at det ikke nødvendigvis vil fjerne andre jord. For eksempel, hvis du bare skiftet olje på bilen din, drepe bakterier er ikke den eneste grunnen til å vaske hendene. Det er bedre å vaske hendene hvis du kan.

Advarsler

 • Waterless rensemiddel er et godt valg når ingen såpe er tilgjengelig, men bruker det for ofte vil føre til at bakterier på hendene - og i kroppen din til å bli immun mot det og mulige antibiotika, som kan føre til alvorlige komplikasjoner.