Wkano

Hvordan ta en aromaterapi bad

En aromaterapi bad (eller "aroma bath") kan være en beroligende retrett eller en gjenopplive opplevelse og en fin måte å få rent. Tillegg av essensielle oljer til et vanlig bad kan forbedre sin evne til å fungere som en terapeutisk og sanselig opplevelse. Andre fordeler fra en aromaterapi bad omfatter mykere hud gjennom fuktighetsgivende og åpne porene, avgiftende og deodorizing kroppen din.

Hvis du er en nybegynner i kunsten av aromaterapi, starter med aromaterapi bad er en svært enkel og effektiv måte å få kontakt med dyder aromaterapi behandlinger for din generelle velvære.

Trinn

Hvordan ta en aromaterapi bad. Start med å velge hva du vil.
Hvordan ta en aromaterapi bad. Start med å velge hva du vil.

Velge dufter for aromaterapi bad

 1. 1
  Start med å velge hva du vil. I første omgang er det foreslått at du velger dufter som du vet du liker og som hjelper deg til å føle deg rolig eller energisk når du bruker dem. Etter hvert som du blir mer erfarne og mer interessert i aromaterapi skjønt, vil du kunne velge bestemte luktene som er kjent for å gi visse fordeler når det brukes.
 2. 2
  Være en informert bruker av essensielle oljer. Alltid vet egenskapene til noe eterisk olje du bruker og kjenner kontraindikasjoner, slik som å ikke bruke en olje når du er gravid, ammer, på spedbarn eller barn eller de som er immun-undertrykt, etc. Noen oljer har dvelende etter- effekter som øker sannsynligheten for å få solbrenthet hvis du går i direkte sollys etter å bruke dem. Les alle etiketter, advarsler og instrukser som følger hver eterisk olje. Det er også viktig å vite om eventuelle allergier før bruk, noe som kan gjøres ved hjelp av en hud patch test eller gjennom å vite at du er allergisk mot anlegget kilde i noen annen form.
  • Du kan få mer informasjon om et individ eterisk olje på etiketten, i bøker om aromaterapi, på nettsteder om eteriske oljer og aromaterapi eller ved å snakke med din essensielle oljen leverandøren eller produsenten eller med lege eller apotek.
 3. 3
  Velg avslappende eteriske oljer. Oljer som er foreslått som egnet for en avslappende aromaterapi bad omfatter:
  • Basilikum, bergamot, kamille, Clary salvie, røkelse, einer, lavendel, merian, neroli (appelsiner), og rosentre, sandeltre, salvie og ylang ylang. Lavendel og merian er ideelle valg hvis du er plaget av søvnløshet.
 4. 4
  Velg stimulerende og eteriske oljer. Oljer som er foreslått som egnet for en oppkvikkende og energigivende aromaterapi bad omfatter:
  • Sypress, eukalyptus, fennikel, geranium, einer, lavendel, sitron, sitrongress,, furu, rosmarin og timian.
 5. 5
  Bruk ca 5 til 10 dråper av den essensielle oljen i en spiseskje med carrier olje per bad for en voksen med mindre annet er angitt på etiketten. Carrier oljer er nødvendig for å hindre den essensielle oljen fra å være for kraftig. De kan være slike oljer som olivenolje, jojobaolje eller søt mandelolje. Disse carrier oljer har den ekstra fordelen av nærende og fuktighetsgivende huden din.
  • For en ikke-fet eller sklisikkert bad egnet for barn og eldre, melk (hel fett) eller kremfløte kan benyttes som bærer bunnen i stedet for vegetabilsk olje.
  • For barn i alderen 6-12 måneder, bare bruke 1 til 3 dråper eterisk olje, og 3-4 dråper for et barn i alderen 1-5. Dette er hovedsakelig fordi et barns bad bruker mindre vann, men også være klar over hvilke oljer er egnet for barn - geranium og mandarin er to gode valg.
 6. 6
  Velge andre former for å legge duft til badet. Du er ikke begrenset til å bruke bare eteriske oljer. Du kan også bruke bad bomber, badesalt, boblebad, såpe flak eller såpe, kronblader og andre kilder til duft. Imidlertid er det anbefalt at du søker de renere og mer ekte former for duft enn syntetiske versjoner og de mindre kjemikalier stemplet på baksiden av produktet, jo bedre for deg. Og husk at de terapeutiske fordelene med et bad som regel kommer fra å bruke eteriske oljer i stedet for andre produkter.

Velge aromaterapi bad og temperaturen

 1. 1
  Avgjør om formålet for aromaterapi bad er en av søker å slappe av eller en av søker stimulering. I et nøtteskall, vil valget av essensielle oljer bli påvirket av din motivasjon for aromaterapi bad. Mens de fleste mennesker ser et varmt bad som en kilde til avslapning, forutsatt riktige eteriske oljer er lagt til, et bad kan også gjenopplive med kaldt vann, noe som kan være spesielt nyttig hvis du er i ferd med å gå ut igjen etter en dag på arbeid eller sport.
 2. 2
  Bestem på temperaturen i badet. Temperaturen på badet kan variere fra kaldt til varmt, avhengig av hva du forventer fra din aromaterapi bad, samt personlige preferanser. Følgende bad temperaturene er en guide, og hvis du har noen medisinske problemer, alltid diskutere temperaturen i badet med legen din først:
  • Kaldt bad: Et kaldt bad anses å ha en temperatur på mellom 21-27 º C eller 70-80 º F. Dette er en stimulerende bad som bidrar til å forbedre sirkulasjonen, pust, muskel aktivitet og kan bidra til ulike hud klager. Tiden tilbrakt i et kaldt bad bør være ca 2-5 minutter.
  • Varmt bad: Et varmt bad er vurdert å ha en temperatur på mellom 27-34 º C eller 80-93 º F. De fleste mennesker liker varme bad uten en oppstyr og denne type bad er veldig avslappende. I forhold til de terapeutiske fordelene fra en varm aromaterapi bad, den beste tiden for soaking er 20 minutter.
  • Varmt bad: Et varmt bad er vurdert å ha en temperatur på mellom 38-40 º C eller 100-104 º F. Dette badet er bra for dem som lider av feber forbundet med influensa eller å bidra til å fjerne giftstoffer og øker svetting. Hvorvidt et varmt bad er avslappende er avhengig av dine personlige preferanser! Varme bad er aldri anbefalt for barn, gravide kvinner, hjerte tilstand lider eller de med åreknuter eller ødelagte blodkar. Selv om sunn eller ikke er gravid, bør du ikke ta for mange varme bad som de pleier å øke hjertefrekvensen, forstørre blodårer og kapillærer og ende opp med å forlate deg følelsen drenert og svekket.
 3. 3
  Pass alltid på at ting er klart før man kommer inn på badet. Å ha en aromaterapi bad er som å utføre et ritual, en som har vært praktisert i tusenvis av år av mennesker som har satt pris på fordelene med duftende bading. Plasser en frisk og ubrukt håndkle (eller håndklær) i en lett-å-komme spot, har alle de essensielle oljer eller andre duftende elementer klare til å legge til, har såper og loofah eller bad mitt i nærheten av eller på badet og har badekåpe eller andre klær klar til å ta lagt ut i en tilgjengelig del av badet.

Avslappende aromaterapi bad

 1. 1
  Skape et rolig miljø med myk musikk og dempet lys. Å ha mykt lys er et viktig element for å skape et fredelig fristed, men hvis du ikke kan skru ned lysene, i det minste ha et øye maske. Lukket døren og be om at folk holder ut for de neste 30 eller så minutter.
 2. 2
  Tenn ett eller to aromaterapi lys i din duft av valget. Også, hvis du har aromatiske planter, urter, blader eller blomster, legge disse til badet for ekstra duft.
 3. 3
  Fylle badekaret. For en avslappende bad, bør temperaturen være varme, som beskrevet ovenfor.
  • Det er lettest å legge meste varmt vann og deretter legge kaldt vann til badekaret er merkbart varmere enn huden temperatur, men ikke ubehagelig varm.
 4. 4
  Legg duften til vannet som badekaret fylles opp, velge duften fra avsnittet om "Å velge dufter for aromaterapi bad" ovenfor.
  • Hvis du bruker duftende badesalt, plasserer to spiseskjeer i bunnen av karet når du har plugget i avløpet.
  • Hvis du bruker oljer, tilsett ca 5-10 dråper eterisk olje til å frakte olje og deretter legge til vannet. Du kan selv legge den til bunnen av karet før du legger vannet hvis ønskelig, men husk at å legge til vannet senere vil bety at oljer er mer effektive fordi olje er trukket til huden din fra toppen av vannet. Videre eteriske oljer har en tendens til å fordampe raskt når tilsatt til vann.
  • Hvis du bruker urter, sørge for at de er forseglet i en tøypose. Knyt posen til kranen, slik at vannet vil kjøre direkte gjennom den.
 5. 5
  Legg et bad pute. Hvis du ikke har en bad pute, bruke et sammenrullet håndkle.
 6. 6
  Tenk hud børsting for å øke sirkulasjonen før å komme inn på badet. Bruk milde, sirkulære bevegelser med en loofah pensel. Noen aromaterapi bad ritualer har den badende gni relevant eterisk olje (i en transportør eller massasje olje base) over hele kroppen fra tærne til øvre del av brystet før børsting. Oljen blir deretter vasket av i det varme bad vann.
 7. 7
  Gå inn og lene deg tilbake med hodet støttet av puten. Suge deg selv i minst 20 minutter. Hvis mulig, lukke øynene og lene deg tilbake i karet.
  • Konsentrer deg om din puste.
  • Søke å gi slipp på dine bekymringer og engstelige tanker.
  • La de essensielle oljer for å berolige deg og ta ut.
 8. 8
  Tørk av med en myk, varm. Hold håndkle på en varmende håndklestativ hvis mulig, ellers kan du alltids stikke en varmeflaske inni den som vil varme den opp mens du er i badekaret soaking.
 9. 9
  Bo på badet i flere minutter mens du tømme badekaret for å nyte den duftende damp.

Stimulerende aromaterapibad

 1. 1
  Lag en hyggelig og rolig miljø. Mens lysene ikke trenger å være så myk, unngå alt bråket i øynene. Lukket døren fra andre og gjøre badet ditt plass for de neste 10 til 15 minutter.
 2. 2
  Tenne lys som har den forfriskende dufter innebygd i dem. Igjen, kan noen relevante planter, urter eller krydder som kan legge til atmosfæren bringes inn på badet også. Imidlertid er dette badet ikke kommer til å vare for lenge, så ikke mase for mye.
 3. 3
  Fylle bad med kaldt vann i temperaturområdet referert ovenfor.
 4. 4
  Legg til de relevante luktene som badekaret fylles opp. Se listen over aktuelle dufter for en energigivende bad i avsnittet "Velge Scents for Aromaterapi Bath" ovenfor. Også legge til et bad pute for hodet.
 5. 5
  Vurdere å utarbeide selv før å ha det kaldere bad med hud børsting. Bare bruk en kardask, bad mitt eller en loofah og gni ryggen, beina, armene og overkroppen for å øke blodsirkulasjonen og fjerne døde hudceller og skitt fra hud porene. Bruk sirkelbevegelser når du pusser. Å gjøre dette vil bidra til å stimulere blodsirkulasjonen.
 6. 6
  Gå inn på badet. Suge på den for 2 til 5 minutter.
 7. 7
  Skyll. Etter at du har dynket selv, sprute deg over med kaldt vann (så kaldt som du orker). Ta dette vannet enten fra springen eller dusjen. Hvis du ikke liker følelsen av å bli sprutet, bare legge det kalde vannet til selve badet og sitte der som det kalde vannet spyler rundt deg.
 8. 8
  Gå ut av badet. Bruke, sleng deg tørr å lage en kriblende følelse på huden, eller rett og slett gjøre en sprek tørr med et håndkle. Splash ansiktet med kaldt vann som siste del av energigivende selv.
 9. 9
  Føle energi. Du skal nå være klar til å starte dagen eller å dra ut igjen etter jobb eller idrett og føler mye mer uthvilt enn før badet!

Ingen bad? har en aromaterapi dusj

 1. 1
  Vask deg som vanlig i en varm dusj.
 2. 2
  Skyll av all såpe og.
 3. 3
  Legg 2-3 dråper av den relevante aromaterapi olje til vaskekluten eller en våt svamp.
 4. 4
  Gni denne duken eller over alle områder av kroppen din mens du står under den varme dusjen.
  • Det hjelper å plugge dusjen renne med en plugg, føttene, en facecloth eller noe annet. Du kan tillate vannet å fylle opp og tilsett noen dråper eterisk olje til det, som vil stige opp i damp. Dette er valgfritt, som noen mennesker ikke kan bære vann rundt føttene i dusjen!

Tips

 • Dempet musikk er en annen tillegg du kanskje har lyst til å vurdere for den avslappende aromaterapi bad.
 • Bruk en barnebok bath termometer til å måle temperaturen på vannet. Disse finner du på hvilken som helst butikk som selger baby sikkerhet forsyninger, inkludert apotek eller apoteker.
 • Husk at mindre er alltid best. Du kan alltid fylle opp duft hvis nødvendig, men det er vanskelig å angre for mye!
 • Du kan sikkert lage en blanding av oljer, men dette tar litt mer erfaring eller prøving og feiling for å vite hvilke dufter blande godt sammen. Les mer om emnet før du prøver blending, og det er nok av essensielle oljebad blander i aromaterapi bøker.
 • Aromaterapi bad arbeide terapeutisk på grunnlag av at de oljer som brukes absorberes gjennom badende huden og inn i sirkulasjonssystemet mens duften entrer badende luktsystemet. Som sådan, ved hjelp av den beste kvalitet essensielle oljer mulig er viktig, sammen med å vite egenskapene til hver olje som brukes.

Advarsler

 • Test essensielle oljer på forhånd for å sikre at du ikke er allergisk.
 • Ikke bruk for mye essensielle oljen, som det kan irritere huden din.
 • Pass på at du ikke får olje eller badesalt direkte på øynene dine. Hvis du får essensielle oljer i øynene, må du ikke skylle ut med vann da dette vil drive den i dypere. Prøv å fortynne litt hjelp av en ren vegetabilsk olje og straks oppsøke lege.
 • Salvie, Clary salvie, fennikel og rosmarin oljer bør ikke brukes under graviditet.
 • Alltid fortynne kanel, sitrongress, oregano og timian oljer i ren vegetabilsk olje som de er veldig sterke oljer.
 • Sitrus oljer kan føre til utslett eller pigmentflekker når de utsettes for direkte sollys. Brukes med ekstrem forsiktighet og alltid fortynnes med en ren vegetabilsk olje først. Gjør en hud patch test for å være sikker på din egen personlige reaksjon på slike oljer.
 • Ikke bruker eteriske oljer, de er kun ment å brukes lokalt.
 • Aldri sette et håndkle over en varmeovn som ikke er spesielt laget for oppvarming håndklær, eller du risikerer å starte en brann.

Ting du trenger

 • Eteriske oljer
 • Carrier olje
 • Bath
 • Relevant informasjon om essensielle oljer du bruker