Wkano

Hvordan få mest mulig ut av din tid når en skal studere

Studerer er forskjellig fra en person til den neste så hva som fungerer for en kan ikke for en annen. Måtene du kan gjøre mest mulig ut av å studere avhenger av hva som fungerer best for deg.

Trinn

Hvordan få mest mulig ut av din tid når en skal studere. For å få mest mulig ut av tiden når man studerer, velger de tider av dagen hjernen er på sitt høyeste ytelse.
Hvordan få mest mulig ut av din tid når en skal studere. For å få mest mulig ut av tiden når man studerer, velger de tider av dagen hjernen er på sitt høyeste ytelse.
 1. 1
  Utvikle en plan som vil tillate deg tilstrekkelig tid til å studere. Å ha en tidsplan som gjør at du ser at du har visse ting å gjøre, og vil gi deg en tildelt tid som du bør fokusere kun på å studere.
 2. 2
  For å få mest mulig ut av tiden når man studerer, velger de tider av dagen hjernen er på sitt høyeste ytelse. Dette kan variere fra individ til individ. Studere når hjernen din er fungerer best bidrar til å maksimere ytelsen og redusere redundans.
 3. 3
  Studere i et behagelig sted hvor du kan konsentrere deg uten distraksjon. Distraksjoner tregere ytelse fordi de defokus sinnet.
 4. 4
  Fokusere tankene kan være vanskelig, spesielt hvis du er foruroligende om noe, er trøtt, og ikke vet hvordan å studere også. Kanskje en av de største ferdigheter i å studere er å kunne gjøre dette godt som det forbedrer testresultater og sparer tid.
 5. 5
  Utvikle en studie strategi du kjenner tankene dine vil fungere godt sammen med. Alles hjerne er kablet annerledes, og vi alle lærer på forskjellige måter. Noen av oss er visuelle elever andre er auditive eller kinestetiske elever. Finn ut hva du er og øke den metoden som du hjernen lærer fra best å spare mer tid. For eksempel, hvis du er en auditiv elev lytte til forelesninger på bånd og skal klassen kan være viktigere enn å lese teksten. Hvis man er mer visuell læreboka og notater blitt den viktigste hjelpemiddel i å studere.
 6. 6
  Praktisere ulike teknikker. Hold deg på utkikk etter nye måter å studere og skape noen selv. Etter tid på å studere vil bli enklere og mer en rutine enn en utfordring.
 7. 7
  Ta notater i klassen på de viktige tingene som du kommer over slik at du har de nødvendige ledetråder til hva du virkelig trenger å fokusere på for en eksamen. Prøve og studere opp på materialet før klassen slik at du kan friske opp hukommelsen i tilfelle læreren oppfordrer deg.
 8. 8
  Studerer seg selv er en kunst, kan det være workshops eller kurs om hvordan du kan forbedre studerer teknikker og spare tid. En av hjørnesteinene i utdanning og livet er å kunne og vite hvordan å studere. Det er mange ting i livet som må studere enten det er en lekser problem, et hull i veggen, og bygge en modell, å sette et puslespill sammen eller løse et forhold hindring. Jo bedre man vite hvordan man studere mer tid man vil lagre og jo større man vil oppnå når det kommer rundt for å teste tid.
 9. 9
  Ta hyppige pauser. Selvfølgelig finnes det tilfeller der du trenger for å studere eller arbeide med lekser for mye lenger enn noen få timer. I disse tilfellene, sørg for at du tar hyppige pauser. Hver 30 minutter til en time, stå opp og strekke på bena for å unngå stivhet og muskelkramper. Flytte litt rundt vil få stoffskiftet i gang og la deg følelsen mer energisk. En liten snack som er høy i protein og lite sukker er også en god måte å øke din energi. Også prøve å ikke bruke all din tid på å spise

Planlegging av tid

 1. 1
  For å få mest mulig ut av din tid når en skal studere, må du ha en plan. Din plan bør vurdere:
  • NÅR du skal studere
  • HVOR du skal studere
  • HVA du skal studere
  • HVORDAN du skal studere
 2. 2
  NÅR - Når det er mulig, bør du planlegge studie økter for den tiden av dagen når du er mest våken og motivert. Hvis du er en natt person, bør du ikke forvente deg å være svært produktiv i morgen studie økt. Hva kan kun ta deg 20 minutter til å studere når du er på ditt mest våken kan ta deg en time når du er sliten og ute av stand til å konsentrere seg.
 3. 3
  HVOR - Noen studenter insisterer på at de kan studere i overfylte steder med musikk bråket, men jeg finner dette vanskelig å tro. Du vil få mest mulig ut av studietiden når det er få distraksjoner å avbryte din konsentrasjon og fokus. En rolig hjørne av universitetsbiblioteket er alltid et bra sted. Hvis du studerer rundt vennene dine, kan du bli fristet til å delta med sine samtaler eller gi opp på å studere alle sammen for å gjøre noe mer moro. Å ha musikk eller TV spille i bakgrunnen kan føre tankene til å vandre.
 4. 4
  HVA - Før du begynner på et studie økt, bør du ta noen minutter å prioritere. Lag en liste over alt du trenger å gjøre, og når du trenger å ha det ferdig innen. Deretter anslå hvor lenge hver oppgave vil ta deg til å fullføre slik at du kan planlegge din planlegge deretter. Når man studerer, er det fristende å forsøke de enkleste og mest interessante fagene først og spare de mer vanskelige og kjedelige fag for siste, selv om de er mer viktig eller grunn kommer først. Dette kan resultere i de mer vanskelige temaer aldri blir taklet. Å gjøre ting i prioritert rekkefølge vil bidra til sikre at du slår dine oppgaver inn i tide og er godt forberedt til eksamen.
 5. 5
  HVORDAN - For å få mest mulig ut av studietiden, bør du prøve å planlegge korte studie økter heller enn lange. En til to timer er ideelt, fordi det er lenge nok for deg å gjøre noen god fremgang, men ikke så lenge at du begynner å miste fokus.

Tips

 • Motivere deg selv ved å skrive ned en liste over dine faglige mål og vise det når du får lat!
 • Vær uthvilt før du studerer. Dette vil tillate deg å fokusere på arbeidet ditt mens du er våken og uthvilt, slik at du forhåpentligvis kan studere til din fulle potensial.
 • Studer den mest kritiske materiale først og deretter gå gjennom andre ting. Det er viktigst å fokusere på hva du vet læreren forventer av deg. Igjen det er derfor det er så viktig å ta notater i klasser.
 • Starte tidligere enn helgen før finalen. Med flere eksamener som skal studere for, prøver å stappe det inn i to korte dager er ikke alltid den beste ideen.
 • Gjør det meste ut av din tid, men fungerer ikke for mer enn to timer av gangen uten pause. Når du studerer til hardt du er bindingen til å begynne å føle seg sliten og du vil vanligvis mister du produktivitet.
 • Ikke glem, du kan også dra nytte av tid å vente, reiser eller på jobben når du ikke har noe å gjøre. Ti minutter her og der som ellers ville bli brukt surfe på nettet eller lese et magasin kan legge opp raskt. Du vil få mer tid til morsomme aktiviteter hvis du gjør bruk av denne tiden som ellers ville være bortkastet.

Advarsler

 • Ikke kast bort studie tid på å prøve å sortere gjennom alle notatene og lærebøker. Du bør prøve å ha alt i en bestilling etter dine klasser.
 • Unngå kaffe, noe sukkerholdig, brus og energidrikker som vil gi deg en forferdelig krasj noen timer senere.