Wkano

Hvordan følelsesmessig og fysisk beskytte deg selv

Forebygging er bedre enn kur, så prøv å aldri la folk angripe deg i første omgang.

Trinn

Hvordan følelsesmessig og fysisk beskytte deg selv. Ikke la folk gå over deg.
Hvordan følelsesmessig og fysisk beskytte deg selv. Ikke la folk gå over deg.
 1. 1
  Ikke la folk gå over deg. Ikke vær frekk mot folk uten grunn, men ikke le det bort hvis noen betyr noe for deg. Det forteller bare dem det er greit å gjøre det igjen. Være i stand til å stå på bakken.
 2. 2
  I tilfelle at du får en forelsket i noen, prøv å unngå lange, lidenskapelige notater. Disse vanligvis pleier å skremme folk bort og gi dem inntrykk av at du har en obsessive personlighet. I stedet vurdere å skrive et kort notat, for eksempel, "jeg synes du er virkelig søt og jeg liker deg, vil du gå og henge ut noen gang?"
 3. 3
  Alltid være på vakt. Det kan være noen virkelige rykk i skolen. Folk kan være rettet mot deg.
 4. 4
  Ikke legg full tillit til alle vennene dine. Når du er på skolen, vil den sosiale gruppen du er med sannsynligvis endre seg. Ikke helt avskåret deg selv fra dine nærmeste venner helt, men vær forsiktig. Hvis du har en venn som du henge med noen ganger, men er ikke veldig nære med, ikke fortell henne eller ham noe som du ikke ønsker at hele skolen vet. Hvis du har en venn som liker å snakke bak deres andre venns ryggen, husk at hun kan snakke om deg bak din egen rygg, også.
 5. 5
  Bo på toppen av leksene. Til tross for sin kjedsomhet og tedium, er det virkelig bedre for deg i det lange løp. Du trenger ikke å gjenta semestre (eller til og med hele klassetrinn) hvis du kan holde deg på toppen av arbeidet ditt.
 6. 6
  Ikke la din ting liggende foran andre tenåringer, spesielt hvis de har virkelig personlige ting i dem [i. E. vesken]. Det er noen folk som vil grave gjennom tingene dine i samme øyeblikk at ryggen er slått av og lese hva de finner.
 7. 7
  Ikke bli overtalt til å gjøre noe som du ikke føler deg komfortabel med. Hvis du er på en venns hus og alle er å ha en drink, men du ønsker ikke å, det er greit. Jeg har vært der, og tro meg, bli full og våkne opp neste morgen å huske alle de tingene du gjorde er ikke morsom. Ikke bare det, men det tar en tenåring bare to måneder med regelmessig drikking å gjøre permanent leverskade. Det tar en voksen ti år.
 8. 8
  Hvis du er på en fest, ikke godta en drink fra noen andre. Ikke la deg drikke uten tilsyn. Noen kunne gli noe inn i det og du vil aldri vite (den "voldtektsdop er helt smakløst). Hvis du kommer til å drikke, bør du ikke gjøre det på fester. Hvis du får drukket nok, du reiser deg selv veldig sårbare for alle slags ting. Hvis du ikke tror du kan elegant si nei til en drink hvis tilbudt, bare bære en kopp med vann i den.
 9. 9
  Må ikke komme inn i biler med folk du ikke kjenner veldig godt. Dette gjelder for jenter og gutter. Bare ikke gjør det. Selv om du kjenner dem ganske sorta fra skolen eller et annet sted. Det er bare ikke sikker.
 10. 10
  Bruk alltid deodorant og børste du tenner veldig bra. Ikke glem å pusse baksiden av tungen din, som er stedet som forårsaker icky pusten! Også vaske deg selv hver dag.
 11. 11
  Ikke la andre mennesker såret deg. Bare fordi de kaller deg stygg eller dum eller noe annet gjør det ikke sant. Sjansene er, de er sannsynligvis bare en de menneskene som får gleden av å være slem.
 12. 12
  For jenter: Noen gutter vil si noe for å få deg til sengs. Ikke vær redd for å si "nei" og ikke bli dårlig samvittighet til å gjøre noe du ikke ønsker å gjøre. Bare fordi han sier han elsker deg gjør ikke det sant. Og oddsen er, hvis han ønsker at du skal gjøre noe du ikke er komfortabel med han ikke elsker deg virkelig. Du vil ha noen som vil elske deg for deg, ikke kroppen din.
 13. 13
  For gutter: Noen jenter er gullgravere. Se opp for dem. Hvis dine nære venner er skeptisk til en jente som prøver å komme nær deg, de har som regel en god grunn.
 14. 14
  Hvis du har hatt sex, og angre på det, føler ikke skyldig. Ikke vær redd for å snakke med en forelder eller en annen voksen du liker og kan åpne med! Dette er alltid en jævla god idé. Dessuten vet fakta! Noen raske fakta: Douches beskytter ikke mot graviditet eller kjønnssykdommer (SOI), kondomer er ikke 100% effektiv, og det er heller ikke pille. Å ha sex under enhver tid av måneden kan resultere i graviditet. Sex stående vil ikke hindre en graviditet, trekke ut før utløsning ikke vil, heller. Vite forskjellen mellom fakta og myter. Sjekk ut Woman Health Matters lenken nedenfor.

Tips

 • Hvis du blir trakassert på noen måte, ikke vær redd for å fortelle noen!
 • Hvis du har blitt voldtatt eller overfalt (dette gjelder for gutter også), ta kontakt med myndighetene umiddelbart. Dette er ikke din feil.
 • Den mest verdifulle ting du kan ha er selvsikkerhet. Fungerende sårbar for å få oppmerksomhet vil bare noensinne får feil type
 • Stille ut de råtne ting folk sier.
 • Har noen du kan stole på og snakke med. En forelder, en slektning, en rådgiver (husk, rådgivere ved lov kan ikke dele hva du sier til dem med andre mennesker, så lenge det ikke er noe som er mot loven, for eksempel en alvorlig drapstrussel).
 • Løfter vekter og bli fysisk form. Ikke bare er det sunt, men folk vil bli redd for deg.

Advarsler

 • Dette er bare forslag. Hvis du har et alvorlig problem, eller trenger hjelp be om hjelp fra en profesjonell eller forelder eller annen voksen.