Wkano

Hvordan forebygge depresjon hos barn

Depresjon hos barn er så ekte som det er for tenåringer og voksne. Mens frekvensen av depresjon hos barn er lavere enn for tenåringer og voksne, er det mulig for førskolebarn å lide av depresjon, og det er ikke uvanlig å finne symptomer på depresjon hos barn i alderen 6-12. Fra alderen 9-12, er det tenkt at 12 prosent av barn kan lide av depresjon.

Å vite hvordan man kan forebygge depresjon hos barn du er ansvarlig for kan bidra til at de ikke lider av denne ødeleggende psykisk helse sykdom og gi dem en fastere forankring for å håndtere sine følelser tidlig. Mens det er ingen garanti for at et barn ikke vil få depresjon, et barn som har foreldre eller foresatte er aktivt på vakt for å hindre depresjon kan gjøre mye for å holde det i sjakk eller håndtere det som måtte oppstå.

Trinn

Hvordan forebygge depresjon hos barn. Vær oppmerksom på at barn vil ofte prøve å skjule ting som sårer dem.
Hvordan forebygge depresjon hos barn. Vær oppmerksom på at barn vil ofte prøve å skjule ting som sårer dem.
 1. 1
  Vær oppmerksom på at barn vil ofte prøve å skjule ting som sårer dem. Barn kan være tilbøyelige til å dekke deres sinne eller tristhet ved å sette på en modig, tøff, eller aggressiv front for å takle bedre. Dette kan gjøre det vanskeligere å fortelle at de lider av depresjon, og de kan faktisk få mange andre merker i stedet (som "slem", "dårlig oppførsel", "vanskelig", etc.), en tilnærming som bare gjør ting verre for dem.
 2. 2
  Lytt til barnet ditt. Det kan være veldig lett å bli fanget opp i dag-til-dag bor og å glemme hvor viktig det er å lytte til barna i vår varetekt. De er åpenhjertig, og snakke som de ser ting. Hva de har å si vil fortelle deg mye om deres tilstand av følelser bør du være forberedt på å lytte nøye og ofte. Unngå børsting av deres bekymringer, i stedet være forberedt på å snakke åpent med dem samtidig som de tar opp saker. Hvis det ikke er rett tid, rett og slett si at dere to trenger å snakke om saken "etter middag", eller "senere i dag", og sørg for å følge opp når du sa du ville.
  • Unngå å lage kommentarer som "jeg er bare tull" eller "det er din egen feil". Slike avvisende kommentarer raskt kan bygge inn en følelse av og klandre.
  • Som en del av aktiv lytting, være oppmerksom på de tingene barnet ikke sier og være forberedt på å heve emner at et barn kan finne pinlig eller vanskelig å heve seg. Dette kan bidra til å fjerne masken av overfladiske tillit når de har blitt såret eller skremt av noe eller noen.
 3. 3
  Etablere og forutsigbarhet i ditt barns liv. En viktig faktor for å utløse depresjon er når rutinene er messed up og barn ikke lenger føler at de er i stand til å forutsi hva som kommer til å skje neste. Selv om du er midt i stor forandring, være sikker på å opprettholde så mange rutiner som mulig at barnet kan forholde seg til og følge med letthet. Ting som samme leggetid, samme frokost tid, og sørge for at leksene blir ferdig i løpet av en angitt tid, er alle ting som kan opprettholdes gjennom de fleste tider av året.
  • Barn som er konstant over-tired kan bli deprimert. Vær forsiktig med å la barna være oppe sent under ferietid, hvis du merker tretthet bli et problem, sørge for at vanlige bedtimes er installert på nytt.
 4. 4
  Legg merke til alle de gode barnet gjør. Ros barnet for arbeidet godt utført og for omtanke deres. Gjenkjenne når barnet ditt har gjort det bra og feire sine prestasjoner.
  • Dette er en mye bedre tilnærming til å oppdra et barn enn alltid å fortelle barnet hva de ikke kan gjøre. Mens åpenbare grenser må settes når disiplinere et barn, er å fokusere på de gode tingene barnet gjør en mye mer positiv måte å forbedre barnets følelse av velvære.
 5. 5
  Være tilgjengelig. En sikker og lykkelig barn er en som er trygg på at folk som har omsorg for dem er tilgjengelig. Enkle ting som å gi tid til å snakke sammen, hjelpe med lekser, ha dem hjelpe til med middag, osv., skape bonding ganger og la barnet få vite at du vil være med når de trenger deg til å snakke med. Og mens det er vanskelig å tilbringe tid med barna dine når du er opptatt, barn er ikke modne nok til å forstå de konstante presset av en voksen liv. Inkludert barnet i din daglige rutine er en utmerket måte å komme rundt "Jeg har ikke tid" utfordring, hvis du ikke kan finne tid til å sitte ned og lese sammen, be barnet å bli med på den du trenger å gjøre og bruke denne tid til å koble til. Det vil ikke skade dem å lære slike aktiviteter, og det kan være en tid bare for dere to.
  • Husk kraften av klemmer og kos. Ofte disse kan gjøre mer for å berolige et barn enn noen ord.
 6. 6
  Alltid bekrefte. En av de enkleste, men mest effektive tingene du kan gjøre er å fortelle deg barnet at du kan se hvordan de føler. Dette er en bekreftelse på at deres smerte, smerte eller skuffelse er reell, og at disse følelsene gjør saken. Ved å være åpen med dem, heller enn å late ting vil være i orden, lar du dem til å føle de negative følelsene og deretter passere gjennom dem.
  • Hold det enkelt. Si ting som: "Jeg kan se at har opprørt deg mye og at du er trist."
  • Samtidig, skjønner at du ikke kan stoppe et barns skuffelse. Livet vil alltid skuffe oss et sted på veien. Det som er viktig er å la barnet lære å håndtere skuffelse og å lære gjennom å vite at du er der for dem og at du bryr deg om smertene.
 7. 7
  Unngå å plage barna om deres negative følelser. Barn vil fortelle deg hva de synes er fornuftig i sine egne ord. I motsetning til voksne, har de ikke føler de trenger for å analysere ting i stor detalj fordi de er mye mer aksepterende hvordan verden er. Når en voksen begynner å grevling et barn med mange avhør og krav om "hvorfor" de føler seg som de gjør, vil et barn lukke opp og føler at de ikke måler opp til dine krav. Dette kan gjøre dem spørre sine egne følelser og begynner å føle mindre lyst til å snakke med deg om dem. Ta et blad fra boken sin og akseptere at barnet ditt har disse følelsene uten å måtte gå inn i stor detalj.
  • En måte som kan hjelpe barnet til å uttrykke sine følelser gjennom tegning. Kanskje tilby dem tegnesaker og la dem vite at de kan "trekke sine følelser" ut hvis de vil.
 8. 8
  Søke å redusere i hjemmesituasjonen. Barn som er utsatt for konstant hjem konflikt har høy risiko for å lide av depresjon. De er ikke i stand til å løse problemet ved å forlate og er stadig utsatt for å se andre mennesker ikke får sammen på en eller annen måte, og dette får dem til å føle frykt, tristhet og sinne. Til syvende og sist gjør tilbaketrekning mening for dem, og kan la dem i en deprimert tilstand.
  • Hvis noen av familiemedlemmene har en vanskelig tid knyttet til andre medlemmer av familien eller lider av depresjon eller andre helseproblemer, søke hjelp umiddelbart. Vit at dine egne inter-personlige konflikter og dine egne helseproblemer kan lett påvirke barn i din varetekt, jo raskere du får hjelp, jo raskere for alle involverte.
  • Aldri la dine egne inter-personlige konflikter eller sykdom tas ut på et barn. Barnet er uskyldig, og plassere en følelse av skyld eller ansvar på barnet for dine egne inabilities og problemer er rett og slett galt. Aldri gjøre et barn føler at de er en svikt i øynene.
  • Skjerme et barn fra familiemedlemmer som er uvennlig eller tankeløs i sin holdning eller ord. Stå opp mot denne personen og be dem om å revurdere måten de snakker til eller avtale med barnet.
  • Følelsesmessig, fysisk eller seksuell mishandling all prime et barn for depresjon. Aldri plassere et barn i en situasjon der de opplever overgrep av noe slag, og hvis du oppdager et barn er på mottakersiden av slike overgrep, handle raskt for å få dem fjernet fra kilden.
 9. 9
  Vet om familien tendenser til. En historie med andre familiemedlemmer som lider av depresjon bør være et faresignal for deg som forelder eller verge. Mens barnet ikke kan få depresjon, er det viktig å være oppmerksom på muligheten som faktorer kan føre til depresjon under de rette omstendighetene. Faktisk, hvis en av foreldrene har opplevd depresjon, er sjansene for et barn å ha depresjon er 25 prosent, og dette øker til 75 prosent der begge foreldrene har opplevd depresjon.
  • Familiemedlemmer som misbruker alkohol eller narkotika kan også føre til depresjon hos barn. Hvis du eller andre familiemedlemmer har et problem med slike stoffer, søke hjelp umiddelbart.
  • I tilfelle av en meget hevet potensial for depresjon, bør du vurdere forebyggende behandling for barnet ditt, for eksempel en støttegruppe som er rettet mot barn med angst og lærer dem coping metoder, etc.
 10. 10
  Hjelp barnet å lære hva du skal gjøre i tilfelle av mobbing eller overgrep utenfor hjemmet. La barnet få vite at de alltid kan komme til deg for råd og at de har all rett til å fortelle noen om noe dårlig skjer med dem. Har diskusjoner om hvordan det er galt for noen å mobbe en annen person, og at hvis de opplever mobbing at de må fortelle noen om det slik at mobberen kan stoppes.
 11. 11
  Være i høy beredskap når du flytter hjem eller endre noe drastisk i daglige rutiner, som for eksempel skole, karriere, osv.. Disse kan være prime ganger for å forstyrre hva barnet ditt blir brukt til, og hvis barnet oppfatter endringen dårlig, kan dette føre til depresjon. Pass på å bruke tid på å snakke med barnet om kommende endringer og å finne måter sammen for å lindre smerter av endringen. For eksempel, hvis flytting, la dem dekorere sine nye rom eller la dem velge et nytt kjæledyr som måter å gjøre det synes mer akseptabelt.
  • Innvandrerfamilier kan oppleve depresjon hos sine barn. Frykten for det nye og ukjente kan sitte tungt på et barn, spesielt når du prøver hardt å holde seg sterk for foreldrenes skyld. I denne situasjonen, bruker mye tid på å forklare det gode for flyttingen og hvordan nytt liv i et nytt land vil sikre at hele familien fordeler. Påpeke det gode for å gå til en ny skole, få nye venner, og å kunne tilbringe tid i parken, med kjæledyr, og gjør morsomme ting sammen. Hvis du kommer fra et krigsherjet sone, snakke om hvor mye tryggere det nye landet er.
 12. 12
  Se etter et barn med stor forsiktighet i tider med. Tapet av et familiemedlem, en venn, eller et kjæledyr kan påvirke et barn langt mer alvorlig enn det kan virke på overflaten. Husk igjen at mange barn er utsatt for å sette på en modig ansikt, slik at de ikke opprørt andre familiemedlemmer, og likevel inne de kan være vondt dypt. Akkurat som med voksne, barn opplever sorgen forskjellig og som omsorgsperson deres, må du være oppmerksom på nyansene i deres sorg. Ta deg tid til å snakke med dem ofte om hvordan de føler og mestring, og hvis du ikke tror at ting blir bedre, bør du vurdere å snakke med en mental helse profesjonell eller du lege for flere råd.
  • Dette gjelder også for situasjonen eller eller separasjon. Barn kan ofte se problemene som fører til bruddet, men dette gjør det ikke enklere for dem, og ofte de vil være som ønsker det kan gå tilbake til slik de var. Vær veldig forståelse og være tilgjengelig for barnet ditt i løpet av denne tiden.
  • Barn av en forelder som har vært utplassert i en krigssone kan lide av depresjon. I dette tilfellet, være oppmerksom på at barnet ditt er under større press enn vanlig.
 13. 13
  Forvent muligheten for depresjon der et barn lider av en langvarig sykdom eller uførhet. Et barn som ikke er i stand til å gjøre alle de tingene som andre barn rundt dem gjør kan føle seg utelatt, ulykkelig, og ergerlig, og hvis dette ikke er diskutert og jobbet rundt, kan det føre til depresjon. Gjør hva du kan for å både høre deres bekymringer og for å finne andre måter å holde barnet involvert i daglige barndom aktiviteter. Har sine venner kommer til å besøke dem hvis de ikke kan komme seg ut, og ta med aktiviteter for dem hvis de ikke kan bli involvert på noen annen måte.
  • Noen ganger medisiner kan føre til depresjon. Når du får en medisin for barnet ditt, snakk med legen om bivirkninger og om det er noen mulighet for personlighetsforandringer.
  • Hvis et barn savner sports spill på grunn av en dårlig skade, bør du vurdere å ta dem sammen til et spill eller to for å se den og holde seg informert om spillene kommer.
 14. 14
  Oppretthold et sunt, for hele husholdningen. Voksende barn trenger sunn, god mat til alle tider. Junk food kan være morsomt en gang i blant, men har plasserer ikke i det daglige kostholdet. For mye sukker kan føre til mange dårlige resultater som forstyrret læring, dårlig søvn, og manglende evne til å konsentrere seg. Et sunt kosthold er en del av det som sørger for at barnet kan takle vanskelige situasjoner de opplever.
  • Unngå å hoppe over måltider. Barnet ditt trenger all den energien som kommer fra tre faste måltider om dagen.
 15. 15
  Søk hjelp hvis barnet ditt ikke blir deprimert. Mens alle metodene ovenfor er foreslått som gode måter å bidra til å forhindre depresjon, noen ganger ting blir så overveldende eller bare for vanskelig for barnet ditt, og han eller hun kan falle gjennom sprekkene og bli deprimert på tross av dine beste bestrebelser. I dette tilfellet, søke profesjonell hjelp, og ikke føle seg utilstrekkelig som et resultat: Erkjennelsen når du trenger hjelp er en stor ting. Følgende tegn kan være til stede i et barn som lider av depresjon:
  • Tristhet, vemod over en periode på uker
  • Tilbaketrekning fra familie og venner, og en gang-nytes aktiviteter, unngå mennesker de en gang likte å være med
  • Endringer i sove og spise mønstre (f.eks, vekttap, søvnløshet, over-sleeping, etc.)
  • Konstant irritabilitet
  • Dagtid fukting eller smuss i et toalett trente barn
  • Dårlig konsentrasjon, ubesluttsomhet, glemsomhet
  • Følelse av verdiløshet eller følelse håpløs, overdreven skyldfølelse, selvbebreidelse for familie eller venn problemer
  • Mange fysiske plager, som hodepine, magesmerter og andre smerter og plager uten fysisk årsak
  • Spilletid innebærer mye aggresjon eller tristhet
  • Slapphet, kronisk tretthet, mangel på energi
  • Risikotaking, uten omsorg for skade eller smerte
  • Sinne og resentfulness som fortsetter i lang tid
  • Nevn eller tilbakevendende tanker om selvmord, død.
 16. 16
  Hjelp barnet føler seg kompetent og viktig. Flere studier argumentere bli ansvarlig for et kjæledyr eller tending en voksende plante hvis nyttig.
 17. 17
  Ikke automatisk utelukke medisiner, men være veldig sikker på å få kompetent omsorg og en ny mening hvis medisinen er foreslått. Det kan bidra til å redde et liv, kan det legge til depresjon og selvmord.

Tips

 • Pass på at barnet får nok søvn. Barn og tenåringer er mye mer utsatt for depresjon når kronisk kort på søvn. De fleste barn trenger 10 timer hver natt, og tenåringer trenger å være sover ved 23:00. De bør ha nok søvn til å våkne naturlig eller lett hver morgen. Følg leggetid rutiner for å slappe av og forberede for søvn. Hold huset lys lave på kveldene. Slå av TV og datamaskiner en time før sengetid. Bedtime snacks, pusse tenner, og er gode rutiner for å forberede seg på sengen. Selv tenåringer liker å lese sammen med voksne, om boken er passende for deres interesser. Individuell tid med foreldrene for å snakke rolig er en fin måte å Jon Blund.
 • Aldri bagatelliserer et barn ved å kalle dem negative navn eller gi dem negative egenskaper. Forteller et barn at de er "for følsom, dum, dum, idiotisk, onde, etc." bare bekrefter i deres sinn at de ikke er en god eller riktig person. Fra dette punktet, blir det altfor lett å gi opp og bare leve opp til forventningen av negativitet og depresjon kan raskt følge.
 • Del dine barndomsminner med dem, det gjør dem føle seg spesiell. Det hjelper også hvis du tilbringer tid på å forklare vanskelige opplevelser du har hatt og hvordan du taklet.
 • det vanligste problemet som forårsaker depresjon og har å gjøre med flytting kan være at barnets bestekompisen beveger seg bort eller at du er barnet og familien beveger seg bort fra barnets bestekompisen.

Advarsler

 • Aldri snakke med barn frekt, vil det bare gjøre bonding svakere og svakere.
 • Selv babyer anses å kunne lider av depresjon hvis de ikke får nok kjærlighet, kontakt og omsorg.
 • Anti-depressiva ikke har blitt vist å være effektiv i barn med depresjon. Snarere, psykoterapi og masse kjærlig forståelse, lytting, og støtte er de beste midler.
 • Hvis barnet begynner å bruke alkohol eller narkotika, få øyeblikkelig hjelp. Forbruket av slike elementer kan være et tegn på depresjon eller kan føre til depresjon.
 • Dersom barnet ditt reagerer dårlig på noen av de foreslåtte ting som lindrer depresjon, for eksempel problemer med å holde tritt med tidsplaner, konsekvent daglig slåss over sengetid, blir syk på måltider, problemer med fysiske oppgaver, problemer med lekser, kartlegge konflikter. Se etter mulige fysiske årsaker. En lærevansker eller udiagnostisert fysisk funksjonshemming kan føre til alvorlig depresjon hos et barn som ikke kan holde tritt med normale forventninger til barna. Et barn som lider søvnløshet vil ikke være i stand til å komme seg godt om morgenen og våkne opp kampen eller tårer vil være daglig. Et barn med overfølsomhet for mat vil bli syk rett etter måltider, kartlegge hva barnet spiste og se om du endrer kosthold kan bidra til å redusere det problemet. Depresjon er fortsatt sin egen problem i et barn med fysiske problemer, men ingen mengde rutine vil kurere en slapp, en rygg problem eller en lærevansker. Konsekvent håndheve en lekser tidsplan når det er en lærevansker som hindrer barnet fra å gjøre oppgaven i tiden tilgjengelig bare ydmyker barnet og driver barnet dypere inn i depresjon. Aldri ydmyke et barn for ting gjort med full innsats som ikke slår godt ut.
 • Ikke sette urealistiske forventninger. Skjelvende hender og panikk vil føre barna til å slippe ting, bli forvirret, mislykkes på oppgaver de allerede har gjort gang på en god dag. Det er derfor det er viktig å kartlegge barnets feil uten å gjøre et stort nummer av dem eller straffe dem, når det er et gjennomgående problem er det en reell årsak.