Wkano

Hvordan håndtere penger (for tenåringer)

La oss innse det, vi alle elsker penger og elsker å bruke de pengene. Men, tror på et sekund. Vil du heller ha litt penger nå, eller mer penger senere?

Trinn

Hvordan håndtere penger (for tenåringer). Spare så mye av de pengene du gjør som du kan.
Hvordan håndtere penger (for tenåringer). Spare så mye av de pengene du gjør som du kan.
 1. 1
  Få noen penger. Sjekk ut andre artikler som Tjen penger som en tenåring.
 2. 2
  Spare så mye av de pengene du gjør som du kan.
 3. 3
  Når du har nok, be foreldrene dine om å åpne opp en sparekonto for deg. Dette vil eliminere fristelsen av å ville bruke de pengene.
 4. 4
  Hvis du ikke er gammel nok til å få en jobb, jobbe ulike jobber rundt huset, plukke opp ting når du ikke blir spurt, eller jobber ekstra hardt på noe som kunne tjene litt penger. Også utarbeide en avtale med foreldrene dine som involverer karakterene dine - for eksempel for hver 'A' karakter, får du £ 5.
 5. 5
  Begynn å spare unge. La oss si at du får £ 10, spare £ 5, og har den andre £ 5 for deg selv. Etter en stund, kan dette virkelig legge opp. Hvis du lagrer £ 5 en uke, er at £ 240 i året. Hvis du holder det opp til du får en jobb du kan ha ganske mye penger spart. (Dvs. kan si at du starter når du er 12 år gammel. £ 240 per år * 5 = £ 1200. Du kunne ha £ 1200 spart opp for når du når 17, og er i behov av en bil, og har frihet og stolthet kjører selv rundt.
 6. 6
  Hold en organisert analyse pad (som kan kjøpes på ethvert kontor butikk), en kalkulator, en binders, og tre penner - en rød, en blå og en svart. Overvåke hvert øre som beveger seg inn og ut av bankkontoen din og din lomme, og holde hver kvittering med binders. Dette tillater deg å opprettholde en svært nøyaktig vurdering av kostnadene, oppdatert med hvert kjøp og tilgjengelig på forespørsel.

Tips

 • Prøv å redde halvparten av hva du får. Eller, hvis det er mulig, alt hva du får.
 • Prøv å begynne å spare unge.
 • Hvis du vet at du ikke kan håndtere store mengder lommepenger, gjør trygg og ærlig ting og innskudd mesteparten av de pengene. Selv om du er fysisk ansvarlig, fortsetter å gjøre innskudd, og husk å holde bare så mye penger som du med rimelighet kunne trenge på din person.
 • Prøv å ikke gå ut å spise så mye som du normalt ville.
 • Bruk debetkort i stedet for kredittkort!
 • Eller, hvis foreldrene dine kjøpe bilen din, kan du ha det penger spart opp for mulig butikk arbeid på den bilen.
 • Ikke rør det til du er gammel nok til å kjøre. Dette kan virkelig hjelpe til å få en anstendig bil i stedet for en jalopy at du vil ende opp junking løpet av noen få måneder.

Advarsler

 • Unngå å ha penger i lommeboken når du er i byen eller shopping. Det vil bare gjøre at du ønsker å bruke den.
 • Hvis du trenger å spørre foreldrene dine om å holde på din sparte penger, så, men det er best at du trener deg til å holde den i banken, slik at du vil være klar når mamma og pappa er ikke rundt for å holde styr på dine penger. Uansett hva du gjør, kan du prøve å eliminere at brennende ønske om å bruke den på alle mulige måter.
 • Prøv å unngå å bruke penger på junk food. Det kan virkelig hjelpe i det lange løp.