Wkano

Hvordan å be om en økning i kvote

Fradrag penger er egentlig ikke fortjent. Foreldre bør gi barn kvote for å lære dem å være ansvarlig med penger og øve på ferdigheter som er nødvendige for å kunne budsjettere sine utgifter. Hvis du finner ut at godtgjørelsen ikke dekker dine utgifter, så kan det være på tide å reforhandle din kvote.

Trinn

Hvordan å be om en økning i kvote. Forberede noen form for dokumentasjon som forklarer hvor mye kvote du får, hva du bruker det på, hva du trenger å kjøpe, og hvor mye kvote du trenger.
Hvordan å be om en økning i kvote. Forberede noen form for dokumentasjon som forklarer hvor mye kvote du får, hva du bruker det på, hva du trenger å kjøpe, og hvor mye kvote du trenger.
 1. 1
  Forberede noen form for dokumentasjon som forklarer hvor mye kvote du får, hva du bruker det på, hva du trenger å kjøpe, og hvor mye kvote du trenger. I tillegg til utgifter, bør budsjettet inkluderer penger til å donere til en god sak (som en veldedighet, penger å spare for noe spesielt (som en ny sykkel) og penger til å investere for fremtiden (som en høyskole utdanning).
 2. 2
  Ta et større ansvar. Sammen med å be om penger, be om mer ansvar enn dine utgifter. Hvis du er villig til å betale for klærne, skolemateriell, snacks, musikk, kremer, og gaver til dine venner, så kan du be om en betydelig sum penger.
 3. 3
  Velg et tidspunkt når foreldrene føler generelt fornøyd med deg: re sengen, gjøre lekser, ess en test, hjelpe til i huset, osv. Tenk forbereder et måltid. De vil sannsynligvis finne ut at du er opp til noe, men de kan sette pris på gesten uansett. Hvis du vet nok om sine egne budsjetter, kan du velge et tidspunkt like etter at de har blitt betalt eller når du vet de ikke er bak på noen av sine regninger.
 4. 4
  Forhandle med foreldrene dine. Forklar dem akkurat hva du vil kjøpe, og hvorfor du ikke har nok akkurat nå.. Understreke hvordan dette vil gagne dem. Kanskje denne måten vil de ikke trenger å gå til kjøpesenter med deg lenger.
 5. 5
  Skriv avtalen. I det minste ta noen notater. Inkluder lister over hva de vil betale for (fotball utstyr, sangtimer, italiensk veileder, flybilletter, måltider, etc) og hva du vil betale for (klær, sko, CDer, bøker, make-up, osv.).

Tips

 • Hvis foreldrene insisterer på at din kvote være knyttet til husarbeid, deretter forhandle honorar for ekstra husarbeid. Lag en liste over de slags ting folk noen ganger leier ut: hagestell, detaljering bilen, rengjøring av huset. Gjøre noen undersøkelser på hvor mye det ville koste dem å få disse tingene gjort av en profesjonell og tilby å gjøre dem for halv pris.
 • Ikke tigge, sutre, krangle, kjefte eller slåss. Det er veldig skjemmende og litt patetisk. Den ikke klarer å formidle inntrykk av en ansvarlig ungdom.
 • Hvis du ikke får din vei, la den for et par dager. Dette vil ikke helt telle som avlytting hvis du ga det en pause i 48 timer eller så.
 • Tilbring klokt. I stedet for farende inn Saks Fifth Avenue med 95€ i lommen, sjekk ut VHS eller secondhand butikker (eller bare butikker som belaster mindre).
 • Understreke den pedagogiske rollen som en innrømmelse spiller i opplevelsen av et barn. De ikke lærer pengene ledelse i skolen, og du trenger denne opplevelsen før du går til college og få et dusin kredittkort tilbud på din første dag.
 • Få foreldrene dine noe med hevet kvote gang en stund.
 • Hvis de ikke gir deg mer penger, føler ikke motløs, i stedet sørge for at du gjør alt de forventer av deg pluss mer. La dem litt notater etter at du gjør noe ekstra å si "Jeg godtar tips."
 • Aldri gå inn gjeld eller dip til neste månedene penger.
 • Bruk en PowerPoint bord og lage en hel presentasjon av det kan være svært nyttig.
 • Kjøp gaver med dine egne penger.
 • Hvis du ønsker å få noe dyrt, ikke spør hvem som helst å kjøpe den for deg.
 • Hvis foreldrene dine har en kamp eller får en skilsmisse, er det ikke rett tid.
 • Hvis du kommer til å få noe, og foreldrene dine si nei spørre dem hvis du betaler for noe av det de vil betale resten.
 • Hvis du tror du vil blåse alt på noe dumt, be dem om å gi kvote uke etter uke-20€ i uken hvis du får 75€ i måneden, for eksempel.
 • Enkelte eksperter har antydet at barn får en dollar en uke for hvert skoleår de har fullført. Med andre ord: tiende klassinger får 10€ per uke.
 • Hvis du fortsatt ikke får noen penger da ikke føler ned. I stedet dro ut for å finne en ny jobb. Klippe naboene eller dine besteforeldre (de vil elske den) 'plener, gå hunder, barnevakt, uansett! Hvis du har en vanlig familie som du barnevakt, sørg for at de vet at du leter etter mer arbeid. Noen ganger vil de være tilbakeholdne med å dele deg, men alle barna har venner for play-datoer. Foreldrene til disse barna trenger en frikveld også! Selv om de har en barnevakt allerede, kan du tilby å være en alternativ. Foreldre som å ha en backup. (Se Hvordan tjene penger (for tenåringer) og hvordan du kan tjene penger som en tenåring ved å jobbe for deg selv.)

Advarsler

 • Foreldrene dine kan være på et stramt budsjett på grunn av økonomiske problemer, betaler av lån på en ny bil, hus, bill, etc. Så hvis de ikke kan gi deg en høyning, prøv å forstå.
 • Ikke gå ut å bruke alle pengene den første dagen. Spar litt, investere litt og gi litt bort (til en veldedig organisasjon, ikke til enkeltpersoner).