Wkano

Hvordan å tjene ekstra penger

Du leter etter en måte å tjene ekstra penger, om du trenger å bruke penger mens du er på skolen, for å spare deg for en tur, eller til å betale for en kostbar hobby. Uansett grunn, kan du få det ved å henge seg fast en deltidsjobb, selge ting, eller ved å spare penger. Hvis du ønsker å vite hvordan å tjene ekstra penger, så følg disse enkle tipsene.

Trinn

Hvordan å tjene ekstra penger. Tjen penger ved å dele dine kunnskaper og ferdigheter.
Hvordan å tjene ekstra penger. Tjen penger ved å dele dine kunnskaper og ferdigheter.

Finne arbeid

 1. 1
  Få en deltidsjobb. Den enkleste måten å tjene ekstra penger er å få en deltidsjobb for å supplere inntekten. Selv om du bare jobbe noen timer om dagen eller uken, kan en deltidsjobb gjøre en stor forskjell i din bankkonto. Her er noen eksempler på deltidsjobber du kan gjøre:
  • Levere pizza. Hvis du har en pålitelig bil, og er en god sjåfør, kan du tjene ekstra penger ved å levere pizza. Du vil ikke tjene mye penger på timebasis for å levere pizza, men du kan tjene ekstra penger i tips.
  • Vente tabeller. Arbeider i servicenæringen er en god måte å få erfaring, samhandle med kunder, og få tips.
  • Være en bartender. Noen steder tillater bartendere å være ny til bar tending, eller godta søknader fra alle over 18 år. Ikke alle barer krever erfaring eller kreve at du skal være over 21, så det er verdt å sjekke ut! Plus, i store arenaer hvor baren er ikke den viktigste attraksjonen, er arbeidet laid-back, om ikke litt kjedelig.
  • Levere papirer eller telefon bøker. Levere papirer eller telefon bøker er ikke bare for tenåringer. Alle kan gjøre dette for å tjene litt penger og bli kjent med nabolaget sitt i prosessen.
  • Være en personlig shopper. Finn en person som har lite tid, eller som har problemer med å forlate huset, og tilby å gjøre hans / hennes matbutikken eller løpe ærend for dem.
  • Sjekk ut deltidsjobber notert på Craigslist eller anerkjente nettsteder som er spesielt skreddersydd for folk som er ute etter deltidsjobber.
 2. 2
  Tjen penger ved å dele dine kunnskaper og ferdigheter. Får en tilfeldig deltidsjobb kan være morsomt, men hvis du kan få en jobb som gjør at du kan gjøre bruk av dine ferdigheter, så du kan være i stand til å tjene litt mer penger enn du ville gjort i løpet av en vanlig deltidsjobb og til å bygge din CV i prosessen.
  • Undervise. Hvis du er en ekspert på et bestemt emne, se om samfunnet, lokale høyskoler, eller til de private videregående skoler i ditt område er på utkikk etter en lærer i ditt felt. Hvis du kan plukke opp bare en natt klasse per uke, kan det gjøre en forskjell i inntekten. Selv om du må sertifisering for å være en tradisjonell lærer det meste av tiden, for å undervise på deltid kan du bare trenger en mastergrad og bevis på din kompetanse.
  • Være en veileder. Hvis du kan få en privat veiledning gig i et fag du kjenner godt, som for eksempel europeisk historie eller geometri, vil du være i stand til å gjøre en god del ekstra penger. Hvis du hadde en flott Lør score, prøve å få en veiledning jobb på Kaplan eller Princeton Review.
   • Det kan være lettere å finne arbeid hvis du ulempe en jobb på en veiledning selskap, men hvis du kan finne kunder selv, vil du være i stand til å sette dine egne priser og gjøre mer av en fortjeneste. Å annonsere dine ferdigheter, kan du legge på Craigslist, eller legge inn annonser i kaffebarer eller andre steder der elevene er sannsynlig å være.
  • Være en coach i ditt område av ekspertise. Hvis du har vært å hjelpe dine venner oppnå en rekke ferdigheter for gratis, begynne å ta betalt for tjenestene dine. Hvis du har vært å hjelpe dine venner organisere sine skap, kjøpe den perfekte garderoben, eller lage fantastiske måltider, er det på tide å få litt penger for dine ferdigheter. Hvis du er ubehagelig å spørre vennene dine for penger, spør dem om de kjenner noen som kunne bruke dine ferdigheter og vil være i stand til å betale.
  • Være en mystery shopper. Å være en mystery shopper, du må bare være en smart shopper og være i stand til å kommunisere klart og gi din ærlige mening. Du kan finne mystery shopper konserter online.
 3. 3
  Være en omsorg-taker. Tar bare noen få timer i uken for å ta vare på naboens unger, kjæledyr, eller boliger kan gjøre en stor forskjell i inntekten. Folk som skal ut av byen og trenger folk til å ta vare på de tingene de har etterlatt kan være villig til å betale en generøs mengde penger for hjelpen også. Her er hvordan du kan tjene penger ved å være en vaktmester:
  • Sitte barnevakt. Hvis du er komfortabel med barn, tilbringe noen timer i uken eller en helg for å ta vare på dem. Tilbringe tid med barna er mye moro. Hvis du ender opp barnevakt for et barn som sover mye, kan du finne litt tid til å gjøre arbeidet.
  • Være en hund-rullator eller en hund-sitter. Walking hunder i nabolaget ditt kan bidra til å forbedre din helse og gi deg en behagelig rutine å følge. Hvis dine naboer er ute av byen, og du må gå og ta vare på hunden sin, kan du tjene mye penger.
  • Cat-sit. Selv om katter ikke krever så mye vedlikehold som hunder, hvis naboene eller noen du kjenner skal bort for en stund, kan du tjene litt penger bare ved å sjekke opp på katten sin en gang om dagen.
  • Hus sitte. Noen mennesker som drar på ferie for en lengre tidsperiode ønsker ikke å forlate huset sitt uten tilsyn, så hvis du tilbyr å sjekke om huset deres fra tid til annen, og vanner planter og gjøre noe annet de trenger, kan du tjene noen rask og enkel å bruke penger.
 4. 4
  Få mer penger på din nåværende jobb. Hvis du leter etter måter å tjene ekstra penger, så sjansene er at din nåværende jobb ikke gir deg den lønn som du trenger. Selv om du kanskje ikke være i stand til å tjene mer penger på din nåværende posisjon, er det et par ting du kan prøve.
  • Spør om du kan ta på seg flere timer på jobben din, enten du ønsker å konvertere deltidsarbeid til heltidsarbeid, eller bare for å jobbe overtid.
  • Snakk med sjefen din om å få en forfremmelse. Hvis en kampanje kommer din vei, vil du tjene mer penger.
  • Hvis du bare kan få en forfremmelse på din nåværende jobb hvis du får en ekstra grad, kan dette være verdt å forfølge, og din bedrift kan selv betale for det.
 5. 5
  Tjene penger på nettet. Finne jobb på nettet er en utmerket måte å supplere inntekten. Hvis du vet hvor du skal lete, kan du tjene penger ved å dele dine ferdigheter fra komfort til ditt hjem. Her er noen ting du kan prøve:
  • Undervise på nettet. Mange høgskoler har elektroniske komponenter. Se om du kan ulempe en jobb på en av dem.
  • Bruk dine ferdigheter på nettet. Hvis du har sterke skriveferdigheter, kan du være i stand til å finne arbeid som en korrekturleser, frilans skribent, eller en editor online.
  • Være en blogger. Selv om blogging er hardt arbeid, det er selskaper som vil betale for deg å skrive en betydelig blogg om et tema du vet mye om.
  • Skriv online vurderinger. Det er selskaper som vil betale deg for å skrive anmeldelser av sine produkter.
  • Vokt dere for svindel. Online "bli rik raskt" ordninger er utrolig vanlig. Vokt dere for ethvert selskap som ber deg om å betale et gebyr eller gi ut kredittkortinformasjonen din før du få til å fungere.

Selge eller leie ut din ting

 1. 1
  Selge ting. Du kan også gjøre litt ekstra penger ved å selge dine gamle ting. Det kan være mange elementer som sitter rundt i huset ditt som du knapt noen gang tenke på, men som kan tjene deg noen alvorlige kontanter. Du bør ikke ha en del med noe du elsker eller behov for sentimentale grunner, men hvis du kan bli kvitt noen ting du egentlig ikke bryr deg om, kan du tjene litt ekstra penger og samtidig gjøre noen utilsiktet rydde opp rundt huset. Her er noen ting å selge:
  • Selger gamle bøker du ikke har sett i år til en bruktbokhandel.
  • Selge gull smykker til en hederlig butikken.
  • I en klemme, kan du selge ting til en bonde butikk.
  • Selge eller brownies, eller sette opp en limonade stå i nabolaget ditt.
  • Du kan også selge noen av dine gamle ting i et garasjesalg, eller online på et nettsted som Ebay.
 2. 2
  Selge deler av kroppen din. Dette betyr ikke at du bør gjøre noe skandaløst, men at du kan tjene gode penger og hjelpe helsen til andre hvis du selger blod eller andre deler av kroppen din. Her er noen ting å selge:
  • Du kan få penger fra å gi plasma, blod og kanskje til og med hår, hvis du har langt, sunt hår.
  • Selg din sperm eller egg, men vær oppmerksom på at det kan være en smertefull prosess, og at du bør bare gjøre dette i et meget trygt miljø.
 3. 3
  Lei din egen side. Det er også noe å si for å leie din ting. Dette er en enkel måte å tjene penger og å gjøre bruk av plass eller ting du egentlig ikke trenger. Her er hva du kan gjøre:
  • Lei ut et tomt rom. Hvis du har et ekstra rom i huset ditt som du egentlig ikke trenger, leie den til en person du stoler på.
  • Lei halvparten av plassen. I stedet for å leie et rom, kan du finne en samboer å dele med deg hjem. Å ha den rette romkamerat vil ikke bare redusere leiekostnader i to, men du vil ha en ny følgesvenn, og være i stand til å spare på dagligvarer hvis du velger å dele måltider.
  • "Lei" på plass i bilen. Hvis du gir din venn en tur, sørg for at din venn faktisk betaler for gassen din. Ikke utleiebil fordi du kan få i en masse trøbbel hvis noe går galt når vennen din er å kjøre den.

Tjen penger ved å spare penger

 1. 1
  Spar penger på transport. Spare penger på transport er enkelt og kan faktisk gjøre livet mer praktisk. Selv om mange er motvillige til å gi opp med å sitte cozily bak rattet i bilen sin, kutte kostnader på transport kan hjelpe deg med å spare en masse ekstra penger hver uke. Her er hva du kan gjøre:
  • Når du kan, gå istedenfor å kjøre. I stedet for å kjøre til butikken som ligger fem minutter unna, ta en fin rolig spasertur. Dette vil ikke bare spare deg for gass penger, men det vil gi deg god trening og vil holde deg fra å kjøpe mer enn du trenger.
  • Ta offentlig transport i stedet for kjøring. Hvis dette er et alternativ, ta det. Ikke bare vil du spare penger, men du vil være i stand til å unngå trafikk og lese en god bok mens du reiser.
  • Carpool. Carpooling vil spare deg for penger, og det vil hjelpe deg å få steder raskere hvis du kjører på en motorvei med en Carpool kjørefelt.
 2. 2
  Spar penger på shopping. Du vil bli overrasket over hvor mye ekstra penger du har til overs hvis du betaler oppmerksomhet til hvordan du bruker penger når du handler. Enten du leter etter et nytt antrekk eller kjøpe din ukentlige dagligvarer, er det alltid et par ting du kan gjøre for å spare penger:
  • I stedet for å handle på et fancy navn-brand butikken, sjekk ut de funky klær på ditt lokale sparsommelighet butikken.
  • Kjøpe ting brukt i stedet for nytt. Hvis du ikke egentlig bryr seg om elementet er nytt, få den gamle versjonen på Amazon eller i en brukt bok eller bruktbutikk. Kjøpe lærebøker eller bøker for leseglede brukt vil spare deg for mye penger.
  • Spar penger på dagligvarer. Gjør et poeng av shopping på rimelig butikk i ditt område, for å hamstre på ting du bruker som er i salg, og med å kjøpe kun det du trenger.
 3. 3
  Spar penger på underholdning. Du kan bruke mer penger enn du tror på underholdning som filmer, show, eller går ut til barer eller restauranter. Det er lett å glemme hvor mye du bruker når du er ute å ha det gøy, men å holde et øye med hvordan du bruker penger på underholdning vil føre til noen alvorlige besparelser.
  • Gjør et poeng av bare å spise ute ved spesielle anledninger. Hvis du spiser ute hele tiden, satt et mål om å spise ute bare en eller to ganger i uken, og se om du kan trimme ned dette tallet etterhvert. I noen tilfeller kan gå ut for en hyggelig middag koste så mye som en uke av dagligvarer, og du må spørre deg selv om det er verdt det.
  • Leie en film i komforten av ditt eget hjem i stedet for å gå på kino. Du vil spare stort og være i ferd med å unngå å kjøpe det latterlig overpriset kar med popcorn som du ikke kan leve uten på din lokale kino.
  • Minimere tid på barer og gå til huset parter i stedet. Går ut til barer med dine venner er en flott måte å slappe av, men hvis du gjør det for ofte, kan du rack opp ganske en regning. Bare en fancy cocktail kan koste mer enn en time med hardt arbeid på din deltidsjobb. Hvis du går ut, kan du prøve å plukke billigere barer med lykkelige timer, eller å drikke litt før du hodet ut (så lenge du ikke kjører) slik at du ikke trenger å bruke så mye penger på sprit når du 're der.

Tips

 • Husk at å spare litt ekstra penger kan være enda enklere enn å tjene ekstra penger. For eksempel, hvis du velger å spise hjemme i stedet for å gå ut å spise, kan du spare mye penger du kan tjene jobbe for en halv dag på en deltidsjobb.
 • Hvis du leter etter en deltidsjobb, er jungeltelegrafen en fin måte å finne en. La vennene dine vite at du leter etter deltidsarbeid, og de vil gi deg beskjed hvis det er en åpning der de jobber.
 • Gå gjennom endring for å se om du har noen sjeldne mynter.