Wkano

Hvordan komme ut av en fornærmende forholdet

Det er mange kvinner og menn over hele verden som går gjennom misbruk. Psykisk og fysisk mishandling er både skadelig for offeret. Uansett hva slags overgrep, når du vet at du blir misbrukt, må du gjøre noe med det for ditt eget beste.

Trinn

Hvordan komme ut av en fornærmende forholdet. Bli klar over at forholdet er fornærmende.
Hvordan komme ut av en fornærmende forholdet. Bli klar over at forholdet er fornærmende.
 1. 1
  Bli klar over at forholdet er fornærmende. Det første trinnet er å klart akseptere at forholdet er dårlig og at du må gjøre noe du endre dette.
 2. 2
  Erkjenne at overgrep kan komme i mange former. Psykisk mishandling kan inkludere ydmykelse, kontrollerende atferd, trusler og degradering. Hvis partneren din stadig gjør at du føler dårlig om deg selv og uverdig, kan det være en fornærmende situasjon. Hvis er redd for å gjøre ting på grunn av en muntlig eller uuttalt trussel om fysisk vold eller andre "hevn", forholdet er sannsynlig fornærmende. Innse at det er mulig for seksuelle overgrep skal skje i et forhold: partneren din bør respektere grensene, og du skal føle at du trygt kan uttrykke dine grenser.
 3. 3
  Husk at det er ikke din feil. Du er ikke ansvarlige for sine handlinger.
 4. 4
  Erkjenne at overgripere vanligvis ikke endres. Hvis du er i et forhold som begynner å bli fornærmende, er det ikke sannsynlig at de vil endre sin karakter nok til å løse problemet. Misbruk er ikke forårsaket av offeret gjøre noe "galt", det er forårsaket av overgriperen.
 5. 5
  Vurdere situasjonen. Har din partner gjort trusler for å prøve å skremme deg ut av å forlate? Har de økonomisk kontroll over deg? Utpressing? Hvis et forhold har utviklet seg til alvorlige overgrep, kan forlate være svært vanskelig. Et forhold der overgrep er bare begynnelsen kan det være vanskelig å forlate også, spesielt hvis du fortsatt er forelsket i ham eller henne.
 6. 6
  Forbered deg på å forlate. Avhengig av hvor involvert forholdet er, må du kanskje gjøre forberedelser for avreise. Hvis du bare har begynt forholdet, kan du være i stand til enkelt spasertur unna, men fornærmende ekteskap kan være mye mer komplisert. Hvis det er barn involvert, gjør at de har ting fra denne listen også. Kontroller at du har følgende slik at du ikke blir tvunget til å komme tilbake:
  • Penger
  • Antall lokale misbruk krisetelefon og / eller tilfluktsrom
  • Noen reseptbelagte medisiner
  • Juridisk identifikasjon
  • Klær og noen toalettsaker
 7. 7
  Gjøre planene. Hvis du bor sammen med overgriperen, kan faktisk bor borte være mer utfordrende. Ordne for følgende:
  • Et sted å bo
  • Kontaktinformasjon for en advokat
  • Transport bort
  • En trygg vinduet for å forlate.
 8. 8
  Når du har forlatt, bruker mye tid på å snakke med folk du stoler på og nyte. Umiddelbart etter at du avslutte et forhold, kan det hende du føler trang til å tilgi den andre personen og komme tilbake. Den andre personen kan be om unnskyldning og si at han eller hun aldri vil misbruke deg igjen og du kan føle medlidenhet for den personen. Men det er viktig på dette stadiet å holde seg til avgjørelsen. En person som mishandlet deg før vil trolig misbruke deg igjen. Derfor, til tross for trangen til å komme tilbake, holde streng. Involvere deg i en rekke avslappende aktiviteter. Du kan bli med i en dans klasse, eller en musikk-klasse eller en møte opp gruppe nær ditt område. Snakk med dine venner mye. Se filmer eller lese eller gjøre noe som distraherer deg.
 9. 9
  I det lange løp, vil du finne et sunt forhold der du blir respektert. Etter at du kommer ut av en fornærmende forholdet, kan du føle at du aldri vil finne den riktige partneren. Ikke bekymre deg, vil du finne noen som er akkurat riktig for deg og som respekterer deg. I det lange løp, vil du bli veldig fornøyd og glad for at du forlot fornærmende forholdet.

Tips

 • Det er tegn på psykiske og fysiske overgrep. Når noen begynner å kalle deg ut av navnet ditt, truende og fornærmende deg på noen slags måte, er det et tegn på psykisk mishandling. Tegnene på fysisk mishandling er når noen begynner å skade deg fysisk, forårsaker legemsbeskadigelse.
 • Det finnes millioner av menn og kvinner som går gjennom med misbruk. Mange av hendelsene blir ikke rapportert til politiet. Det er også mange mennesker som går gjennom med psykisk mishandling, og det er forårsaket av verbal mishandling. Psykisk mishandling er forårsaket av verbal mishandling. Det er når vekke fornærmelse og respektløshet du verbalt. Det fører til en person smerte mentalt. Noen kvinner og menn utvikler lav selvtillit fra en persons ord. Det har blitt sagt at ord ikke vondt. Som har vist seg å være en løgn, fordi ord såret veldig dypt.
 • Hvis noen ikke kan respektere deg, må du få ut av forholdet. Når noen skader deg fysisk, ringe politiet. Du trenger å komme seg ut av huset eller hvor det er som du er, og gå et trygt sted. Kom deg bort, langt borte. Noen mennesker får fanget opp i å si at de ikke ønsker å forlate sine hjem, men det er bedre å leve, enn å være et sted usikre.
 • Fysisk mishandling er når noen setter sine hender på deg. Det kan være en push, smatting, punch, spytter på deg, og påføre smerte på noen med et våpen. Oftest fysiske overgrep fører til død eller noen form for legemsbeskadigelse. De fleste kvinner ikke selv rapporterer fysiske overgrep. Det er kvinner som får slå hver andre eller annet sted i verden. Noen steder i verden, er det ikke ulovlig å slå en kvinne.

Advarsler

 • Ikke bo med noen som mishandler deg. Det er farlig å bo med noen som er fysisk misbruker deg og føre til døden. Det er usunt å være sammen med noen mentalt misbruke deg verbalt, vil det bryte deg ned, og at du gir opp på deg selv, og ødelegge din selvtillit.