Wkano

Hvordan lage din periode lysere

Perioder kan være en smerte i - vel, du får det. Tunge perioder (også kjent som menoragi) kan være et tegn på lykken i den genetiske uavgjort, et resultat av hva du opplever i livet (fødsel, å gi opp p-piller, etc.), eller de kan være noe mer alvorlig fra et helsemessig synspunkt, for eksempel en sykdom, lidelse eller en abort. Når søker å lette en periode, er det viktig å forholde seg til mulige helse eller livsstil problemer involvert først, bare for å bli beroliget om at det ikke er noe galt med deg. Legens råd og oppmuntring vil rydde vei for å prøve noen metoder for styring for å prøve og minst lette byrden av en tung periode.

Hvis du prøver å se lyn din tung periode som om å gjøre det mer utholdelig, og håndtere det godt, så kan det være litt lettere for deg å takle tunge perioder. Mens det er en rekke ting du kan gjøre for å prøve og lette tunge perioder, noen ganger kan det være om å endre din tilnærming til det.

Trinn

Hvordan lage din periode lysere. Finn ut om du faktisk har en tung periode.
Hvordan lage din periode lysere. Finn ut om du faktisk har en tung periode.
 1. 1
  Finn ut om du faktisk har en tung periode. Mens noen kvinner glede seg ankomsten av en periode, bør det være noe håndterlig og utholdelig. Følelsen av at det ikke er håndterlig men kan ikke i seg selv være en indikasjon på at det er en "tung periode", men hvis det daglige liv blir avbrutt på grunn av det, så det er et tegn for å søke hjelp. Vanligvis tunge perioder har en tendens til å skje stort sett like etter menstruasjon første starter (etter som de bosette seg i en rutine) og deretter igjen i slutten av 30-årene til 40-årene. Noen indikatorer på en tung periode omfatter (ett eller flere symptomer):
  • Blødningen varer utover 5 til 7 dager
  • Normal bind er utilstrekkelig (med den nødvendige mengden av endringer foreslått av pakkeinstruksjoner), for eksempel, du er soaking gjennom bind hver time i flere timer på rad
  • Eller blødning mellom perioder
  • Fatigue
  • Kramper og smerter i nedre del av magen
  • Hvis mensen har plutselig blitt mye tyngre enn vanlig.
 2. 2
  Vær oppmerksom på at tunge perioder er bare normalt for noen kvinner. I mange tilfeller, det bare er ikke kjent hvorfor noen kvinner har tunge perioder, og det er en del av hvordan kroppen din er. I dette tilfellet, må du lære å håndtere det i løpet av dine år. Et problem som kan oppstå er anemi, så pass på å få vanlige jern nivå sjekker fra legen din hvis du har regelmessige tunge perioder og å ta jerntilskudd hvor berettiget.
 3. 3
  Snakk med en lege. Hvis du ikke regelmessig har en tung periode, eller du har lagt merke til forskjeller i måten mensen presenterer seg, er det viktig å se legen. Det er en sjanse for at overdrevent kraftige blødninger kan være fra et helseproblem. Legen vil stille spørsmål om regularitet i menstruasjonen, og om du har lagt merke til noen endringer i den over tid. Hvis legen er bekymret for at mensen kan være mer enn hva som er normalt i form av tyngde sin, det er mange ting å vurdere, inkludert dine nivåer, din ernæringsmessige inntak, og muligheten for en sykdom som skjoldbrusk lidelser, kreft, blødning lidelser, polycystisk ovariesyndrom, infeksjon, noncancerous vekster (fibroids,), etc. Du må også vurdere muligheten for at du kan ha opplevd en spontanabort har hvis du har hatt en eneste tung periode som er sent, og samleie skjedde innenfor en periode på to måneder, eller det kan være en ektopisk svangerskap. Du trenger:
  • En bekken eksamen
  • En vaginal biopsi
  • Ultralyd (hvis en graviditet eller abort er mistenkt)
  • Blodprøver
  • Papanicolaou (Pap) celleprøver
  • Livmorhalsen biopsi
  • Dilatasjon og utskrapning (D og C).
 4. 4
  Spør legen din om generelle råd om en tung periode. Selv om det er noen merkbar helseproblem, er det klokt å snakke med legen din om å håndtere de tunge perioder generelt. Be om råd om mestring og om du bør ta spesielle kosttilskudd eller andre næringsstoffer for å hjelpe deg. Legene skal ha tilgang til den nyeste råd med hensyn til styring av perioder, så ikke vær redd for å stille spørsmål.
 5. 5
  Vurder om det er noen livsstadier som kan være den underliggende årsaken til tunge perioder. Noen endringer i kroppen din eller din livsstil kan være årsaken til tunge perioder. Sørg for å sjekke følgende som mulige årsaker til den tyngre enn vanlig for:
  • Hvis du går gjennom puberteten, kan mensen bli tungt mens hormonelle nivåer justere, en ubalanse i østrogen og progesteron kan føre til tunge perioder. Du må kanskje være tålmodig i denne urolige tiden.
  • Hvis du nettopp har sluttet med p-pillen. P-piller har en tendens til å gjøre perioder lettere. Som sådan, etter avsluttet p-piller, kan du oppleve en merkbar økning i flyten, og det kan bare være et tilfelle av å bli vant til det igjen.
  • Din prevensjonsmetode. Hvis du nettopp har hatt en spiral plassert, sjansene er du inne i en tyngre periode for de første månedene. Kroppen behandler i utgangspunktet at spiralen som et fremmedlegeme og dette resulterer i tyngre perioder. Du bør kanskje vurdere å snakke med din gynekolog og eventuelt endre prevensjonsmetoder hvis dette varer mer enn de første tre til seks måneder.
  • Hvis du nettopp har født, og du opplever tunge perioder, må du kanskje vente. Perioder etter fødsel kan være tunge, spesielt hvis du ikke amme. Imidlertid bør din vanlige nivå av perioden bli gjenopprettet innen to til tre sykluser, og hvis ikke, bør du kontakte lege.
 6. 6
  Vurdere følgende metoder for mulig periode flyt reduksjon. Forutsatt at du har jobbet med eventuelle underliggende sykdommer som trenger behandling når du så din lege, er det et par ting du kan prøve å lindre dine tunge perioder. Følgende liste over forslag kan eller ikke kan fungere for deg, hver person er forskjellig og hver unike kroppen reagerer forskjellig på ulike behandlinger. Men for en rekke mennesker, har følgende ting hadde en innvirkning til en viss grad, i lettelser perioden flow:
  • Hvis du er forberedt på å ta p-pillen, kan dette bidra til lyn mensen. På samme måte som det foregående trinnet bemerket, har pille en tendens til å gjøre perioder lysere. Dessuten kan følelse av kontroll over regulariteten og ankomsttid av p-piller gi deg en større følelse av kontroll over dine menstruasjoner og hvordan de "forstyrre" med ditt daglige liv. Noen ganger er dette psykologisk boost alene er nok til å forbedre ditt syn på å ha en periode og kan være en velsignelse for noen brukes til tunge perioder. Men vær klar over at for noen kvinner, de kombinerte p-pille resultater i tyngre perioder.
  • Øke og opprettholde inntaket av essensielle. Matvarer rike på essensielle fettsyrer, kalsium, magnesium, sink, og vitamin B, C og E er ideelle for menstrual helse. Spesielt fokus på å styrke blod fartøy vegger, med vitamin C, flavonoider, og jern er toppen av listen over must-haves. Jern er viktig for å gjenopprette jern tapt fra overdreven blodtap.
  • Et sunt kosthold. For noen kvinner er det mulig at et usunt kosthold fører til tunge perioder (betydning, sukkerholdige matvarer, bearbeidede produkter, mel, og mettet fett. Dette kan være komplisert ved stress (forårsaker du å spise usunt) og hormonelle ubalanser som følge av usunn spising. Sjekk ut den sunne maten pyramide for ditt land eller spør legen din om sunt kosthold råd. Det kan også bidra til å se en ernæringsfysiolog eller en etter en bestemt plan som passer dine behov.
  • Generell god helse. er alltid bra for deg, og det er viktig å gjøre det regelmessig. Noen mennesker opplever fordelene fra øvelsen i form av reduksjon av graden av en tung periode, men det er ikke en garanti, hva er en garanti er følelsen bedre generelt og gjenværende fleksibel og sterk generelt. Gode ​​former for mosjon for slitne periode-apatisk kvinne inkluderer svømming, yoga eller pilates. Og det er alltid mye godt å bli funnet i en spasertur gjennom et område som beroliger deg, for eksempel en park eller langs stranden.
  • Aromaterapi. Hvis du stoler på ved hjelp aromaterapi som en behandlingsmetode, så dette kan hjelpe, og trolig i sammenheng med andre metoder. Prøv en blanding av to dråper hver av rose attar, romersk kamille, og Clary salvie essensielle oljer med fire dråper søt merian olje og to spiseskjeer søt mandel eller olivenolje som transportør olje. Gni denne blandingen over magen hver kveld under menstruasjon, eller har din partner gjøre det for deg.
  • Naturmidler. Det finnes en rekke mulige urtemedisiner du kan prøve, men du bør diskutere disse med din lege og helsepersonell dispensing naturmidler før rushing i. Noen av naturmidler kan kreve forholdsregler i tilfelle du er gravid, ammer, eller ta andre medisiner. Leserens Digest lister blue cohosh (squaw rot), goldenseal (orangeroot) og eller agrimony som mulige urter. Alle naturmidler bør tas strengt innenfor den anbefalte doseringen av en anerkjent urte leverandøren eller herbalist, og bør ikke overskrides.
  • Få nok. Sørg for at du får hvor mye søvn hver natt kroppen din trenger å være fullt uthvilt og forynget.
 7. 7
  Behandle tung periode med en positiv holdning. Dette handler ikke om å være Pollyanna; tunge perioder er noen ganger veldig demoraliserende når de kuttet i livet alvorlig av frykt for blødning på klær, manglende evne til å delta i idrett på grunn av utmattelse eller ubehag, og gjennom følelsen generelt sløv. Men kan ta en mer proaktiv og målbevisst tilnærming til å håndtere mensen bidra til å lindre din psykiske angst om det, selv til det punktet hvor du føler deg trygg på at du fortsatt kan fortsette med livet så mye som vanlig i løpet av en tung periode. Ting å vurdere her er:
  • Spise virkelig godt i perioden, blant annet så snart du vet det kommer. Unngå sukkerholdig, fastfood reparasjoner. Selv om disse er trøstemat som du kanskje vanligvis brukes til å slå til, de skaper energi nedgang og ende opp med å forlate deg følelsen mye verre enn den komforten de kan i utgangspunktet innpode. Foretrekker høy energi komplekse karbohydrater, grønne bladrike og mørke grønnsaker, frukt og nøtter og frø.
  • Hold menstruasjonssmerter medisiner eller urte-behandlinger velfylte opp og dato. Hvis du også opplever smerte sammen med tyngde, kan du i det minste avtale med smerte og fjerne en kilde til nød. Ikke lider i stillhet, bli kvitt smertene side av perioden. Snakk med legen din dersom du er usikker på hva som er trygt å ta for å lindre din periode betalt.
  • Ha rikelig med sanitærutstyr på hånden. Jada, de holder å sette prisen opp på disse disponibel nødvendigheter, men disse er noe du bør ikke spart på, inkludert å ha overnattingsgjester pads på hånden (ikke sove med en tampong). Ha rikelig med forsyninger i super størrelse til å beskytte deg. Og ikke bli forferdet at du trenger super super størrelse som suger opp mest, hva så? Det sier ingenting om deg som person eller din kroppsbygning - høye tynne kvinner må bære disse tingene for tunge perioder så mye som enhver annen form, så det er ingen refleksjon over hvordan du ser ut.
  • Hvis du er bekymret for at en hygienisk element kan vises gjennom klærne dine, prøv å sjekke inn et stort speil eller spør en venn til å bevise for deg at det ikke er. Ofte er det mer en følelse enn en realitet, selv om du kanskje må unngå noen kroppen hugging stiler hvis de gjør show. Og for noen kvinner, kan tamponger ikke alltid være tilstrekkelig med en tung flyt, så vær forberedt på å prøve ulike typer sanitær dekning, inkludert pads, menstrual kopper, og andre former for menstruasjon beskyttelse.
  • Dekke ting. Dekk senger, sofaer, sengetøy, etc., hvor du vil bli sittende eller liggende en stund med et håndkle eller annet dekke som er lett vaskbar og tørker raskt. Det er langt enklere enn å få blod av madrassen eller sofaen dekselet og ingen er noe klokere når du piske den bort.
  • Håndtere lekkasje. Kvinner med tunge perioder vil oppleve sporadiske lekkasje på klær. Det er ikke noe å være flau om, alle som ler er hensynsløs og mangler medfølelse. I stedet er det en god idé å ha en ekstra nedre sett med klær i et skap, i en bag, etc., bare i tilfelle. Gode ​​venner, lærere, kolleger og omsorg fremmede vil være så snill å advare deg når det skjer hvis du ikke kan fortelle. Ignorer alle som er uvennlig.

Tips

 • Drikk mye vann, og sørg for å spise!
 • Understreker fører til en tyngre flyt, slappe av!
 • Alltid drikke mye vann fordi det gjør mensen passere raskere.
 • Når du er ferdig med dine daglige aktiviteter (om noen, avhengig av hvilke dager du har det) slappe av! Krølle opp med et varmt teppe og prøve å gjøre deg komfortabel. Løstsittende, pyjamas klær.
 • Spis mindre salt mat eller drikke, kan det øke smerten.
 • Drikke varm / varmt drikke kan lindre kramper (smerte).
 • Endre pads, mensbeger eller tamponger oftere. Noen ganger tyngde er i tankene til den som ser, spesielt når du har glemt å endre og det lekkasjer som resultat.
 • Spis mye frukt og grønnsaker før mensen.
 • Hvis kramper er dårlig, bruker en varmeflaske på magen, sørg for at den er innpakket i noe hvis det er for varmt!
 • Prøv å legge på din side og knærne til brystet. Det kan være litt ubehagelig i starten, men dette hjelper alltid.
 • Hvis blødningen blir alvorlig, så bør du gå å snakke med en lege.
 • Økende vitamin C vil lette opp din periode hvis du har en tung flyt.
 • Trekk knærne mot brystet kan lette kramper.
 • Tren regelmessig.
 • Strekke ut magen kan redusere smerte. Samme som når du har muskelkramper.
 • Hvis du tar smertestillende det hjelper med smerte. Sjekk hvor mange du bør ta ved å lese boksen eller spør legen din.
 • Drikke brus vil gjøre deg oppblåst.
 • Kalde drikker kan gjøre utslippet tyngre.
 • Lett musikk kan bidra til å berolige kroppen din.
 • Organisk røde bringebær blad te vil gjøre kramper forsvinner.
 • Ikke tenk på det. Danse rundt, gjøre noe for å få tankene bort fra det.
 • Prøv aromaterapi, er duften veldig beroligende for stressende sinn.
 • Hvis kramper oppstår sette knærne mot brystet og samtidig legge ned for å lindre smerten.
 • Husk at hver menstruasjonssyklus frigjør ca 04:56 spiseskjeer av blod. Det kan virke som mye, men egentlig er det ikke. Generell blodtap anslås vanligvis på 1/2 til 10 gram.
 • Det er lovende forskning blir gjennomført inn i rollen som endothelin, som er et stoff som bidrar til å stoppe blødninger, kvinner som lider av tunge perioder har svært lite endothelin. Hvis medisiner kan gjøres som forbedrer disse nivåene i fremtiden, kan det være en medisinsk kur.

Advarsler

 • Snakk med legen din hvis flyt er et alvorlig problem, eller hvis du bytter din diett.
 • Ikke overdose på noen vitamintilskudd. Følg instruksjonene.
 • Akkurat som tunge perioder kan være et tegn på et helseproblem, så kan veldig lys eller uregelmessig flyter. Ikke misunne de kvinnene som skryter av dette, ber vi foreslår at de kanskje har lyst til å få en sjekk opp, også.
 • Tunge perioder bety at du må holde en klokke på jern kapasitet til å forhindre anemi.
 • Unngå Aspirin. Å være en antikoagulerende (blodfortynnende) kan øke blødninger problemer.
 • DepoProvera injeksjoner kan føre til tyngre perioder.

Ting du trenger

 • Utmerket tilførsel av sanitære forsyninger
 • Sunt kosthold
 • Kosttilskudd (valgfritt)
 • Legens råd og overvåking