Wkano

Hvordan lage helt naturlig deodorant

Kommersielt laget deodoranter inneholder kontroversielle ingredienser som aluminium og parabener, som har vært knyttet til forhold som strekker seg fra Alzheimers sykdom til brystkreft hos forsøksdyr. Selv om Den europeiske Cancer Society sier at flere studier er nødvendig for å bekrefte de helsemessige konsekvensene av deodorant ingredienser, kan du redusere kroppens kjemisk eksponering når du gjør helt naturlig deodorant fra ikke-giftige ingredienser.

Trinn

Hvordan lage helt naturlig deodorant. Resirkulere en bred munn container eller kosmetisk krukke med en skrue-top lokk for miljøvennlig deodorant blanding.
Hvordan lage helt naturlig deodorant. Resirkulere en bred munn container eller kosmetisk krukke med en skrue-top lokk for miljøvennlig deodorant blanding.

Powder deodorant

 1. 1
  Resirkulere en bred munn container eller kosmetisk krukke med en skrue-top lokk for miljøvennlig deodorant blanding. Rens alle gamle rester fra innsiden av glasset.
 2. 2
  Mål 1/4 kopp (59 ml) av natron og hell inn i beholderen. Natron er en naturlig forekommende substans som absorberer lukt. Du kan bruke natron som en deodorant av seg selv, men det kan irritere huden.
 3. 3
  Mål 1/4 kopp (59 ml) av maismel eller annet banan pulver og legge til natron i container. Maisstivelse og arrowroot pulver bidrar til å redusere mengden av svette du genererer og gjør natron mindre irriterende for huden.
 4. 4
  Dekk pannen med lokk og rist godt å kombinere. Påfør pulver med en bomullsdott, makeup børste eller hendene.

Krem deodorant

 1. 1
  Finn en resirkulert, grunne glasskrukke med et tettsittende lokk som et norgesglass eller en gammel babymat container. Sørg for at lokket er tett nok til å hindre at væske renner når beholderen er snudd opp ned.
 2. 2
  Kombiner 1/4 kopp (59 ml) av maismel og 1/4 kopp (59 ml) av natron. Hell over i en liten kjele plassert på komfyren toppen.
 3. 3
  Tilsett 1 ss. av solid kokos olje i pulverisert blanding. Kokos olje er funnet i baking delen av dagligvarebutikker. Når oljen varmes opp og blandes med natron og maisstivelse den vil blande ingrediensene og deretter stivne til en halvfast masse etter avkjøling.
 4. 4
  Slå på komfyren toppen til laveste flamme innstillingen mulig. Sakte blande kokos olje i pulverisert blanding. Gradvis legge opp til 7 ekstra ss. til blandingen inntil den har en kremaktig konsistens. Hvis du legger for mye olje legge til en annen ss. av maismel til blandingen tykner.
 5. 5
  Fjern fra varmen avkjøles litt. Tett pakke krem ​​deodorant i beholderen din med en slikkepott. Bruk på armhulene med fingertuppene.
 6. 6
  Ferdige.

Tips

 • Duftende eteriske oljer kan legges til fløteblandingen. Tea tree olje er ideelt fordi det har en forfriskende duft og tilbyr naturlige anti-bakterielle egenskaper.
 • Hvis din underarm huden blir irritert etter å ha prøvd en hjemmelaget deodorant oppskrift, øke mengden av maismel og redusere mengden av natron i oppskriften din.
 • Ingen hjemmelaget deodorant oppskrifter inneholder ingredienser som fullstendig stoppe svette. Du vil fortsatt svette når du bruker miljøvennlig deodorant, men svetten vil ikke være så tung eller lukter så ille som det pleide.
 • Dersom denne prosessen ikke fungerer for deg, så er det egentlig OK å gå til din lokale butikk og kjøpe noen velfortjente deodorant! Hvis du er allergisk mot noen ingredienser, men du bør spørre en lege eller annet helsepersonell umiddelbart for å fullt ut forstå situasjonen. Hvis kroppen blir for stadig mer irritert for noen oppskrifter, så trøste deg med tanken på at du i det minste prøvd å gjøre det arbeidet!

Advarsler

 • Hjemmelaget krem ​​deodoranter vil slå til væske ved oppvarming over 76 grader. I varmt sommervær eller når du reiser med bil kan du trenger å kjøle din helt naturlig deodorant for å holde den fast.
 • Kroppen kan trenge flere uker å eliminere giftstoffer fra kommersielt-laget deodoranter og tilpasse seg alle naturlige deodoranter. To ganger daglig anvendelse av hjemmelaget deodorant kan være nødvendig for å hindre kroppslukt.
 • Tea tree kan føre til brystforstørrelse hos gutter som ennå ikke har nådd puberteten, ifølge en liten studie.

Ting du trenger

 • Container
 • Natron
 • Maismel eller annet banan pulver
 • Kokosolje