Wkano

Hvordan man skal håndtere en mooching venn

Vi har alle opplevd en - noen som beleilig "glemmer" sin lommebok hjemme hver gang du går ut til middag, "mister" noe du låne dem, og alltid klarer å komme ut av sin andel av et ork. Hvis du ønsker å opprettholde både den og din forstand, må du sette fast, men klart grenser for å stoppe mooching atferd. Nøkkelen er å forutse mulige situasjoner der mooching vil oppstå, og løse problemet med økende grad av konfrontasjon.

Trinn

Hvordan man skal håndtere en mooching venn. Spøke rundt om deres "absentmindedness".
Hvordan man skal håndtere en mooching venn. Spøke rundt om deres "absentmindedness".
 1. 1
  Spøke rundt om deres "absentmindedness". For eksempel, hvis din venn kronisk "glemmer" sin lommebok, antar at hun vil gjøre det neste gang du går ut til middag. Før du drar til restauranten, smil og gjør narr: "Du sikker på at du har fått din lommebok denne gangen?" Hvis de ønsker å låne noe som sannsynligvis ikke kommer til å bli returnert, kan du si noe til effekten av "Ganske snart du kommer til å ha hele min garderobe!" Opprettholde et lystig disposisjon - det moocher bør registrere at du er på dem, selv om det er ikke alltid nok til å gjøre dem til å slutte.
 2. 2
  På en restaurant, be om separat sjekker når du bestiller. Hvis moocher en tendens til å ikke bestille noe, men så plukker ustanselig på din parabol, hoste lett på maten din og si noe sånt som "Du ønsker kanskje å spise disse nachos... Jeg tror jeg kan være å få influensa. Hvorfor don ' t I bestille deg en egen rett? " Når du bestiller, be om at retten til å være på en egen sjekk. Hvis vennene dine kanskje tror det er dårlig etikette, sier noe sånt som "Jeg skriver det som en virksomhet regning, jeg må ha separate kvitteringer i tilfelle jeg skru opp og få revidert!"
  • Tilfeldig nevne på vei ut for å spise som du bare brakt nok penger til å betale for selv. Eller si når du planlegger utflukt at alle skal betale for seg selv. Sørg for at du holder deg til dette når regningen kommer!
 3. 3
  Komme til roten av sine økonomiske woes. Noen ganger folk er genuint i en klemme, men hvis du leser dette, er moocher i spørsmålet trolig noen som kronisk ser for en gratis tur, og som du mistenker er for lat eller billig å trekke sin egen vekt. Hver gang de er lite penger, gjør det et poeng å få frem hans eller hennes penger problemer i det private, kort tid etterpå. Nærme seg saken delikat, men gjør det klart at du har lagt merke til deres mønster, slik at de ikke føler at deres mooching kan skli under radaren:
  • Jeg har lagt merke til i det siste, at du har hatt en hard tid pitching i når vi går ut. Er alt OK?
  • Jeg er litt bekymret for deg, du virker å være kort på kontanter, selv om du bare har en jobb / høyne. Har det skjedd noe?
 4. 4
  Tildele moocher en rettferdig andel på forhånd. Hvis du planlegger en biltur eller middagsselskap, skisse ut hvem som vil bringe hva. Lag en liste, og be mooching venn hva han eller hun vil bringe. Hvis de beklage sin økonomiske situasjon, innlevelse og be dem om å bringe en av de rimeligere elementer, eller foreslå at de koker noe (som alltid er billigere, men minst det krever innsats). Når moochers se navnet sitt på en liste, vil det ikke være så lett å slurve. Bare sørg for at uansett hva de er ansvarlig for å bringe, de er de eneste som er ansvarlige for det, slik at hvis de ikke gjør det, vil det være merkbar for alle som er involvert.
  • Dette vil også arbeide for at co-worker eller søsken eller venn som ikke chip i et fellesskap gave (for en forelder, sjef, etc.), men fortsatt ønsker å signere hans / hennes navn på kortet. Lag en liste!
  • Hvis du har en mooching romkamerat, sette opp en tavle som beskriver oppgaver og kostnader. Kryss av et element når noen fullfører sin oppgave eller betaler sine forpliktelser. Dette vil gjøre det tydelig at moocher aldri krysser noe av.
 5. 5
  Nevne at det er moocher tur til å behandle. Det er her det begynner å bli litt mer konfronterende. Hvis moocher slår deg ned en eller annen måte, eller ser ut til å blåse spørsmålet off, må du truer med å avlyse arrangementet, og mener det.
  • Siden jeg kjørte sist gang, kan du gjøre det denne gangen? -Å, kan du ikke? Vel, OK. Jeg har andre tanker om å gå, uansett.
  • Jeg dekket kategorien forrige uke, kan du dekke det denne uken? -Hvis du ikke kan, er det fint. Kanskje vi bør finne noe annet å gjøre. Kan du dekke et slag biljard?
  • Siden sist gang vi hadde lunsj / middag på huset mitt, vil du gjøre det hos deg denne gangen? -Vel, hvis vi ikke kan peke ut en vert, kan vi bli nødt til å avbryte samvær. Jeg kan være vert for en gang i blant, men ikke hele tiden.
 6. 6
  Slå bordene. Siden det har vært mange ganger når du hjalp dem ut, teste dem og se om de vil gjengjelde tjenesten. Mooch ut av dem. "Glem" lommeboken, be dem om å låne deg penger, låne klærne, og se hva som skjer. Det kan føles unaturlig for deg, men du kan egentlig finne din venns sanne farger ved å gjøre dette. Ikke vent til du er virkelig i en knipe, bare for å oppdage at mange av vennene dine vil forlate deg høyt og tørt.
 7. 7
  Løse eventuelle felles venner. Hvis du har felles venner med moocher, kan det være lurt å snakke med dem om moocher atferd i så diplomatisk måte som mulig. Det er best hvis du kan presentere en samlet front. For eksempel sier "Joe er en veldig kul fyr, og han er mye moro å henge med, men jeg har lagt merke til han egentlig ikke kaste i når vi går ut som en gruppe, og jeg er bekymret for at det vil sette en belastning på vårt vennskap. Det ville være flott om vi kunne gjøre noe med det slik at vi ikke trenger å ha problemer. " Hvis du ikke vil (eller kan) slippe vennskap, må du kanskje ha noen form for intervensjon. Finansielle forhold kan rive folk fra hverandre, så ikke la din venns mooching vaner ødelegge forholdet ditt.

Tips

 • Vær tydelig på at du liker personens selskapet og personlighet, men ikke liker en bestemt atferd.
 • Hvis de spør om å "låne" penger bare si: "Jeg har ikke noen penger på meg." Eller for å unngå en mulig løgn, "Jeg har ikke nok penger til lån." Det virker. Moochers ofte spør om å "låne" penger bare for å ikke betale deg tilbake.
 • Bryte vennskap. Hvis de er bare vennene dine til å dra nytte av deg, er det sannsynligvis bedre at du bryter ditt vennskap med dem. Men vær sikker på at du virkelig ønsker å avslutte vennskapet fordi det er vanskelig å angre.
 • Være vedvarende. Det tar tid å endre en atferd, så du er nødt til å være fast i å modifisere din reaksjon på moocher.

Advarsler

 • Se opp for hjelpemidlene, som enten er uvitende om moocher atferd, eller aktivt oppmuntre til det. Sørg for at du håndtere deres oppførsel diplomatisk.
 • Vær forsiktig Disse tipsene kan i sin tur skade din venn. Hvis du virkelig vurdere moocher en venn, kan det være lurt å hjelpe dem ut en gang i blant.