Wkano

Hvordan slutte å slåss med faren din

Fighting vanligvis skjer på grunn av misforståelser eller rett og slett arroganse. Du må finne ut de virkelige årsakene bak slåssing, i tilfelle av sistnevnte, ikke slåss, bevege seg bort (med andre ord: escape). Det er en gylden regel om kamper med eldre mennesker eller voksne (spesielt foreldre), og det er: De har mer erfaring og visdom enn du gjør. Og bunnlinjen er, så lenge du er mindreårig, foreldrene dine kommer til å gjøre alle dine beslutninger. Det er bedre å lære å jobbe med dem enn det er å være kontinuerlig kampene.

Trinn

Hvordan slutte å slåss med faren din. Vær ærlig og objektiv.
Hvordan slutte å slåss med faren din. Vær ærlig og objektiv.
 1. 1
  Forbli rolig. La oss innse det, avslutter en stor kamp med faren din bare én måte: du sverger fordi han er faren. Når du føler et skrik kommer din vei, fokusere på noe annet, og roe ned så snart du kan, eller gå til rommet ditt hvis det er nødvendig. Hvis et brøl er kuttet av ved å gå bort, blir det vanskeligere å tegne. Roping på hverandre mens krangler ikke vil tillate noen av partene til å akseptere "fornuftige løsninger" fordi mennesker har en tendens til å være defensiv når frustrert.
 2. 2
  Vær ærlig og objektiv. Var du på feil fordi du gjorde noe du visste var galt? Tenk hardt om ting du er i ferd med å hyle om, er det fordi du var sent? (- Du vil miste: beklager og akseptere konsekvensene) eller er det fordi du ønsker å få et svar så ille? (
 3. 3
  Akseptere virkeligheten. Hvis det handler om noe som allerede fant sted, er det ingen håp om å unngå det. Du må forstå at foreldre er beskyttende. Sett deg selv i din fars sko når han starter en kamp: Mange ganger vil han ha rett, og hele tiden. Husk at selv om din far blir altfor urolig, høyt og dramatisk. Jo raskere du la ham vite at du forstår hvorfor han er sint, og at du er klar til å ta ansvar for dine handlinger, jo raskere argumentene vil være over.
 4. 4
  Fortelle sannheten, hele sannheten og ingenting annet enn sannheten. Ikke begynn med klynking at du var "bare gjør..." uansett. Det var alvorlig nok til å få faren din sint, så ikke prøv å skate eller glatte over det som skjedde. Fortell ham alt som skjedde, og fortelle sannheten - ikke skjule ting eller fortelle halvsannheter, fordi du ønsker å ha en dårlig dag - ikke en hel haug av dem, som er det du vil ha hver gang han finner ut noe annet du ikke fortelle ham - og han vil finne ut. Sannheten er bare en snarvei til hva som kommer til å skje uansett. Få det ut, og deretter suge den opp og bære konsekvensene som en voksen. Og egentlig, hvis du ønsker å bli behandlet som en voksen, er det best hvis du begynner å opptre som en nå.
 5. 5
  Møte opp til hva du har gjort. Hvis faren din begynner en kamp ved å si "hvor i all verden har du vært så sent?" - Svare ham! Ikke lyv eller prevaricate (blir upålitelig og prøver å skjule fakta). En streng far som dette vil respektere sannheten og kampen vil være mindre alvorlig (som vil konsekvensene) hvis du bare eie opp. Hvis du insisterer du gjorde noe galt når han vet (og du gjør det, også, hvis du er ærlig) du gjorde, vil han føle at han må straffe deg hardere for å gjøre sitt poeng. Ingenting messes opp sin evne til å stole på deg (som allerede er vanskelig for ham) mer enn å vite at du ikke vil innrømme dine feil. Hvis du bekjenner og bare kaste deg på ditt sverd, det vil tillate ham å tro at du forstår at du har gjort galt, og er mindre sannsynlig å gjøre samme feil igjen - og det er viktig for å unngå argumenter som dette i fremtiden.
 6. 6
  Ikke krangle og tigge eller spille dine foreldre mot hverandre. En kamp over noe du ønsker er meningsløst. Og det er ikke smart å få moren din involvert etter at han allerede har sagt nei, bortsett fra på én måte: Noen ganger er det nyttig å ha en alliert. Gå til din mor og fortelle henne, "Pappa har allerede sagt nei, men han vil ikke diskutere det med meg. Vil du i det minste høre meg ut på dette?" Hvis hun er enig, vil hun være å gjøre det forståelse for at faren din har allerede besluttet mot deg. Hvis hun føler faren din er ute av linjen, kan hun prøve å jobbe med ham og myker ham opp, og det er greit. Det som ikke er greit er å spørre pappa, og etter at han sier nei, spør mor, som sier ja. Du føler du har vunnet, men du har nettopp opprettet en meget dårlig situasjon, både for moren din og deg selv, fordi faren din vil være sint at du har prøvd "en slutt run" rundt ham. Kommer til moren din ærlig vil bidra til å overbevise dem begge at du har en moden og ansvarlig holdning, og at mer enn noe annet, vil du få de "ja" du ønsker fra din far oftere - og hjelpe deg å unngå slåsskamper.
 7. 7
  Forstå at din fars blowups er ofte på grunn av hans utrygghet problemer og har lite å gjøre med deg. Faren din identifiserer svært sterkt som faren din. Han er stolt når du gjør en god ting. Han er skuffet og flau hvis du gjør en dårlig ting. Han har hatt ansvaret for deg hele livet. Ha barmhjertighet med din far, føler han at han ikke gjør jobben sin når du rotet opp. Gi ham trygghet. Når du gjør det på din måte, kan det skade ham litt, når du rotet opp og mislykkes, det bryter hans hjerte.
 8. 8
  Snakk lavere og svare rolig. Når du allerede er i en kamp, ​​unngå roping! Unngå å si anklagende ting som "Du gjør alltid det!" I stedet prøver å holde fokus på deg, ved å si ting som "Jeg føler at du ikke hører på hva jeg ønsker å gjøre. Vet jeg vil at du visse ting for meg, og jeg setter pris på det, pappa, men jeg trenger å begynne å lage mine egne valg. " Hvis han forteller deg ikke å henge med visse folk, spør ham hvorfor. Hvis han gir deg falske grunner (for eksempel "Jeg liker ikke måten han ser"), så han er avhengig av sine følelser - spør ham om det er riktig å dømme en bok etter omslaget. Spør ham om det ikke er sant at han er den som sier det er det som er inni som teller. Se om en tilnærming som dette er mer nyttig enn å bare si: "Det er dumt!"
 9. 9
  Tjene sin tillit og respekt. Noen ganger barna anta at deres fedre ikke stoler på dem, men sannheten er, hvis du skjule og lyve, må du innse at du ikke har tjent din fars tillit. Ønsker du å få tillit, må du begynne å fortelle sannheten uansett hva.

Tips

 • Gange unna kan gi folk tid til å roe ned, men sørg for at du tydelig "Jeg tror dette har blitt uncivil og unconstructive" eller noe som påvirker - ikke snu og gå ut brått, som bare "kjører bort" kan føre til mer bekymring og sinne. Plus, det er uhøflig.
 • Bare ikke gjør det eskalere ved å rope, menn generelt har en tendens til å ha en kortere temperament enn kvinner, og dette kan muligens føre til fysiske handlinger. Du ønsker ikke dette. Når du vet at du er den som mindre sannsynlig å eksplodere enn faren din er, holde stemmen din rolig, og holde seg godt borte fra ham, særlig hvis du vet han får pushy under kamper.
 • Husk: faren din vil at du skal være lykkelig. Ikke presse ham for langt skjønt. (Han kan ta skylden for en forbrytelse du forplikte seg til å redde deg!)
 • "Sorry" er magi bare hvis det er sant. Husk at en del i filmen "Fright Night" der helten holder opp et kors for å bekjempe en vampyr? The vampire smiler og griper korset og sneers, "Du må ha tro for at det skal fungere." Det er det samme med en unnskyldning - hvis du ikke mener det, hjelper det ikke i det hele tatt.

Advarsler

 • Aldri rømt hjemmefra med mindre du er i fysisk fare. Så, ikke nøl. Hvis du har forsøkt å roe ned situasjonen, og faren din er ute av kontroll, ikke vent - komme bort derfra og ringe noen for å få hjelp.
 • Hvis du føler at situasjonen hjemme har blitt for ustabil og at din sikkerhet er i fare, ringe eller gå til en klarert slektning - din tante, onkel. Fortell ham eller henne hva som har skjedd. Din tante eller onkel vil ringe foreldrene dine og la dem vite (A) du er trygg (hvis du dukket opp der) eller (B) du er redd for å være rundt faren din fordi han ble fysisk aggressiv med deg. Ikke la et argument slå inn i en nærkamp med faren din.
 • Ikke kjemp noe mer når argumentet ikke blir løst. Du bør aldri slåss eller argumentere for mer enn en halv time. Sannheten er, de fleste kamper faktisk over i løpet av minutter, og hvis de ikke er, så er det ikke kommer til å bli løst som minutt. La det gå ved å si: "Ok, pappa. Jeg fortsatt ikke er enig, men kanskje vi kan bare enige om å være uenige her. Selvfølgelig, jeg kommer ikke til å få min vei, og jeg aksepterer det. Men la oss snakke om det mer senere, vil jeg gjerne gå til sengs. " Dette er den moden måte å sette en stopper for argumentet.
 • Aldri gi etter for fristelsen til å slåss fysisk. Utrolig som det kan høres, noen fedre faktisk plukke håndgemeng med sine sønner på et tidspunkt under sine ungdoms år. Det virker som de handler ut en primal "utfordring" scenario hvor de oppdager som nå er "Alpha Male" (mest dominerende). Dette skjer oftest når sønnen plutselig er høyere eller større enn far eller stefar. IKKE engasjere din far på denne måten hvis du kan hjelpe den - det vil gjøre familieliv vanskelig i mange år og er svært vanskelig å overvinne. Plus, hvis du arbeider ut år med undertrykt sinne fordi din far er kontrollerende, dominerende eller bare rett og slett altfor aggressiv, kan du finne deg selv ut av kontroll, og gjør alvorlig skade på faren din. Du er yngre enn han er, og uansett hvem som vinner, er det ikke verdt å rote til resten av ditt liv for å bevise at du er i stand til å ta ham.
  • Hvis faren din presser deg eller på annen måte provoserer deg fysisk, kan det beste svaret være å stå som høy, og du kan og stå rett opp til ham, så rolig si: "Pappa, jeg elsker deg, selv om jeg er sint akkurat nå." Mange ganger, bare fortelle ham at du elsker ham vil gjøre ham stoppe - og det er målet.
  • Hvis det ikke fungerer, ta flere skritt tilbake og si: "Pappa, jeg kommer ikke til å kjempe deg, nå eller noen gang. La oss gå bort før vi begge gjør noe vi vil angre for alltid." Og ta et stort skritt bort fra ham. Stående av ham vil hjelpe deg både rolig ned. Prøv å avslutte diskusjonen eller kjempe ved å gi både deg tid til å kjøle seg ned. Spørre om det er greit hvis du tar en tur, eller gå til rommet ditt for en stund.