Wkano

Hvordan være hygienisk

Administrerende din personlige hygiene er viktig ikke bare å se og lukte ditt beste på en daglig basis, men også for å hindre utbruddet og spredning av smittsomme sykdommer. Tar de riktige forholdsregler kan hjelpe deg å unngå å bli syk og bestått sykdommer videre til de rundt deg. Les denne artikkelen for å lære hvordan å håndtere personlig hygiene for både å forbedre din generelle utseende og avverge infeksjoner.

Trinn

Hvordan være hygienisk. Velg et daglig ansikt rengjøringsmiddel.
Hvordan være hygienisk. Velg et daglig ansikt rengjøringsmiddel.

Del én: å sette den beste foten frem

 1. 1
  Dusj daglig. Dette er den beste måten å bli kvitt skitt, svette og / eller bakterier som kroppen din kan ha samlet seg i løpet av dagen, og hindrer pinworms og andre hygiene-relaterte sykdommer. Som et pluss, hjelper dusjing daglig du føler, ser, og lukte ditt beste hele dagen.
  • Bruk en loofah, svamp eller håndkle til å forsiktig skrubbe hele kroppen, fjerner døde hudceller og skitt.
  • Hvis du ikke ønsker å vaske håret hver dag, så investere i en dusj cap og vaske kroppen med såpe og vann.
  • Hvis du ikke har tid til å dusje, deretter bruke en hånd håndkle for å skylle ansiktet og armene på slutten av dagen.
 2. 2
  Velg et daglig ansikt rengjøringsmiddel. Husk at huden i ansiktet ditt er mer følsom enn på andre deler av kroppen din. Du kan enten bruke ansiktet rengjøringsmiddel i dusjen eller vaske ansiktet separat på vasken.
  • Ta din hudtype i betraktning når du velger et ansikt renere. Hvis du har veldig tørr hud, unngå produkter som inneholder en høy alkohol inneholder, da dette vil ytterligere tørke ut huden din. Hvis du har veldig sensitiv hud, velger allergivennlige produkter som inneholder mindre sterke kjemikalier.
  • Hvis du bruker mye sminke, finne et rengjøringsmiddel som også har spesialisert seg på å fjerne makeup. Ellers, kjøpe en egen makeup remover og fjerne all sminke før du vasker ansiktet ditt på slutten av dagen.
 3. 3
  Puss tennene hver morgen og kveld. Vanlig tann-børste forebygger tannkjøttsykdom, som har blitt knyttet til andre sykdommer andre steder i kroppen som hjertesykdom, slag og diabetes. Det er spesielt viktig å pusse tennene etter å ha spist godteri eller sure matvarer som forårsaker tann erosjon.
  • Å holde tannkjøttet ekstra sterk, bære rundt på en reise-størrelse tannbørste og tannkrem og pusser tennene i mellom måltidene.
  • Floss tennene hver natt for å forhindre tannkjøttsykdommer gingivitt.
 4. 4
  Bruk deodorant. Anti-persperant hjelper kontroll overdreven svette, mens deodorant dekker opp ubehagelig kroppslukt forårsaket av svette. Vurder å bruke en naturlig, aluminium-free deodorant for å redusere potensiell helserisiko forbundet med konvensjonelle deodoranter.
  • Hvis du velger å ikke bruke deodorant på en daglig basis, og deretter vurdere å bruke den på dager da du har tenkt på å svette mye, eller for spesielle anledninger. Gjelder deodorant før du spiller sport, gå på treningsstudio, eller deltar på en formell anledning.
  • Hvis du ikke bruker deodorant, skyll armhulene med såpe og vann hele dagen for å fjerne ubehagelig lukt.
 5. 5
  Vask klærne dine etter bruk dem. Generelt bør skjorter vaskes etter hver bruk, mens bukser og shorts kan brukes et par ganger før de krever vask. Bruk ditt beste skjønn for å fastsette hvor ofte å vaske klærne.
  • Fjern eventuelle flekker fra klærne før du bruker dem.
  • Stryke ut rynker, og bruke en lo-remover for å fjerne uønsket lo og hår fra klær.
 6. 6
  Trim håret hver 4-8 uker. Enten du prøver å vokse håret ut eller foretrekker å holde det kort, trimming det vil holde håret sunt, bli kvitt flisete tupper, og gi en samlet renere, sunnere utseende.
 7. 7
  Klipp neglene og tåneglene regelmessig. Ikke bare vil dette holde hender og føtter på jakt sitt beste, vil det hindre hangnails, brudd og andre potensielle skader på neglene. Hvor ofte du klippe neglene vil avhenge av din personlige ønsket lengde. Å bestemme seg, ta hensyn til hva du bruker hendene for på daglig basis. Hvis du bruker mye tid på å skrive på en datamaskin eller spille piano, for eksempel korte negler er sannsynligvis det beste alternativet for deg. Hvis du foretrekker lengre negler, er det fint også, men sørg for å trimme dem hver så ofte for å forhindre brudd.
  • Bruk en oransje pinne for å fjerne skitt fra under negler å hindre bakterielle infeksjoner.

Del to: forebygge sykdommer

 1. 1
  Vask hendene med såpe og vann. Dette er en av de viktigste metoder for å unngå å bli syk og spre bakterier til andre. Vask hendene etter bruk av toalettet, før, under og etter matlaging, før du spiser mat, før og etter omsorg for noen som er syke, etter blåser nesen, hoste, eller nysing, og etter håndtering dyr og / eller animalsk avfall.
  • Vurdere å holde en hånd sanitizer med deg til enhver tid i tilfelle du ikke kan nå et bad for å vaske hendene.
 2. 2
  Rengjør overflater i hjemmet ditt regelmessig. Du bør tørke av kjøkkenbenken, gulv, dusj og spisebord minst en gang i uken ved hjelp av enten såpe og vann eller konvensjonelle husholdning rengjøring produkter. Hvis du bor sammen med andre mennesker, vurdere å komme opp med et system av husarbeid og alternative renhold jobber hver uke.
  • Vurder å bruke miljøvennlige rengjøringsmidler som inneholder mindre sterke kjemikalier enn de konvensjonelle merkevarer.
  • Tørk alltid skoene dine på en dørmatte før du går inn i hjemmet. Vurdere å ta av deg skoene og forlate dem på døren før du går inn i hjemmet, og ber gjestene å gjøre det samme. Dette vil hindre spredning av skitt og søle i hele huset.
 3. 3
  Dekk til nese og munn når du hoster eller nyser. Dette er ekstremt viktig hvis du ønsker å unngå spredning av bakterier til de rundt deg. Pass på å vaske hendene med såpe og vann etter at du hoster eller nyser.
 4. 4
  Ikke del barberhøvler, håndklær, eller sminke med andre mennesker. Dele personlige elementer som disse med andre mennesker øker sannsynligheten for spredning Staph infeksjoner. Hvis du gjør dele håndklær eller klær, må du huske å vaske dem både før og etter utlån dem til andre.
 5. 5
  Endre tampong regelmessig. Kvinner som bruker tamponger bør endre dem minst en gang hver 4-8 timer for å redusere sannsynligheten for å få toksisk sjokksyndrom (TSS), en potensielt dødelig bakteriell infeksjon fra tamponger. Hvis du planlegger å sove mer enn åtte timer, deretter bære en overnatting pad i stedet for en tampong mens du sover.
 6. 6
  Hold deg oppdatert med legebesøk. Se din lege regelmessig kan bidra til fange sykdommer og infeksjoner tidlig, noe som gjør det mye enklere å behandle dem. Besøk din primære omsorg lege, tannlege, gynekolog, kardiolog, eller noen annen lege du ser kan være (avhengig av dine personlige medisinske behov) med jevne mellomrom. Gå til legen din når du føler deg syk eller tror du kan ha en infeksjon, og sørg for å holde tritt med rutinemessige kontroller.