Wkano

Hvordan ta komplimenter

Gratulerer! Du har fortjent noens respekt og beundring. Hva sier du til det? Hvis du er oppskjørtet av ros, er det på tide å lære å ta et kompliment til pålydende og setter det beste av det. Tross alt, du er verdt det, ikke sant?

Trinn

Hvordan ta komplimenter. Forstå hva avlede et kompliment egentlig dreier seg om.
Hvordan ta komplimenter. Forstå hva avlede et kompliment egentlig dreier seg om.
 1. 1
  Forstå hva avlede et kompliment egentlig dreier seg om. Hvis du er ubehagelig å motta komplimenter, er det sannsynlig at du rabatt komplimenter og dermed stoppe komplimenter fra blir gjort av den personen igjen. Den måter å diskontere en kompliment inkluderer: som tyder på at det ikke var noe, eller at noen andre kunne ha gjort det bedre, tenker at den person som betaler deg et kompliment må være etter noe fra deg, blir flau og rødmer eller gi et kompliment i retur, blir sarkastisk eller insistere på at han eller hun ikke mener det. Hver av disse måtene å avlede et kompliment resultater i å sette ned både deg selv og giver av kompliment, slik at de ikke er faktisk veldig gi eller type svar. Hvis du har disse problemene i forhold til å akseptere komplimenter, prøv å se motivasjonen for diskontering av komplimenter i et annet lys:
  • Modesty: Hvis du tror at du blir beskjeden ved å avlede et kompliment, tro om igjen. Beskjedenhet er en dyd, forutsatt at det ikke er tatt til det ekstreme, som enhver annen egenskap, har det å eksistere i moderasjon. Modesty blir en løkke rundt halsen når det krøplinger din stil og fører deg til å overse hva du er god på og de ferdigheter som definerer deg. Hvis du føler at du trenger å sammenligne deg med noen som alltid kommer til å være "bedre" enn deg, så det er på tide å stoppe sammenligninger, senk bar av beskjedenhet og begynne å respektere de gode ting om deg selv en hel masse mer.
  • Mistillit: Hvis du rabatt et kompliment fordi du mangler tillit til motivene til den som gir, så du blir aggressiv eller fiendtlig. Du umiddelbart antar at denne personen blir sycophantic og weaseling veien inn dine gode bøker bare for sine egne formål. Mens det er en mulighet fra tid til annen at en og annen person kan være å fortelle en hvit løgn, de fleste er ekte om å gi komplimenter og bestemmer seg for hvorvidt noen er troverdig på bakgrunn av komplimenter er en tåpelig tilnærming til livet.
  • Prøver å matche kompliment: Hvis du føler deg forpliktet til å gi et kompliment i retur for et kompliment, er det sannsynlig at du er en folk pleaser og at du prøver å selv utslette ved batting tilbake kompliment. Hvis du tenker "Jeg kan ikke holde dette kompliment, de fortjener det mer enn meg!" og umiddelbart rykke ut for å bat det tilbake til dem, så er det mulig du nekte skjønnhet kompliment du har tjent basert på din egen oppførsel og væremåte.
 2. 2
  Tenke på å ta en kompliment som en øvelse i å være påståelig. En selvsikker person kjenner deres selvtillit verdt og setter anerkjennelse, men heller søker den ut heller rebuffs det når den mottas. Enda viktigere, er en selvsikker reaksjon en erkjennelse av at du er verdt kompliment, og at du har rett til å dempe eventuelle negative stemmen som søker å avlede kompliment.
 3. 3
  Se akseptere et kompliment som et kompliment i seg selv. Ved å akseptere en kompliment, forteller du den andre personen at du stoler på deres dømmekraft, deres visdom og deres følelse av selvtillit. Akseptere komplimenter forteller også den andre personen at du setter pris på hva de har å si om deg. Mer enn noe, fokusere på mottar kompliment snarere enn på innholdet. Dette hjelper deg å erkjenne kompliment og uttrykke takknemlighet for det som blir gitt til deg. Viktigst, siden å gi en kompliment er en form for ytre en mening, stoppe deg fra å være uenig med den, eller du risikere å bagatellisere andres mening.
 4. 4
  Bestem deg for hvor du ønsker å ta kompliment. Mens det er klart at du kan avlede eller rabatt et kompliment på ulike måter, kan du også svare på et kompliment positivt på en rekke måter. Det avhenger egentlig av sammenhengen at du er i og hvordan du er å oppfatte kompliment. Spesielt, kan du velge en passende reaksjon på et kompliment avhengig av om du ønsker å akseptere kompliment i seg selv til pålydende, selv om du ikke er enig med det, eller om du ønsker å akseptere kompliment er substans og reflekterer at det i svaret ditt, kanskje til og med bruke den til å engasjere seg videre samtale.
  • Når akseptere kompliment som det er, selv om det ikke er noe du er enig med, holde svaret enkelt og holde fokus på det faktum av å motta kompliment og være takknemlig at personen var glad for å kompliment deg. Noen eksempler er:
   • "Tusen takk" eller bare "takk". Disse er enkle, tidløse klassikere som bør være lett nok til å uttale selv om kompliment har fanget deg av vakt. Hvis det er alt du kan tenke å si, la det bli med det.
   • "Takk, jeg setter pris på det."
   • "Takk, det er en veldig fin ting å si."
   • «Takk - det gjør meg veldig bra."
   • «Takk. Som betyr mye for meg."
   • "Takk, du er en snill person."
  • Når akseptere en kompliment på en måte som viser at du er takknemlig for den substansen i kompliment, kan dette virkelig bidra til å gjøre den personen som gir kompliment føler at de har truffet på rett sted. Noen eksempler er:
   • «Takk. Jeg er virkelig glad du lagt merke til at fordi det er noe jeg er stolt av også."
   • "Takk! Jeg er så begeistret for dette prosjektet, så det er flott å vite at du er opptatt av også."
   • ». Takk Jeg liker det også - det er derfor jeg kjøpte den, selv om jeg måtte spare opp for aldre."
   • "Thanks. Hadde jeg det gøy å gjøre det, og det er flott å vite at du liker det."
   • "Thanks. Den har vært i min familie i generasjoner."
   • "Takk, jeg prøvde hardt." Dette er en virkelig god respons når noen har rost din innsats, så det er aldri noe galt i å anerkjenne innsats og at utfallet var ikke bare et lykketreff.
  • Det er ofte godt å bruke kompliment til videre samtale. Si noe sånt som: "Takk Jeg fant den i New Look - det er utrolig hva du kan komme dit." Slik har du godtatt kompliment og flyttet til noe som du både kan snakke.
 5. 5
  Smile. Når du tar et kompliment, sier smilende mye uten at du trenger å si noe. Du har sikkert fortjent det, så nyt din øyeblikk i rampelyset. Også ta hensyn mens du blir komplimentert. Hvis du gir en person en halvhjertet svar som "Whatever" eller "Mhm," ikke forvent at personen til å være raske til å kompliment deg igjen. En uttrykksfull "takk" er mye bedre enn en kjedelig "Uh-huh".
 6. 6
  Hvis du mistenker at oppriktighet av kompliment er tvilsom eller kompliment er forvirrende, kan det være lurt å åpne opp en mulighet til å utforske den. Dette trinnet er helt valgfritt fordi i det hele, er denne tilnærmingen anbefales ikke for selve grunnen til at det er mer å hente på å la uekte komplimenter flyte av deg besvares enn det er ved å takle dem. Være helt klar over at det ville være veldig uheldig hvis du har feilbedømt kompliment og se insincerity hvor det er ingen - som virkelig kunne fornærme den andre personen. Men hvis du føler at du virkelig trenger å stille spørsmål ved kompliment, kan du nærmer deg det slik:
  • "Det slår bare meg at du ikke gjør en oppriktig kompliment da. Er du være åpen / ærlig med meg når du sier at du liker det jeg bruker / gjør / skrive / lage, etc? Jeg vil heller vite at du 're ikke fornøyd med noe jeg har gjort / sagt enn å danse rundt kantene. I hvert fall hvis jeg vet, kan jeg streber etter å gjøre endringer. "
 7. 7
  Returnere et kompliment senere. Husk at når en person har komplimentert deg og være oppmerksom på at det er hyggelig og høflig å returnere den i løpet av kort tid. Noen mennesker liker å kompliment en gang, men som omtalt ovenfor, du må være veldig forsiktig at du gjør dette for ekte grunner og ikke bare som en måte å diskontere den opprinnelige kompliment laget til deg. Hvis du ikke er sikker, så ikke gi et kompliment på den tiden du får en, men husk å returnere en kompliment på en annen beleilig øyeblikk. Faktisk bare komme inn i vanen med å gjøre vanlige komplimenter gjennom å se det gode i andre og uttrykke dette åpenlyst, som en del av hvem du er.
  • Bare si noe fint om den personen som ga deg et kompliment. En flott måte å gjengjelde tjenesten er å på noe av deres og smil. Pass på å legge merke til den innsatsen de legger inn i ting, alle elsker å ha deres innsats anerkjent.
  • Hvis du ikke har noe pent å si om, si noe i det hele tatt. Holde kjeft er bedre enn forestiller han seg falske grunner til å kompliment en annen person.
 8. 8
  Gi kreditt der kreditt skyldes. Del kompliment med hele gruppen av venner, familie eller kollegaer. Hvis du ikke kunne ha gjort noe du har vært komplimentert for uten dem, si det. Dette er spesielt viktig dersom personen som gir kompliment var ansvarlig for din suksess.

Tips

 • Holde det kort. Ikke prøv å fylle et tap for ord med mye ekstra ord som ikke hører hjemme.
 • Ikke alle komplimenter er om utseendet ditt. Tenk komplimenter om din karakter og personlighet til å bære mye større vekt enn eksterne opptredener.
 • Ikke noen gang argumentere et kompliment ut. Bare fordi du føler at din prestasjon var egentlig ikke så vanskelig, eller at kompliment virkelig passer ikke betyr ikke at du må protestere eller innvendinger mot kompliment. Hvis du ikke er komfortabel med kompliment for noen grunn, holde responsen absolutt minimal, men høflig - smile, si takk, og la det gå.
 • Praktisere disse trinnene i et speil. Tenk bare noen sier noe hyggelig, så si "Aww, takk. Det betyr mye for meg."
 • Ikke fiske etter mer. Godta kompliment allernådigst og gå videre. Preening for komplimenter er et tegn på umodenhet og usikkerhet; håndtere disse underliggende problemene hvis du aktivt oppsøke komplimenter.
 • Husk at du er like berettiget til å motta komplimenter som alle andre. Ikke prøv å skygge unna dem.
 • Andre har gjort dette før. Dette er ingen grunn andre har klatret Everest, men som likevel ikke betyr noen som klatret Everest bør ikke få et kompliment.
 • Ikke endre emnet uten å anerkjenne den kompliment. Hvis de tok seg tid til å rose deg, var det definitivt ekte, og må behandles som sådan.
 • Hvis du er redd for en pinlig stillhet etter å ha blitt komplimentert, flytte samtalen sammen uten å blåse sin kompliment av. Hvis de liker genser, fortell dem hvor du fikk den. Hvis de sier at håret ser spesielt fin, fortell dem hvor du fikk det gjort. Men pass på å ikke gjøre det på en måte som kan tas som selvskryt eller fiske for mer ros.

Advarsler

 • Ikke objekt, eller si noe langs linjene av "Å, nei, jeg var forferdelig!" Dette er uhøflig, gjør dem føler seg dum, og dessuten, du er fornærmende deres følelse av smak eller dom hvis du sier noe negativt tilbake. Selv om du er uenig med dem, sier noe negativt kan gjøre deg høres brautende og arrogant.
 • Ikke blitt så flinke til å akseptere en kompliment at du glemmer å gi dem ut fra tid til annen, da vel!
 • Hvis de kompliment klærne eller skoene ikke si "Oh, denne gamle greia?", Da dette er en uhøflig brush-off; akseptere at de virkelig tror det er fint.
 • Takknemlighet er ikke nødvendig når det er en fornærmelse levert som en kompliment. "Du er så intelligent for noen av din (rase / kjønn / klasse / bakgrunn)" er ikke et kompliment. Det er en hyklersk fornærmelse. Vær klar over forskjellen og bestemme hvordan de skal håndtere fornærmelse som hva det er. Ringe dem på det kan være hensiktsmessig under omstendighetene.
 • Avstå fra å si "Takk! Jeg betalt mye for det, bør det være fint" eller noe lignende. Dette gjør også at du ser egoistisk og uhøflig. Det kan også bety at du kan ha mye penger, eller ikke veldig mye.
 • Prøv ikke å si noe sånt som: "Takk, jeg liker dem også". Det gjør du overflødig. Hvis du bruker noe du vanligvis liker det, med mindre det er en av disse bunny-eared footsie pyjamas din bestemor gjort at du blir tvunget til å bære. Men folk forstår at bedre.
 • Komplimenter kan også være upassende. Hvis komplimentert på utseende eller smak som en reaksjon på en stor prestasjon, se på sammenhengen. Noen kan være å kaste i en ekstra kompliment - eller prøver å bagatellisere prestasjon. Du kan fortelle av tone.