Wkano

Hvordan å stoppe å lyve

Ta en titt på hvorfor du lyver, og du vil finne måter å hjelpe deg stoppe.

Trinn

Hvordan å stoppe å lyve. Innrøm at du har et problem lyver.
Hvordan å stoppe å lyve. Innrøm at du har et problem lyver.
 1. 1
  Innrøm at du har et problem lyver. Dette kan høres ille til noen mennesker, men hvis du tenker på det du bør legge merke til at hvis du kan konfrontere at du lyver så du bør være i stand til å stoppe. Når du kan si at du ligger med noen så du bør være i stand til å stoppe. For noen vil dette være veldig vanskelig, som for noen er det enda vanskeligere. Alt du trenger å tenke på er at når du kan snakke om det da du begynner å stoppe deg.
  • Det eneste du må virkelig huske er at hvis du ikke konfrontere din "dårlig oppførsel" det vil ta lengre tid for deg å bryte vanen med å lyve. Med andre ord, hvis du ikke gjør det når du føler deg skyldig du vil begynne å føle seg dårlig og ville begynne å være i stand til å gjøre deg bedre ved å fortelle sannheten. Nei, jeg prøver ikke å si at jeg vil at du skal føle deg skyldig, men jeg sier at du trenger å føle seg dårlig eller føler skam for hva har gjort.
 2. 2
  Reagerer på dine egne løgner. Hvis du ikke vet hvordan du bare lese, og du vil finne ut hvordan. Vel, til å reagere på dine egne løgner betyr å bekjenne og be om unnskyldning når du vet at du løy. Dette vil hjelpe deg fordi du ville være i stand til å merke at du har fortalt, og beklager for det du har gjort.
  • Også, når du reagerer på din egen ligger det viser den personen du fortalte løgnen til at du er lei og at du vet hjelper det gjør at personen føler at de har en sjanse.
  • Også, når du snakker, kan du la dine følelser komme ut og fortelle den andre personen hva du føler for å lyve. Så når du gjør slik at de kan hjelpe deg med å håndtere problemet.
  • Hvis du kommuniserer om ditt problem det tar også trangen av deg. Med det mener jeg, hvis du forteller noen om ditt problem du da kan tenke på en måte å stoppe. Også, når du snakker, kan vedkommende gi deg noen tips om hvordan å stoppe.
 3. 3
  Du må fortelle deg selv at det ikke vil gjøre ting bedre hvis du ligger. Du må tvinge deg selv til å ikke lyve. Hvis du gjort det en gang eller to ganger og stopper som ikke vil hjelpe. Du må gjøre det igjen og igjen for å få tankene til å si stopp lyver. Det gjør vondt verre.

Tips

 • Ofte liggende fremstår som et resultat av en følelse av utilstrekkelighet, eller et behov for å beskytte sannheten fra andre og dermed la deg selv mindre sårbar. Lære å akseptere at sannheten er rett for alle mennesker, ta et dypt pust, tenk om den personen du snakker og hva de ville si hvis de visste at du løy, åpne munnen, og si sannheten. Når du gjør dette vil du føle en utgivelse av skyldfølelse og lettelse.
 • Hvis du ligger mye over alt, skjønner at du ikke kan stoppe på en gang. Det er akkurat som et rusmiddel, det er virkelig vanskelig å stoppe. Du trenger å roe det ned. Foreldre vil fortelle deg når du er i ferd med å lyve, bør du stoppe opp og spørre deg selv: "Er dette galt?" Prøv og spør deg selv: "Er dette en løgn" veldig raskt. Det tar tid, men etter hvert vil du stoppe hvis du virkelig prøver. Også spørre deg selv hvordan du ville føle hvis folk hele tiden løyet til deg.
 • Husk, det er måten lettere å bare fortelle sannheten enn å måtte komme opp med en løgn.
 • Når du innrømmer at du er en løgner du er nesten der.
 • Løgn vil ikke få deg hvor som helst i livet! Hvis du tenker på det, er noe som du får fra den ikke så god som hvis du hadde gått om det på ærlig måte, ikke sant?
 • Gjett hva - definisjonen av det å være menneske er at vi ikke er perfekte. Du vil aldri bli perfekt! Ikke sett deg opp tenker du bør være.
 • Ikke lyv. Det hjelper ikke deg i det lange løp og vondt å fortelle den virkelige sannheten. Du vil føle beklager, men ingen vil tro deg.
 • Spør deg selv hvorfor du lyver, og prøve å løse problemet.
 • Kom rett ut med din primære følelse. "Sam, jeg er så helt flau av det jeg gjorde. Jeg hatet meg selv. Jeg fortalte Kim du likte henne, selv om du fortalte meg ikke til. Vil du meg?"
 • Du kan ikke stoppe å lyve med mindre du vil, det er opp til deg.
 • Hvis du forteller sannheten, trenger du ikke å huske noe,. Og du hvis lyver ikke folk kan stole på med ting som for eksempel, en telefon, facebook, twitter, etc.
 • Ikke fortell deg selv at du forteller sannheten hvis du ligger. Hvis du ikke vet et spørsmål som en av dine venner eller familiemedlemmer spør du sier at du ikke vet i stedet for å lyve for deg selv og dine venner og familie for å se kul. Det vil bare komme tilbake og bite deg i baken!
 • Bruk din sans for humor for å fortelle sannheten. Le av deg selv med andre mennesker. Bare sier "Kan jeg være noe dårligere til å håndtere min brukskonto?" høyt, kan heller enn å fornekte problemet ditt få deg på bedringens vei.