Wkano

Hvordan være en god nabo

Å være på dårlige vilkår med naboen din kan gjøre livet ditt frustrerende, dag etter dag. Men tar tid å etablere gode vilkår med dine naboer har en rekke fordeler. Samfunnet vil være vennligere, nabolaget tryggere, og området et bedre og mer behagelig sted å leve.


Trinn

Hvordan være en god nabo. Vurdere dine naboer livsstil.
Hvordan være en god nabo. Vurdere dine naboer livsstil.
 1. 1
  Introduser deg selv. Enten du er har nytt i nabolaget eller nye innbyggere nettopp flyttet inn på blokken din, introdusere deg selv. Si hei, gi en (den klassiske hjemmelaget kaken aldri svikter) og dele eller spørre om det lokale området: "Hvor er nærmeste pizzeria" eller "søppel lastebil kommer med på tirsdager og fredager, vanligvis rundt 10 i morgen, men noen ganger han sniker seg inn på 8".
 2. 2
  Vurdere dine naboer livsstil. Bli kjent med dine naboer - hva de gjør for en lever, hva planene sine kan være like, og så videre. Noen ganger kan du løse problemer før de selv begynner, for eksempel hvis de jobber netter, vil stille morgener være viktig for dem. Hvis de har små barn, vil stille kvelder være svært viktig for dem. Tilsvarende gi dem informasjon som vil hjelpe dem å bli mer hensynsfull av din livsstil. Hvis du gjør mye hagearbeid, eller hvis tenåringssønn spiller trommer, la dem vite på forhånd, og nevne at hvis det blir for høyt, bør de ikke nøle med å la deg få vite.
 3. 3
  Vær oppmerksom på delte vegger. Hvis du er i en terrasse, borettslag, rekkehus eller en struktur hvor du og dine naboer dele tilstøtende oppholdsrom, posisjon støyende hvitevarer som vaskemaskiner og tørketromler - selv TVer og høyttalere - vekk fra skillevegger. Hvis du bor over noen, vurdere å sette linoleum eller gummimatte under dine apparater for å døyve eller dempe støy, og husk at noen nedenunder kan høre deg vandre rundt (så minimere hvor ofte du bruker høye hæler innendørs, for eksempel).
 4. 4
  Kontrollere hunden. Hold hunden i bånd hvis den har en vane å kjøre frodig på dine naboer plener, spesielt hvis de har en katt eller en hund av sine egne, og sørg for å rydde opp etter det. Hvis du har en spesielt støyende hund, kan dette også bli en kilde til strid for naboen din. Sett deg selv i deres sko og forestill deg hvor opprørt du ville være hvis du eller kanskje det nyfødte ble vekket fra en sårt tiltrengt lur ved plutselige yapping av en nærliggende hund. Hvis du har problemer med å kontrollere hundens bjeffing eller klynking, vurdere å søke råd fra din lokale veterinær eller en lokal dyr organisasjon.
 5. 5
  Praksis parkering etikette. Når du parkerer bilen din, sørg for ikke å blokkere noens tilgang, eller gjøre dem må trekke seg ut av et svært stramt spot. Ikke over-rev motoren på bilen eller motorsykkelen tidlig på morgenen eller sent på kvelden. Park foran hjemmet ditt, ikke deres. Unngå slamming dører eller skinner frontlysene inn din nestes vinduer sent på kvelden.
 6. 6
  Varsle nabo til partene. Hvis du planlegger en fest, må du huske å gi naboer god advarsel, la dem vite når det kommer til å starte og hvor lenge du forventer at det skal gå på. La dem et telefonnummer for å kontakte dersom de trenger å be deg om å slå det ned. Hvis du kommer godt med naboene dine, hvorfor ikke invitere dem også? Når det kommer til festen selv, holde deg til din avtalte ordninger og be dine gjester til å være hensynsfull når du forlater.
 7. 7
  Holde hagen ryddig. Luke hagen din regelmessig, fordi tilstedeværelsen av ugress i hagen din er ikke bare skjemmende, men kan også spre seg til naboens hage. Klippe plenen regelmessig og holde blomster, trær og busker beskjæres på riktig måte. Sette utstyr bort så snart du er ferdig med det. Spør hvis naboen har kjemisk overfølsomhet, små barn eller kjæledyr før påføring plantevernmidler.
 8. 8
  Styr bål, grill eller bakgård brann. Plasser den der røyken og lukten vil minst sannsynlig slag på din nestes eiendom. Som med fester, varsle dem i forkant av dine intensjoner, siden de kan ha hatt planer om å tørke klærne ute på det samme dag!
 9. 9
  Sett søppel / søppel ut på riktig dag. Bare sette søppel / søppel ut på dagen det er grunn for samlingen. Dersom du glemmer innsamling, bringe den tilbake inn på din eiendom umiddelbart og prøve å holde på det også. Søppel kan tiltrekke skadedyr, insekter og andre skadedyr, og er også skjemmende.
 10. 10
  Kommunisere med naboen. Fremfor alt, holde kontakten med naboene dine regelmessig og holde dem i loop. Husk den gyldne regelen, og hvis alt du planlegger å gjøre kan påvirke dem, minimere det og la dem vite på forhånd. Hold kommunikasjonskanalene åpne ved å minne dem på at hvis du gjør noe som forstyrrer dem, bør de føler seg komfortabel nærmer deg om det.
 11. 11
  Vær oppmerksom på dine omgivelser, så vel som deres. Selv om du ikke er i en "nabolaget watch" fellesskapet, holde øye med noen du ikke kjenner opptrer mistenkelig rundt din nestes eiendom. Når du er i tvil, ring politiet slik at de raskt kan skjære noen kriminell aktivitet.
 12. 12
  Oppfordre dem til å bidra til garasje salg, har dem over til te, eller tilby å sitte barnevakt sine barn / kjæledyr mens de er borte. De vil gjøre det samme for deg.
 13. 13
  Hvis du hører om alle nabolag nyheter (events, forbrytelser, spesielle søppel pickups, spesielle arrangement parkeringsrestriksjoner, osv..) Gi dem en heads-up via e-post.
 14. 14
  Hvis du har en snøfreser og gjør de ikke, bruker de ekstra 60 sekunder for å tømme sin gangvei. Det vil spare dem 60 minutter med hardt arbeid og de vil være takknemlige!
 15. 15
  Vær hyggelig mot den nye naboer-når noen ny beveger seg ved siden av deg, ønske dem velkommen. De vil være takknemlig til deg for en mugge med lemonade.

Tips

 • Virkelig gode naboer se opp for hverandre. De spør hverandre om råd, og tilby å hjelpe, spesielt i saker som påvirker større nabolaget. De respekterer hverandres grenser, men er raske til å bistå i en krise. De ser etter muligheter til å samarbeide og til å sosialisere. Gode ​​naboer gjør for stor nabolag, og det er vel verdt innsatsen.
 • Sjekk lokale regler branner i bakgården og støynivå. Det finnes lover i de fleste rettsområder som regulerer slike ting.
 • Hvis du opplever problemer med en anti-sosial nabo og du ikke klarer å løse dem selv, så se om de lokale myndighetene har nettstedet informasjon om tvisteløsning. For eksempel i Storbritannia er det en nettside som heter, som har informasjon om hvordan de skal takle anti-sosial adferd i samfunnet.