Wkano

Slik kjører vekk fra en fornærmende hjem

Forlate hjemmet kan være helt rimelig, for eksempel hvis du føler alvorlig truet, fanget med en fornærmende ektefelle, foreldre eller andre familiemedlemmer. Hvis alle andre forsøk på å løse situasjonen rolig og fredelig har mislyktes, her er hvordan å komme seg bort fra en sikker måte. Aldri la noen dra nytte av deg, hvis møtt med en voldelig, fornærmende situasjon.

Trinn

Slik kjører vekk fra en fornærmende hjem. Finn ut om din situasjon kan forbedres ved å kontakte politiet.
Slik kjører vekk fra en fornærmende hjem. Finn ut om din situasjon kan forbedres ved å kontakte politiet.
 1. 1
  Finn ut om din situasjon kan forbedres ved å kontakte politiet. Mens du går til politiet og trykke kostnader kan være skremmende og smertefull, i mange situasjoner er det svært effektivt. Mange tror at politiet kan gjøre noe. Dette pleide å være sant, men lovene er i endring. Snakk med vold hjelpetelefon om lokale lover og sannsynligheten for en tiltale.
 2. 2
  Forstå hvorfor du kjører bort. Har du tenkt å kjøre bort for lang tid, eller har noe utløst tanken? Kanskje du kjører bort på grunn av en virkelig stor argument du hadde med dine foreldre eller ektefelle, kanskje du har gjort noe du skammer deg over, kanskje noen du leve med slår deg, eller verbalt angrep deg på en jevnlig basis. Uansett grunn, før du begynner å pakke sammen, finne ut om du forlater egentlig er det eneste alternativet - det finnes måter å håndtere problemer i tillegg kjører bort. Du er sikkert veldig redd og forvirret, så ikke ta noen avgjørelse før du har roet seg. Når rolig, sitte og tenke på alle alternativer - hvis du kjører bort egentlig er den eneste veien å gå, deretter gå videre.
 3. 3
  Finne ut hva som hindrer deg fra å forlate. Ofte vil en fornærmende person bruker, eller kjæledyr til å true den personen de misbruker og hindre dem fra å forlate. Ikke overse fosterhjem for dine barn. Det kan være midlertidig, vil sette dine barn på en kjærlig miljø, og vil gjøre det enda vanskeligere for overgriperen å finne dem. Mange programmer omsorg for kjæledyr av mennesker på flukt overgrep, men hvis du ikke er villig til å forlate ditt kjæledyr med dem, vurdere å forlate dem med en pålitelig familiemedlem eller en venn.
 4. 4
  Lag en plan, og tenk på hva du kan gjøre hvis noen del av planen går galt. Sminke potensielle unnskyldninger for alt!
 5. 5
  Finn et sted å flytte til hvor overgriperen ikke vil tenke på å lete. Hvis du har en tidligere kjæreste, eller at du stoler nok til å holde på en hemmelighet, gå dit.
  • Ikke la Hvis du har ingen steder å gå. Du vil være ute på gatene, med begrenset penger og kanskje til barn ser etter. Du kan finne deg selv involvert i farlige forbrytelser og i fryktelig situasjoner som du prøver å få av.
  • Tenk hvor overgriperen (e) vil se ut, og unngå disse stedene for enhver pris.
 6. 6
  Ikke holde noen bevis for dine planer på huset ditt, hvis planene blir oppdaget, vil det gjøre rømmer mye vanskeligere i det lange løp.
 7. 7
  Plukk opp en ny identitet. Vurdere å endre navnet ditt, og alt annet som gjør deg sårbar for å bli sporet opp, liker din bil, bilskilt, mobiltelefonnummer, etc.
 8. 8
  Pakk noen ting som du kanskje trenger og noen kontanter, kan du aldri være i stand til å returnere hjem.
 9. 9
  Forlate rolig og forsiktig, og gjøre personen du unndra tror at alt er som vanlig så lenge som mulig.
  • For eksempel, la i begynnelsen av en normal arbeidsdag, slik at fravær ikke vil bli lagt merke til slutten av arbeidsdagen, som gir deg 8 timer (dette beløpet kan, og sannsynligvis vil variere avhengig av jobben din) for å gjøre flytte. Hvis overgriperen generelt lar deg ha noen sosial tid etter jobb uten konsekvenser fra dem, sier du skal ut med en venn, kjøpe deg mer tid.
 10. 10
  Varsle politiet i ditt nye nabolag i din situasjon. Gi dem bilder av overgriperen (e), slik at de vil vite å være mistenksom om at personen dukker opp. La dine nye naboer vet, også, hvis du føler deg komfortabel med å gjøre det.
 11. 11
  Ta sikkerhetstiltak i din nye bolig. Få en alarm system, låse dørene regelmessig, etc.
 12. 12
  Se alltid over skulderen din, ikke la ned vakt. Det er ikke den beste måten å leve, men det er bedre enn å bli sittende fast i en fornærmende situasjon.
 13. 13
  Få et besøksforbud mot overgriperen. Dette er et første skritt i å beskytte deg selv for livet. Hvis overgriperen kommer i nærheten av deg, ringer deg, e-poster du, vil de bli arrestert. Din overgriper vil mest sannsynlig bekjempe dette og prøve å plassere skylden på deg. Hvis situasjonen oppstår der dommeren ikke kan gi et besøksforbud, be om en dual besøksforbud, noe som betyr at ingen av dere kan gå i nærheten av den andre. Husk at et besøksforbud er bare et stykke papir, ikke et kraftfelt. Politiet kan ikke være på alle steder til alle tider.
 14. 14
  Hvis du føler at livet ditt er i fare, bør du vurdere dine muligheter for personlig beskyttelse.
  • For mange mennesker, er en ikke-dødelig alternativ er det beste valget. Gjenværende følelsesmessige båndene mellom overgriper kan gjøre slike alternativer som pepperspray og elektrosjokkvåpen enheter et godt valg. Men disse krever nærkontakt for å brukes effektivt, og i tilfeller der bruk av narkotika er sannsynlig, kan være ubrukelig.
  • Hvis du føler at livet ditt er i fare, bør du vurdere å kjøpe et skytevåpen for personlig beskyttelse. Hvis du velger å kjøpe et skytevåpen, få profesjonell opplæring, kan du ta kontakt med NRA for en liste over instruktører i ditt område. I USA, hvis du har tenkt å bære våpen utenfor hjemmet ditt, sørg for å få de nødvendige tillatelser og konsesjoner. Sivilt eierskap av skytevåpen er forbudt i enkelte land, sørg for å vite din lokale lover og overholde dem.

Tips

 • Hold kameratelefon hendig, og ta et bilde av alle innkommende samtaler (få nummervisning) dersom overgriper samtaler. Hvis du kan gjøre det uten fare for deg selv, knipse et bilde av overgriperen nær deg før du ringer politiet.
 • Lagre dine egne stash av penger i banken. Ikke la overgriperen vite om det.
 • Unngå å bruke kredittkort på alle kostnader.
 • Pass på at du kjører bort virkelig er hva du ønsker og trenger å gjøre. Hvis du ender opp revurdere ting etter et par dager unna, og deretter gå tilbake til hjemmet ditt, vil du være i en ekstremt vanskelig situasjon.
 • Finn ut om det er en lokal National trygt sted området for å hjelpe deg.
 • Unngå gjemmer seg i skogen, kjører det gjør deg veldig sårbar for alle og alt som kan være som bor der Hvis du er yngre enn 16, skal politiet er den beste ideen er mulig, men sørg for å ta med bevis på misbruk din..
 • Komme i kontakt med familie og gamle venner, selv om du ikke har snakket med dem i årevis. Ofte er en fornærmende forholdet opprettholdes ved å tvinge en avstand mellom disse menneskene. Forklarer situasjonen kan danne nye obligasjoner og stimulere et nytt forhold.
 • Tilfluktsrom eksisterer for kvinner, menn eller barn som opplever vold i hjemmet. Disse sentrene vil gi deg et sted å bo midlertidig og ressurser for å lykkes uavhengig. I Canada prøve www.shelternet.ca eller google "shelters for vold" for å finne en i ditt område. Disse sentrene har ofte oversettere og henvise deg til subsidierte boliger ved behov, og vil hjelpe deg å forstå dine rettigheter.
 • Ring en hotline for råd før du fortsetter med det over.

Advarsler

 • Være helt sikker på at du har et sted å gå til før avreise. Lever på gata kan være en skremmende opplevelse. Du kan ende opp med å ta alkohol eller illegale rusmidler bare for å gjøre det gjennom dagen, og du kan ende opp med å stjele for pengene, og du kan ende opp med hiv eller aids gjennom IV narkotika eller ved ubeskyttet sex, vil du sette deg i en mye fare. Det vil også være mulighet for at du kan bli fanget av overgriperen din.
 • Har du noen gang lagt merke til at den gjennomsnittlige "TV Runaway" bolter rett ut døren uten forberedelse? Ikke gjør den feilen. Tenk nøye før du forlater huset.
 • Hvis du er helt avhengig av overgriperen din og få helseforsikring gjennom ham / henne ved hjelp av din forsikring kortet til å fylle resepter, bør du oppsøke lege, etc. vil resultere i dem oppdage plasseringen din. Før avreise, prøv å hamstre på medisiner som seponering ville føre til alvorlige medisinske komplikasjoner. I noen tilfeller, leger er villige til å forskrive mer enn nødvendig for måneden, gir du forklare din situasjon og er ikke en mindreårig. Hvis dette ikke er mulig, og du har en betrodd venn i et område langt fra destinasjonen, spørre om de ville være villig til å plukke opp påfyll på dine vegne og sende dem til deg.
 • Avhengig av hvilket land du ikke du kan ha foreldreretten til dine egne barn. Under britisk lov, for eksempel hvis foreldrene ikke er gift med mor får foreldreretten. Hvis du ikke har foreldreansvar, eller har felles foreldreansvar, tar barna bort vil være kidnapping. Dette betyr ikke at du er fanget. Det finnes smutthull i loven. Ring en hjelpetelefon for råd.
 • Bruk følsomhet! Ikke prøv å løpe vekk hvis situasjonen ikke tilsier det.
 • Hvis du ringer politiet, ikke bli overrasket hvis de stiller spørsmål ved din situasjon. Mange misbrukere er forsiktig nok til ikke å forlate blåmerker og politiet ønsker å se bevis på misbruk ofre. Hvis politiet ikke vil hjelpe deg, prøv å få hjelp fra et nært familiemedlem eller betrodd venn.
 • Denne artikkelen ikke fullt ut forklare virkningen av en overgriper intime kjennskap til din personlige informasjon. Bruker ditt personnummer eller fødselsnummer, fullt navn, offisielle bosted (dvs. der du kjører fra), og fødselsdato de lett kunne få kreditt rapporten. Ved hjelp av denne informasjonen, vil en overgriper være i stand til å se plasseringen til alle dine bankkontoer. Som nevnt ovenfor, endre ID-nummer og navn før du åpner en ny bankkonto, og be om at alle kreditt sjekker godkjennes av deg.

Ting du trenger

 • Et sted å flykte til (kirke, venns hus, osv.)
 • Et våpen (valgfritt)
 • Så mye penger som du kan berge fra hjemmet ditt så raskt som mulig
 • Klær
 • Besøksforbud
 • ID / skifte av identitet
 • En liste over kontakter, navn og nummer på tilfluktsrom, familiemedlemmer, organisasjoner, politi, og hjelpe varme linjer.