Wkano

Hvordan å låne penger til en venn

Alle har måttet forholde seg til en venn som sier, "Kan jeg låne noen penger? Jeg lover jeg skal betale deg tilbake." Enten du velger å låne penger er opp til deg, men her er noen trinn som vil hjelpe deg å få tilbake pengene du lånte og holde vennskapet intakt.

Trinn

Hvordan å låne penger til en venn. Oppgi dine tilbakebetaling vilkår klart, og bruke dine vilkår, uavhengig av beløpet lånt.
Hvordan å låne penger til en venn. Oppgi dine tilbakebetaling vilkår klart, og bruke dine vilkår, uavhengig av beløpet lånt.
 1. 1
  Bestem om du ønsker å låne penger. Bare fordi vennen din er å be om et lån betyr ikke at du må si ja. Tenk nøye gjennom om dette er noe du føler deg komfortabel med å gjøre. Noen ting du bør vurdere:
  • Hvordan er din venn med penger? Hvis vennen din har aldri vært i økonomisk trøbbel og alltid betaler regninger i tide, kan du sannsynligvis føle seg trygge på å låne ham eller henne noen penger. Men hvis dette er en venn som er stadig i gjeld og alltid noen få dollar kort når du går ut, kan det være lurt å tenke to ganger om utlån til ham eller henne.
  • Hvor mye vil din venn? Utlån penger er en risiko. Selv om din venn er helt pålitelig, og har alle intensjoner om å betale deg tilbake i tide, kunne noe uventet kommer opp. Så du aldri skal låne ut mer penger enn du har råd til å tape. Hvis du vil være i stand til å oppfylle dine egne økonomiske forpliktelser hvis din venn ikke betale deg tilbake i tide, så kan du ikke råd til å låne penger.
  • Hvorfor trenger din venn pengene? Du har rett til litt informasjon om hva disse pengene er for og hvorfor vennen din er kort på midler. Sammen med vennen din, s historie med penger, vil dette hjelpe deg å avgjøre om å gjøre dette lånet er en god idé. Hvis din venn trenger penger til å dekke en engangs uventet krise, vet du at du sannsynligvis ikke trenger å bekymre deg om din venn trenger å låne penger fra deg igjen. Men hvis din venn blåste bare en haug med penger på dyre luksus og kan ikke dekke regninger, har du mindre sikkerhet for at vennen din ikke vil være tilbake i et par måneder med nøyaktig samme problem.
 2. 2
  Oppgi dine tilbakebetaling vilkår klart, og bruke dine vilkår, uavhengig av beløpet lånt.
  • Bestemme hvor mye og hvor ofte betalinger skal gjøres, og deretter holde seg til den planen.
  • Diskuter hva som skjer hvis en betaling er savnet. Selv om du sannsynligvis håper at du vil bli betalt tilbake i tide, er det bedre å finne ut hva du vil gjøre hvis din venn ikke kan foreta en betaling på forhånd enn å prøve å finne ut av det når det skjer. På denne måten vil du både være tydelig på hva du skal gjøre hvis noe hindrer deg vennen fra å betale i tide.
  • Oppmuntre din venn til å gi deg beskjed hvis det er et problem. Du kan selv ønsker å insistere på det - "Hvis du ikke kan foreta en betaling, vil jeg at du skal fortelle meg." Sammenbrudd i kommunikasjonen kan være svært skadelig for ditt vennskap. Du kan føle at du må være "the bad guy", minner din venn som en betaling har gått forfalt, eller du kan anta at vennen din prøver å komme seg ut av avtalen uten å betale. Innse at din venn kan føle seg skamfull eller flau om ikke å være i stand til å betale deg tilbake i tide og gjøre det klart at du ønsker å bli fortalt med en gang hvis noe kommer opp.
  • Hvis du blir bedt om å låne en sum større enn du har råd til å tape, kan du be om noen form for sikkerhet i bytte for deg å låne dem penger. Dette kan være noe som en iPod, en gitar, etc. Den sikreste måten å gjøre dette på er å angi hvor lenge etter standard (standard betyr manglende betaling som lovet) vil du vente før du selger den sivile element for å tilfredsstille gjelden. Sette det skriftlig. Du trenger ikke en advokat. Bare skriv det ned og dere begge undertegne det og dato det.
 3. 3
  Følge opp på en forretningsmessig måte. Lag et notat i din egen kalender for å minne din venn et par dager i forkant av når den første betalingen forfaller. Etter det, vente å se om din venn betaler ved forfall uten påminnelse. Hvis ikke, kan du ringe ham eller henne på neste dag, og minne ham / henne at forfallsdatoen er passert. Spør når du kanskje forventer betaling, og la ham / henne forklare forsinkelsen. Når du har hørt forklaringen, sette en ny dato for betaling.
 4. 4
  Gjenkjenne runaround og sette en stopper for det så snart som mulig. Den menneskelige tilstand er en av flux - som vi sa tidligere, skjer det ting. En av de fine tingene med utlån til en venn er at, forhåpentligvis, kan du være litt mer fleksibel enn en stor, ansiktsløse aksjeselskap. Men hvis din venn er å dra nytte av din gode natur, vil du ikke være å hjelpe ham / henne eller ditt vennskap ved å la din venn lysbilde.
  • Jason låner 75€ fra deg og lover å betale det tilbake innen en uke. På slutten av uken, forteller han deg at han vil trenge en uke fordi bilen hans brøt sammen. Du samtykker. En uke senere, forteller han deg sine timer på jobb har blitt kuttet, og han kan ikke betale enda. I mellomtiden har Jason masse penger for øl, filmer og videospill. Han er ikke å ta gjelden på alvor, og er bare kjører deg rundt, og jo raskere du innser det, jo raskere kan håndtere det.
  • Hvis Jason er bare en slags lystig rykk, kan du være best av å tenke på at pengene borte og bare fortsette ditt vennskap, løse aldri å "låne" Jason noen penger i fremtiden.
  • Hvis du virkelig ha de pengene tilbake, må du kanskje innse at du og Jason kommer til å ha en alvorlig kamp, ​​eller kanskje ikke kommer til å være venner lenger når du har pengene dine tilbake. Tenk nøye gjennom hvordan du vil håndtere denne situasjonen.
 5. 5
  IKKE blåse av en gjeld til deg av en venn som er en god person. Som nevnt i eksempelet ovenfor, vil du ikke ha pengene dine eller din venn hvis du gjør.
  • Du låne Kara 750€ som hun lover å betale tilbake 75€ per måned. Hun betaler for et par måneder, rett på gang, men da mister jobben. Du forteller henne om ikke å bekymre deg - hun kan gjenoppta betalinger når hun får en ny jobb. Det tar hennes fire måneder å finne en ny jobb, men når du prøver å nå henne å utarbeide en ny betalingsordning, finner du det vanskelig å komme gjennom. Du får telefonsvarer - det er åpenbart hun unnvike deg. Grunnen hun nødlanding deg er at hun vet at hun skylder deg penger. Hun føler seg dårlig om det. Hun kommer til å prøve å unngå deg før hun kan betale - og det kan være en stund. Igjen, trenger du ikke pengene dine eller din venn.
   • Forskjellen her er at Kara virkelig føles ille. Hun vet at hun skylder deg penger. Hvis du lar den gli, vil hun fortsette å droppe deg fordi hun vil fortsette å føle seg dårlig. Ikke la dette, selv om du har råd til å tilgi gjelden. I stedet ringe henne eller møt opp på huset hennes og konfrontere den head-on. "Kara, jeg vet at du føler deg dårlig, men jeg ønsker ikke å droppe meg. Du er min venn. Jeg lånte deg at penger fordi jeg hadde det, og fordi jeg stoler på deg. Jeg fortsatt gjøre. Jeg vet du ' har hatt en uflaks, og jeg vet også at du kommer til å begynne å betale meg tilbake så snart du får på føttene igjen Ikke bekymre deg om det -. jeg tror på deg Betal meg når du kan "..
  • Gi Kara 6 måneder - se hennes situasjon nøye. Hvis hun fortsatt nødlanding deg på det punktet, er det på tide å gå inn igjen og insisterer på noen betaling. "Hvis du ikke kan lage 75€ i måneden, det er greit - hva med 15€?" Denne måten, er det en liten nok mengde at hun kan gjøre det, og det er ikke nødvendig å fortsette å unnvike deg. Du kan slutte å plage henne. Hun kan stoppe nødlanding deg. Hvis du ønsker å gave henne den siste betalingen, kan du gjøre det, og hun vil sikkert sette pris på det - men hun vet hun stort sett lønne deg på egen hånd. Og når hun tar den endelige betalingen, vil hun føle hennes selvtillit stige fordi hun fullført oppgaven til slutt. Poenget er, før hun betaler tilbake deg, vil hun ikke være i stand til å møte deg lett, så ikke la henne komme bort fra deg - det viktigste er at du ender opp med ditt vennskap intakt.

Tips

 • Vet nøyaktig hvor mye penger du gir ut.
 • Aldri glemme hvem som skylder deg hva pengebeløp. Enda et par kvartaler kan begynne å legge opp til noen alvorlige kontanter. Men ikke vær en nikkel-nurser - du kan si ting som: "Her, jeg skal kjøpe i dag, og du kan kjøpe neste gang, ok?" Selv om det ikke engang ut helt, nær nok er godt nok mellom venner.
 • Collateral bør være et element av noe av samme eller høyere verdi enn det du lånte ut
 • Bruk en slags dagbok for å hjelpe deg å holde styr på hvem som skylder deg hva.
 • Bruk en tredjeparts lån administrasjon selskap til å håndtere lånet transaksjonen. For en liten avgift, vil de gi deg riktig papirarbeid og automatisk overføre betalinger elektronisk.
 • Tenk at hvis du låner ut penger, og du aldri ser dem igjen, kan det være en god ting.

Advarsler

 • Det er dine penger så alltid være klar over de personene du utlån til.
 • Tenk at noen alltid spør deg om penger er ikke å lære å bruke sine egne penger på riktig måte og ser deg som en bank. De trenger å vokse opp og administrere sine egne penger bedre. Oppmuntre dem til å ta noen klasser.
 • Generelt er det en dårlig idé å låne penger til en venn. Hvis vennen ikke betale pengene tilbake, har du mistet en venn og penger. Gi dem en (liten) del av den nødvendige penger er et godt alternativ til et lån.
 • Ikke stjel pengene tilbake. Det vil gjøre at du ser ut som en tyv og muligens ødelegge et vennskap. Pluss det er passiv-aggressive. Enten be om det tilbake mener du liker det eller ikke forvente det fra dem.