Wkano

Hvordan å løpe en forfølgeren

Her er noen tips om flukt og unndragelse, til bruk når du er på farten eller blir jaget av noen.

Trinn

Hvordan å løpe en forfølgeren. Sette så stor avstand som mulig mellom deg og din forfølgeren.
Hvordan å løpe en forfølgeren. Sette så stor avstand som mulig mellom deg og din forfølgeren.
 1. 1
  Sette så stor avstand som mulig mellom deg og din forfølgeren. Dette åpenbart kan være vanskelig hvis han eller hun er i et kjøretøy, og du er til fots, så i dette tilfellet kraft ham eller henne ut av bilen ved å gå gjennom tett skog eller klatre over et gjerde, hvis det er tilgjengelig. Hvis de er ute og kjører en plutselig endring av retning kan gi deg tid til å sette avstanden mellom deg og din forfølgeren. En annen ting å vurdere er hastigheten og utholdenhet av forfølgeren. Hvis du tror han eller hun kommer til å ta deg opp lett, ikke bry prøver å kjøre. I stedet, gå til trinn tre.
 2. 2
  Når du kjører, prøv å unngå store åpne områder, hvor du vil bli lett oppdaget. For eksempel vil holde seg til grensene av en skog gjør deg mindre opplagt å få øye på avstand.
 3. 3
  Hold ut av siktelinjen. Hvis forfølgeren kan se deg da han eller hun vil ikke ha noen tvil om hvor forfølgeren skal gå. Urbane områder er enkle steder å gjøre bo ut av linjen av syne, ta tilbake smug og veving gjennom folkemengder.
 4. 4
  Hvis du kan kjøre lenger eller har satt nok avstand mellom deg og din forfølgeren, kan du deretter ønsker å skjule. Når du velger et sted å skjule deg selv, sørg for at du har mer enn én rømningsvei og ideelt sett en god utsikt over omgivelsene. Selv om du er sliten du ikke kan sove før du vet du er i klartekst.

Tips

 • Kjør raskt.
 • Hvis du blir angrepet roper "brann" i stedet for "hjelp". Folk vil komme løpende for å se en brann, men vil gå raskt unna hvis det er en mulighet de får vondt å hjelpe en fremmed.
 • Hvis du er bekymret for muligheten for å måtte løpe fra en pursuer i fremtiden (dette rådet er ikke spesielt nyttig for umiddelbar bruk) kan det være lurt å lære parkour slik at du kan ta effektive snarveier som gjør det vanskelig for deg å bli fulgt og få deg til destinasjonen din raskere.
 • Det kan virke som en god idé først å kjøre inn i en overfylt område, for eksempel et kjøpesenter for å unnslippe forfølgeren. Men, husk at veldig ofte, å vite hvor forfølgeren er er like viktig som å ikke la ham eller henne vite hvor du er. Det siste du ønsker er å tilfeldigvis borti forfølgeren din etter å ha hell mistet ham eller henne.
 • Vurdere å kaste hindringer i pursuer måte. Street rusk, falne grener, gaten handlekurver, og med andre mennesker er alle muligheter. (Ikke legg andre mennesker i fare)
 • Når til fots og blir forfulgt av en bil, prøv å snu og kjøre i motsatt retning. Folk kan u-sving raskere enn biler.
 • Skjul på steder han eller hun vil ikke tenke på å lete.
 • Hvis du kjører gjennom hindringer som for eksempel porter, prøv å stenge eller låse dem raskt. Bremse forfølgeren av selv noen få sekunder kan være avgjørende, og gir deg en sjanse til å komme unna.
 • Hold deg ute av syne for forfølgeren.
 • Carry infrarøde briller slik at du kan gjemme seg i mørke flekker uten å bli fanget opp av den andre personen.
 • Hvis du er i fare, trenger dvs. unngå kidnappere, ikke nøl med å ringe politiet.

Advarsler

 • Vær oppmerksom på hvor du skal. Din forfølgeren kan bare være å jage deg for å få deg til et bestemt sted hvor en annen person kan overfalle deg. Det også hjelper ikke veldig mye hvis du blir borte.
 • Når du kjører se opp for feller, herunder naturlig farer som busker eller hull eller slanger. (Spesielt giftige ones)
 • En mobiltelefon er bra for denne situasjonen. Imidlertid kan snakke på en mobiltelefon tregere å kjøre, så det anbefales å skjule først.