Wkano

Hvordan ta vare på huden din under svangerskapet

Graviditet er en tid for store endringer i hormoner, som kan påvirke hver system i kroppen, inkludert hud. For å komme gjennom svangerskapet med klare, fuktig og sunn hud, må du kanskje endre din vanlige hudpleierutine. Å være gravid reiser også bekymringer for mange kvinner om aktuelle behandlinger for hårfjerning eller hudfarge eller rynker. Gravide kvinner kan ha nytte av regelmessig bruk av fuktighetskrem og solkrem for å hindre strekkmerker og hud flekker, men det er også flere hudpleie regimer som ikke er anbefalt for bruk av gravide kvinner på grunn av sikkerhetsmessige bekymringer for fosteret. Ved å lese opp på restriksjonene i hudpleie under svangerskapet, kan du holde barnet ditt trygt og holde huden sunn.

Trinn

Hvordan ta vare på huden din under svangerskapet. Ta hensyn til eventuelle endringer i ansiktshuden, slik at du kan bekjempe vanskelige endringer tidlig.
Hvordan ta vare på huden din under svangerskapet. Ta hensyn til eventuelle endringer i ansiktshuden, slik at du kan bekjempe vanskelige endringer tidlig.
 1. 1
  Ta hensyn til eventuelle endringer i ansiktshuden, slik at du kan bekjempe vanskelige endringer tidlig.
  • Det er ikke uvanlig for kvinner å utvikle ny hårvekst, flekker av, områder av misfarging av huden, og andre uvanlige endringer i deres hud og hår under svangerskapet, og hvis den byr seg på ansiktet ditt, må du handle raskt for å rette opp eventuelle problemer.
  • Konsultere en hudlege hvis du utvikle "maske av svangerskapet" (mørke ansikts merker) eller andre prominente endringer i ditt ansikts hud som gjør at du føler deg ukomfortabel eller bekymret.
 2. 2
  Unngå muntlig og aktuelle retinoider og reseptbelagte muntlig akne medisiner.
  • Oral retinoid medisiner og muntlig reseptbelagte akne medisiner som Accutane har vært knyttet til dårlige fødsel resultater, og bør unngås. Oral hudpleie piller som inneholder salisylsyre og glykolsyre kan også utgjøre en risiko for et utviklingsland baby.
  • I stedet for å ta piller for å kontrollere acne eller fremme sunn hud, bør du oppsøke lege om å bytte til aktuell kremer, lotion eller serum, så det er ingen indikasjon på at disse forårsaker problemer med fosterets utvikling. Det er viktig å merke seg at det har vært noen innledende undersøkelser publisert som indikerer at det er grunn til bekymring hos gravide kvinner som bruker retinoid kremer.
  • Husk at noen make-up produkter kan inneholde salisylsyre eller retinoider og kan potensielt utgjøre noen risiko for babyen. Ha en hudlege eller fødselslege gjennomgang ingredienser i ansikts kosmetikk du bruker oftest hvis du er bekymret for virkningene av deres lokal applikasjon.
 3. 3
  Ta kontakt med hudlege eller fødselslege om kjemisk peeling og full kroppsmassasje hudpleie behandlinger.
  • Selv om spa og skjønnhetssalong hud behandlinger kan virke som en velkommen lettelse under svangerskapet, kan full kroppsbehandlinger og kjemisk peeling eller bad tillate høyere doser av enkelte hudpleie ingredienser for å passere hudbarrieren og skriv babyens system.
  • Hvis du trenger en prosedyre for medisinske årsaker eller du bare ønsker en annen dag på spa, ta kontakt med helsepersonell om sikkerheten faktor av bestemt prosedyre eller behandling du vil motta.
 4. 4
  Fukte magen for å redusere eller hindre strekkmerker.
  • Oljer og kremer, spesielt de rike på shea eller kakaosmør og vitamin E kan bidra med strekkmerker, særlig når den brukes daglig. Massere dem inn i huden etter bading eller når huden føles tørr opptil to eller tre ganger per dag for den beste forebygging av strekkmerker. Dette kan også være nyttig på andre deler av kroppen med tørr hud eller hvor huden er strekke.
  • Bruk en naturlig fuktighetskrem hvis mulig, da dette reduserer mengden av kjemikalier som passerer huden barriere for babyens system.
 5. 5
  Bruk solkrem regelmessig. Aktuelt solkremer har svært få ingredienser som penetrerer huden barriere, er så regelmessig bruk både trygt og anbefales for gravide.
  • Ikke bare er solkrem viktig for å forebygge skader huden, kan det også være en trygg og effektiv måte for å behandle eller forebygge melasma (mørke hud flekker) i gravide kvinner.
  • Regelmessig solkrem bruk har fordelen av kvelden hudfarge og forebygge rynker, så bruk solkrem med høy solfaktor på ansiktet ditt kan gå en lang vei mot å erstatte ansikt kremer som inneholder ingredienser av tvilsom sikkerhet for barnet ditt.
  • Self-tanners er et trygt alternativ for å få effekten av en brunfarge under graviditet, da forskning viser at bare en ørsmå mengder av de aktive selv-garver ingredienser passere inn i systemet under bruk.
 6. 6
  Bruk hår-fjerning kremer og blekemidler i moderate mengder bare. Forskning viser at sporadisk bruk av aktuelle hårfjerning eller voks samt hår-bleking produkter skal ikke negativt påvirke din baby.
 7. 7
  Ikke bruk hud-lightening agenter som hydrokinon.
  • Selv om det ikke er noen definitive forskning som kobler hydrokinon til uønskede svangerskapsutfall, de fleste leger og forskere foreslå å unngå produktet helt på grunn av den potensielle risikoen som utgjøres av absorpsjon priser som betydelig overgå de av andre aktuelle hudpleieprodukter.
  • Hydrokinon er ofte brukt til å behandle hud misfarging som kloasme eller melasma. Prøv å erstatte en hydrokinon produkt med kosmetikk som inneholder solkrem, med mindre helsepersonell forteller at det er trygt å fortsette å bruke din hud-lightening produktet.

Tips

 • Opt for make-ups merket som "noncomedogenic" eller mineraler-only make-up for å redusere sannsynligheten for huden din absorbere ingrediensene eller utvikle akne.
 • I noen tilfeller kan plutselige eller vesentlige endringer i hudens tekstur eller farge indikerer et helseproblem, hvis noe alarmer deg, ringe en hudlege eller ta kontakt med helsepersonell.
 • De fleste kvinner som huden endres under graviditeten tilbake til normalt etter deres hormoner regulerer postpartum. Fordi de fleste aktuelle hudpleie behandlinger er akseptabelt å bruke under graviditet, litt plagsom hår, røde flekker, eller tørre flekker kan trygt og enkelt adressert.

Advarsler

 • Hvis du jobber i et felt som involverer håndtering av kjemikalier, blant annet hårfarge og neglelakk, ta ekstra forholdsregler for å unngå kontakt med huden din ved å bruke hansker og annet verneutstyr.
 • Bruk av produktene som er kontraindisert for bruk under graviditet kan skade barnet. Hvis du har noen bekymringer eller tvil om et hudpleieprodukt du ønsker å bruke, bør du oppsøke lege på forhånd.
 • Make-ups og kremer med soya eller olje av bergamot, som kan være vanlig i enkelte økologiske produkter, kan forverre melasma ved å gjøre de mørke flekker verre. Unngå produkter med disse to ingrediensene hvis du har mørke flekker, selv om "aktiv soya" vil ikke ha den effekten, og kan trygt brukes. For kvinner uten melasma, soya produkter er vanligvis trygt å bruke.