Wkano

Hvordan å være deg selv

Være deg selv er en setning som er ganske muligens den mest brukte setningen i historien om råd. Vær deg selv. Det er slik en vag ordtaket. Hva gjør de egentlig mener når de forteller deg å være deg selv? Og er det virkelig så enkelt som det høres ut?

Trinn

Hvordan å være deg selv. Slutte å bry seg om hvordan folk oppfatter deg.
Hvordan å være deg selv. Slutte å bry seg om hvordan folk oppfatter deg.
 1. 1
  Finn deg selv og definere deg selv på dine vilkår. Oscar Wilde sa en gang med sin vanlige vidd:. Vær deg selv, alle andre er allerede tatt Som humoristisk, da dette kan virke, er det en grunnleggende summering av sannheten. Likevel kan du ikke være deg selv hvis du ikke vet, forstå og akseptere deg selv først. Det bør være det primære målet å finne ut dette. Finne tid til å dvele ved hva du verdsetter og ta tid til å vurdere hva som utgjør essensen av hvem du er. Som en del av dette, bør du vurdere ditt liv og valg. Prøv å tenke på hva slags ting du ville eller ikke ønsker å gjøre, og handle deretter, finne ut gjennom prøving og feiling hjelper mer enn du kanskje tror den gjør. Du kan selv ta personlighetstester, men vær forsiktig med å bare ta det du ønsker fra dem, slik at du ikke la slike tester definere deg. I stedet sørge for at definerende du gjør er basert på dine egne premisser, og er noe du føler deg helt komfortabel med. Du kan føle selvbevisst, men over tid hvis du er rundt riktig type mennesker for deg, vil de akseptere deg for den du er. Og elske og begynne å se på den virkelige deg.
  • I å finne dine verdier, ikke vær overrasket om noen av dem synes å være i konflikt. Dette er en naturlig følge av å ta på brede verdier fra en rekke kilder, inkludert kultur, religion, mentorer, inspirerende mennesker, pedagogiske kilder, etc. Hva gjør saken er at du fortsetter å arbeide gjennom disse konfliktene å løse hvilke verdier føler mest tro mot selv.
 2. 2
  Unngå å feste på fortiden og ikke la deg selv vokse. En av de mest usunne tilnærminger til å være seg selv er å ta en beslutning som hvem du er definert av et øyeblikk eller tid, etter som du tilbringer resten av livet ditt prøver å fortsatt være den personen fra fortiden snarere enn noen som er fortsatt deg, men vokser med bestått av hver sesong og tiår. Unn deg denne plass til å vokse, for å forbedre, for å bli. Og tillater deg selv å tilgi tidligere feil og tidligere atferd du ikke er så stolt av. Arbeidet med å akseptere feil og valg du har gjort, de er gjort og i det siste. Du hadde dine grunner for dem og avgjørelsen var fornuftig på den tiden, så i stedet for å utnytte deg selv til tidligere feil, tillat deg selv å lære sine leksjoner og fortsette å vokse.
  • Se etter folk rundt deg som stolt proklamerer de er ikke annerledes enn de var den dagen de fylte 16 eller 26 eller 36, eller hva. Har disse menneskene synes fleksible, omgjengelig, glade mennesker? Ofte er de ikke fordi de er så opptatt insistere på at ingenting har endret seg for dem noen gang, at de er ute av stand til å ta på seg nye ideer, lære av andre, eller vokser. De kan tro standhaftig at de er "å være seg selv", men i virkeligheten er de ofte slaver av fortiden og et bestemt bilde av seg selv at de ville ha gjort bedre for å ha gitt ut for lenge siden. Vekst i alle nye alder og stadium av livene våre er en viktig del av å være tro mot oss selv og til å være følelsesmessig sunn og helhet.
 3. 3
  Slutte å bry seg om hvordan folk oppfatter deg. Noen av dem vil like deg og noen av dem vil ikke. Enten holdning er like sannsynlig å være rett eller galt. Det er nest umulig å være deg selv når du er fanget opp i stadig lurer på "Har de tror jeg er? Har hun tror jeg er feit? Har de tror jeg er dum? Er jeg god / flink / populær nok å være en del av deres gruppe venner? " Å være deg selv, har du å gi slipp på disse bekymringene og bare la din atferd flyt, med bare din vurdering av andre som et filter - ikke deres vurdering av deg. Dessuten, hvis du forandre deg selv for en person eller gruppe, kan en annen person eller gruppe ikke liker deg, og du kan fortsette i det uendelige i en ond sirkel prøver å behage mennesker i stedet for å fokusere på å bygge opp dine talenter og sterke sider, være et folk- pleaser eller alltid ønsker alles kjærlighet og respekt er en helt meningsløs øvelse i den enden som kan skade din personlige utvikling og selvtillit. Hvem bryr seg om hva andre folk sier? Som Eleanor Roosevelt sa en gang, "ingen kan føle deg mindreverdig uten ditt samtykke", og det som teller mest er at du lytter til din egen indre trygghet og hvis det er mangler, at du begynner å utvikle den!
  • Betyr dette ingen mening i livet saker? Nei, det gjør vondt hvis du er sosialt avvist. Hvis du er tvunget inn i en situasjon hvor du må tilbringe de fleste eller alle av din tid blant folk som ikke kan stå dere på grunn av deres egne, er det farlig å internalisere sine negative ideer om hvem du er. Hva du kan gjøre er å utøve noen valg i som har meninger du verdsetter mer enn andre. Det er mye sunnere å ta hensyn til folk som oppriktig mener du vel, og som er enig med deg om hva du vil gjøre med livet ditt.
  • Men vær forsiktig, kan en person mener du vel, men det kan være bare på sine egne premisser. Dette kan lede deg ned på feil bane, og med all den lidenskap av ekte omtanke for din velvære.
  • Ikke bagatellisere det hvis du står overfor negative sosialt press eller mobbing. Det er lettere å tåle det hvis du er klar over det som press og bygge sunne forsvar. Bygge opp en sirkel av betrodde venner og folk som deler dine synspunkter og oppfatninger i livet er en god måte å bidra til å redusere virkningen av fiendtlige mennesker. Du kan fortelle deg selv sine meninger ikke betyr noe, og de ikke burde, men det er mye lettere når det er andre som er enige med deg og stå ved deg. Hvis du er alene er det helt greit, bare tenke på hvordan menneskene i livet ditt som bryr seg om deg. Deretter sammenligne dem til hvem mobberen er, plutselig kan du innse at deres oppfatning av deg, din familie eller din livsstil, verdiløs. Vi iboende bryr seg om meningene til de vi respekterer og ser opp til. Dette virker begge veier, hvis noen har ingen respekt for deg, så hva de sier om deg er bare tomme ord som kommer fra noen som er ett skritt over å være en totalt fremmed.
  • Lær forskjellen mellom skremmende, sarkastisk, intrigant og eller tankeløse kommentarer fra andre og konstruktiv kritikk som er godt ment. Det vil fokusere på reelle feil som du ikke vet om, og kunne gjøre med retting. I sistnevnte tilfelle, kan folk som foreldre, mentorer, lærere, trenere, osv., vel være å fortelle deg ting som du trenger for å fordøye og Mull over i ditt eget tempo, for å gjøre selv-forbedringer til det bedre. Forskjellen er at deres kritikk av dere er ment å være nyttig. De bryr seg om deg og er interessert i hvordan du vokser som person, og er. Lær hvordan å få øye på forskjellen, og du vil leve godt, avviser meningsløse negative kritikker, og lære av den konstruktive kritikken.
 4. 4
  Vær ærlig og åpen. Hva har du å skjule? Vi er alle ufullkomne, vokse, lære mennesker. Hvis du føler skam eller usikker om noen aspekter av deg selv - og du føler at du må skjule de delene av deg, enten fysisk eller følelsesmessig - så må du komme til enighet med det og lære å konvertere dine såkalte feil i individualistisk quirks eller rett og slett som grunnleggende, down-to-earth kvitteringer av dine egne feil. Vær ærlig med deg selv, men ikke slå deg opp, gjelder denne filosofien til andre, også. Det er en forskjell mellom å være kritisk og å være ærlig, lære å se på måten du sier ting til deg selv og andre når å være ærlig.
  • Prøv den taktikken om å eie opp til dine feil mid-argument med noen. Du vil ofte oppdage at du plutselig har fjernet selve årsaken til hardnakket holde argumentasjonen, som ofte er å bevare ansikt og ikke gi i. I det øyeblikket du sier, "Ja, jeg ser få virkelig irritabel når rommet er i en rotet også. Og jeg erkjenner at jeg ikke skulle la meg klærne i en haug på gulvet og likevel, jeg gjør det fordi det er en lat del av meg selv jeg fortsatt prøver å trene ut av vanen. Beklager. Jeg vet jeg kunne gjøre det bedre, og jeg vil prøve. ", har du plutselig sette et argument med ekte selvtillit ærlighet som avvæpner hele poenget med argumentet, som i dette tilfellet er rotete vaner, men kunne gjelde alt om din egen oppførsel.
 5. 5
  Slapp helt av. om det verste som kan skje, spesielt i sosiale situasjoner. Så hva om du faller flatt på ansiktet ditt? Eller få spinat fast i tennene? Eller ved et uhell hodet baken din date når du lener deg inn for et kyss? Lær å le av deg selv både når det skjer og etterpå. Gjør det til en morsom historie som du kan dele med andre. Det lar dem få vite at du ikke er perfekt, og gjør at du føler mer rolig, også. Det er også en attraktiv kvalitet for noen å være i stand til å le av seg selv og ikke tar seg selv så høytidelig!
 6. 6
  Unn deg selv som du ville behandle din egen beste venn. Du verdsetter dine venner og de nær deg, vel, er som nærmere deg enn du er? Gi deg selv den samme typen, gjennomtenkt og respektfull behandling som du gir til andre mennesker du bryr deg om. Hvis du hadde å henge med selv for en dag, hva er det mest gøy / underholdende / oppfylt / rolig / tilfreds type person du kan være, samtidig som deg selv? Hva er den beste versjonen av deg? Tro på denne ideen og bruke den som utgangspunkt. Elske og akseptere deg selv som du er nå, akkurat som du gjør for dine nære seg.
  • Være ansvarlig for deg selv og for å øke din selvtillit. Hvis andre ikke forteller deg at du er stor, ikke la det komme til deg. I stedet, fortell deg selv at du er spesiell, fantastisk, og verdt. Når du tror disse tingene om deg selv, andre vil erkjenne at gløden av selvtillit og begynne bekrefte din selv-affirmasjoner på kort tid!
 7. 7
  Utvikle og uttrykke din individualitet. Enten det er din stil, eller din måte å tale, hvis din foretrukne måte å gjøre noe strays fra mainstream og gir positive resultater, og være stolt av det. Være et tegn, ikke en type. Lær å kommunisere godt - jo bedre du kan uttrykke deg selv, jo lettere er det for folk som liker deg som du er å finne deg og de som ikke gjør det å bare styre klar.
 8. 8
  Slutte å sammenligne deg selv til andre. Hvis du alltid prøver å være noen du ikke allerede, vil du aldri være en lykkelig person. Dette kommer om gjennom å sammenligne deg selv til andre og finne deg selv ønsker på bestemte måter. Dette er en glatt skråning å trå, though. Du kan alltid se opptredener andre ønsker å portrettere offentlig, men du vil aldri se hva som egentlig skjer bak sine fasader i sin tilsynelatende perfekt verden. Ved å sammenligne deg selv til andre, gi deg sin image-skildring altfor mye for strøm og reduserer din egen verdi basert på en luftspeiling. Det er en ubrukelig aktivitet som bare bringer skade. I stedet setter den personen du er, elsker din personlighet, og omfavne din feil, vi alle har dem, og som forklart tidligere, være ærlig er bedre enn å kjøre fra dem.
  • Unngå å være urettferdig mot deg selv. Noen ganger sammenligning får oss til å sammenligne epler med pærer. Vi ønsker å være en topp filmprodusent i Hollywood når vi er en ydmyk, fremadstormende. Å se at topp produsent livsstil og finne deg selv ønsker som et resultat er en urettferdig sammenligning - at personen har mange års erfaring og hobnobbing bak dem, mens du bare starte opp, teste vannet med skriveferdigheter som kan en dag vise seg å være eksepsjonell. Vær realistisk i dine sammenligninger og bare se til andre mennesker som inspirasjon og som kilde til motivasjon, ikke som et middel til bagatellisering selv.
  • Aldri slutte å lete etter din egen. Over tid kan disse endre og dermed så kan din definisjon av deg selv, men aldri la opp i fokus og refocusing på dem. De mer enn tilstrekkelig balansere ut dine feil og er den viktigste grunnen til ikke å sammenligne deg selv til andre.
  • Sammenligning fører til harme. En person fylt med kan ikke fokusere på mantraet "vær deg selv" fordi de er for opptatt lengter etter noen andre!
  • Sammenligning fører også til kritikk av andre. Et liv fylt med kritiserer andre stammer fra lav selvtillit og et behov for å trekke andre av deres abbor at du har plassert dem på. Det er både en måte å miste venner og respekt, og det er også en måte å aldri være deg selv fordi du er misunnelse-rammet og tilbringer for mye tid på å beundre andre for deres egenskaper og ikke på deg selv.
 9. 9
  Følg din egen stil. Den vanlige ting mange mennesker gjøre er å kopiere andres handlinger fordi det virker som den bedre rute å passe inn, men egentlig ikke bør du skille deg ut? Markerer seg er svært vanskelig, ja, men du må prøve å unngå å anta andres perspektiver på deg, selv om det ikke er noe du normalt ville gjøre, det er det å være seg selv handler om. Kanskje du liker å sitte ute på dekk under en paraply i midten av regnet, kanskje du har forskjellige ideer om ting, snarere enn andre mennesker, kanskje du liker jordbær kake i stedet for vanlig sjokoladekake, uansett hva du er, godta det. Å være annerledes er helt nydelig, og det tiltrekker folk til deg. Ikke la folk forandre deg!
 10. 10
  Akseptere at noen dager er du duen, og at noen dager er du statuen. Folk kan heve øyenbrynene og selv gjøre det gøy, men så lenge du kan skuldertrekning og si "Hei, det er bare meg" og la det bli med det, vil folk til slutt respektere deg for det, og du vil respektere deg selv. Ja, noen ganger vil det vondt når du ertet. Bare lære å ignorere det. Selv om dette kan være svært vanskelig, og langt lettere sagt enn gjort, prøv å sett den av skulderen din.

Tips

 • Prøver å være noe du ikke kan være sunt når det innebærer å bedre akademisk, sport og sosiale interaksjoner ferdigheter. Det kan være svært skadelig når du streve for å "bli som" noen andre bare for å ha deres popularitet, utseende og holdninger smitte over på deg. Hold unik ved å holde perspektivet fokusert på å bygge dine styrker gjennom inspirasjon av andre, ikke gjennom å bli som dem.
 • Moter og trender er en personlig avgjørelse. Mens noen mennesker unngå dem som pesten i navnet til "individualisme", betyr det ikke at du ikke er deg selv når du velger å følge trenden. Det handler om hva du ønsker.
 • Forandring er en konstant. Så endrer hvem du er over tid er uunngåelig, og er alltid sannsynlig å være en god ting hvis du har vært bodd informert, relevant, og clued i verden rundt deg og har tillatt din personlige utvikling å være en topp prioritet i din liv.
 • Vit når du går med flyt er mer gunstig enn å grave hælene inn på noe. Eksempel: Noen ganger er det bedre å bli enige til å gå på en rockekonsert for et band du ikke liker å bruke tid og ha det gøy med vennene dine, enn det er å ta et standpunkt for dine egne personlige syn på kvaliteten av bandets musikk og gå glipp av moroa og tid tilbrakt sammen med gode venner. Det er omtrent det går... og være respekt for andres preferanser, snarere enn om tilsmussing din egen.
 • Bare fordi noen sier de ikke liker noe om deg betyr ikke at det er dårlig eller du må endre det. Avhengig av hva det er ofte er det et spørsmål om preferanser.
 • Aldri sammenlign deg med andre, vår unikhet er det som gjør oss vakre.
 • Hvis du trenger å være deg selv gjøre hva ditt hjerte forteller deg å si hva du føler dyp inne.Hvis folk mobbe deg at du ikke trenger å mobbe dem bare slå og ignorere. Gjør hva du vil gjøre nå det betyr ikke at du bør gå insane.Be tilregnelig og alltid sette et smil på ansiktet ditt.

Advarsler

 • Respekter andre så mye som du respekterer deg selv. Mens være deg selv betyr å uttrykke deg selv og dine meninger, drømmer og preferanser, er det absolutt ikke betyr ramming disse ned andres strupen! Alle har behov, drømmer og ønsker som er like fortjent, og det er opp til hver enkelt av oss å erkjenne andres verdi like mye som vår egen. Unngå derfor å være uhøflig, tankeløs, eller egoistisk i din reise til å være deg selv.
 • Ikke bry seg om hvordan andre oppfatter deg betyr ikke gi slipp på stell og etikette. Grunnleggende respekt for deg selv og andre er grunnlagt i reglene for etikette for å sikre at vi alle kan leve sammen i harmoni og med et grunnleggende nivå av forventning for hvordan vi skal samhandle med hverandre høflig. Jo mindre manerer vi bruker, jo mindre vi respekterer andre, og til slutt, oss selv fordi vi prøver å være dominerende og arrogant heller enn samarbeidsvillig og hensynsfull. Bruk din oppførsel vidt, og være gjennomtenkt av andre.
 • Det trenger ikke alltid betale for å "være seg selv". Noen ganger for å komme videre i livet må du oppfylle hva et selskap, en skole, ønsker en mektig person fra deg. Noen ganger må du kanskje være hva de søker for en kort tid bare for å nå målene dine egne valg. Du kan stå på prinsippet og tommelen nesen på situasjonen og taper som et resultat, eller du kan midlertidig svelge din stolthet og fake det før du gjør det, pleie din virkelige selv utenfor den aktuelle konteksten (hjemme, med venner, osv..) til din egen autoritet er kraftigere. Det er ikke alltid en feige gjerning å senke din virkelige selv før din tid kommer, du må være den beste til å bedømme at i banen du har valgt i livet.