Wkano

Hvordan å respektere eldre mennesker

Eldre mennesker er nå hvem du vil en dag bli. Respekterer deres visdom, kunnskap, nåde og styrke bør komme andre naturen til yngre generasjoner, men det er ikke alltid tilfelle. Noen ganger trenger vi å minne om hvorfor det er så viktig å respektere våre eldste for hva de har å formidle til oss som vil bidra til å lette vår reise gjennom livet. De bør alltid bli respektert som du vil at de skal respektere deg.

Trinn

Hvordan å respektere eldre mennesker. Reflektere over din egen ageism.
Hvordan å respektere eldre mennesker. Reflektere over din egen ageism.
 1. 1
  Reflektere over din egen ageism. Tror du at folk som er enda bare fem år eldre enn du er "virkelig gamle"? I så fall er du sannsynligvis å se noen som er 60 år eldre enn deg så positivt forsteinet. Og det kan være problematisk hvis du faller i den altfor lett felle å anta at eldre betyr utdatert, ikke med det og stakk-in-the-fortid. Mange forutsetninger er gjort om aldring og de fleste av disse forutsetningene er lite hjelpsomme generaliseringer som hindrer tilkobling og kunnskapsdeling. Start i dag med å kaste bort antagelser om folk som går deres alder. Uansett alder, er vi fortsatt unike individer, med det samme utvalget av verdier, gaver og mangler som en annen person.
  • Hvor mange eldre mennesker telle som vennene dine? Hvis du sier ingen eller bare dine besteforeldre, tenke på hvorfor dette er.
  • Er du redd for å koble med eldre mennesker? Føler du mer komfortabel med dine generaliseringer og stereotypier av eldre mennesker? I så fall, hvorfor?
 2. 2
  Begynner å merke eldre mennesker rundt deg. Observer hva de gjør og lese om deres bidrag til samfunnet. Mange pensjonerte folk fortsette å arbeide i sitt felt, ofte gratis, fortsetter å bidra til større kurv av verdens kunnskap. Andre tar betydelig vare på barnebarna eller andres barn gjennom omsorgsordninger i hjemmet eller på barnehager, slik at neste generasjon er å få best mulige starten på livet. Andre er gjenoppdage tapt hobbyer, roaming verden, grappling med livets store mysterier og bruke tid på å lære nye ting som forbløffe dem. Kanskje vil du begynne å innse at livet fornyer når du blir eldre, nye muligheter åpner seg for å blomstre på nytt, for å bremse ned og sette pris på hva livet og verden har å tilby. Det er å bli beundret... og respektert.
 3. 3
  Vis hensyn til eldre mennesker trivsel. Realiteten av menneskekroppen er at den forverres som vi alder. Forskjellige mennesker eldes forskjellig, i henhold til deres gener, livsstil valg og livets erfaringer og så vil du finne noen eldre er mye bedre form og våghals enn andre som blir tvunget til å leve med sykdom eller medisinsk forhold. Det er bare riktig at sunne og friske yngre generasjoner vise respekt realiteten av den menneskelige kroppens økende skrøpelighet på måter som erkjenner den yngre persons evne til å takle lettere med visse fysiske situasjoner. For eksempel:
  • Stå når en eldre person trenger et sete, det være seg på offentlig transport, i et venterom eller andre steder. Du har små, dyktige ben og et behov for å holde seg i form ved å stå på dem. Og her er respektfull del - gjør det med nåde, ikke fordi personen er eldre enn deg. Gjør det fordi de er viktige som menneske. I å tenke på denne måten, vil du finne din holdning skifter mye.
  • Ikke rope på en eldre person forutsatt at han eller hun er døv eller dum. Å være gammel betyr ikke nødvendigvis hard-of-høring, og det betyr ikke at de er dumme. Hvis noe, eldre folk er mye klokere enn deg, de har sett alt, og noen og har noen gode tips for å forbedre din måte å leve også.
  • Hvis du kjører en eldre person et sted, ikke anta at de ønsker å være i baksetet. Spør dem hvor de ønsker å sitte først. Og være til stede for å hjelpe dem inn og ut av bilen - avstanden fra setet kan være vanskelig noen ganger for de med mindre styrke i kroppen sin.
 4. 4
  Vis respekt gjennom oppførsel som erkjenner den større bredde av visdom og livserfaring til hver eldre person. For eksempel:
  • Kvitter eldre mennesker når du har samtaler. Snakke direkte til dem, ikke rundt dem.
  • Med mindre bedt om å, ikke ringe noen av en eldre generasjon av hans eller hennes fornavn. De vil fortelle deg fort nok hvis fornavn grunnlag er greit med dem, dette gjelder uansett om du er 6 eller 76 - hvis personen er eldre enn deg, være hensynsfull (tross alt, det holder deg ung).
  • Stå når en person av en eldre generasjon kommer inn i rommet eller kommer til bordet ditt i en restaurant. Hjelp dem med å bli sittende i stolen sin ved behov.
 5. 5
  Unngå forutsatt hjelpeløshet. Hjelp aldrende mennesker beholde sin selvstendighet så lenge som mulig ved å ikke gjøre ting for dem at de kan gjøre for seg selv. Aldri anta at en eldre person ikke vet hvordan du gjør noe, være taktfull og anta at enten de vet det og ikke bryr seg å gjøre det, eller at de vil gi deg beskjed hvis de ønsker å lære. Dessuten, ikke gi uønsket råd - akkurat som du ikke ville gjort for noen annen person i livet ditt, respekt at en eldre person kan også gjøre uten uønskede råd.
  • Når du ønsker å være nyttig, spør om hjelp er ønsket.
 6. 6
  Del minner. Ta deg tid til å snakke med folk som er eldre enn deg selv, og jo eldre, jo bedre. Når var siste gang du satte seg ned med noen to eller flere generasjoner før deg og hadde en virkelig god diskusjon? En som er involvert ber dem om sine minner, deres inntrykk av hvordan verden har forandret seg (og har ikke) og deres ideer om hvordan de ønsker i fremtiden å være? Noen ganger er vi så pakket inn i å tro at fremtiden alltid ligger hos ungdom at vi glemmer de erfaringene som eldre mennesker kan lære oss. De har sett og opplevd ting vi kanskje aldri vite, eller kan være tiår unna å lære oss selv. Ved å åpne opp og lytte til deres historier, kan du lære mye, oppdage ting du ikke visste, og kanskje til og med finne en flott ny venn og fortrolige. Fremfor alt søke å lage forbindelser som appellerer til dere begge, da dette er den høyeste form for respekt for en annen mulig:
  • Snakk om hvor du bor nå og hvordan det har endret seg.
  • Snakk om stedene dere begge har vært på i hele verden. Hva gjorde disse stedene betyr for denne personen? Har du de samme følelsene?
  • Diskuter dine delte og annerledes musikk smak. Spør hva de tror om utviklingen av musikk og om dagens stiler.
  • Spør om klær de pleide å ha, og hvordan ting har endret seg. Spør dem om sine ærlige meninger om hva folk bør og ikke bør bruke og hvorfor. Du kan bli overrasket.
  • Grab fotoalbum eller gå på nettet og finne bilder av familie, venner, ditt hjem, din by eller tettsted, kjente hendelser, osv. Bruk bildene til å sette i gang en rekke fantastiske diskusjoner om fortiden, nåtiden og fremtiden.
  • Vær åpen for å utforske alle slags ting. Mange eldre mennesker vil bli helt begeistret for å ha en mulighet til å dele ideer, drømmer, minner, opplevelser og ting de er fortsatt håp om å gjøre med deg. De kan også ha utrolige ting til å lære deg, som ferdigheter som å bli glemt som menneskeheten modernisere lynraskt. Og kanskje du kan selv hjelpe dem å realisere uoppfylte drømmer på noen måte!
 7. 7
  Være en lærer også. For å være virkelig respekt, er deling av kunnskap en toveis gate. Eldre mennesker har all rett til å lære av de unge også, spesielt hvor dine ferdigheter er sterkere. For eksempel, forutsatt at "alle gamle mennesker er teknisk inkompetent" er en begrensende og lite generalisering. Mange eldre mennesker elsker å gå på nettet og oppdage nye ting, andre har kanskje aldri fått muligheten fordi yngre generasjoner antok at de var ikke interessert. Det er mange måter du kan være i stand til å åpne opp en helt ny vista for en eldre person eller gruppe eldre mennesker, for eksempel:
  • Lær dem hvordan de skal wiki. Start en wiki med dem og hjelpe dem å lære hvordan du bruker den. Oppmuntre dem til å holde det oppdatert og for å bruke det som en måte å holde kontakten med hverandre.
  • Vis dem hvordan de bruker Facebook, Twitter og andre nettsamfunn. Det er sannsynlig at når noen av dem får taket på det, vil de få mest mulig ut av disse verktøyene for sine egne liv.
  • Tilbring tid å lære dem hvordan de skal bruke Internett, GarageBand, Word, uansett programvare eller elektroniske utgaven du vet de vil ha nytte av. Fra å lære hvordan å betale sine regninger og banktjenester på nettet for å skrive ut melodier i elektronisk form at de har virvler rundt hodet, kan du gjøre livet mer beriket og enklere gjennom undervisning noen enkle ferdigheter.
  • Ikke bare nå ut til bestemor eller lokale eldre venner. Vurdere å holde kurs på et lokalt samfunnshus for å lære eldre folk ferdigheter. Holde prisen lav - eller gratis selv - i erkjennelse av alt de har gitt hele livet.
 8. 8
  Tenk pleie tvers av generasjonene aktiviteter i lokalsamfunnet for å hjelpe hver generasjon lære fordelene av stepping utenfor sin egen generasjonsskifte tenkemåte. Spesielt finne måter å hjelpe eldre mennesker å holde kontakten med yngre generasjoner også, ved å gi dem muligheter til å delta i samfunnet, skole og andre hendelser som de kan bruke sine ferdigheter i. Ved å gjøre dette, øker du storsamfunnet respekt for eldre mennesker på en måte som er aktiv, positiv og deling.
 9. 9
  Husk, en dag blir eldre vil være deg. Hvordan vil du ønsker å bli behandlet? Er du behandler de eldre menneskene i livet ditt på den måten du ønsker å bli behandlet? Hvis ikke, nå er det på tide å begynne.
  • Smile og være nådig når i selskap med eldre mennesker. Bare ved å være åpen for blant annet eldre mennesker i livet ditt, vil ditt eget liv bli beriket.

Tips

 • Finne måter å respektere og ære eldre mennesker er ofte en vei til bedre forståelse og aksept av dine egne bekymringer og ideer om aldring. Lære om hvordan andre mennesker har håndtert stadig eldre kan gi deg større innsikt i å ta bedre vare på deg selv nå, og innser at med alderdom kommer ofte store nye muligheter og en klokere selv.
 • Noen av de tingene eldre mennesker kan lære deg er:
  • Hvordan å si nei
  • Hvordan leve livet til fulle uten å ødelegge ditt rykte
  • Hvordan å elske deg selv, vorter og alt
  • Hvordan å elske dine rynker
  • Hvordan aldri pensjonere (minst, hvis du har så mye moro, om du ikke vil)
  • Hvordan å bremse ned og sette pris på livet
  • Hvordan å akseptere de få ekstra pounds eller kilo
  • Hvordan å behandle din egen kropp med mer respekt
  • Hvordan ikke å svette de små ting og å ta en mer filosofisk tilnærming til livet.
 • Bære rundt en chip på skulderen over hvor gode tidligere generasjoner hadde det? Ved å spørre folk fra tidligere generasjoner enn din egen om fortiden, dine ideer i livet blir lettere da, eller av dem "komme i alle pausene" vil ofte bli endret seg dramatisk. Kommunikasjon mellom generasjoner er en viktig del av å respektere hverandre og læring i stedet for å anta.

Advarsler

 • Hvis du har en ageist holdning, arbeidet med å løsne den. Å være ageist er i økende grad et spørsmål om praktisk diskriminering i mange jurisdiksjoner av verden, og hvis du kjører en bedrift, lede en bedrift eller du er ansvarlig for menneskelige ressurser beslutninger, kan du falle på kant med slike lover hvis du ikke kan se forbi ageist forestillinger.
 • Være medfølende om dine forsøk på å engasjere en eldre person blir møtt med gruffness, sinne, irritasjon eller et avslag. Smerte, kan års intoleranse, frustrasjon på samfunnet, og andre årsaker vel være bak barsk eksteriør, som en måte å takle og beskytte. Utholdende høflig.