Wkano

Hvordan å være en leder

Å være en leder, trenger du ikke å være en valgt offisielle, eller en administrerende direktør. En leder er en som andre konsekvent ønsker å følge for nye trender og ideer. En fancy tittel kan gjøre det skje midlertidig, i hvert fall, men en sann leder inspirerer urokkelige lojalitet med trinnene nedenfor!

Trinn

Hvordan å være en leder. Tenk på det store bildet.
Hvordan å være en leder. Tenk på det store bildet.

Å være leder

 1. 1
  Løse problemer. Se deg rundt og finne måter å gjøre verden til et bedre sted. Pass på omgivelsene og. Hvordan kan du hjelpe?
  • Oppdage hva dine talenter er, utvikle dem, og fokusere på å bruke dem mot å gjøre en forskjell. Tenk på problemer i vid forstand - de er ikke alltid lett å definere.
  • Se etter behov, nisjer, konflikter, hull som må fylles, og ineffektivitet. Løsningene vil ikke alltid være kreativ eller cutting edge, noen ganger de er.
 2. 2
  Tenk på det store bildet. Som du løse problemer, kan du legge merke til mønstre, og lurer på om mange av disse problemene er symptomer på en dypere, større problem. Thoreau sa en gang: "For hver tusen hacking på bladene av det onde, er en hacking ved roten." Ta et skritt tilbake og prøve å finne roten. Jo dypere problemet er ofte ikke noe hvem som helst kan løse alene, det vil kreve en gruppe innsats, som er der din rolle som leder kommer inn i bildet.
 3. 3
  Vær proaktiv. Hvis du har disse tankene i hodet ditt om hva de dypere spørsmål er, kan du sannsynligvis forutse de problemene som vil dukke opp som resultat. I stedet for å vente på disse problemene til å dukke opp, iverksette tiltak for å hindre dem. Hvis du ikke kan hindre dem, så kan du i det minste forberede seg. Det er kjernen forskjellen mellom en leder og en leder. En god leder svarer godt til en rekke situasjoner, en god leder tar effektive tiltak for å forebygge og skape situasjoner før de faktisk skjer.
 4. 4
  Ta avgjørelser og ta ansvar for konsekvensene. For å øve innflytelse og takle større problemer, du kommer til å trenge besluttende makt, og disse beslutningene vil påvirke folk som gi deg den kraften. Dette er like mye et ansvar som det er en ære. Ikke bare trenger du å være i stand til å ta gode beslutninger, men du må også være villig til å stå til ansvar for dem. Hvis ting går galt, vil folk antar det er din feil (om det er eller ikke).
  • Tenk på deg selv som kaptein på et skip, skjebnen til skipet er i hovedsak i hendene, og det er opp til deg å styre alle i riktig retning.
  • Utøve visdom når ringe sjefen, håpe på det beste og forberede seg på det verste.
  • Hvis du ikke er forberedt på å ta ansvar for dine avgjørelser - hvis du sliter med nøling og selvtillit tvil - det kan være en god idé å trappe ned. En usikker leder blir ofte en tyrann.
 5. 5
  Del din visjon. Som leder kan du se de større problemene på hånden, men du kan også se hvordan ting kunne være så mye bedre hvis vi bare kunne fjerne disse hindringene. Å få folk til å hjelpe deg i å endre ting, må du dele det positive syn med dem. Inspirere dem. Motivere dem. Veilede dem. Vis dem hvordan deres handlinger er å bringe alle nærmere den drømmen.
  • "Det viktigste er at ledere kan tenke og artikulere mål som løfter mennesker ut av sine smålige preoccupations og forene dem i jakten på mål verdig sin beste innsats."
 6. 6
  Husk at det er ikke alt om deg. De største lederne så deres rolle som et middel til en slutt, og seg selv som et instrument for en dypere hensikt, noe ære, prestisje eller rikdom var en bivirkning snarere enn en motivasjon.
  • Hvis du ønsker å realisere en visjon, den mest effektive måten å gjøre det er ikke med en hær av droner, at hæren vil bare vare så lenge du gjør. For de mest langvarige resultater, dele din visjon og la folk adoptere det som sitt eget, og la den spre seg som ild i tørt gress.
  • Tenk på deg selv som begynnelsen på en kjedereaksjon - når den er begynt, kan du gå bort og det vil fortsette å skje uten innsats fra din side.
  • "En leder er best når folk knapt vet han eksisterer, når hans arbeid er gjort, hans mål oppfylt, vil de si: Vi gjorde det selv."

Tips

 • Alltid praktisere det du preker. Det finnes ingen bedre måte å miste din troverdighet som en leder enn å være en hykler.
 • Karisma er sikkert nyttig, men det er ikke avgjørende. Det har vært mange beundret ledere i den menneskelige historien som ikke var den vennligste, mest sjarmerende person i gjengen. Hva som var viktig, var imidlertid at folk stolte på dem, og de ​​ble inspirert av hans eller hennes syn. Det du trenger er gode kommunikasjonsevner (enten det er gjennom å snakke, skrive, selv art), slik at du kan artikulere din visjon.
 • "Hvis dine handlinger inspirere andre til å drømme mer, lære mer, gjøre mer og bli mer, er du en leder."

Advarsler

 • Det kan også være vanskelig for deg å danne nære relasjoner av noe slag med personer i gruppen. Det er alltid bekymringer om favorisering og særbehandling som du må være oppmerksom på.
 • Som leder er du i rampelyset, noe som betyr at det er et visst tap av privatliv involvert. Les Hvordan håndtere berømmelse for ideer om å håndtere dette grasiøst.