Wkano

Hvordan å vokse opp

Den virkelige verden kan være en grusom plass, og en dag vi alle må innse det uten hjelp fra foreldrene våre. Her er noen tips om hvordan man skal håndtere overgangsrite kalt "vokser opp".

Trinn

Hvordan å vokse opp. Bli økonomisk uavhengige.
Hvordan å vokse opp. Bli økonomisk uavhengige.
 1. 1
  Bli økonomisk uavhengige. Det vil være vanskelig fordi foreldrene har et naturlig instinkt for å sørge for oss. Bare høflig avslå når de tilbyr økonomisk hjelp. Det er fristende å stole på andre økonomisk, men før du opplever selvstendighet, må du være selvstendig. Start på en karrierevei. Eksperimentere med forskjellige karrierer og finne en som du liker mest. Hvis du er en endring maker deretter starte en samfunnsansvarlig bedrift. Hvis du liker barn, være en lærer. Hvis du liker å være en ekspert, være jurist, professor eller konsulent. Hvis du liker å snakke med folk, være en selger eller gå inn i bransjen tjenester. Flertallet av studenter ender opp i yrker relatert til deres store. Noen mennesker får ikke langt i formell utdanning og ender opp millionærer. Å arbeide i en karriere som du liker er en del av å bli en moden person.
 2. 2
  Bli følelsesmessig uavhengig. Sjansene er du avhengig av mange mennesker for emosjonell støtte. Det kan være dine foreldre, en gutt eller jente venn, eller gode nære venner. Selv om det er mulig å fortsette å stole på disse menneskene for resten av livet ditt, er det i din beste interesse å innse at alle i ditt liv som du er avhengig av en dag vil ikke lenger være rundt. Noen vil bevege seg bort, noen vil slutte å snakke til deg, og de alle vil til slutt dø. Den eneste personen som som alltid vil være med deg er deg. Hvis du er avhengig av deg selv for støtte, vil du aldri bli skuffet.
 3. 3
  Slutte å være egoistisk (hvis du ikke er egoistisk, hoppe til neste trinn). Frem til nå har du fått en masse ting betingelsesløst. Uansett hvor dårlig du utfører, dine foreldre, venner og våre high school signifikante andre er stolte av deg og støtte deg. Uansett hvor mye du kjefte på dem, de kommer alltid tilbake. De gir uten å forvente noe tilbake. Du kan begynne å innse at den virkelige verden ikke fungerer på den måten. Nå må du gi før du kan motta. Du må behandle dine venner og romantiske interesser godt ellers vil de ikke ønsker å se deg mer.
 4. 4
  Slutte å være en dørmatte (hvis du er egoistisk, hopper du over dette trinnet). Frem til dette punktet, har du alltid hatt masse venner. Du gir betingelsesløst. Når de trenger noen å snakke med, var du alltid der. Når de trenger noe, du alltid hjulpet ut. Når de gjorde feil, var du alltid villig til å tilgi og glemme. Du gjør disse tingene fordi du bryr deg. Du kan begynne å innse at den gamle teknikken med å gi betingelsesløst ikke fungerer lenger. Du må begynne å forvente en viss sum i retur for alt dere gjør. Ellers vil noen mennesker dra nytte av deg og noen vil kanskje synes synd på deg og ikke ønsker å være rundt deg, noen vilje, men mange vil ikke.
 5. 5
  Innse at livet ikke er rettferdig. Bare fordi du fortjener noe betyr ikke at du vil få det. Du kan være den perfekte student, men din professor kan likevel svikte deg. Du kan være den perfekte arbeidstaker, men sjefen din kan aldri markedsføre deg. Du kan være den perfekte ektefelle, men din partner kan likevel la deg. Innse og akseptere disse tingene som et faktum av livet. Hold dine mål i sikte, bli lykkelig, og ikke la den urettferdighet i livet demoralisere deg. Livet er hardt og alle andre har måttet overvinne hindringer, hvorfor kan du ikke ser ut til å finne det ut?
 6. 6
  Mener hva du sier og si hva du mener. Du vil ha en svært vanskelig tid i livet hvis folk ikke kan tro hva som kommer ut av munnen din. "Ditt Ord" skal alltid være støttet opp av "dine handlinger", så hvis du ikke har tenkt på å gjøre noe så ikke si at du vil.
 7. 7
  Behandle folk med respekt. Behandle folk på den måten du ønsker å bli behandlet. Hvis du ikke har respekt for andre, vil de mest sannsynlig miste respekten de har for deg. Det kan ikke alltid komme tilbake til deg, men du vil få en mye lenger i livet og være mye lykkeligere.
 8. 8
  Ta ansvar for deg selv. Hvis du gjør en feil, innrømme det og lære av det. Skjule den eller skylde på noen andre er et annet tegn på at du ikke har vokst opp ennå. Hvis du velger å gjøre noe som resulterer i dårlige konsekvenser, ikke prøv å si at det var noen andres feil. Når du gjør noe som resulterer i gode konsekvenser, vil du ikke ønsker å skylde på noen andre da vil du? Du er din egen person og gjør dine egne valg. Andre mennesker kan påvirke ditt valg, men til slutt er det fortsatt DITT valg og DIN konsekvens, gode eller dårlige.
 9. 9
  Plan for fremtiden til dine foreldre / søsken. Mens det er greit hvis du trenger å flytte tilbake til foreldrene dine hjemme når unge, så lenge du ikke er en hindring eller hvis foreldrene dine ikke er i god helse, men en krykke er ikke permanent. Ikke bekymre deg din tid vil komme til å ta vare på dem helt, selv om du trenger hjelp nå.

Tips

 • Forfall er ikke en alder. Hver man blir eldre, men ikke alle blir modne.
 • Du er stjernen vitne til din egen verdi. Hvis du tror at du er verdt, vil folk ta det i betraktning. Hvis du ikke liker deg selv, vil folk ta det i betraktning også.
 • Reise. Besøk land som har fattige områder, men er ikke farlig for turister. Det vil gi deg en helt annerledes perspektiv på livet generelt og på ditt eget liv. Takknemlighet, din evne til å være takknemlig for det du har, vil få et løft.
 • Avstå fra å være avhengig av andre for å definere målene dine for deg. Livet er hva du gjør det.
 • Finn ut hva det er som å overleve ut på egen hånd, uten hjelp fra noen. Klart, dette er ikke en god ide hvis du ikke har råd til det økonomisk.
 • Som definert av en filosof, er modenhet: tenker på andre før du tenker på seg selv.
 • Å vokse opp er ikke om å trosse foreldrene dine. De kan fortsatt hjelpe deg på veien til selvstendighet.