Wkano

Hvordan avgjøre om ikke å avslutte et vennskap etter en kamp

De fleste tror at hver vennskap må tåle et problem på et tidspunkt eller en annen. Men mens noen problemer er tilgivelig og vil selv bidra til å styrke vennskapet når de er over, andre er rett og slett deal-breakers, og du må bryte forholdet, selv om det er smertefullt. Hvordan kan du bestemme hva som er hva?

Trinn

Hvordan avgjøre om ikke å avslutte et vennskap etter en kamp. Finn ut om det fortsatt er mulig å være venner.
Hvordan avgjøre om ikke å avslutte et vennskap etter en kamp. Finn ut om det fortsatt er mulig å være venner.
 1. 1
  Vurdere årsaken. Hvorfor gjorde du slåss? Var det din feil, eller din venns skyld at saken eskalerte dette langt? Hvorfor gjorde kampen kommer poenget med avhør ditt vennskap? Var det nødvendig, eller var kampen over-blåst? Vurdere sannheten om hvorfor du kjempet kommer til å være nøkkelen til å avgjøre hvorvidt vennskap kan eller bør bli frelst.
 2. 2
  Pinpoint problemet. Hvorfor tror du dette er en deal-breaker? Visste du slåss om religion, politikk? Disse forskjellene kan gjøre for opphetede debatter - svært interessant fleste ganger, hvis du har mage for dem - men sjelden bør være grunn til å avslutte vennskapet. Visste du kjemper over en gutt eller jente? Visste du føler at din venn valgte sin kjæreste / venninne over deg? Igjen, kan kjærester kommer og går, men vennen din skal overleve noen av dem, hvis vennskap er sant. Og det kan være kjernen i saken - er ditt vennskap sant? Visste du kjemper fordi din venn brutt din tillit, brøt et løfte, eller begått en forbrytelse? Dette er alvorlige problemer, og må vurderes nøye.
 3. 3
  Søke råd. Spør en betrodd slektning eller venn, noen som ikke er en felles venn, som ikke vil spre seg hva du sier rundt vennekretsen. Være så objektiv som mulig når forklare omstendighetene og be om en objektiv mening. Snakker over problemet med en venn, en terapeut, eller en geistlige medlem kan virkelig hjelpe deg å komme til en god beslutning om hvordan man best skal håndtere situasjonen. Men pass på, hvis du forteller noen dere begge vet, dette kan spre seg som ild i tørt gress, og da kan du ikke være i førersetet om å avslutte det lenger. Du og din venn har allerede hatt en kamp ille nok for deg å vurdere hvorvidt vennskap kan overleve. Ikke komplisere ting ved å kjøre munnen til folk dere begge kjenner, snakke med noen utenfor sirkelen din.
 4. 4
  Finn ut om det fortsatt er mulig å være venner. Noen ganger, etter en kamp, ​​vil du rett og slett ikke ønsker å møte den personen lenger. Hvis dette er tilfelle, kan den bare være spørsmål om tid-ta en liten, en-uke, eller til og med en måned lang, bryte fra denne personen.
 5. 5
  Veie fordelene og ulempene. Hvis du bestemmer deg for å avslutte dette vennskapet, ville livet bli bedre til slutt? Hvordan? Eller ville det være verre? Forestille seg livet uten denne personen i det. Tenk på det faktum at felles venner ville mest sannsynlig skillet mellom de to av dere med noen gjenværende lojale til deg, og noen gjenværende lojal mot din tidligere venn. Hvordan vil det påvirke deg?
 6. 6
  Vurder om noen av dere har hatt denne typen erfaring før. Har du eller din venn hadde denne typen utblåsning før? Hvis svaret er ja, denne kampen kan være en del av et større mønster for en av dere. Se på din egen fortid - har du noen gang hatt en kamp, ​​og deretter skrevet en venn av etterpå? Hvis du har, prøv å bryte gamle mønster ved å undersøke dine egne følelser. Hvis du rådfører deg med andre betrodde venner eller familiemedlemmer, de kan bekrefte eller avvise tanken om at dette kan være et mønster med deg. Hvis vennen din har fortalt deg om tidligere slike utblåsninger, tenk om den vennen hardt. Har hun har mange eller noen venner av langvarig? Folk som har noen langsiktige venner kan utvikle et mønster av forkaster vennskap etter en viss tid, eller mer avgjørende etter en viss grad av intimitet eller nærhet utvikler seg. Dette er et forsvar, eller vokter mekanisme, og du kan ikke være i stand til å komme forbi det.
 7. 7
  Pass på at du gjør din beslutning for de riktige grunnene. Å være sint på noen er ikke i seg selv grunn nok til å avslutte et ekte vennskap. Å ha dine følelser såret er ikke i seg selv grunn nok heller. Dette er de typer oppturer og nedturer som vennskap som søskenforhold kan tåle hvis dere to er villig til å kjempe fortiden din skade og indignasjon hvis du kan gjøre dette og komme sammen, snakke ting ut, og kommer til oppløsning, ditt vennskap kan seile gjennom disse tøffe farvann og kom ut sterkere enn før, etter å ha blitt testet. Men hvis kampen var over en alvorlig fundamental verdi forskjell så din beslutning om å avslutte det kan være det beste for dere begge. Hvis, for eksempel ditt argument var over om ikke å ringe politiet på din venns fetter for å bryte inn i huset til en nabo av deg, du kan ha et uoverstigelig problem. Hvis du ønsker å ringe politiet, men din venn ønsker å beskytte henne fetter da har du en grunnleggende verdi forskjell; til deg galt er galt uansett hvem det er. Til din venn blod er tykkere enn vann og familie lojalitet trumfer juridiske og moralske hensyn. Dette er et problem som du ikke kan være i stand til å løse med diskusjon. Hvis dette er tilfelle kan du ha en del måter her.
 8. 8
  Bestemme seg en gang for alle. Vet at hvis du bestemmer deg for å det er trolig ingen vei tilbake. Hvis du avslutter vennskapet prøver ikke å avslutte det på den bitreste mulig notatet. Grave dypt inni deg selv og være så snill som mulig når du informere din snart å være ex-venn av din beslutning. Hvis du ender dette over din venn ønsker å beskytte et familiemedlem fra mulig straffeforfølgelse, du kan ikke være i stand til å oppnå dette. Sjansen for at du vil gå videre og rapportere fetter (som du bør) og din ex-venn vet det er du ved roten av fetteren din forestående fengsling. Når dette er gjort er det mulig at din venn vil være lettet og kommer til deg å si han / hun er glad det er over og bærer deg ingen vond vilje - dette vennskapet kan bli frelst. Det er mulig at din venn ikke kunne bringe ham eller henne selv til å rapportere fetter, men det er greit med vennen din hvis du valgte å være "bad guy". Men hvis det virkelig er klar til å bli junked prøve å si din farvel så pent som mulig:. "Vel, jeg tror vi må være enige om å være uenige Dessverre føler jeg at dette argumentet har vært for hardt på forholdet og jeg don ' t tror jeg vil være i stand til å bare la det gå og fortsette vårt vennskap. jeg tror jeg trenger minimum en pause. Og ærlig etter måten denne kampen spilles ut jeg føler jeg kan aldri være i stand til å gå tilbake. La oss si farvel for nå, og hvis vi ender opp med å møte igjen kanskje vi kan starte friskt. " Når du lukker døren la det være slutten på det.
 9. 9
  Ikke badmouth den personen. Ta den høye veien uansett. Ikke si stygge ting om den personen og ikke lytte til noe dårlig om ham eller henne heller. Bare si: "Vi hadde våre forskjeller og jeg flyttet jeg ønsker ikke å diskutere det eller noe om ham eller henne greit.?" Sier dårlige ting eller oppmuntrende dårlig sladder bare holder ting churning. La det ende. Dine virkelige venner vil være i stand til å skjelne hva som er sant om deg og hva er bare sint ranting.

Tips

 • Selv om du avslutter et vennskap, fortsatt be om unnskyldning. Hvis du ikke ønsker å bli involvert med denne personen, får du ikke selv involvert. Bare gjøre ting bedre og gå videre. Hvis du nekter å flytte på, med ingen unnskyldning, det er en annen grunn for en brann å gnistre.
 • Når du sier dette til den personen, ikke har en dårlig holdning fordi det kan alltid gjøre ting verre.

Advarsler

 • Avslutte et vennskap er et tap. Det kan føles som om du har opplevd et dødsfall. og tilgi hverandre. Hvis du er i en vanskelig situasjon da fortelle dem veldig pent at du ikke kan være venner lenger, men hvis hun / han spør hvorfor da forklare hva denne personen gjorde.