Wkano

Hvordan bruke en mensbeger

Med mange av oss å bli klar over effekten av vår livsstil på, har menstruasjon kopper kommet som et alternativ til standard bind og tamponger. Det mange kanskje ikke vet er at menstrual kopper også utgjøre betydelige fordeler i helse, hygiene, brukervennlighet, komfort og pålitelighet.

En mensbeger samler menstrual væske, i stedet for å absorbere det som en tampong, og er renset og gjenbrukt, med koppen i stand til å vare så lenge som ti år. Menstrual kopper har vist seg å lekke mindre i gjennomsnitt, og de er veldig behagelige å ha på. I tillegg har de færre helserisiko enn vanlige engangsprodukter som det er ingen kjent risiko for TSS, har de ikke fører til vaginale infeksjoner, og inneholder ikke kjemikalier eller giftstoffer som dioksiner. Gjenbrukbare kopper som dette har eksistert siden 1930 og er laget av myk, medisinsk silikon, gummi, eller termoplastisk elastomer (TPE). Fortsett å lese for å lære å bruke en mensbeger.

Trinn

Hvordan bruke en mensbeger. Prøve å sette koppen første gang i personvernet ditt eget bad.
Hvordan bruke en mensbeger. Prøve å sette koppen første gang i personvernet ditt eget bad.
 1. 1
  Les instruksjonene som følger med ditt valg av mensbeger. Lese over heftene som følger med koppen din til du føler deg komfortabel å gå videre. Se også Google på rengjøring et mensbeger for instruksjoner om å holde det rent, og hvis du er på gjerdet om å bruke en kopp, lese hvordan du skal bestemme om du vil bruke en mensbeger å hjelpe deg å gjøre opp tankene dine. Og hvis du ikke har en mensbeger allerede, lese Googles råd om å kjøpe en mensbeger for retninger på å plukke ut den rette cup for deg.
 2. 2
  Prøve å sette koppen første gang i personvernet ditt eget bad. De fleste brukere ikke får taket på det før etter et par prøver, så dette vil være langt bedre enn å bruke et offentlig bad. Også, selv om du kan bli fristet til å gjøre en tørr kjøre mens du ikke er på mensen, du burde virkelig ikke fordi det er generelt mer smurt og livmorhalsen kan være i en annen stilling mens du mensen. Så for første gang, sørg for at det er i løpet av perioden også.
 3. 3
  Praktisere ulike folder. C fold vist på bruksanvisningene er ikke den beste teknikken for mange kvinner. Når du bruker C fold, den bredeste delen av koppen er bare i begynnelsen. En annen fold (det er mange å velge mellom) er punch-down fold. For å gjøre dette fold, plasserer du fingeren på kanten av koppen, og skyv den ned i koppen. Se videoen nedenfor for flere folder du kan prøve.
 4. 4
  Vask hendene med såpe og skyll koppen med vann for å fjerne støv og skitt fra hendene og cup. Hvis du ønsker å bruke litt såpe på koppen, skyll veldig grundig fordi såpe i skjeden kan føre til soppinfeksjon.
 5. 5
  Hold deg avslappet og prøv å ikke spenn musklene i underlivet. Dette kan gjøre det vondt eller vanskelig å sette koppen. Bekken musklene er de du bruker til å stoppe og starte tisser.. Praksis løsne og stramme disse musklene (aka gjør), så du vil være i stand til å slappe av dem under innsettingen Vær tålmodig, den første gangen du setter det er alltid den vanskeligste, så ikke gi opp hvis du har problemer på første - men jeg tar en pause hvis du blir altfor frustrert.
 6. 6
  Komme inn i en komfortabel stilling. Kanskje du har lyst til å prøve å sette koppen mens over toalettet. Du kan også prøve huk i badekaret eller dusjen, stående og sette det ene beinet på kanten av toalettet eller badekaret, eller ligge på gulvet med knærne opp og beina fra hverandre.
 7. 7
  Finn din livmorhalsen. Stikke en finger inni skjeden din, og føler for din livmorhalsen, som føles litt som nesetippen din. Det er en liten, spretne nub med en fordypning i midten. Sikter koppen i retning av livmorhalsen din vil hjelpe. På denne måten vil du ikke tilfeldigvis rote livmorhalsen med koppen, eller ta opp plass i koppen med livmorhalsen din. Hvis du ikke finner din cervix, betyr dette sannsynligvis er det svært høy, og i så fall din cervix sannsynligvis wont skape noen problemer.
 8. 8
  Sett koppen. Brett koppen og deretter holder det med én hånd (demme ned). Spre hverandre din kjønnsleppene og finne åpningen av vagina med den andre hånden. Nå skyver koppen inn på en om en 45 graders vinkel mot din skambeinet, ikke rett opp. Koppen bør pop åpne. Fortsett med å skyve cup i før det er behagelig. (Koppen kan ri lav eller høy, avhengig av kroppen din.)
 9. 9
  Sørg for at koppen er helt åpen. Nå opp og føle rundt bunnen av koppen. Det bør være rund eller i det minste oval. (Koppen kan aldri åpne opp hele veien, avhengig av din kroppsfasong.) Hvis det ikke er åpent, kan du åpne den manuelt med en hånd. Også prøve å gjøre noen eller roterende koppen i en full sirkel ved å tvinne basen. Du kan også komme opp med en finger og trykk del av skjedeveggen ut av veien, slik at luft kan reise opp og fylle koppen. Du kan føle deg mer komfortabel med cup nærmere cervix enn avbildet i instruksjonene. Når det er på plass, kan du også prøve å trekke den forsiktig ned, for å sørge for at vakuum har blitt gjort (det er det de små hullene er for) - dette er en del av det som holder koppen forsvarlig.
 10. 10
  Vente i opptil tolv timer. Hvis du har en tung flyt, må du tømme den oftere, fordi dette er den maksimale anbefalte tiden. For det første syklus med en kopp, må du gjøre litt eksperimentere for å finne ut hvor lenge du kan la cup i før lekker. (Det er en god idé å ha en back up truseinnlegg, tøy truseinnlegg er et godt brukes flere ganger.)
 11. 11
  Fjern koppen. Bære ned med musklene, slik at koppen skal reise ned lenger. Fortsett å gjøre dette til du kan nå stammen. Wiggle koppen frem og tilbake og ned. Få et bedre grep på selve basen, ikke bare stammen, beger og fortsette å trekke den ut. Klemming basen bidrar til å bryte vakuumet og gjør det lettere å fjerne koppen. Når du kommer til åpningen av skjeden din må du ta det ut stående for å redusere søl. Hvis kanten av koppen er for bred til å fjerne komfortabelt, bruke en finger til å kaste koppen til en C fold eller en punch-down fold før du tar den ut av skjeden din. Hvis du fjerner kopp over et toalett, kan du la innholdet renne ut "tilbake" når du tar koppen, bare holde hånden ut av tyngdekraften bane.
 12. 12
  Dumpe innholdet i koppen i toalettet eller vasken. Skyll koppen med vann, og kanskje litt duft-fri, ikke-antibakteriell såpe. Hvis du vil fjerne sug hullene med menstruasjonsvæske, bøy koppen på suge hull under vann. Du kan også fylle koppen med vann, dekk åpningen med håndflaten din, og klem koppen å sprute vann ut hullene - holde klart! Tørk cup hvis det er for glatt og sett den inn igjen.
 13. 13
  Lær hvordan du rengjør koppen. Du kan koke koppen, bruk sterilisering tabletter, pensle den med teknisk sprit, eller velge fra andre metoder. Se Googles instruksjoner om hvordan du rengjør en mensbeger for retninger og velge den metoden som fungerer best for deg.
 14. 14
  Husk at det kan ta en stund å bli vant til å bruke en mensbeger. Ta den tiden du trenger. Menstrual kopper har en læringskurve på ca 03:57 sykluser, og hvis etterhvert du finner ut at det er ikke for deg, er det helt greit. Hvis du fortsatt ønsker å bruke en gjenbrukbar menstrual produkt, kan du prøve klut pads eller sjø svamper.

Video: folding en kopp

Video: sette inn og ta en kopp


Tips

 • Noen kvinner opplever at å sette litt glidemiddel gjør det lettere å sette inn. Hvis du bruker glidemiddel, er det best å sette den på deg selv, ikke på koppen, eller det vil være glatte. Bruk kun vannbasert glidemiddel skjønt.
 • Hvis du er jomfru, kan du oppleve at din skjedeåpningen, og mer spesifikt stykke hud som kalles en jomfruhinne, ikke strekker seg helt enkelt til en kopp. Hvis dette er tilfelle, kan det hjelpe å strekke det i løpet av en uke eller så ved å bruke fingrene. Start med en eller to og øke til tre som kroppen tillater. Ser på diagrammer av den kvinnelige anatomi og utforske du eier vil gjøre med en kopp mye enklere. Eksperimenter med slag nedover, trekant, eller origami bretter fordi de gjør koppen mindre bred og tynnere for innsetting. Prøv å sette koppen litt på den tiden, og hvis det er smertefullt, må du huske å slappe av. Du vil alltid kan prøve igjen en annen gang. Mens du fjerner, husk å være tålmodig og avslappet også. Vær forsiktig når du fjerner koppen slik at du ikke rive jomfruhinnen i prosessen.
 • Menstrual kopper arbeide ved å holde blodet i stedet for å absorbere det som en tampong. Derfor kan de tømmes så ofte. Dette betyr også koppen kan settes inn når menstruasjonen er ventet, og før den starter. Du kan også bruke koppen for tung slimet i livmorhalsen.
 • Hvis du bruker en membran for prevensjon formål, kan det fungere som et mensbeger! (De er veldig lik en i stedet myk cup i form.) Men for å bevare levetiden på mellomgulvet ditt, kan du bare ønsker å gjøre dette hvis det er laget av silikon, ikke gummi.
 • Menstrual kopper er svært behagelig å bære og sportslige aktiviteter som svømming eller yoga kan utføres uten dårlig effekt. Sørg for at koppen er riktig forseglet skjønt, og det er også en god idé å tømme koppen like før fysisk aktivitet. Du kan se litt vann i koppen hvis du fjerne det etter bading, men det er OK.
 • Single-stall, offentlige toalettrom med private synker er et flott sted å tømme mensbeger, hvis du kan finne dem. For bad som ikke har enkle boder med en vask, ta med noen feminine våtservietter og en liten flaske med vann med deg å skylle koppen med, eller bruke toalettpapir. Det er også greit å bare tippe innholdet i koppen inn på toalettet og sett.
 • Hvis du vil kan du lagre menstrual væske i en krukke og hjelpe plantene dine. De næringsrike innholdet kvinnelige menstruasjonsblod kan brukes til en rekke formål, inkludert å bli fortynnet med vann for å tjene som energisk gjødsel for stueplanter eller hagen senger.
 • En fersk studie fant at menstrual kopper lekke halvparten så ofte enn tamponger til kvinner som en helhet, så ikke la dette fraråde deg fra å prøve en kopp. Men hvis din kopp lekker, her er noen feilsøking ideer:
  • Koppen er overfylte. Dette er trolig den enkleste problemet å fikse. Hvis koppen lekker og når du tar det, er det nesten fullt, det betyr bare at din kopp fylles med væske og han har flyter over. Bare endre din kopp oftere. Det kan være lurt å kjøpe en kopp med høyere kapasitet, hvis du endrer din kopp for ofte for din smak. Se Hvordan kjøpe en mensbeger.
  • Koppen er ikke åpner fullt. Du vil sannsynligvis ha mye lekkasje med dette problemet. Det er forårsaket av koppen ikke åpne fullt ut, så sørg for å sjekke at det er helt åpent etter hver innsetting. Nå opp og føle rundt bunnen av koppen. Det bør være rund eller i det minste oval. (Koppen kan aldri åpne opp helt avhengig av din kroppsfasong.) Hvis det ikke er åpent, kan du åpne den manuelt med en hånd. Også prøve å gjøre noen eller roterende koppen i en full sirkel ved å tvinne basen. Du kan også komme opp med en finger og trykk del av skjedeveggen ut av veien, så kan luft reise opp og fylle koppen. Det er også viktig å prøve forskjellige folder.
  • Livmorhalsen tar opp plass i cupen. Dette skjer hvis koppen er lekker og når du tar det, er det bare halvfull. Dette betyr at livmorhalsen er dingler inne i koppen og tar opp plass, slik at den bare fylles halvveis. For å løse dette problemet, kan du prøve å plassere koppen så lavt som du komfortabelt kan. Hvis dette ikke løser det, kan koppen være for lang, og du må sannsynligvis kjøpe et kort, squat kopp for å få en bedre kapasitet.
  • Gjenværende sikle: Dette skjer hvis du får en svært liten mengde lys lekkasje. Det kan fortsatt være litt blod på veggene i skjeden din etter at du endrer din cup, og dette vil gli ned og ender opp i undertøyet ditt. Du kan prøve å tørke godt etter endring av cup, men det kan ikke hjelpe for mye. Siden det er en lys mengde lekkasje, vil en disponibel eller klut liner holde deg følelsen tørr.
  • Du plasserer koppen forbi livmorhalsen din. Hvis du opplever et stikk av smerte mens du setter koppen og da er mye av lekkasje, er det sannsynlig at du har satt koppen forbi livmorhalsen din. Livmorhalsen er svært øm, og hvis koppen er faktisk trykke mot livmorhalsen det vil gjøre vondt. For å løse dette problemet, må du plassere koppen lavere. Også føler rundt for livmorhalsen din før du setter koppen for å få et generelt bilde av sin beliggenhet, husk at livmorhalsen kan flytte rundt på ulike dager i mensen, så det er en god idé å sjekke hver gang hvis dette er et tilbakevendende problem.
  • Du er sportsfiske koppen bort fra livmorhalsen din. Du trenger også å vite den generelle plasseringen av livmorhalsen din for dette problemet. Hvis dette skjer, er du sannsynligvis sikter koppen inn i skjedeveggen stedet livmorhalsen. Vær spesielt oppmerksom på livmorhalsen beliggenhet og vinkelen koppen må være på under innsetting.
 • Hvis en gjenbrukbar mensbeger grosses deg ut, det er en engangs merke som heter stedet softcup som er tilgjengelig på de fleste apoteker i Nord-Europa. Det er sammensatt av en ring og et plastisk sac og settes inn som en membran. Se Googles artikkel om hvordan du bruker en stedet softcup.
 • Hvis du ikke er komfortabel med begrepet tamponger eller kopper, men likevel ønsker å bruke gjenbrukbare menstrual produkter, se inn i klut pads. Du kan kjøpe dem på nettet eller lage dem selv.
 • Hvis du finner stammen på koppen din for å være ubehagelig, kan du alltids kutte deler av eller hele den av. Pass på at enden er arkivert ned slik at den ikke rote deg imidlertid, og husk at du er nødt til å jobbe utelukkende med bunnen av koppen under fjerning.
 • Kopper oftest kommer i to størrelser. Den mindre er vanligvis anbefales for kvinner under 30, og jo større er anbefalt for kvinner over 30 år og / eller de som har født vaginalt. Imidlertid kan en stor kopp i en kjede være av samme størrelse som en liten kopp i en annen! Derfor er det viktigere å vurdere tyngde av flyt og funksjoner av anatomien din, enn å følge disse retningslinjene. Se Googles artikkel om hvordan du velger et mensbeger for mer informasjon.

Advarsler

 • Ikke glem at du har en mensbeger i. Tøm og skyll minst hver 12. time. Hvis du lar den stå i lenger, se opp for tegn på infeksjon. Det har vært noen tilfeller av cup relatert toksisk sjokksyndrom (TSS), men hvis du merker symptomer på TSS, kontakt lege med en gang.
 • Menstrual kopper er ikke en form for prevensjon og må fjernes før samleie. (Imidlertid disponibel Istedenfor softcups kan brukes under sex samt et kontraseptiv.
 • Ikke mist motet hvis en venn er kvalm av konseptet med en menstrual kopper. Noen mennesker vil åpne for ideen, og noen vil ikke. En god måte å åpne temaet er: "Har du hørt om menstrual kopper?" På denne måten kan du måle deres første reaksjon, og om du ønsker å prøve å overbevise dem om å prøve en kopp og dele dine erfaringer.
 • På tyngre dager, kan en full kopp lekke, iført back-up pads og tømme koppen oftere for disse dagene kan hjelpe.
 • Vær nøye med å holde koppen i oppreist stilling når du trekker den ut slik at det ikke søles.
 • Ikke bekymre deg om å sørge for din kopp posisjon samsvarer med et bilde eller et diagram. Det som betyr noe er at koppen ikke lekker og du ikke er i stand til å føle det. Avhengig av formen av skjeden og livmorhalsen sted, kan koppen sitte høyt eller lavt. Og når det er satt inn, vil det mest sannsynlig bevege det på egen hånd. Begge bildene til høyre er riktige plasseringer av en kopp.