Wkano

Hvordan bruke humor for å stoppe et argument

Det vil ofte være øyeblikk innenfor et argument når muligheten byr seg for deg å bryte spenningen og avverge en stor kamp. Hva du gjør i disse øyeblikkene er avgjørende, og humor, når det brukes riktig, kan være det aller beste verktøyet for å omdirigere noe argument mot oppløsning.

Trinn

Hvordan bruke humor for å stoppe et argument. Forstå hensikten med innenfor et argument.
Hvordan bruke humor for å stoppe et argument. Forstå hensikten med innenfor et argument.
 1. 1
  Forstå hensikten med innenfor et argument. Hensikten er ikke å bagatellisere eller møt opp motstanderen din, hvis det er målet ditt, så er ikke dette artikkelen for deg. Hensikten er å lindre spenninger og for å hjelpe dere begge ser absurditeter og motsetninger i livet generelt og av emnet du krangler om spesielt. Det handler om å hjelpe dere begge å ikke ta dere selv så høytidelig, selv om temaet i seg selv er svært alvorlig. Humor er en fin måte å dempe følelsesmessig drama eller inflasjon av et argument utover den opprinnelige punktet.
  • Vær sikker på at du aktivt lytte til hva den andre personen har å si og ikke bare forsøker å avlede sine bekymringer med humor som en brush-off. Aktiv lytting vil sikre at du kan reflektere deres bekymringer tilbake på dem på slutten av argumentet (se nedenfor).
 2. 2
  Være sikker på om hvorvidt humor er den rette tilnærmingen i en bestemt situasjon. Humor kan lindre en vanskelig situasjon og lette spenningen, men det har også potensial til å eskalere krangler om det er brukt på en måte som tyder på bagatellisering av motstanderen eller situasjon. Stor forsiktighet må utvises for å vurdere dette før du setter humor inn i argumentet. Det er flere prinsipielle ting du bør vurdere:
  • Spør deg selv: "Er jeg kranglet med noen som svarer godt til humor?" Ikke alle setter pris på en spøk når temperamentet er fakling og for noen mennesker, vil humor rett og slett bevise at de ikke blir tatt alvorlig nok, og kunne vifte flammene i et argument. Bruk din bevissthet om den personen til å dømme dette aspektet, samt vurdere om humor du ønsker å injisere er respekt for den andre personen.
   • Men dette bør også være balansert med en erkjennelse av at en person som er svært kritisk til andre, og likevel svært sensitive til gjengjeld har et internt problem, og du kan ikke bruke ditt liv tiptoeing rundt sin hyper-forsvar. I dette tilfellet blir respektfull betyr å være klar til å slippe argumentet fra slutten din og ikke være defensiv hvis de ikke klarer å reagere rolig.
  • Spør deg selv: "Er humor hensiktsmessig i denne sammenhengen?" Noen kamper er også oppvarmet eller er i ferd med for følsom et emne for humor for å være hensiktsmessig og effektiv. Forsøk på å bruke humor i miljøer hvor motstanderen din føles ekstremt sårbar, lidenskapelig eller dogmatisk kan gjøre situasjonen verre, siden du kan synes å være å gjøre lys av en alvorlig sak eller å sette ned sin lidenskap eller tro.
   • Men dette må veies med å ta vare å ikke over-privilege "tabu" tema, hvis du kranglet med noen som stakes ut en posisjon av "ikke berøres min tro / meninger selv om jeg kan desimere din", humor kan være siste utvei igjen før du avslutter engasjementet i tvisten.
  • Spør deg selv: "Er dette den rette innstillingen for å bruke humor?" I visse innstillinger, som en arbeidsplass, kan humor være en upassende måte å løse konflikter. Selvsagt vil dette avhenge av konteksten og følelse for situasjonen rundt deg.
 3. 3
  Hvis du har bestemt at situasjonen er hensiktsmessig og at den andre parten kan være mottakelig for vidd, holde seg selv varmebehandlet og respektfull som du finner det rette øyeblikket til å sette humor inn i samtalen. Selvfølgelig trenger du ikke ønsker å heve argument i en mer alvorlig kamp hvor humor kan ikke lenger være aktuelt, men hvis dømt riktig, kan humor uskadeliggjøre montering spenningen og hjelpe motstanderen se at kranglet kaste ikke kommer til å løse større problemet. En stor del av dette er å levere humor i en høflig og rolig måte og unngå noen nedlatenhet eller hån i tonen.
 4. 4
  Sett humor her! Det finnes en rekke strategier som kan være nyttig når du skal på kommentaren din:
  • (1) Legg perspektiv - å lage en spøk som minner folk om verden utenfor argumentet kan minske temperamentet. For eksempel, i en krangel om alltid å glemme å sette toalettsetet ned, kan du kaste i en kommentar i retning av: "Ja, det er fint å ha innlagt vann"
  • (2) være selvironiske - argumenter ofte oppstår når begge parter opptrer sta. Å gjøre en spøk på egen regning viser at du ikke tar deg selv så høytidelig. For eksempel: «Du vet at jeg har problemer med kompliserte mekanismer som har både" opp "og" ned "innstillinger." Enda mer effektivt er en unnskyldning kombinert med selvironiske humor, for eksempel "Jeg er så lei meg, virker det som mangler min ettermiddagen snack har drevet min transformasjon til en gormless half-wit. "
  • (3) være smigrende - endre tone ved å si noe altfor søtt kan virke som du prøver å weasel ut av argumentet, men når det gjøres med humor det bare kan fly. For eksempel: "Du er så vakker, ville du gjøre falle i toalettet ser grasiøs... og da jeg vedder alle andre ville begynne å gjøre det også."
 5. 5
  Seize the gap. En godt utført spøk kan føre til en kortvarig pause i argumentet, spesielt hvis den andre personen ler. Dra nytte av bruddet etter spøk å uskadeliggjøre argumentet helt. Dette betyr ofte å unnskylde eller akseptere den andre personens synspunkt. Alternativt, hvis du ikke kan akseptere deres syn, respekterer deres syn ved å fortelle dem at du forstår deres side av argumentet og at mens det ikke har endret din egen mening, har det gitt deg mye å tenke på og at du er forberedt å ta hensyn til de tingene de har reist.
 6. 6
  Løse de underliggende problemene senere. Den beste tiden å sortere ut et argument er når de som er involvert i det ikke altfor følelsesmessig investert i argumentet selv og temperamentet har blitt slukket. Tar tid å løse problemene som forårsaket argumentet bidrar til å unngå fremtidige argumenter om temaet. Det hjelper også å vise den andre personen at når du bruker humor under en krangel, var det ikke gjort for å unngå problemet helt, men bare for å endre formatet på diskusjonen. Dette kan gjøre humor enda mer effektiv med den personen i fremtiden, for eksempel, til slutt du enten huske å sette setet ned eller forklare hvorfor du bare ikke kan lære å huske...
  • Gi dere minst 30 minutter for å roe ned og kanskje enda lenger, avhengig av at det haster med å løse problemet. Ta en tur, lytte til eller se noe morsomt eller tilbringe tid med kjæledyr eller barn.

Tips

 • Visste du dette? Et argument er "uskadeliggjort" (pasifisert status), det er ikke "diffust", som betyr å spre eller spredning om.
 • Som i mange andre ting: med praksis resultatene bli bedre.
 • Sarkasme er ikke humor. Det er tegnet av noen som er ganske grinete og er ikke interessert i å avverge situasjonen, men ønsker å trampe over den og sette sitt preg som "det siste ordet".
 • Latter er den beste medisin. Tenk på en tid i forholdet ditt der du både lo, eller var veldig lykkelige sammen om noe. Tenk på en film del at dere begge fant morsomt og handle som en del ut. Det vil forandre det sentrale punktet i argumentet til en god tanke og vil stoppe opptrappingen av argumentet fra å bli verre.
 • Humor er en kreativ respons til en vanskelig situasjon når det brukes i krangler. Sett i lys av dette, er det lettere å se det som respektfull og hensynsfull enn som fleipete eller en brush-off. Det tar faktisk betydelig talent og tenkte å bruke humor intelligent. Holde hjernen fullt slått på og holde defensive følelser til side.
 • Noen ganger er det ikke så mye hva du sier som hva du gjør. En morsom ansikt, en klosset holdning, en grimase, etc. kan være nok til å formidle humoristisk kroppsspråk som har motstanderen pause lenge nok til å grunne på dumhet av argumentet ditt.
 • Hvis det er mulig, lage humoristiske kommentarer som er knyttet til den siste tingen den andre personen sa. Legger til at sammenhengen kan gjøre en spøk mye morsommere og signaler til den andre personen du lytter til dem.

Advarsler

 • Som nevnt ovenfor, er det mange tider og steder når humor ikke vil fungere og bare gjøre ting verre. Trå varsomt!
 • I varmen av et argument kan det være fristende å lage en spøk på bekostning av den andre personen, spesielt når du tror de er å være urimelig. Dette vanligvis tjener bare til å gjøre ting verre fordi den kommer over som du handler overlegen og forsøker å sette dem ned. Bare ikke gjør det. I stedet, alltid husk: kritisere emnet eller atferden, ikke person.
 • Tidligere feil er utenfor grensene for humor. De er ikke morsomt - de er en målstyring av harme. Unngå dem.
 • Like, unngå generaliseringer eller absolutter. Å si slike ting som "du alltid" eller "du aldri", selv i en humoristisk kontekst, er en generalisering rettet holdent på å vinne heller enn å forstå og kompromiss.
 • Aldri skjule en fornærmelse henhold humor. Som ikke bare Tap hensikten men rett og slett brensel argumentet gjennom en manglende evne til å gi slipp på merking.