Wkano

Hvordan bryte opp med din venn

Noen ganger vennskap bli usunn og må til slutt. Du kan føle at din venn er bare bruker deg for egoistiske skjulte hensikter eller at deres naturlige personlighet ender opp irriterende eller sårer deg hele tiden. at du ikke ønsker å være venner kan være vanskelig å gjøre, men du bør sette deg selv og dine behov først i dette tilfellet. Hvis du trenger veiledning bryte opp med en venn, vil denne artikkelen gi deg noen nyttige innsikt.

Trinn

Hvordan bryte opp med din venn. Lag en liste over alle grunnene til at du ønsker å avslutte vennskapet.
Hvordan bryte opp med din venn. Lag en liste over alle grunnene til at du ønsker å avslutte vennskapet.
 1. 1
  Lag en liste over alle grunnene til at du ønsker å avslutte vennskapet. Utvide dem så mye du ønsker i en privat dagbok eller notatbok, og prøve å tenke på konkrete eksempler som din venn hadde begått disse feilene. Disse kan omfatte:
  • Du trenger ikke lenger har felles interesser eller ting å snakke om.
  • Din venn er eiendomspronomen og altfor krevende. Deres stadige forespørsler om din tid og oppmerksomhet hindrer deg fra å danne sterke vennskap med andre mennesker. Du bør ikke føle seg forpliktet til å henge ut med noen mer enn du vil, eller at du er begrenset i ditt valg av venner på grunn av din eksisterende venn.
  • Din venn mobbere, manipulerer eller gjør du føler deg dårlig om deg selv. Ingen venn bør hele tiden bagatelliserer deg til å føle dårlig eller skyldig.
  • Du kan ikke lenger stole på din venn på grunn av noe de gjorde eller sa. Hvis de sølt en av dine hemmeligheter eller snakket dårlig om deg bak ryggen din skadelig, du har en legitim grunn til å tilbakekalle din tillit til ham / henne. For noen mennesker, kan det tap av tillit irreversibelt påvirke vennskap.
  • Vennen plukker opp vaner som du ikke er enig med, som for eksempel narkotika, butikktyveri eller hogstklasse.
  • Din venn anser du aldri i aktiviteter eller samtaler. Dette kan bety å snakke over deg i personlige og kollektive samtaler, eller tvinge deg til å gjøre aktiviteter du ikke ønsker å gjøre hele tiden.
  • De vil ikke ta seg tid til å hjelpe deg med dine problemer mens du hjelpe deres. Mens denne mangel på hensyn kan være en del av din venns personlighet, er det fortsatt inexcusably egoistisk og bør bringes opp som en alvorlig sak.
 2. 2
  Bestemme i hvilken grad du ønsker å "bryte opp". Det kan være lurt å opprettholde en acquaintanceship eller ønsker du kanskje å fullstendig kutte venn ut av livet ditt. Listen kan hjelpe deg å avgjøre hvor giftig vennskap er. Innse at din oppfatning kan endres etter at du konfrontere din venn, men og være åpen for den muligheten kommer inn i samtalen.
 3. 3
  Snakk med ham / henne om hvordan du føler deg. Det kan være muligens din venn føles på samme måte eller vil ønske å jobbe problemene ut.
  • Det vil være skremmende å starte denne samtalen, men innser at du allerede har vært å sette den av for lenge, og at det må gjøres. Fortell din venn som du har lyst til å møte opp for kaffe og at du har noe viktig å diskutere med dem. Som vil hjelpe deg å unngå backing ut av den tøffe samtalen senere.
  • Unngå aggressivt komme med personangrep. Snarere rolig uttrykke dine observasjoner og bekymringer om sin oppførsel, og snakker i form av hvordan deres handlinger har gjort du følte. Hvis du bruker I-meldinger for å formidle hvordan deres tilsyn, egoisme og usikkerhet kan ha skadet deg, vil de være mer mottakelig for dine kommentarer og mer tilbøyelig til å endre sin atferd.
  • Holde hodet kaldt. Den andre personen kan bli sint på deg for plutselig å være så kaldt, eller kanskje til og motvirke dine konfronterende uttalelser med sine egne klager på deg. Hvis dette skjer, må du vente til personen er ferdig, og deretter rolig, men bestemt sier at mens du forstår har de også klager, akkurat nå er det din tid til å ærlig uttrykke dine følelser og sin tid til å lytte. Når du er ferdig, kan de tenke på hva du har sagt og deretter svare. Ikke la dem avbryte deg eller viderekoble samtalen bort fra sitt opprinnelige formål.
 4. 4
  Express selvransakelse i din forklaring. Din venn kan lure på hvorfor du bringer opp disse spørsmålene nå, etter alle disse år med vennskap. Innse at din venn er ikke utelukkende å klandre for den belastningen i vennskap, du er også i endring og realisere ting om deg selv, og sannsynligvis innser at du ikke lenger ønsker å tolerere en atferd du pleide å være i stand til.
 5. 5
  Lytt til din venns side av historien, og bestemme om vennskap kan berges. Det kan være at din venn uttrykte oppriktig angrende for sine feil og gjorde et løfte om å endre. Du bestemmer om du vil gi din venn en ny sjanse.
  • Gå med gut. Hvis vennen din reagerte på kontoutskriften med fiendtlighet og sine løfter for endring synes passiv-aggressiv eller uekte, avskåret vennskap. Takke dem for deres tilbud om å endre, men fortell dem at du virkelig føler det er bedre hvis dere begge bare gå videre.
  • Ikke føler seg tvunget til å gi personen en ny sjanse bare fordi du er en hyggelig person. Ingen moralkodeks binder deg til en slik forpliktelse. Du har allerede blitt dratt ned av denne personen, og du bør bare fortsette med vennskap hvis det er noen positive aspektet av å være venner med dem som du ønsker å bevare.
  • Husk at du trenger en faktisk grunn til å bli venner med denne personen, ikke en grunn til ikke å bo venner. Sett dine behov og hensyn først.
 6. 6
  Ta en pause fra din venn. Bruk mindre tid med din venn ved å kutte samtalene kortere eller gjør deg mindre tilgjengelig. Etter en så tung samtale, er det sannsynlig at dere begge vil trenge litt tid til å tenke over ting og nytt vennskap. Hoppe inn i ting og forventer ditt vennskap å være normal for fort kan ende opp med å forårsake utilsiktede spenninger og påskudd.
  • Selv om du ønsker å bo venner og gi denne personen en sjanse, kan du også trenger en midlertidig pause for å tenke gjennom ting og tømme hodet. Ta dette opp ærlig med vennen din og si at selv om du er glade for å gi dem en sjanse, vil du fortsatt liker noen dager eller uker med begrenset kontakt.
  • Hvis vennen din ikke har den samme tankegangen som du gjør og holder prøver å kontakte deg, være høflig, men også fast om ditt behov for plass. Du kan også være lurt å gjøre deg mindre tilgjengelig ved å lage planer med andre mennesker.

Tips

 • Du kan føle deg skyldig, men hvis du vet at du har gjort en riktig beslutning for deg selv, stå ved det.
 • Husk å holde seg til tarmen din! Det vil få deg ut av situasjonen.
 • Være fast med hva du sier for å unngå forvirring.
 • Brenne broer nøye. Det kan være veldig vanskelig å starte et vennskap, så vær sikker på at du ønsker å avslutte ting hvis det er den veien du velger.
 • Når du forteller at personen hva du føler, vil det være smertefullt etter bryte opp, men gjøre ting som gjør deg lykkelig. Til slutt, vil du få en ny bestevenn.
 • Husk at alle forhold er frivillige situasjoner. Du er ikke nødvendig å fortsette noe forhold.
 • Felles venner kan føle behov for å plukke sider, så vær forberedt på å diskutere dine følelser eller muligens miste andre venner.
 • Ikke vær redd for å la vennen vet hvordan du føler deg.
 • Gi aldri inn bestikkelser eller blackmails å reparere vennskap når din venn har gjort noe bety.
 • Hvis du bestemmer deg for å fikse vennskapet, ikke forventer at det skal endre over natten.
 • Hvis dine venner eller familie prøver å trekke deg tilbake sammen, fortelle dem om situasjonen.
 • Spør råd fra familiemedlemmer eller andre venner, spesielt folk som kjenner din venn godt og kan være i stand til å legge ytterligere innsikt i din situasjon. De kan være i stand til å gi deg hjelp for dine individuelle innstillingen.
 • Send et brev eller en e-post hvis du ikke føler deg komfortabel med å ha en ansikt-til-ansikt samtale.
 • Hvis du ikke føler deg komfortabel konfrontere din venn på egen hånd, ta kontakt med en rådgiver på skolen eller peer mekler som kan være en nøytral tredjepart til å hjelpe med samtalen.