Wkano

Hvordan du bruker tørr shampoo

Tørr shampoo har blitt et populært alternativ til vanlig sjampo de siste årene. Det absorberer oljen som gjør håret ser fettete uten å tørke hodebunnen ut, som å vaske håret med vann hver dag kan gjøre. Lær hvordan du bruker tørr shampoo, tips for å bruke det til å se ditt beste, og hvordan du kan lage din egen tørr shampoo bruke innholdet i kjøkkenskap.

Trinn

Hvordan du bruker tørr shampoo. Velg en tørr shampoo.
Hvordan du bruker tørr shampoo. Velg en tørr shampoo.

Påføring tørr shampoo

 1. 1
  Velg en tørr shampoo. Tørr shampoo kommer i form av et pulver eller en tørr spray-on produkt som du bruker til røttene av håret ditt. Du kan kjøpe et kommersielt produkt eller improvisere ved å lage din egen. For en hjemmelaget tørr shampoo oppskrift, lese til slutten av denne artikkelen.
 2. 2
  Få håret klar. Fjern hår band, hårnåler og klipp. Kjemme det å sørge for at det ikke er noen floker.
 3. 3
  Påfør tørr shampoo. Strø pulver du valgte over toppen av hodet ditt, spesielt i de områder som har en tendens til å bli fet, som smell og en del. Bruk fingrene til å distribuere det.
  • Hvis du er bruker en spray flaske tørr shampoo, hold den seks inches fra hodet og spray. Hold det langt nok unna slik at sjampo legger seg jevnt over hodet.
  • Hvis du ønsker, børste håret så tørr shampoo er fordelt ned lengden på håret sjakter. Fokusere mest på røttene, men hvis resten av håret ditt behov frisket opp, tilsett litt mer mot tuppene.
  • Dette kan bli rotete, så gjør det over vasken eller være klar til å feie eller støvsuge når du er ferdig.
 4. 4
  La det bosette seg i. Vent 5 til 10 minutter for tørr sjampo for å absorbere oljen fra håret ditt. Hvis du har spesielt fett hår, kan det ta litt lenger tid.
 5. 5
  Kam overflødig sjampo ut av håret ditt. Snu hodet opp ned og børste ut alt pulveret. Du kan bruke en hårføner for å hjelpe prosessen sammen.

Making tørr shampoo jobben for deg

 1. 1
  Vit når du skal bruke tørr shampoo. Tørr shampoo gir håret ditt inntrykk av å være ren, siden det absorberer olje som kan gjøre håret ser skittent. Finn vaske rutine som fungerer for deg, enten det er tre ganger i uken eller mindre, og bruke tørr sjampo hver dag i mellom.
  • Bruk tørr shampoo etter en tur på treningsstudio. Tørr sjampo kan også komme godt med når du har utøvd og ikke har tid til å ta en dusj før du går tilbake til arbeid eller skole.
  • Bruk tørr shampoo etter en lang flytur eller en travel dag. Det er praktisk å bære en liten flaske for tider når du ikke har tilgang til en dusj.
  • Ikke bruk tørr sjampo mer enn et par ganger på rad før du vasker håret med vanlig sjampo og vann. Siden tørr shampoo ikke blir ren hud flak og annet rusk fra håret ditt, er det nødvendig å bruke vann regelmessig.
 2. 2
  Bruk tørr shampoo i tørt hår. Hvis du prøver å sette pulver på vått hår, vil det bli klumpete og ser et rot. Bruk ikke tørr shampoo før håret er helt tørt. Det fungerer på fett, men ikke vann.
 3. 3
  Ikke gni tørr shampoo i hodebunnen. Tørr shampoo kan samle på hodebunnen din og gjøre det klø. Hvis du bruker spray-on sjampo, holder den flere inches bort fra hodet ditt slik at du ikke sprayer det direkte på hodebunnen din. Dryss hjemmelaget tørr shampoo over hodet fra en høyde på flere inches.
 4. 4
  Tilsett noen dråper eterisk olje. Hvis du vil at håret til å lukte friskt og rent, som det gjør etter vask den i dusjen, prøve å jevne noen dråper eterisk olje inn i midten og tuppene av håret etter at du har gitt deg selv en tørr shampoo behandling.
  • Sitron og andre sitrus oljer fungerer bra til dette formålet. Sørg for at du konsentrere dem i endene, slik at røttene av håret ditt ser ikke fet igjen.
  • Prøv eucalyptus olje, peppermynte olje, lavendelolje eller roseolje hvis du ikke liker sitrus dufter.

Opprette tørr shampoo fra scratch

 1. 1
  Se i skap. Du har sannsynligvis allerede har ingrediensene du trenger for tørr shampoo. En blanding av pulver og stivelse fungerer godt til å absorbere oljen fra håret ditt. Velg mellom følgende alternativer:
  • Natron. Dette bidrar også til mindre lukt.
  • Korn måltid
  • Maisstivelse
  • Ground havremel (hvis du bruker dette, male den til et fint pulver i food prosessor)
  • Talkum eller babypudder
 2. 2
  Bland ingrediensene i en bolle. Avhengig av hva du har i skapet ditt, bland like deler av så mange av de ovennevnte ingredienser som mulig. Blandingen av kurs ingredienser og pulver bidrar til å absorbere så mye olje som mulig.
  • Hvis du mangler en ingrediens, erstatte en som ingrediens. For eksempel, hvis du ikke har baby pulver, det dobbelte av natron. Hvis du ikke har bakken havregryn, det dobbelte av korn måltid.
  • Pass på at ingrediensene er godt blandet. Hvis du ønsker å sørge for at de slipes enda finere, kan du kjøre dem gjennom food processor sammen. (Pass på å rense det godt hvis du bruker babypudder.)
  • For å gjøre duftende tørr sjampo, bland det med tørkede blomster eller urter (f.eks roser, lavendel, hibiskus, fioler, mynte) i en krukke, lukk lokket og sett den i et mørkt skap i 2-4 uker. Duften vil blandes med tørr shampoo, slik at når du bruker den, vil håret ditt lukter godt.
 3. 3
  Hell blandingen i en spice shaker. En gammel, rent salt eller pepper shaker, eller noen shaker som ble brukt for et krydder, er den perfekte dispenser for tørr shampoo.

Tips

 • Bære en liten krukke av tørr sjampo med deg i vesken. Det kommer godt med i situasjoner du kan ikke forutse.

Advarsler

 • Ikke bland eteriske oljer med tørr shampoo. De kan lukte godt, men pulveret må absorbere oljen i håret ditt, ikke de essensielle oljer.
 • Hvis håret blir frizzy, være forberedt med noen dråper olje (jojobaolje, vitamin E, selv vegetabilsk) for å temme det ned etter bruk tørr shampoo.