Wkano

Hvordan du kan redusere hevelse og rødhet i kviser

Har du noen gang våknet opp og så i speilet, bare for å se en svulmende rød kvise? Det er fryktelig, er det ikke? Vel, her er noen trinn du kan ta for å redusere hevelse og rødhet, samt beskytte deg mot fremtidige utbrudd.

Trinn

Hvordan du kan redusere hevelse og rødhet i kviser. Vit at acne ikke dukker bare opp i ansiktet ditt.
Hvordan du kan redusere hevelse og rødhet i kviser. Vit at acne ikke dukker bare opp i ansiktet ditt.

Del én: å komme i gang

 1. 1
  Bestem din hudtype. Alle har en bestemt hudtype: normal, tørr, sensitiv, olje eller kombinasjon. Å vite din hudtype kan du finne de riktige hudpleieprodukter og skape en effektiv behandling samtidig minimere irritasjon. Hvis du ikke kjenner din hudtype, kan du spørre en hudlege, en make-up artist eller en ansatt på en hudpleie / make-up-butikk. De kan teste din hud og gi deg anbefalinger på hudpleie.
 2. 2
  Vit at acne ikke dukker bare opp i ansiktet ditt. Dessverre for noen, kan kviser dannes på brystet, ryggen og andre deler av kroppen. Dette er ikke uvanlig, og hvis du har dette problemet, ikke bekymre. Trinnene og tips i denne artikkelen kan brukes for akne på andre deler av kroppen din. For eksempel, i trinn 1 nevner det ved hjelp av en ansikts rengjøringsmiddel med salisylsyre. Det er også kroppen vasker med samme akne-kampene sammensatte.
 3. 3
  Gjenkjenne de ulike årsakene til akne. Tenåringer og kviser stereotypisk går hånd i hånd, men kviser kan være forårsaket av flere ting. Noen grunner omfatter følgende:
  • Hormonelle endringer - Dette kan være fra å gå gjennom puberteten, ta visse legemidler, være på prevensjon, etc.
  • Uvasket hår - Oljen i håret kan være tetter porene.
  • Kosmetikk - Hvis du bruker sminke, selv etter vask ansiktet ditt, kan det være rester dekker opp porene og forårsaker dem til å bli kviser. Det er lurt å finne en god make-up remover. Også, kan hud produkter som er for fet eller tøffe for din hudtype ha samme negative effekt.
  • Overdreven svette og fuktighet - Dette høres kanskje rart ut, men det er gjær på huden din som kalles Malassezia. Det kan være på huden uten å forårsake problemer, men når gjær er utsatt for for mye fuktighet, kan det vokse raskt og kan forårsake kviser.

Del to: å utvikle en rutine

 1. 1
  Vask ansiktet daglig med en mild såpe eller rengjøringsmiddel. Prøv å være så skånsom som mulig på det berørte området og bruke varmt, ikke varmt vann. Merker som Dove, Jergens og eksterne gjøre milde såper som er laget for å klare huden uten ytterligere tørking eller irriterende det. Du kan også bruke en ansiktsrens med salisylsyre, et stoff som bidrar til å fjerne og forebygge kviser. Tips: Du kan også bruke babyen såpe.
 2. 2
  Påfør trollhassel eller tea tree olje for å hjelpe til med rødhet og hevelse. Du kan kjøpe astringents med trollhassel, trollhassel eller tea tree olje på de fleste stoff butikker. Sea Breeze og Olay er gode merker hvis du ønsker å prøve å bruke astringents (AKA tonere).
  • Hvis du ønsker å bruke en naturlig snerpende, prøv å gni sitron skiver på huden din. Etterpå skyller du huden din og la dem lufttørke eller forsiktig klapp med et håndkle. Dette har den ekstra fordelen av å forlate en ren aroma.
  • Hvis du bruker en sterk snerpende, sørg for å bruke en fuktighetskrem på huden din for å hindre over-tørking. Hvis du bruker sitron, vær forsiktig rundt øynene. Hvis du får noen av saften i øynene, stoppe og spyle ut øynene med vann i flere minutter.
 3. 3
  Bruk en isbit. Denne kortsiktig metoden hjelper hvis din akne er smertefullt. Bruk en isbit som har vært ute av fryseren i noen minutter, og deretter holde den over kvise å redusere hevelse. Hvis området går nummen, stoppe og vente på huden din til å varme opp. Hvis en isbit direkte på huden din er for kaldt for deg, prøv å bruke en kjølt flaske.
 4. 4
  Holde området fritt for oljete produkter. Ikke sett fet, tykk, kremet og duftende kremer eller sminke på den delen av huden. Slik at huden blir alene og avdekket gjør det mulig å slappe av og pust.
 5. 5
  Drikk rikelig med vann. Holde kroppen hydrert i sin tur holder huden hydrert. Dette gir huden som lubben, sunt utseende. Også hjelper vann kroppen skylle ut giftstoffer som ellers ville bli utvist gjennom porene. Før lang tid, vil kvise (eller kviser) begynner å minke i størrelse og rødhet. Holde en vanlig hudpleie regiment vil bidra til å hindre fremtidige utbrudd.

Del tre: langsiktig omsorg

For å hindre fremtidige utbrudd og få klarere hud, gjør disse fem ting:

 1. 1
  Hold deg hydrert. Som nevnt før, vil drikke nok vann skylle ut giftstoffer og bidra til å holde huden sunn.
 2. 2
  Rens ansiktet daglig. Huden din går gjennom en masse på en daglig basis, men spesielt ansiktet fordi det utsettes for vær og vind. Rensing ansiktet vil hjelpe kvitte seg med ting som har samlet seg på huden din (olje, make-up, osv.) i løpet av dagen.
 3. 3
  Eksfoliere en gang i uken. Dette vil bidra til å fjerne døde hudceller, myke opp huden og jevner ut huden din tone. Du kan kjøpe en skrubb eller exfoliant, bruke naturlige produkter som sitroner, eller hvis huden din kan håndtere det, forsiktig skrubbe ansiktet med et håndkle.
 4. 4
  Fukte. Få en fuktighetskrem eller lotion som fungerer for din hudtype. For eksempel, hvis du har fet hud, få en fuktighetskrem som har "olje-fri" på etiketten. Du trenger ikke å bruke en fuktighetskrem hver dag, men det er godt å ha på hånden hvis huden fikk tørt den dagen. Dette har en tendens til å være mer av et problem i vinter på grunn av kulden og vinden.
 5. 5
  Bruk sunblock. Mens få sol er sunt, kan for mye skape rødhet i ansiktet ditt. Også, kan UV-stråler forårsaker mørke flekker på huden din og sette deg høyere risiko for hudkreft. Før du går ut, kan du prøve å sette på en fuktighetskrem med solfaktor 30 eller 45 år. Det er ikke behov for produkter med en høyere SPF, SPF 30 og 45 allerede blokkere mer enn 90% av skadelige stråler.

Advarsler

 • Hvis acne vedvarer i flere uker, planlegge en avtale med din lege eller hudlege. Noen former for akne er sta og kan bare være effektivt behandles med reseptbelagte legemidler og / eller medisinert lotion. Også den vedvarende problem kanskje et tegn på andre problemer med huden din.

Tips

 • Ikke berør ansiktet med hendene eller fingrene. Huden din produserer naturlig olje, så berøre ansiktet kan overføre olje og tette porene.
 • Det er ansikts masker som midlertidig bidra til å redusere rødhet og fukte ansiktet. Hvis dette er noe du ønsker å prøve, se etter de som har Aloe vera eller andre kjente dempende komponenter.